Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Varsayımlarla kurgulama gibi yapmışsın, şimdi bu cümleleri ben kursaydım ne derdiniz ? :)
  • siradisidark S kullanıcısına yanıt
    Emin ol burada senin 2 katın yaşını görmüş olanlar var. böyle akl-i selim yaklaşmıyorlar. buyur katılabilirsin. saygı duyarım.

not : yaş 35
  • Genellikle tarih bilgileri zayıf olanlar sevmiyor. Atatürk olmasaydı şu an 2 karış toprağı olan sömürge bir devlettik , bunu önleyen Atatürk'tür. Yobazlar bunu anlamak istemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaktan dolma ise altındaki kaynakları silgilerle mi yok ettin yoksa gözünü mü kapattın merak ediyorum ? doğru bilgiyi 1931 senesinden beri tarih kitaplarınız yazıyorsa, size kalsın o doğruluklar. arap oğlu muhammed dağda mağaraya inzivaya çekilmiş, bir müddet tefekkürlerinin sonucu ayetleri halka tebliğ etmiştir. ayet dedikleri onun şahsi görüşlerinin mahsülleridir. muhammedin peygamberliğini ilan etmesi ve başlatması hakkında çok rivayetler vardır ??? ve tarih kitaplarında bu sözde DOĞRU diye öğrettiklerinin ta kendisidir. bunu da inkar edersiniz. 90 yıldır milleti uyuşturup halisünasyon modunda körelttiler. O devrin kapandığını farkedenlerin çırpınışları boşadır. Hadi sizde kaynak gösterin ? bunların aksini iddia eden kaynak gösterin ? !

Gözünüzde zihninizde o kadar yüceltmişsiniz ki, Peygamber'e dünya kadar şeyler isnad edilirken bu "zihninizdeki" ataturku daha da besliyor, büyütüyor ve yüceltiyor... Yazık !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 7 Haziran 2015; 4:05:01 >

• BayCC B kullanıcısına yanıt
    Kaynakları araştırabilirsiniz.... Yazıların maddesel halleri bana ait değildir, gerekli olan yerlerde şahsi izahatlarımı yapıyorum. Kaynak olarak devlet arşivi, tarih, ataturkun ve çevresindeki kişilerin hatıratlarından istifade ederek iletiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Kulaktan dolma ise altındaki kaynakları silgilerle mi yok ettin yoksa gözünü mü kapattın merak ediyorum ? doğru bilgiyi 1931 senesinden beri tarih kitaplarınız yazıyorsa, size kalsın o doğruluklar. arap oğlu muhammed dağda mağaraya inzivaya çekilmiş, bir müddet tefekkürlerinin sonucu ayetleri halka tebliğ etmiştir. ayet dedikleri onun şahsi görüşlerinin mahsülleridir. muhammedin peygamberliğini ilan etmesi ve başlatması hakkında çok rivayetler vardır ??? ve tarih kitaplarında bu sözde DOĞRU diye öğrettiklerinin ta kendisidir. bunu da inkar edersiniz. 90 yıldır milleti uyuşturup halisünasyon modunda körelttiler. O devrin kapandığını farkedenlerin çırpınışları boşadır. Hadi sizde kaynak gösterin ? bunların aksini iddia eden kaynak gösterin ? !

Gözünüzde zihninizde o kadar yüceltmişsiniz ki, Peygamber'e dünya kadar şeyler isnad edilirken bu "zihninizdeki" ataturku daha da besliyor, büyütüyor ve yüceltiyor... Yazık !

İşte bu yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: siradisidark

Bana kalırsa herkes kendini haklı çıkarmak için saçmalamasa Kemalizm ve Anti-Kemalizm olmazdı. Kemalistler "Bandırma'nın pusulası bile yoktu." derken Anti-Kemalistler de "Atatürk rahat ve varlık içerisinde yaşadı." derler.

