Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

***Ingilizlerin M. Kemal’e verdiği askeri destek***

1 – Ingilizlerin M. Kemal Atatürk’e cephane yardımı yapmaları

13 Haziran 1921’de Inebolu’ya gelen bir Ingiliz hey’eti, General Harrington’un emriyle M. Kemal Atatürk’e “cephane” getirdi![22] Dikkatinizi çekerim, cephaneyi gönderen General, dokuz no’lu dipnotta belirtildiği üzere, M. Kemal’in G. Ward Price’ı aracı yaparak görüşmek istediği General Harrington’dur.

2 – Ingilizlerin Kuva-yı Milliye’ye müdahale etmeyeceklerine dair güvence vermeleri

25 Eylül 1919 tarihinde, yani daha Kuva-yı Milliye’nin kayda değer bir mevcudiyeti görülmeden General Sally Clade, Fuad Paşa nezdine bir Erkân-ı Harb Binbaşısı ile Eskişehir’e, Ingiliz kontrol zabitanından mürekkep bir hey’et göndermişti. Bu hey’et, “Ingilizlerin ahvâl-i dâhiliyeye ve Kuva-yı Milliye’ye kat’iyen müdahale etmeyeceklerine” dair söz vermiştir![23]

3 – Merzifon’da bulunan Ingiliz kuvvetlerinin çekilmesi

Yine aynı tarihlerde Ingilizler, “Merzifon’da bulunan kuvvetlerinin geriye alınması” halinde, “Kuva-yı Milliye’nin memnun olup olmayacağını” sordular!

Kemalcilerin verdikleri “pek memnun oluruz” cevabından sonra hemen Merzifon’daki kuvvetlerini ağırlıkları ile birlikte evvela Samsun’a oradan da Istanbul’a çektiler![24]

Kaynak > [23] M. Kemal Atatürk, Nutuk, Türk Devrim Tarihi Enstitüsü, 9. Baskı, Milli Eğitim Basımevi, Istanbul 1969, cild 1, sayfa 169, 170.

[24] M. Kemal Atatürk, Nutuk, Türk Devrim Tarihi Enstitüsü, 9. Baskı, Milli Eğitim Basımevi, Istanbul 1969, cild 1, sayfa 169, 170.

kardeş biraz mantık yahu !!!

kaynak olarak NUTUK u gösteriyorsun .Adam bunu mecliste okudu ve okullarda okutulmasını istedi. yahu hain olsa bunu okutulsun diye kitabında mı yazar ?!?! aradan cümleleri makaslayıp saçma çıkarımlar yapmışlar her zaman ki gibi.

• Bilmiyorum herkesin sevmesi bana ters tepki yaptı heralde.sevilmediğinde aaa ne biçim türksün bir de aynı ülkede yaşıyoruz demeye hazır olan tipler yüzünden ben biraz gıcık aldım doğrusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu kadar da yan battı çamura yattı yapmayın. kaynak dediniz gösteriyorum, bu defa da vay efendim kırpılmış hali diyorsunuz. Tamamını eklersem hepsini okumadan yine aynı cevabı verirsin. Etmeyin gözünü seveyim.

https://www.youtube.com/watch?v=P_FIXTLP9fY

Al video da öteki gündem'in meşhur pelin hanımı. kamalın kazım paşa ile arasındaki diyalogları duydugu zaman yaşadığı sarsıntı ve depremi görün. hatta çırpınıyor hocam kaynak nerede falan filan. adam donanımlı gelmiş. devlet matbaa basımı olan tarih kitabında geçiyor ve tabi kapak gibi oturuyor cevap. bu defa yazarlar kim kaynak nedir diye soruyor. yine tokat gibi cevaplar alıyor.

• Yine tekrar ediyorum.

Bu kaynakların aksini iddia ediyorsanız, kaynak göstermeniz gerekiyor. Yok benim kafama yatmadı bu, atatürk bunu yapmaz etmez diye kişisel fikir sunmayın. anti kaynak göster inanmadan adam değildir.
  • Burada akl-i selim muhalif olarak tartışabildiğim tek kişisin. Saygı ve anlayış çerçevesinde aylarca devam etsem bıkmam. Bunda problem yok.

