Şimdi Ara

Anti Aliasing açıkken daha yüksek FPS alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zamandır bu forumdaki mesajları okuyorum ilk defa konu açma ihtiyacı duydum çünkü çözüm bulamadım

Ben oyunlarda AntiAliesing x2 yapınca daha yüksek FPS alıyorum bi fikri olan varmı...
    Problemim yüksek FPS almak değil AA kapalıyken az FPS almam

Laptopum Asus N61 Serisinden

ekran kartım: ATI HD5730 1GB
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• oh soruna bak :) Belki ekran kartına değilde işlemciye yüklenen bir oyundur ve AA acınca ekran kartına binen yük fazlalaşıp işlemcinin ki azalıyodur dicem de sacma görünüyo böyle de yorum bak şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

oh soruna bak :) Belki ekran kartına değilde işlemciye yüklenen bir oyundur ve AA acınca ekran kartına binen yük fazlalaşıp işlemcinin ki azalıyodur dicem de sacma görünüyo böyle de yorum bak şimdi
    3dmark05 de aynı sorunu yaşamıştım program kaynaklı bir sorun olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

3dmark05 de aynı sorunu yaşamıştım program kaynaklı bir sorun olsa gerek.

Alıntıları Göster
    O sorundan ben de istiyorum. Diğer oyunlarda böyle bir şey olmuyorsa olay oyunda bitiyor demektir. Eğer hepsinde böyle bir durum oluyorsa sevinsen mi üzülsen mi ben karar veremem
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

O sorundan ben de istiyorum. Diğer oyunlarda böyle bir şey olmuyorsa olay oyunda bitiyor demektir. Eğer hepsinde böyle bir durum oluyorsa sevinsen mi üzülsen mi ben karar veremem

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi Problemim yüksek FPS almak değil AA kapalıyken az FPS almam

Denediğim oyunlar
    1-Killing Floor
    2-Tomb Raider: Underworld
    3-CoD: Black Ops

şimdilik bu oyunları denedim hepsindede aynı mağlum bu mobile grafik işlemci olduğu için biraz zayıf ben oyunları ayarlar yüksek oynuyorum ama patlama gibi efektler olunca oyun yavaşlıyordu onun için AA yı kapatıyordum ama sonra farkettimki kapattığım halde hızlanmıyor aksine yavaşlıyor bunun üzerine Fraps programını yükleyip denedim kapalıyken 40 FPS alırken x2 yapınca 60-70 FPS alıyorum hatta x4 yapınca bile 40 dan fazla FPS alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan 3

Dediğim gibi Problemim yüksek FPS almak değil AA kapalıyken az FPS almam

Denediğim oyunlar
    1-Killing Floor
    2-Tomb Raider: Underworld
    3-CoD: Black Ops

şimdilik bu oyunları denedim hepsindede aynı mağlum bu mobile grafik işlemci olduğu için biraz zayıf ben oyunları ayarlar yüksek oynuyorum ama patlama gibi efektler olunca oyun yavaşlıyordu onun için AA yı kapatıyordum ama sonra farkettimki kapattığım halde hızlanmıyor aksine yavaşlıyor bunun üzerine Fraps programını yükleyip denedim kapalıyken 40 FPS alırken x2 yapınca 60-70 FPS alıyorum hatta x4 yapınca bile 40 dan fazla FPS alıyorum.

Alıntıları Göster
    peki sizin oyun akıcılığınızı etkiliyor mu? isterse 999999 fps göstersin, 40 ile 70 arasındaki farkı hissedebiliyor musunuz yoksa hissedilen birşey yok mu? Fps ölçmek için kullandığınız programı yada sürümünü değiştirin, öyle deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

peki sizin oyun akıcılığınızı etkiliyor mu? isterse 999999 fps göstersin, 40 ile 70 arasındaki farkı hissedebiliyor musunuz yoksa hissedilen birşey yok mu? Fps ölçmek için kullandığınız programı yada sürümünü değiştirin, öyle deneyin.

Alıntıları Göster
    vsync açın bir de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

vsync açın bir de.

