Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

Allah ismi geçsin tamam ama okunuşu Türkçe olsun. Allah neredeyse dilimize yerleşmiş bir isim, toplumun bağlı olduğu inançtan ötürü. Allah isminin geçmesi Türkçe'ye ters düşmez. Türkçe ezan denendi ve uzun süre kullanıldı. Demek ki isteyince oluyor.

Ezanın Arapça okunması bir evrensellik değil tamamiyle zorlama bir imgedir. Bu halkın büyük bir kısmı Arapça bilmez. Ortaasya'daki yerel insanlarda Arapça ile çok içli dışlı değil. İslam dini coğrafi olarak Arap kültürünün ve dilinin çok etkisi dışına taşmıştır. Önemli olan evrensellik iddiasında bulunan bir dinin, mesajını farklı ırklardan ve kültürlerden olan takipçilerine aktarmasıdır, tek ilah kültündeki ismin vurgulanmasıdır. Allah isminin geçmesi ve ortak bir mesajın farklı kültürlerden gelme herkesin anlayabileceği şekilde değişik coğrafyalarda çeşitli dillerde okunması daha evrenseldir.

Türkçe ezan okunduğunda Allah yerine Tanrı kullanılmıştı,ondan dedim.
    Neden zorlama imge oluyor?Malezya'daki Malayca,Hindistan'daki Hintçe, Endonezya'daki Endonezce,İran'daki Farsça, Doğu Türkistan'daki Türkçe ezan okunsun mu diyor?
    Ezan dediğinin içinde hepi topu birkaç kelime vardır yahu.Ezberlemenin 5 dakikanı alacağı kelimeleri "ben anlayamıyorum" demen bahanesiyle senin keyfine uygun dillerde okutamayız,kusura bakma.
    Sanırım bir tek bizim ülkemizde patlamış "ezan ulusal dilde okunsun" hastalığı.Senin gibi forumda nadir bulunan "geniş" düşünebilen bir insanın bu konuya "yobazca" yaklaşımını yakıştıramadım doğrusu.
    Kendine bir sor: Dünyanın her bölgesinde günde 5 kez okunan bir ritüelin onlarca/yüzlerce farklı dilde okunması mı evrensellik mesajıdır,yoksa tek bir dilde tüm kitlelere aktarılması mı?Ezan gibi bir ritüel Arap kültürü değildir, Arap kültürü arıyorsan çarşaf giyen kadınlara bakacaksın,odur Arap kültürü.
    Yabancı bir turistin ülkende kürtçe ezan duyması sonrası vereceği tepki ne olur merak ediyorum!
    Bana bir tek ülke göster ki ezanı ulusal dilde okutan? Böyle saçmalık olmaz; çocuk oyuncağı mı bu din,her şekle girsin?İnanan için; insan, inancına ayak uydurur; inanç,insanlara değil!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yine aynı saçma sapan cevaplar. Yok şöyleydi, böyleydi. İlkokulda öğretmenlerin, yalan(!) tarih kitaplarının söylediklerini ezberleyip, ezberleyip geliyorlar.
  •  Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam olun -- 7 Haziran 2015; 15:11:38 >
  • Konunun nickim ile alakasını göremedim. Değiştireceğim şu nicki zaten, senin gibi düşüncesizlerin ağzına sakız oluyor.
    Ben Türkiye'nin değil, Dünyanın İslam diyarı olmasını yeğlerim; geniş düşünmeye çalışırım.
    Sen konuyu bulandırma da,hadi kabul et; fakesin, gerçek hesabınla yazamayacak kadar da korkaksın!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 15:13:33 >
  • İyi de fake kardeş sen az önce kanunun kapsamından bahsediyordun.Böyle çark etmeler hoş olmuyor, belirteyim.Atatürk'ü eleştirdiği için idam edilen kimmiş? 150likler'in sürülmesinin sebebi işbirlikçi olmalarıdır.38'de sürgün yasasını kaldıran da aynı hükümettir.

Saçma olan laiklik değil.Kutsal öküz öldü diye hak arayışına giren cühela takımının yaptığı saçmalıktır.Her sistem herkesi memnun etmez.Laiklik aklı rehber edinenlere uygundur.Size uygun değilse o sizin sorununuz.

Tdk'dan attığın link boş çıkıyor.Tdk sitesinden uzantılı link paylaşırsan göremem.SS at ya da ne yazdığını kopyala.

Tdk'ya Türklük yazınca bak bu çıkıyor:

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez?