Bir defa şu kanaate varmamız gerekiyor ; kamalı sevmek yada sevmemek şahsımıza ne kazandırır ? ne kaybettirir ?
    Bundan önceki mesajlarda dediğim gibi, sidik yarışına döndürenler oldu mevzuyu. Oysa bunun çabasını gütmüyorum. Bana kaynaklar belirterek adamın din düşmanlığı yapmadığını, Allah'a, Ayetlerine, Rasulune hadsizlikler yapmadığını ispat et. Yarın bilet alıp anıtkabire giderim.

Ben halen nefret edebilmek için sebepler aramıyorum ama malesef hakikat er yada geç meydana çıkıyor. Körü körüne inanmayı sevmem. Bir insanda iyi yönlerini takdir edebildiğim gibi sıkıntılı olan hallerini de eleştirebilirim.

Burada veyahut farklı yerlerde kimseye atatürkü sevmeyin felan asla demedim, demem de! sadece varolan tarihsel kaynakları paylaşırım takdiri okuyucuya kalmıştır. Ama gelipte ukalaca, hadsiz bir uslubla ilahlaştırmış zevatlar karşımda durursa ters teperim. (bu cümleden sizi tenzih ederek ifade ediyorum) sizinle problemim yok, sayın olağan şüpheli... üye adın çok enterasan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 6 Haziran 2015; 21:27:47 >

• quote:

Kardeş bu kadar da yan battı çamura yattı yapmayın. kaynak dediniz gösteriyorum, bu defa da vay efendim kırpılmış hali diyorsunuz. Tamamını eklersem hepsini okumadan yine aynı cevabı verirsin. Etmeyin gözünü seveyim.

https://www.youtube.com/watch?v=P_FIXTLP9fY

Al video da öteki gündem'in meşhur pelin hanımı. kamalın kazım paşa ile arasındaki diyalogları duydugu zaman yaşadığı sarsıntı ve depremi görün. hatta çırpınıyor hocam kaynak nerede falan filan. adam donanımlı gelmiş. devlet matbaa basımı olan tarih kitabında geçiyor ve tabi kapak gibi oturuyor cevap. bu defa yazarlar kim kaynak nedir diye soruyor. yine tokat gibi cevaplar alıyor.

daldan dala atlama. bak üst mesajda NUTUK u kaynak gösterip birer cümlelik örnekler vermişsin. soruyorum adam mal mı da hain olduğu yazsın.

ikinci olarak din konusunda zaten söyledim. Adamın dini inancı yok. din konusunda eleştirile yazılar yazması ayrı hainlik ettiğini yazması apayrı konudur. yan yattığım yok. atatürk müslümandı diye söyleyenler tabiki kıvırmalar yapacaktır .bunlar beni bağlamaz.

• quote:

Zaten sorunun muhatabı değilsiniz daha ne diye gelip sürtüşme yaratıyorsunuz ki ? gerek yok. konuyu terkeder gidersiniz. bu kadar basit.

Haklisiniz hocam. Ozur dilerim. Ben gideyim . .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Burada akl-i selim muhalif olarak tartışabildiğim tek kişisin. Saygı ve anlayış çerçevesinde aylarca devam etsem bıkmam. Bunda problem yok.

Bir defa şu kanaate varmamız gerekiyor ; kamalı sevmek yada sevmemek şahsımıza ne kazandırır ? ne kaybettirir ?
    Bundan önceki mesajlarda dediğim gibi, sidik yarışına döndürenler oldu mevzuyu. Oysa bunun çabasını gütmüyorum. Bana kaynaklar belirterek adamın din düşmanlığı yapmadığını, Allah'a, Ayetlerine, Rasulune hadsizlikler yapmadığını ispat et. Yarın bilet alıp anıtkabire giderim.

Ben halen nefret edebilmek için sebepler aramıyorum ama malesef hakikat er yada geç meydana çıkıyor. Körü körüne inanmayı sevmem. Bir insanda iyi yönlerini takdir edebildiğim gibi sıkıntılı olan hallerini de eleştirebilirim.