İşin aslına bakarsak tamamen din kaynaklı. Ben de eski bir Anti-Kemalist olarak hafif subjektif olacak ama yorumumu yapmak istiyorum. Bir defa alternatif tarih gibi bir durum var ortada. Yani neyin doğru neyin yanlış olduğu belli değil. Kendi adıma konuşursam araştırmaya üşendiğim ve araştırsam bile doğruya ulaşamayacağımı düşündüğüm için (17 yaşındayım, özgüvemim az) ben olayı sadece fikirsel olarak düşünmeyi tercih ediyorum. Atatürk'ü yargılamak bana düşmez. Haksızlık etsem günahı benim boynumadır. Kime haksızlık ettiğim önemli değil.

Atatürk için konuşmaktansa Atatürkçülük için konuşsaydık bugün hiçkimsenin adı yobaz olmazdı. Atatürk hakkında alternatif tarih teorileri çok fazla. Ama Atatürkçülük bariz ortada bir şey. (İdeoloji kelimesi pek karşılamıyor.) Kemalizm de anti-kemalizm de kötüdür çünkü fikirleri doğruluğu tartışılan tarihten (Tarih bilimdir ama bahsettiğim tartışılan tarih bilim değil söylenti üzerine kuruludur.) alırlar. Kesin bir sonuca varamazlar. Biri göklere sığdıramaz, diğeri yerin dibine batırır. O yüzden konuşmamız gereken tek şey Atatürkçülüktür.

Atatürkçülük hakkında fikirlerimi söylerdim ama bu yaşta fikirlerimin tam oturduğunu düşünmüyorum. Ama en azından durumun farkındayım ve aptalca tartışmaya girmek istemem.

Eğer gerçekten 17 yaşındaysan takdir ettim.

Burada özellikle Tarihçi nickli arkadaşta senin yaşlarında olmasına rağmen her konuda kendini tarihçi sanarak atlıyor.
    Okuduğu 2-3 kitap sayesinde birşeyler bildiğini sanıyor millette nickinden dolayı adam yerine koyup cevap veriyor.

Sen onlar gibi olma sana tavsiyem elinden geldiğince çok oku elinden geldiğince az yorum yaz çünkü bu tür ortamlarda yazmak anca vakit kaybı.

• olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Neden böyle yapıyorsun ?

PC'ye geçince ben cevap verecektim.
    Hevesimi kırdın

• gbzlim kullanıcısına yanıt
    Burası konu dışı değil. Madem yazdığım yanlış bilgi gördün, alıntı yapıp kaynağıyla doğrusunu yaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    kullanıcısına yanıt
    Dayanamadım bir kaç ek yapayım dedim.
    1- Murat bardakçı zaten kendini Tarihçi olarak görmüyor,sadece kendisinin gazeteci olduğunu belirtiyor.
    2-Kadirden bile iyi TARİH bilgisi olan adam kendini Tarihçi olarak görmüyor.Ancak dünyanın en iyi TARİHÇİsinden biri olan Halil İnalcık'ı namaz kılmayı bilmediği için kendini ondan daha iyi tarihçi(!)olarak görüyor.Ben buna anca ÇÜŞşşşşşşşşşş derim.

Hala genelevden bahsediyorsun.Dur sana OSMANLI hukukundan bahsedeyim.

İnsanlar evde istediği herşeyi yapabilirdi.Yasak olan zina dahil yapılabilirdi.Brinin evine izinsiz girildiği zaman eğer zina yapan kişiler çırılçıplak olsa dahi hatta yan yana yatsa dahi hadi ulan onuda geçtim Üst üste çıkmış bekliyor olsalar dahi eğer hareket halinde değiller ise ceza verilmez.
    Şimdi insanlar evde istediğini zaten yapıyor.Genelev çıkınca millet kimin ne halt olduğunu zaten anlıyor.
    Hilafetin kaldırılması olayı Osmanlıda da geçmişti ancak tam net hatırlamıyorum.

Ezanın Türkçe okutulma meselesi.