Alıntıları Göster
    @LGatakan
    Tabiki etkiliyor şimsi Tomb raiderde denedim AA kapalıyken 25-30...x2 yapınca 60-65...x8 yapınca...50 falan oluyor

@HiqhWoltage
    vsync denedim yine aynı

Mesela CoD de açık kapalı neredeyse farketmiyor ama Tomb'da çok farkediyor killing floordada biraz
  • quote:

@LGatakan
    Tabiki etkiliyor şimsi Tomb raiderde denedim AA kapalıyken 25-30...x2 yapınca 60-65...x8 yapınca...50 falan oluyor

@HiqhWoltage
    vsync denedim yine aynı

Mesela CoD de açık kapalı neredeyse farketmiyor ama Tomb'da çok farkediyor killing floordada biraz

Alıntıları Göster
    ekran çözünürlüğün düşük olduğu için e birde sen düşük ayarlarda oynadığın için tüm yük işlemci üzerinde oluyor

sen AA açınca işlemci diyorki bu iş beni aşar gpu kardeş az yardımediver gpuda hay hay diyip işe koyulurlar ve fps artar

• quote:

@LGatakan

@HiqhWoltage
    vsync denedim yine aynı

Alıntıları Göster
    Bende GTA4 de gölgeleri ultra yapınca high a göre daha fazla fps alıyordum.Olur böyle şeyler :D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas246

Bende GTA4 de gölgeleri ultra yapınca high a göre daha fazla fps alıyordum.Olur böyle şeyler :D:D

Alıntıları Göster
    opencl sürücüsü yüklüyse olabiliyor........ opencl (opengl değil) ati amd 4xxx den beridir desteklenen bir standart....... ekran kartının cpuyunun bazı görevlerini devralarak işlemciye yardım etmesine dayanan ve böylelikle işlemcinin başka işlere yöneltilmesini sağlayan bir teknolojidir......

dikkat ederseniz bazı oyunlarda takılma olurken opencl desteği varsa kartınızda opencl sürücüsünü yüklediğinizde takılmalar kayboluyor......
    ati amd 4xxx 5xxx 6xxx sahipleri opencl sürücüsünü yüklemeyi unutmayınız.......
    agp 46xx sürümlerininde opencl desteği vardır..... (4650-4670) gerçi his 4650 vb kartlarda opencl desteği yoktur diye yanlış yazmışlar sitelerinde .......
    destek var arkadaşlar ati amdnin son agp sürücü paketlerinde opencl entegre edilmiş olarak geliyor....
    eski sürüm 10.12 agp yada pciex kullansanız bile ati amd sitesinden opencl (amd app sdk) sürücüsünü indirmeyi unutmayın ve kurun arkadaşlar.....

opencl olmasa bile normalde zaten bazı işlerde ekran kartı işlemciye yardım ediyor... fakat önceden bazı işlerde yardım etmiyordu.. open cl ile yardım edilmeyen işlerdede cpuya yardım edilmesi sağlandı...

opencl nin çalışabilmesi için program ve oyunların opencl desteğinin olması gerekir... son1-2 senede çıkan oyunların çoğunda opencl desteği vardır.....

bunu pes 2011 oyununda insanlar görebilir... full ayarlarda opencl yokken takılma problemi alırken open cl sürücüsü yüklendiğinde takılma kayboluyor...
    özellikle düşük işlemci kullanan (p4 gibi) insanlar için open cl inanılmaz işe yarıyor.... o işlemcide oyun kasar diyen vatandaşlar oyun inanılmaz performanslı çalışınca şoke oluyor.....

hatta internette videolarda p4 işlemciyle adamlar nasıl çift çekirdek isteyen oyunları oynuyor yahu diye düşünen insanlar olabilir......
    cevabı open cl teknolojisinde gizli.....

opencl desteği olup olmadığını öğrenmek için bir ekran kartında ;
    open cl sürücüsü yüklendikten sonra hata almıyorsanız ve gpuz programını çalıştırdığınızda opencl seçeneği işaretliyse opencl desteği vardır kartınızda ........