Burada veyahut farklı yerlerde kimseye atatürkü sevmeyin felan asla demedim, demem de! sadece varolan tarihsel kaynakları paylaşırım takdiri okuyucuya kalmıştır. Ama gelipte ukalaca, hadsiz bir uslubla ilahlaştırmış zevatlar karşımda durursa ters teperim. (bu cümleden sizi tenzih ederek ifade ediyorum) sizinle problemim yok, sayın olağan şüpheli... üye adın çok enterasan :)

ATATÜRK sevip sevmemek önemli değil. İsteyen sevmesin. ben onun derdinde değilim. tartışmamız konu başlığında ayrı bir durumda. siz hain casus ayhudi diyorsunuz ,tek derdi islam düşmanlığıydı diyorsunuz bende buna karsı çıkıyorum.

Adamın derdi dinden çok dindarlardı. bunu belirrtim. anası bacısı o öldüğünde bile dindar insanlardı. inançlı biri değildi ve ulemadan ve dinin toplum üzerindeki etkisinden memnun değildi bu yüzden eleştirleri normal ama tabiki bir müslüman açısından bunlar acı verici olabilir. Sonucta senin peygamber olarak gördüğün adama o masalcı gözüyle bakıyor.

• @bilemezsinki

- 3 mart 1924 yılında, ümmet'i bir olarak tutan Hilafet'i kaldırdığı için SEVMİYORUZ..

1916-1918 yılları arasında Araplar ayaklandı.Hilafet kaldırılmamıştı.Devleti Mustafa Kemal yönetmiyordu.Ümmetçi arkadaş açıkla bakalım neden Müslümanlar olarak bir arada tutunamadınız.

- Ekmeğini yediği, kendisini adam eden Osmanlıyı sırtından hançerleyip kaldırdığı ve Osmanlı sultanlarına iftira edip sürgün ettiği için SEVMİYORUZ..

Her yeni yönetim kendisinden önceki yöneticileri aşağılar,itibarsızlaştırır,düşmanı olarak görür.Meşruiyet bu şekilde sağlanır.Cumhuriyetin ilk yıllarında Osmanlı hanedanına karşı gösterilen tutumun bir sebebi budur.Ayrıca Damat Ferit gibi su katılmamış hainler ve ona güvenen vasıfsız Vahdettin'i paklamak abesle iştigaldir.Dinci takımının Kurtuluş Savaşı lideri olarak gördüğü Kazım Karabekir, padişah Vahdettin'in emrine karşı çıkıp Mustafa Kemal'in emrine girerek İslam Devleti Osmanlı'yı sizin tabirinizle sırtından hançerlemiştir.''Dönme''nin (bu tabir hakaret değil tarih açısından kullanılan bir ifadedir) örneğini yazayım.Bizans'ı sırtından vurup Osmanlı'ya yanaşan Köse Mihal gibi dönmeler...Bizanslı Mikhael Kosses gibi bu dönmelere ''İslami'' bir ünvan olan ''gazilik'' verilmiştir.Bu örnekten sonra Tekrar Atatürk'e gelelim.Atatürk'ün vatanına,milletine bir ihaneti yoktur.İhanetten bahsedecekseniz özneyi, halkın reaya(köle) şeklinde nitelendirildiği hanedan ile sınırlandırmak zorundasınız.

-1930 yılın da, Genel ev kanunu çıkartıp Kadınları erkeklerin seks kölesi haline getirmesini sağladığı için SEVMİYORUZ

http://t24.com.tr/haber/ilk-kayitli-fahiseler-kanuni-ilk-jigololar-yavuz-devrinde-cikmis,219267

Murat Bardakçı diyor ki; “İstanbul halkı için seks skandalları, sık rastlanan olaylardandır. Hiçbir dönemde de engellenememiştir.” Kitaba göre ilk kayıtlı fahişelere Kanuni Sultan Süleyman devrinde rastlanmış. Bununla birlikte ilk jigololar Yavuz Sultan Selim devrinde ortaya çıkmış.

Yüzlerce yıl boyunca savaştığımız avrupalıların, Hayat tarzını ve Kanunlarını bu topraklara getirdiği için SEVMİYORUZ..