• " d) Nazım Hikmetin Atatürk döneminde 29 yıl ceza alıp, 12 yıl hapis yattığını biliyor musunuz ? "

Yok bilmiyorduk, iyi ki söylediniz!
    Atatürk'e konunun Nazımın uzak akrabası Ali Fuat Cebesoy aracılığıyla iletildiğini ve onun yaşamının son zamanlarında olmasına rağmen ilgilendiğini ama " Bu işe Fevzi Paşa karışmış, bulaşmayalım " dediğini biliyormusunuz?
    Nazım Hikmet'in o mahkumiyetinin en iyi incelendiği kitap A. Kadir Meriçboyu'nun " 1938 Harp Okulu Olayı ve Nazım Hikmet " adlı kitaptır. Açıkça TC Ordusunun Genel Kurmay Başkanı Fevzi Çakmak tarafından yönlendirilen ilkel bir yasal süreçle Harp Okulu öğrencileri " vayy gomüniz bunlar " diye tutuklanmışlar ve Nazım Hikmet'te tamamen zorbalık olan bir şekilde bununla ilişkilendirilip hapishaneye koyulmuştur.
    Onunla beraber tutuklananlardandır Meriçboyu, daha genç bir Harp Okulu öğrencisiyken! 1. elden zorbalığın tanığıdır!
    1. elden bilgiler yerine anladığım kadarıyla cinlerin-perilerin karıştığı yorumcuların tarihleriyle ilgilenmişsiniz. Gözüme ilişeni ve iyi bildiğimi düzelteyim dedim.
    Ha Fevzi ha Necdet, bu kişiler ve kurumlarından Atatürk filan çıkmaz, boşuna hiç kimse beklemesin!
    Hala yaşayan veya yakın zamanda ölmüş komünistlerin anılarını ve demeçlerini okursanız Atatürk döneminde hayatlarından çok şikayetçi olmadıklarını görebilirsiniz. Verdiğiniz örnek doğrudan Atatürk ile ilişkili değil.

• İmam-ı Azam 'ın bir tek eserini okumamış ve esas cahilane fikirler ile donatılarak kelimeler ezberlemiş papağan misaline dönüştüğünüzün farkında bile değilsiniz. Kaynak göster öyle bir yerinden sallama !
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Yobaz değilim, oldukça da kültürlü bir insan olduğumu düşünüyorum ancak 2. maddene %100 katılıyorum.

Atatürk'ü sevmememin sebebi kemalist diye geçinen tayfadan kaynaklanıyor. Kendilerini çok üst düzey insanlar, diğerlerini ise ezik aptal cahil olarak tanımlıyorlar.
  • neommy kullanıcısına yanıt
    cin peri olayını nereden çıkardın.Nazım Hikmet münferit bir olay olsaydı söylediklerin anlamlı olurdu.Hadi diyelim Nazım Hikmetin olayı Atatürk ile ilgili değil,ama muhalifleri sürgüne yollamak,hapse atmak veya ev hapsi cezası vermek Atatürk döneminde çokça gerçekleşmiş olaylardır.Cinler periler değil,tarihi belgeler gösteriyor bunları.Sende klasik "Atatürk ü sevmeyen yobazdı" görüşünde olanlardansın.Ben zaten o ve Erdoğan ın çok benzediğini söyledim.İkisi de çok iyi siyasetçi.Mesela AKP de de birsürü kişi vardı en başta ama o öne çıktı.Ha fevzi ha o bu dediğin adamları yok sayarsan tabi ki milli mücadeleyi Atatürk tek başına kazandı sanarsın.Başka bir hatam varsa düzelt tabi tek itiraz ettiğin nokta buysa sıkıntı yok.Dediklerim baştan aşağı objektif gerçekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

İmam-ı Azam 'ın bir tek eserini okumamış ve esas cahilane fikirler ile donatılarak kelimeler ezberlemiş papağan misaline dönüştüğünüzün farkında bile değilsiniz. Kaynak göster öyle bir yerinden sallama !

Siz okuduysanız aksini ispatlayın zırvalamayın.
  • Söyleniyor da kim söylüyor merak ettim, ne oldu orada da harf inkilabı mı oldu Hz. İsa dan sonra.

Full time safsata. İtikadımı salla, bağnaz düşünmüyorum o yeterli.
  • Diktatör olma hayâllerim gerçekleşirse yapacağım ilk iş ezanı Türkçeleştirmek olacak.
    Elin suriyelisi anlıyor ama Türk anlamıyor. Seveyim böyle evrenselliği.

Zâten geçenlerde hastanede sülalecek sıra beklemeden muayene olmuşlardı. Çok pis sinir olmuştum.

• Burada hikaye okuyanlarin zirvaliklarını bir yana bırakıp tartışmanın nereye geldiğini görürseniz bu ülkede müslümanın neden kamali sevmediğini anlarsınız;

Zira kamalle başlayan her konu en sonunda kamalin dine olan düşmanlığında sonlanıyorsa,müslümanların 1923'te uğradıkları ihanetin sonuca ulaşamadığını görüyoruz çok şükür.

