Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: halithalit

benim şahsen sevmemek için bahanem çok , kurtuluş savaşında batıya karşı savaştık ama savaştıktan sonra bu sefer onlara benzemeye çalıştık , yada atatürk benzettirmeye çalıştı kimseye sormadan , halk ne istiyor harf devrimini istiyır mu ? tekke ve zaviyeleri istiyor mu istemiyor mu ? türkiye şeyhler , dervişler ve müritler ülkesi olmalı mı olmamalı mı ? sorsa idi cevabını alır otururdu aşağı .

Türkler İslamiyet'i,Arap harflerini,Bizans fesini,kara çarşafı demokrasi ile mi seçti? Hepinizi tek tek uyaracağım.Amacınız birilerine benzememekse Araplar'a benzemekten vazgeçin.
  • Boş kafayla çoğu iddayı ve cevapları okudum. Cevaplar daha mantıklı geldi, adam kendi yazmış kendi bilgi ve mantığıyla cevap vermiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serenity.

Hiçbir kahraman kanunla korunamaz. Sevmiyoruz, sevmeyecegiz.

Kanunla korunanı sevmiyorsan,kanunla korunan ''din'' için de aynısını düşünmen gerekir.

Tck 216:
    ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.''
  • quote:

Seni kurtardı,ülkeni kurtardı.Merak etme onun sevgine ihtiyacı yok !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneyli Şaman -- 7 Haziran 2015; 13:07:31 >
  • quote:

Kanunu hangi parti koymuş onu da bir söyle istersen.Sanki Atatürk kendisine böyle bir kanun çıkarılmasını istemiş gibi konuşuyorsunuz.Ayrıca çoğu ülkede de devletin kurucuları kanunla korunuyor bilmeden sallamak kolay tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kemalizm olgunlaşmak Atatürkçülukte ortak bir ata anlayışını oluşturmaktan farklı değildir. Ortak bir atadan geldiği söylenen dünyayı olgun bir şekilde yorumlamak bu iki oğretiyi anlamak için gerekli. İtirazları da bu iki noktada toparlamak lazım.

Meseleleri ortak bir atanın Türki bir yorumuyla olgunlaşarak seyredilmesi ve çözüm uretilmesinin istenmesi bir devletin temel yapısı olabilir. Dini ekonomiyi dünyayı turkçe yorumlamak ve anlamak. Gerek batının gerekse arabi sistemin başaramadığını farklı bir lisanla başarmak. Bu açılardan çarptırılmamış bir ulku olarak bu duşunuş şekilleri yeni bir anlayışın doğum sinyallerinden ote değildir.

Son 50 yılda Atatürkçülüğü paranın verdiği olgunluk olarak tanımlayan kişiler ulusçuluk da kaybetmişlerdir. Bu ülke imkanların sonsuz olduğu bir donemde değil her şeyin hitam noktasında kurulmak zorunda kalmıştı.

• Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Ha mustafa kemal koymuş kanunun ha ismet ınönü 2 si de ayni zihniyet.Diğer idddianizi ispatlayin.

Aslında bu mevzu ile alakalı bir sürü yazacağım var ancak zamanım müsait değil, bilgisayar başına gecmeye fırsatım olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Playb0yTr

Ha mustafa kemal koymuş kanunun ha ismet ınönü 2 si de ayni zihniyet.Diğer idddianizi ispatlayin.

Aslında bu mevzu ile alakalı bir sürü yazacağım var ancak zamanım müsait değil, bilgisayar başına gecmeye fırsatım olmuyor.

Kanunu Adnan Menderes ve Demokrat Parti vekilleri çıkarmıştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tarihçi yi okuyun, öğrenin yazmaya başlamadan lütfen!
  • FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    Kimse şahsi olarak kanunla korunmaz.Milli değerleri ve milli,dini büyüklere hakarete ceza kanunu değil sadece (ki mevcut kanun eleştiriyi de aleyhtarlığı da kapsar ve sadece mustafa kemal içindir) bu kanun herkes icin olmali.