Türkler Araplarla da savaşmıştır.Türkler'in, Araplar'ın hayat tarzını,dinini,şeriat hükümlerini,yazısını almasına sesiniz çıkmıyor ne hikmetse.Yahu madem gelenekçisin,al eline çiviyi taşı,runik yazı ile hatununa şiir yaz.Araplar gibi giyinip,Araplar gibi hareket etme.7. yy toplumlarının şeriat hükümleri o dönem için yeterli olabilir fakat devri değişti,insanlık gelişti.Örnek verecek olursak; günümüzde küçük kızlar ile yapılan evlilikler ahlaksızlık hatta hastalık boyutunda ele alırsak pedofili olarak adlandırılır.

-Harf İnkılap'ı yaparak, 3 nesil'i, Yazılmış olan İslam'i ve Tarih'i Eserleri okumasını engellediği için SEVMİYORUZ..

http://sinanmeydan.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=379:cehalette-boulup-sitmadan-oelmedysek-eer-bunu-ona-borcluyuz&catid=62:yazlar&Itemid=228

''Halk kitap okumuyor. 1729’dan 1830 yılına kadar 100 yıl içinde Osmanlı’da basılan toplam kitap sayısı sadece 180. Aynı sürede Batı’da basılan kitap sayısı ise 90.000. Basının toplam tirajı 100.000’i geçmiyor. Gazeteler ve dergiler, sadece İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde az sayıda okuyucu bulabiliyor.''

Osmanlı'nın olmayan eserlerini okuma hayaliniz güzel.En azından okumaya olan bu merakınızın Cumhuriyet sayesinde oluştuğunu anlayabilirsiniz.İmparatorluk tarihi boyunca basılmış kitap sayısının misli Cumhuriyet tarihinde basılmıştır.Osmanlı'yı ''kitap yok'' diye suçlamak da hata aslında.Okuma-yazma bilmeyen bir toplum kitabı ne yapacak?Erkeklerin sadece %7'sinin (bu sayı üç aşağı beş yukarı doğrudur) okuma bildiği bir dönem...Siz cumhuriyetle beraber cahil kalmadınız,siz zaten cahildiniz.

Kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse, o kafirin ta kendisidir

Bana Kur'andan kardeş katlini çıkar göster.Fatih'in icat ettiği bu yasayı,uygulamacısı Kanuni'yi nasıl savunacaksın bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 6 Haziran 2015; 21:35:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Alintilarmisin arkadasim giremiyorum yorumu

Çanakkale Krizi diyorum Çanakkale Krizi. Sabahtan beri saydırıyorsun da, nedenini açıklayınca mı yorum göremiyorsun, giremiyorsun?

İngilizler tek Çanakkale krizi yüzünden herşeyi bırakıp gitti sanan olsa olsa kafasında altı kazıkla gezen kamalist tayfa olur,ki öyle....

Gelelim benim açımdan neden gittiklerine;

Aranıza aldığınız yahudi ile gittiğiniz Lozan'a bir girişiniz birde çıkışınız vardır ki dillere destandır,İsmet paşa lozana gierken halifeliği över,dönüşte ise kamal halifeliği baş belası olarak niteler.

Ve bundan önemlisi lozanda verilmiş sözler olacak ki,işgal kuvvetleri ne yapacaksa onu yaptılar,o meşhur altı kazığı milletin göğsüne sapladılar,bir millet aslından uzaklaştırılmak için ne yapılması gerekiyorsa hepsi yapıldı.Bu yüzden dir,chp gelmesin diye oyların akpye verilmesi...

• quote:

***Ingilizlerin M. Kemal’e verdiği askeri destek***

1 – Ingilizlerin M. Kemal Atatürk’e cephane yardımı yapmaları

13 Haziran 1921’de Inebolu’ya gelen bir Ingiliz hey’eti, General Harrington’un emriyle M. Kemal Atatürk’e “cephane” getirdi![22] Dikkatinizi çekerim, cephaneyi gönderen General, dokuz no’lu dipnotta belirtildiği üzere, M. Kemal’in G. Ward Price’ı aracı yaparak görüşmek istediği General Harrington’dur.