ben his 4650 agp kullanıcıyım.... şu an gpuzde bende görünüyor...
    ve bendeki p4 3ghz işlemciye göre %300-400 fps artışına neden oluyor opencl sayesinde.....
    10 fps alırsanız 30 fps alırsınız oyunun opencl desteği varsa......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 17 Mayıs 2011; 15:36:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

opencl sürücüsü yüklüyse olabiliyor........ opencl (opengl değil) ati amd 4xxx den beridir desteklenen bir standart....... ekran kartının cpuyunun bazı görevlerini devralarak işlemciye yardım etmesine dayanan ve böylelikle işlemcinin başka işlere yöneltilmesini sağlayan bir teknolojidir......

dikkat ederseniz bazı oyunlarda takılma olurken opencl desteği varsa kartınızda opencl sürücüsünü yüklediğinizde takılmalar kayboluyor......
    ati amd 4xxx 5xxx 6xxx sahipleri opencl sürücüsünü yüklemeyi unutmayınız.......
    agp 46xx sürümlerininde opencl desteği vardır..... (4650-4670) gerçi his 4650 vb kartlarda opencl desteği yoktur diye yanlış yazmışlar sitelerinde .......
    destek var arkadaşlar ati amdnin son agp sürücü paketlerinde opencl entegre edilmiş olarak geliyor....
    eski sürüm 10.12 agp yada pciex kullansanız bile ati amd sitesinden opencl (amd app sdk) sürücüsünü indirmeyi unutmayın ve kurun arkadaşlar.....

opencl olmasa bile normalde zaten bazı işlerde ekran kartı işlemciye yardım ediyor... fakat önceden bazı işlerde yardım etmiyordu.. open cl ile yardım edilmeyen işlerdede cpuya yardım edilmesi sağlandı...

opencl nin çalışabilmesi için program ve oyunların opencl desteğinin olması gerekir... son1-2 senede çıkan oyunların çoğunda opencl desteği vardır.....

bunu pes 2011 oyununda insanlar görebilir... full ayarlarda opencl yokken takılma problemi alırken open cl sürücüsü yüklendiğinde takılma kayboluyor...
    özellikle düşük işlemci kullanan (p4 gibi) insanlar için open cl inanılmaz işe yarıyor.... o işlemcide oyun kasar diyen vatandaşlar oyun inanılmaz performanslı çalışınca şoke oluyor.....

hatta internette videolarda p4 işlemciyle adamlar nasıl çift çekirdek isteyen oyunları oynuyor yahu diye düşünen insanlar olabilir......
    cevabı open cl teknolojisinde gizli.....

opencl desteği olup olmadığını öğrenmek için bir ekran kartında ;
    open cl sürücüsü yüklendikten sonra hata almıyorsanız ve gpuz programını çalıştırdığınızda opencl seçeneği işaretliyse opencl desteği vardır kartınızda ........

ben his 4650 agp kullanıcıyım.... şu an gpuzde bende görünüyor...
    ve bendeki p4 3ghz işlemciye göre %300-400 fps artışına neden oluyor opencl sayesinde.....
    10 fps alırsanız 30 fps alırsınız oyunun opencl desteği varsa......

Alıntıları Göster
    En kötü sorunun bu olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bionic.

En kötü sorunun bu olsun.

Alıntıları Göster
    turbocat1 kardeş sağol çok şey yazmışın ama GPU-Z programıyla baktım OpenCL yok

İşlemcim: i3-350M
    Ekran Kartı: 5730M (Niye opencl yok laptop olduğu için olabilirmi )

Birde alttaki rsimde gördüğün gibi sürücüm 8.680 yeni sürüm var (8.850) ama update yapamıyorum kendi sitesinden indirdim bir çok şeyi update yaptı ama ATI display driveri yapmıyor Finish diyor tekrar kontrol ettiğimde eski sürüm gözüküyor Admin olarak çalıştırdım yine olmadı :(

• quote:

turbocat1 kardeş sağol çok şey yazmışın ama GPU-Z programıyla baktım OpenCL yok

İşlemcim: i3-350M
    Ekran Kartı: 5730M (Niye opencl yok laptop olduğu için olabilirmi )

Birde alttaki rsimde gördüğün gibi sürücüm 8.680 yeni sürüm var (8.850) ama update yapamıyorum kendi sitesinden indirdim bir çok şeyi update yaptı ama ATI display driveri yapmıyor Finish diyor tekrar kontrol ettiğimde eski sürüm gözüküyor Admin olarak çalıştırdım yine olmadı :(