Laiklik gavur sistemidir.Gayri millidir.Zaten celiskilerle doludur.Mesela bir hindu bu ülkede benim tanrimi kesiyorlar diye mahkemeye gitse sonuc alamaz.Her ülkenin bir dini olur ve onunla yönetilir.Her semavi dinin de bir ahkami olur.Güçlü dinler egemenlik kurar.Milletler tarafından benimsenir.Mustafa Kemal de Şeriat-ı Ahmediyye'yi kaldırdığı icin ladinidir, türk değildir.Ister kabul edin ister reddedin, hakikat budur.Vesselam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0stHeaven -- 7 Haziran 2015; 13:37:37 >
  • Bunu biliyorum.Misal olarak söyledim, o kanunla alakali degil.Bu arada bazı şeyleri biliyorsunuz, sizin adınıza sevindim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0stHeaven -- 7 Haziran 2015; 13:36:20 >
  • Bahse girerim Playb0yTr fake hesap.
    Hatta mecunç olma ihtimali bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 13:54:28 >
  • hemen 'katılmıyorum' demeyin kemalistler varya o kemalistler bazıları atalarımıza küfür ediyor bizzat duydum bazılarıda Atatürk'ün Mason olduğunu söylüyor bundan dolayı sevmezler hani Şeriat şeysini kaldırdıya baş şeyide
  • quote:

Kimse şahsi olarak kanunla korunmaz.Milli değerleri ve milli,dini büyüklere hakarete ceza kanunu değil sadece (ki mevcut kanun eleştiriyi de aleyhtarlığı da kapsar ve sadece mustafa kemal içindir) bu kanun herkes icin olmali.

Laiklik gavur sistemidir.Gayri millidir.Zaten celiskilerle doludur.Mesela bir hindu bu ülkede benim tanrimi kesiyorlar diye mahkemeye gitse sonuc alamaz.Her ülkenin bir dini olur ve onunla yönetilir.Her semavi dinin de bir ahkami olur.Güçlü dinler egemenlik kurar.Milletler tarafından benimsenir.Mustafa Kemal de Şeriat-ı Ahmediyye'yi kaldırdığı icin ladinidir, türk değildir.Ister kabul edin ister reddedin, hakikat budur.Vesselam

Mevcut kanun derken 5816'dan bahsediyorsun sanırım.

''ki mevcut kanun eleştiriyi de aleyhtarlığı da kapsar ve sadece mustafa kemal içindir''

5816'da göster bakalım eleştiri ve aleyhtarlık kısmını.

http://tr.wikisource.org/wiki/5816_say%C4%B1l%C4%B1_kanun

f1. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    f2. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
    f3. Yukarıki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

Atatürk'ü eleştirmek suç değildir.Papağan gibi tekrarlamayın şunu.Yasada böyle bir ifade yer almıyor.

Gelelim diğer konuya; laiklik içinde dinini yaşayabilirsin.Şu an şeriat hükümleri ile yönetilmiyoruz.Bu seni gavur mu yapıyor?Hindu örneğin ilginçmiş.Kurban bayramında büyükbaş kesen bir toplumda Hindu'ya ne kadar cevap verilebilir onu da açıkla bakalım.

Türklük İslamiyet ile başlamadı bu bir.
    Atatürk dini kaldırmadı şeriatı kaldırdı bu iki.
    Dinden çıkan Türklük'ten çıkmaz bu da üç.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

Bahse girerim Playb0yTr fake hesap.
    Hatta mecunç olma ihtimali bile var.

Playboy ilginç bir fake.Şimdilik konuya odaklandığım için kimin fake'i pek anlayamadım doğrusu.Hem playboy hem de fanatik bir İslam savunucusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

Madem öyle o zaman niye Arapça dayatması var İslam'da? Yani en azından niye ezan Türkçe okunamıyor? Niye Türkçe ezan okunması büyük olay oluyor? Bu Arap kültürü dayatması değilde nedir bana söyler misin? Bütün insanlığa gönderildiği iddiasına sahip bir din evrensel olur. Arap kültürünün öğelerini zorla diğer milletlere dayatmaz.

Osmanlı döneminde kimsenin doğru dürüst okuma-yazması yoktu ki. Okuma-yazma oranı çok düşüktü. İnsanlar zaten cahildi zaten okuma yazmaları yoktu, böyle bir durumda harf değişikliği ile bir gecede cahil kaldık ne demek??

Arapça kelimeleri Türkçe karşılamaz ki.Misal Allah kelimesi özel isimdir; ve islamda ifade edilen "allah",diğer inançların "tanrısı/tanrıları" ile farklıdır. Allah özel isimdir, türkçe'de yerine kullandığın "tanrı" sıfattır; "ilah" manasına gelir.