2 – Ingilizlerin Kuva-yı Milliye’ye müdahale etmeyeceklerine dair güvence vermeleri

25 Eylül 1919 tarihinde, yani daha Kuva-yı Milliye’nin kayda değer bir mevcudiyeti görülmeden General Sally Clade, Fuad Paşa nezdine bir Erkân-ı Harb Binbaşısı ile Eskişehir’e, Ingiliz kontrol zabitanından mürekkep bir hey’et göndermişti. Bu hey’et, “Ingilizlerin ahvâl-i dâhiliyeye ve Kuva-yı Milliye’ye kat’iyen müdahale etmeyeceklerine” dair söz vermiştir![23]

3 – Merzifon’da bulunan Ingiliz kuvvetlerinin çekilmesi

Yine aynı tarihlerde Ingilizler, “Merzifon’da bulunan kuvvetlerinin geriye alınması” halinde, “Kuva-yı Milliye’nin memnun olup olmayacağını” sordular!

Kemalcilerin verdikleri “pek memnun oluruz” cevabından sonra hemen Merzifon’daki kuvvetlerini ağırlıkları ile birlikte evvela Samsun’a oradan da Istanbul’a çektiler![24]

Kaynak > [23] M. Kemal Atatürk, Nutuk, Türk Devrim Tarihi Enstitüsü, 9. Baskı, Milli Eğitim Basımevi, Istanbul 1969, cild 1, sayfa 169, 170.

[24] M. Kemal Atatürk, Nutuk, Türk Devrim Tarihi Enstitüsü, 9. Baskı, Milli Eğitim Basımevi, Istanbul 1969, cild 1, sayfa 169, 170.

Böyle parça parça alınarak hiçbir şey anlaşılmaz.Söylediğiniz sayfanın hepsini koyun.Nereden bileyim lafları kırpıp olayları yanlış taraflara çekmediğinizi?

Durun hatta ben koyayım ortada bir hainlik var mı okuyucular karar versin.

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez?
     Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 6 Haziran 2015; 22:01:44 >

• quote:

Türk tarihini,
    Türk kültürünü,
    Türk dilini,
    Türk dini,
    Kısacası Türkü Türk yapan ne varsa hepsini ingilize peşkeş çektiği için sevmem.

Burada milliyetçilik diye hüloğlayanlar şu soruya cevap versinler;

100 yıl öncesinden bir ata çıkıp gelse kaç kelam edebileceksiniz ve kaç ortak noktanızı sayabileceksiniz?

Herşeyden önce buna cevap verin...

Türk'ü Türk yapan Arapça harfler,Araplar'ın inancı ve Araplar'ın kıyafetleri mi
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Pekala... ekleyeyim.

Not : birileri halen çırpınıyor ama blok listesinde olduklarından zaten muhatap bile alacak değilim. kendi söyler kendi dinler misali. hani tayyipcilere ne diyordunuz ? yav hee hee :)
  • Jr09 kullanıcısına yanıt
    Valla biz de size gülüyoruz.Şemsi Efendi ile yossi kohen sacmaligini nasil bir tutarsın?Zimon Şwi nin mezarı vardi yahudilerin mezarlığında galiba ama hatirlamiyorum tam.Yaw bu adam iyi olsa neden gençliğinde hep yahudilerin kitaplarını okur.Bir tane müslüman adamın kitabını okumuşlugu yok.Niye içki sigara içer, küçük çocuklara kötü örnek olur? Niye dini yasaklar? Niye ergenlige bile girmemiş küçük çocukları astırır?Niye hürriyeti kısıtlar?Herseyi geçtim bir insan neden kendi ananelerini, kültürünü, dinini ayaklar altına alir? Niye Türklüğe düşman olur? Bayrağımızı kitabımızı değiştirmeye kalkar? Listeyi daha da uzatabilirim.

Allah razi olsun akşam akşam güldürdünüz beni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Çanakkale Krizi diyorum Çanakkale Krizi. Sabahtan beri saydırıyorsun da, nedenini açıklayınca mı yorum göremiyorsun, giremiyorsun?

İngilizler tek Çanakkale krizi yüzünden herşeyi bırakıp gitti sanan olsa olsa kafasında altı kazıkla gezen kamalist tayfa olur,ki öyle....

Aranıza aldığınız yahudi ile gittiğiniz Lozan'a bir girişiniz birde çıkışınız vardır ki dillere destandır,İsmet paşa lozana gierken halifeliği över,dönüşte ise kamal halifeliği baş belası olarak niteler.