Alıntıları Göster
    up

• quote:

up

Alıntıları Göster
    Yardımcı olacak yokmuuuu
  • quote:

Yardımcı olacak yokmuuuu

aa aç o zaman herkes böyle bir sorunu ister yani yat kalk dua et sen :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BADE5B8A0

quote:

Yardımcı olacak yokmuuuu

aa aç o zaman herkes böyle bir sorunu ister yani yat kalk dua et sen :D

Alıntıları Göster
    bu olay tersine de çalışıyor mu,?
    mesela bi phenomum var, ama ekran kartım 4350 ve open CL +
    işlemcim yükü devralır mı biraz?

• quote:

Orijinalden alıntı: M4N68T-MV2

bu olay tersine de çalışıyor mu,?
    mesela bi phenomum var, ama ekran kartım 4350 ve open CL +
    işlemcim yükü devralır mı biraz?

Alıntıları Göster
    Ne güzel işte Kapatma sende AA'yı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Börü

Ne güzel işte Kapatma sende AA'yı

Alıntıları Göster
    @ turbocat1 teşekkürler bizi bu konuda bilgilendirdiğin için. Benim sorum bu opencl benzeri birşey nvidia kartlarında da varmıdır acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdincer

@ turbocat1 teşekkürler bizi bu konuda bilgilendirdiğin için. Benim sorum bu opencl benzeri birşey nvidia kartlarında da varmıdır acaba

Alıntıları Göster
    evet oyunlar ve programlar opencl destekliyse ekran kartınız hd 4350 bile olsa opencl sayesinde işlemci nin yapacağı işlemlerin bazıları gpu devralır......

nvidiadada opencl vardır ; sürücüleri ile birlikte gelmesi lazım....;
    http://developer.nvidia.com/opencl

mesela bu xp nvidia driver incelendiğinde opencl entegre edilmiş olduğu görülüyor;
    http://www.nvidia.com/object/winxp-275.33-whql-driver.html
    sizlerde ekran kartınıza uygun driverı indirerek opencl desteğine kavuşabilirsiniz ;
    openclnin yüklenip yülkenmediğini kontrol etmek için gpuz programını kullanın.....

yüklenmediyse eğer opencl sürücüsünü indirip yükleyiniz ;

ati amd için app sdk opencl sürücüsü (xp 11.5 catalyst driverdan alındı.....)
    ;

http://www.sendspace.com/file/chv3r2
    ati amd sitesinde 110 mblık bir dosya indirmemiz isteniyor ; 6-7 mb lık opencl sürücüsü için 100 mb küsür dosya indirmekte ati amd saçmalığı olsa gerek...işte burda win7- vista için ;

http://developer.amd.com/sdks/amdappsdk/downloads/pages/default.aspx

kesin dosyanın diğer kalan kısmı ati amd sürücüsüdür...... (catalyst+sürücü+hdmi sürücü vs)

zaten catalyst 11.5 indirdiyseniz pcnize sürücü dosyasını masaüstüne açın packages klasöründe apps klasöründe opencl sürücülerini göreceksiniz........

son sürücülerde yükleme anında opencl (amd app sdk ) yükleyip yüklemeyeceğinizi sorar; son sürücülerde entegre edilmiş halinde geliyor opencl sürücüleri.........

eski sürücü kullananlar ve yeni sürücü yüklemek istemeyenler için sadece opencl sürücülerini yüklemeleri yeterlidir.... 11.5 sürücüsünü indirip yukarda söylediğim kalasörün içinden opencl sürücülerini yüklemeniz yeterlidir....... eski sürücü kullansanız bile ati amd 4xxx-5xxx-6xxx sahipleri opencl sürücülerini yüklemeyi unutmasınlar......
    ati amd 3xxx- 2xxx ve altına opencl desteği yoktur.....bu yüzden openclnin avantajlarından mahrum kalıyorlar......

nvidiada ben harici opencl sürücüsü yükleme yeri göremedim ; sürücü ile gelmesi lazım eski sürücülerde yoksa eğer yeni sürücüyü indirip açıp opencl sürücüsü hangi klasörde ise ordan indirmek lazım....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.