Dikkat edin bu ülkede Kamal'le ağzını açan dine düşmanlıkla kapatıyorsa,putperstler daha fazla neden aramasın...
  • Atatürk'ün selanik goçmeni olması latin harfleri için bir gerekçe olabilir. Ancak turk milliyetçiliği konusundaki gerekçeleri tartışılmaz bir takım gerçeklere dayanıyor olmalı. Savaşın hakikatlerini bilen bir kimse kimin dost olduğunu ya da olabileceğini en iyi taktir eden kimsedir. Bu süreçte milletler arasından asil bir geçmişi olan anlayışı duru bir milleti orneklemek mumkundur. Osmanlı yıkılmıştır ve Osmanlıyı yıkan milletler Osmanlı imparatorluğunu istememektedir. Bu konuda bize bir tercih de sunulmamıştır. Ezanın Türkçe okunmasındaki temel amaç turk varlığını dini denen olguya yabancılaştırmak değil 2. Talas savaşı gibi bir olguda diyni yeniden yorumlama imkanı sağlamak olmalıdır. Artık Osmanlı imparatorluğunu adıyla sanıyla kurumlarıyla yıkan ve istemeyen zihniyet batı zihniyetidir denebilmelidir. Bu gerçk bir takım bedeller istemiş olmalıdır.

Diyn yozlaşmış ve kısır bir donguye girmişti. Gelişimi engelliyordu iyi insanlar iyi atlara binip 200 yıl önce bizleri terketmişti. Bu süreçte yeniden yapılanma gerekliydi. Bu yapılanmanın kolay olduğunu söylemek mümkün değildir.

Milliyetçilik ve özellikle turk milliyetçiliği kurtuluş savaşında bize diyn vasıtasıyla yardım eden hindistan pakistan gibi ulkelerle iletişim kurma vasıtası olarak görüldü. Batı dost değil araplar ozgur ve turk devletleri ve o koridor vasıtasıyla ulaşılabilecek devletler bize yardımcı.

Çok fazla seçenek yoktu.

• Atatürk'ü sevmeme nedenleri müslüman olmadığı içindir. E be kardeş müslümansa müslüman değilse değil. Nolmuş lan yani? Ülkeni geliştirmiş, refaha çıkarmış. Hataları olmuş mu olmuş tabi. Şeriat yaşamak istiyorsanız bu ülkeden gidin arabistana yerleşin.
  • Ne cok sey biliyorsun solcu gardaş

• Dar-ül Harb D kullanıcısına yanıt
    Ben de konu ile benim fake olmam arasında baglantı kuramadim savaşçı kurban

• Hikaye diyorsunuz da kardeş ortada alternatif tarih dediğiniz saçma sapan kaynaklar var ve hepsi de Kemalist kaynaklar dediğiniz şeyler.Kaynakların fotoğrafını da koymuyorsunuz.Sonra bizim kaynaklara hikaye diyorsunuz.Tamam elbette ilköğretim ve lise kitapları saçmalıklarla dolu ama tarih de sizin dediğiniz gibi falan değil.Adamlar bir kaynak buluyor oradan bir sözcük kırpıyor bakın Atatürk şöyle haindi,şöyle din düşmanıydı,şöyle bilmem neydi deniyor.Ee gerisi ne olacak? Adamı öven onca cümle var kaynakta işinize geleni neden alıyorsunuz? Sizin yaptığınıza tarih denmez ideoloji denir.Kemalist diye aşağıladıklarınızdan gram farkınız yok.
  • FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    1.Fake değilim.Yazdıklarım sizin canınızı yakinca hemen sahsima saldiriya geciyorsunuz.Gercekler acıdır, yazık
    2.Kanunda yazandan banane orda dediklerimin yazmaması ölen canları geri getirmiyor neticede.Kanunlarda hakaretin suç olduğunu sanmak cocuklarin yapacağı iştir.Teessüf ederim beni boyle gördüğünüz icin.Ki cidden bilmediğimi dusunmusseniz şayet ortada büyük bir ironi var :) Zaten kim asılmışsa, kim öldürülmüsse,kim 35 yil mahpusta kaliyorsa,kimin öldürülmesi icin 20 küsür defa yiyecegine zehir konulmussa hepsi isbirlikci cikar zaten dur yada ingiliz mandasini savunanlar.Ki Kurani Kerimi basanlar da zaten haindir degil mi?Onu kümeslerde saklayanlar vs..
    3.Cok büyük ahlaksızlıkta bulunup hindu inancına mensup insanlari "cühela" diye aşağılamaya calismissiniz.Sanırım bu kemalizm inancının bir rükunu.Baska inanca gönül vermiş insanları aşağılamak.Bkz Islam ne diyor:"Senin dinin sana benim dinim bana"
    4.ha iste itiraf ettiniz ama yine hataya düştünüz.genellleme yaptınız.laiklik herkesi memnun edemez.ancak islam herkesi memnun eder.bunun delili patlama yaparak artan müslüman nüfusudur.avrupa insaninin akin akın islama girmesidir.
    Akla sahip olan hic celiskili sistemi kabul edermi?Allah aşkına güldürmeyin beni.
    5.Mobilden yazıyorum ss atamam.tdk ya seriat yazin, o size cevabı verecektir

• Hilafet, ümmeti bir arada tutuyordu demek, bu yüzden cihat ilan edilmesine rağmen Araplar bize ihanet etti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.