Ve bundan önemlisi lozanda verilmiş sözler olacak ki,işgal kuvvetleri ne yapacaksa onu yaptılar,o meşhur altı kazığı milletin göğsüne sapladılar,bir millet aslından uzaklaştırılmak için ne yapılması gerekiyorsa hepsi yapıldı.Bu yüzden dir,chp gelmesin diye oyların akpye verilmesi...

ingilizler her yerden gitti. bir yeri işgal etmek ayrı ,işgal altında tuabilmek ayrıdır. abd hindistanda ingiliz sömürgesiydi. ama olmuyor işte. istanbuldaki ingiliz askerleri de halinden memnun değil.aileleri var memleketlrinde ve sınırlarına düşman birlikleri dayanmış. hani bir anlaşma çıkmasa burdan yine bir çatışma çıkacak. ki çanakkalede nasıl bir direniş olduğunu biliyorlar. ayrıca ingilterede demokrasi var. bu da savaşları daha zora sokuyor .zira halk savasşları istemiyor. istemeyende ona göre oy veriyor.

lozan geyikleri herhangi bir belgeye dayanmıyor. yok gizli anlaşmaymış yok yüzüncü yılmış... halifelik lozana giderken druyordu ama lozan sırasında çift başlılık ortaya çıktı.bu yüzden kaldırıldı. CHP ye de AKP ye de selamımı söyle. bu kafayla devam.

• quote:

quote:

quote:

Yazık. Gerçekten yazık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Playb0yTr

Valla biz de size gülüyoruz.Şemsi Efendi ile yossi kohen sacmaligini nasil bir tutarsın?Zimon Şwi nin mezarı vardi yahudilerin mezarlığında galiba ama hatirlamiyorum tam.Yaw bu adam iyi olsa neden gençliğinde hep yahudilerin kitaplarını okur.Bir tane müslüman adamın kitabını okumuşlugu yok.Niye içki sigara içer, küçük çocuklara kötü örnek olur? Niye dini yasaklar? Niye ergenlige bile girmemiş küçük çocukları astırır?Niye hürriyeti kısıtlar?Herseyi geçtim bir insan neden kendi ananelerini, kültürünü, dinini ayaklar altına alir? Niye Türklüğe düşman olur? Bayrağımızı kitabımızı değiştirmeye kalkar? Listeyi daha da uzatabilirim.

Allah razi olsun akşam akşam güldürdünüz beni

ATATÜRK ve Türklüğe düşman hadi din düşmanını anlarımda bu nedir yahu

içki ve sigara yahudiliğin gereğidir herlade. diğer taraftan abdülhamidin torunu dedesinin rom içtiğini söylüyor ama siz de durup kemalin içkisine takıyorsunuz ki padişahların çoğu da içerdi.

çocukları astırmış. hiç duymadım. örnek var mı ama heralde fatih kundaktaki bebeği ne diye boğdurduysa benzer geçerli bir sebebi vardır.

• Şu tür şeyleri bırakıp en azından ülke düzelene kadar sadece ülke'nin çıkarlarını düşünmeyi öğrenemedik.Peki bu böyle gider mi?Gitmez.

@olağan_şüpheli
    Osmanlı Ankara savaşından sonra 10 yıl padişahsız kaldı kardeş kavgası yüzünden.Devletin bekası için her şey yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezar312 -- 6 Haziran 2015; 22:08:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezar312

Şu tür şeyleri bırakıp en azından ülke düzelene kadar sadece ülke'nin çıkarlarını düşünmeyi öğrenemedik.Peki bu böyle gider mi?Gitmez.

@olağan_şüpheli
    Osmanlı Ankara savaşından sonra 10 yıl padişahsız kaldı kardeş kavgası yüzünden.Devletin bekası için her şey yapılır.

bak ne güzel diyorsun .devletin bekası için herşey mübah diye. Yani bir tutturmuşlar onu astı bunu kesti. yahu sanki fantezi olsun diye adam astılar. sanırsın günümüz avrupasındalar. kurunun yanında yaşta yanıyor. asılan herkes kötü demiyorum ama bu kadar takılmaları sacma. yani sanki padişahlar hiç masum insan katletmedi.

• olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Hatasız kul olmaz zaten bu arada diğer arkadaşın yazdıklarını okumadım. sadece senin bu yazdığına cevap verdim yani Osmanlı devleti'nin 600 yıl yaşamasının pek çok nedeni var buda onlardan biri.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.