Kardeşim(!) sen zaten namazı bile Türkçe kılabilirsin ancak Arapça kılman daha mantıklı çünkü dili daha uygun.Ancak ezanda bu tarz birşey yoktur.
    ATATÜRKÜN Din karşıtı sözlerini biliyorum.Ancak din karşıtı olmuş olması yaptığı yeniliklerin yanlış olduğu anlamına gelmez.(Yaptığı bazı yanlışlarda vardır büyük ihtimalle ancak bu ezan konusunun biraz açılması lazım)@bilemezsinki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ -- 7 Haziran 2015; 10:08:12 >

• Vay arkadas be, nasilda tahminlerim tutmus. Din din din, baska bir sey bulamiyorsunuz ulke sefalet icinde ekonomi rezil, adam cikiyor 2 Allah peygamber diyor veriyosunuz oyunuzu.Koca ulkeyi dagilmaktan kurtaran adamida 2 cami kapatti diye sevmiyorsunuz. Keske hic kurtarmasaymis, surunseymisiz. Hangi ulkeye yardimi dokunmus dinin de biz medet umuyoruz? Yil kac 1275 mi? Biraz objektif bakabilseniz olaylara oyle farkli bir ulke olurduk ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heartseeker -- 7 Haziran 2015; 10:25:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guest9012

Bilmiyorum herkesin sevmesi bana ters tepki yaptı heralde.sevilmediğinde aaa ne biçim türksün bir de aynı ülkede yaşıyoruz demeye hazır olan tipler yüzünden ben biraz gıcık aldım doğrusu.

O zaman herkes Allah 'ı seviyor diye sen yine gıcık kap.
    Böyle saçma bir şey olur mu kardeşim?

• Eğitim sistemi çocuklara yanlış bilgileri empoze ediyor diyenlerin, burda o tarih kitaplarından başka bir kaynak sunamadan konuşmaları ironidir.

Allah yardımcın olsun abi, kaynak göstererek yazınca copy paste diyorlar, kendi fikrini yazınca boş yapma kaynak göster diyorlar sizin gibileri bunlarla uğraşarak gerçekleri gösterecek herkese ama önyargılar silinmediği için bir türlü kabullenmiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: G. Giralomo Casanova

Atatürk'ün 1927'de yaptığı bir konuşmanın bir bölümüdür.

konuşmanın o bölümünü aynen yazıyorum, yorum sizin:

"efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu gibi yapılar din ve devlet düşmanı oldukları , selçuklu ve osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık.

çok değil yüzyıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki, bazı kişiler bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek, ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir.

ayrıca unutmayın ki, o gün geldiğinde , her bir taraf diğerini dinsizlikle ve vatan hainliği ile suçlamaktan geri kalmayacaktır."

17 aralik 1927/ ankara

Resmen bugünü tayip ile cemaati görmüş

• quote:

Orijinalden alıntı: Yıldızlı Günler

quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Zaten dolu olan birşeyi doldurmazsın der, bir kızılderili ataösüzü.

Paylaştıklarımı veya ifade etmek istediklerimi tiksinmdirmek gibi algılıyorsanız yanılıyorsunuz. Sadece objektif olarak değerlendirin diye paylaşıyorum. Baştada belirttim zaten, ama sıkıntı şu gidip 2 satırı okuyup devamını yada gerekçelerini, kaynaklarına bakmadan laf kalabalığı yapmak kişiye hiç bir halt kazandırmaz. bu da böyle biline....

Size bir soru.Araplar Türkleri Filistin'de öldürürken hilafet ne işe yarayacaktı?
    Mısır Arapları ve Ermeniler Mısır'da Türklerin gözünü zehir banyolarıyla kör ederken bu cihatçılar nerelerdeydi ?
    Eğer Ortadoğu ile uğraşılmaya kalkışılırsa ortada Türklük namına hiçbir şey kalmayacaktı.İsteseniz de istemeseniz de bugün bazı şeyleri Mustafa Kemal'e borçlusunuz.Özellikle Arapların ihanetine rağmen bağımsız bir Türkiye'yi.

Size çok basit bir soru sordum.Ne bir hakaret içerikli bir yorum paylaştım ne de inançlara laf ettim.Yine de cevaplamamışsınız çok ilginç.