Geçtim bunu, bence ezan gibi evrensel bir ritüelin tek dilde okunması asıl evrenselliktir,doğrusu da budur.
    Her ülkede ezan sesi ülkenin ana diline göre okunur mu yahu?
    Bunu da geçtim, türkçe okutuyorsun diyelim, ülkendeki kürtler "öyleyse bizde kürtçe ezan istiyoruz" dese ne diyeceksin?Ezanın farklı dili olmaz; tek dilde okunması en doğrusudur.

• halithalit kullanıcısına yanıt
    Yahu her birinize ayrı ayrı mı cevap vereceğiz.Osmanlı döneminde halk zaten cahildi.Doğru düzgün kitap basılmamıştı.Bir gecede cahil kalmadınız.Zaten cahildiniz.Okuma oranı erkeklerde %7 kadınlarda binde 4.

Hristiyanlar da kendi dinleri için ortak dünya dini diyor.Bana ne diye bu ezberleri yazıyorsun anlamıyorum.
  • Kemalist değilim Atatürk'ün ilke ve inklaplarını bilirim, hayatını kaç kez okudum.

Türkiye'de siyaset yapılmaz arkadaşlar. Kendinizi boşuna yoruyorsunuz. Koyu kemalistler'in tekrarladıkları hep aynı şeyler; osmanlı arap milliyetçisi gericiydi şuydu buydu. Anti kemalistlerin tekrarladığı şeyler; atatürk dinsizdi böyle ata olmaz vs.

İki görüşe de kusura bakmayında ayar niteliğinde cevaplar veririm. Daha oy kullanma yaşı bile gelmemiş çocukların internet köşelerinde siyaset yapmasını anlamıyorum. Biraz rahat olun herkesin görüşü kendine. Kimsenin Atatürk'e ve Osmanlı Devleti'ne laf atma hakkı yok kalbinizi kırarım.

• quote:

Bunu biliyorum.Misal olarak söyledim, o kanunla alakali degil.Bu arada bazı şeyleri biliyorsunuz, sizin adınıza sevindim.

Biliyorsan neden İsmet İnönü çıkardı o kanunu diyorsun?

@Dar-ül Harb @FlameSplasher Fake biter mi burada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anti-kemalist falan değilim ama Atatürk ten fazla hoşlanmıyorum,işte gerekçelerim,OKUYUN,EZBERLEMEYİN
    1)Mustafa Kemal Atatürk ölmeden önce kendi isteğiyle adını "Kamal Atatürk" yapmıştır.Öncelikle bu bilinmelidir.Bence Atatürk ü askeri ve siyasi kişiliği ayrılmalıdır.Askeri kişiliği eleştirmeye fazla açık değildir sonuçta asker emir alır emir verir.
    2)Sadece çok ilginç olan Filistin cephesi incelenmelidir.Tarih derslerinde asla anlatılmayan,tek kurşun atmadan geri çekilen o 7. kolordu,çok acıklı bir mağlubiyete sebebiyet veren 7. kolordu,o zamanki adıyla kumandanı Mustafa Kemal olan 7. kolordu.
    3)Milli mücadelenin sadece Atatürk e bağlanmsı tam bir siyasi-tarihi hokkabazlıktır.O yıllarda büyük başarılar gösteren Ali İhsan Sabis Paşa,Halil Kut Paşa,Albay Halil Sami,Esat Paşa... hiç duymadınız di mi,duymassınız çünkü onların başarılarını "Atatürk yaptı" diye anlattılar size 12 sene.
    4)Milli mücadele ve silah arkadaşlarıyla kurulmuş olan meclisi dağıtıp 1925 te 2. kurmuştur o meşhur "sofra arkadaşları" silah arkadaşlarının yerini almıştır.Atatürk ün sofralarını bilirsiniz.İsrafta RTE ile iyi yarışırlar.
    5)Mustafa Kemal in partisi hiçbir zaman halk desteği görmemiştir.Onun 1. meclisteki silah arkadaşlarının kurduğu partiye yönelmiştir kitleler.K.Karabekir,Ali Fuat Cebesoy,Rauf Orbay,Cafer Tayyar Eğilmez...bunlar milli mücadelede en az Atatürk kadar mücadele etmiş kişiler.Bunu bilen halk onlara yönelmişti,ama bunu Atatütk te biliyordu ve bu parti kapatıldı.
    Devamını Yazıcam

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.