• Sorun başarılarında değil, sorun insanların inançlarını yaşamalarını engellemesi ve başkalarının ona ( hani siz diyorsunuz ya tayyibe tapıyonuz, ki bu şirktir ve biz öyle bi hataya düşmeyiz ) resmen Tanrı gibi bakmaları ( ne büyük bir günah ). Yaptığı yanlışlar bu milletin yüzyıllarca benimsediği şeyleri değiştirmeye çalışmasıydı. Zaten Batıya özentiliydi. Bunlar onu sevenler ve sevmeyenler olarak ikiye ayrılmaya zorladı. Anlamışsınızdır umarım.

Siyaset sadece ülkeyi bölüyor. Eğer başa iyi birisi gelirse saltanat en iyi yönetim şeklidir. Eğer kötü biri gelirse en kötü yönetim şeklidir. Başa iyi insanlar gelince dünyayı yönetiyoruz, başa kötü kişiler gelince yokolma tehlikesiyle yaşıyoruz.

Ayrıca dinimizi kullanarak bizi içten çökertmeye çalışanlar ve bir grup insanları kandırabilenler var. Bunun tek nedeni cahilliktir. Biraz kuranı açıp okusalar her şeyi anlayacaklar.

Dediğim gibi ben zaten siyaseti kötülüyorum. Partilerin hepsi birbirinden farklı ama hepsinin de bu ülkeye zarar vereceği belli. Yani Atatürk sadece bölünmemize yol açtı uzun vadede. Şuna padişah olsa ülkede Kürt-Türk sorunu olmaz, partiler olmuyacağı için Tartışmalar ayrışmalar çıkmaz ve teröristler ülkeye yaklaşmaya korkardı.

• Kadirin 3-5 videosunu izleyen, akli dengesinin olmadığını hemen anlar. Onun gibi birkaçının arkadaşlarının anlattıkları, yok dedelerinin duydukları falan da belge değildir.

Atatürk ve karşıtlarının konusunu en iyi anlamak için bugünlere bakın. Allah-peygamber diyenlerin yalanlarına, hırsızlıklarına, yedikleri kul haklarına bakın. Biz batı gibi yaşamak istemiyoruz diyenlerin şatafatına, lüksüne bakın. Kibir deyince aklınıza kim geliyor?

Söylenenleri dinleyin, fikirdir sonuçta ama söyleyenleri de inceleyin. Herkeste beyin var, dinleyin, araştırın ama kararı kendiniz verin, herkese de inanmayın. Şu anda bile gözümle görsem inanmam diyen, hakkaten görüpte inanmayan insanlar var. Son olarak, kimseye direk inanmayın ama inandırmak için dini araç olarak kullananlara, şöyleyim-böyleyim yalan söylemem diyenlere de özellikle dikkat edin derim ben.

@dark knife: kötü biri başa gelirse saltanat en kötü yönetim biçimi deyip, sonra saltanatı övmüşsün. Halbuki cumhuriyetle ikisinede çözüm bulabilirsin. İllaki seni yönetecek bir efendin olması şart değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 7 Haziran 2015; 12:06:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeartOfBonnie

quote:

Orijinalden alıntı: guest9012

Bilmiyorum herkesin sevmesi bana ters tepki yaptı heralde.sevilmediğinde aaa ne biçim türksün bir de aynı ülkede yaşıyoruz demeye hazır olan tipler yüzünden ben biraz gıcık aldım doğrusu.

O zaman herkes Allah 'ı seviyor diye sen yine gıcık kap.
    Böyle saçma bir şey olur mu kardeşim?

Ters psikoloji oldukça doğal bir şeydir araştırmanı öneririm.ama aynısı Allah için geçerli olamaz.en azından benim için.

• Hiçbir kahraman kanunla korunamaz. Sevmiyoruz, sevmeyecegiz.

• benim şahsen sevmemek için bahanem çok , kurtuluş savaşında batıya karşı savaştık ama savaştıktan sonra bu sefer onlara benzemeye çalıştık , yada atatürk benzettirmeye çalıştı kimseye sormadan , halk ne istiyor harf devrimini istiyır mu ? tekke ve zaviyeleri istiyor mu istemiyor mu ? türkiye şeyhler , dervişler ve müritler ülkesi olmalı mı olmamalı mı ? sorsa idi cevabını alır otururdu aşağı .
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.