Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Bunların milliyetçilik anlayışı ancak böyle işte.

Çanakkalede Seyyid onbaşının o top mermisini kaldırabilmesini sağlayan hissiyatı yoketmeye çalıştı. orada merminin ucuntan kamal mı tutuyordu da Seyyid onbaşı kaldırdı ? ona yaptıran İman gücüydü ! işte bu milleti ondan koparmanın darbesiydi cumhuriyet.

kendi kalemiyle yazdığını paylaşıyorum " dini ve namusu olanlar kazanamaz." zaten bundan ötesinde vay kamal şöyle idi böyle idi demeye gerek yok. bütün dünya basını zaten sabetayist eğitimi aldığını da yahudi olduğunu da biliyordu. hadi biz anti taraf olduğumuz için belki farklı düşünüyor veya görüyoruz. ya dünya basını ? ne diyor ? onlarda mı paralelci yada tayyipci ? la sizin gözünüzün içine delilleri soksalarda keramet gösterselerde değişmezsiniz. zaten buraad kalkıp tartışmanızın bir anlamı yok. Konu muhatabı değilsiniz, soru muhatabı değilsiniz. zorla gelip sürtüşme yada cinslik olsun diye sataşmaktan öteye gitmiyor yaptıklarınız. samimi ve objektif olmaya yüreğiniz yetmiyor, yüreğiniz !!!

”Mustafa Kemal Türk değildir ama selânikli bir sefarad (sephardic) yahudisi’dir.”
    Kaynak: Chicago Sentinel 4 Mart 1921

Türkiye’de muhabirlik yapmış olan ”William A. Lloyd” Auckland Star isimli gazete’de mustafa kemal’ın türk olmadığını ve bir yahudi olduğunu yazmıştır.
    Kaynak: Auckland Star, 27 Eylül 1926

New York Tribune 26 Subat 1921 tarihli yazısına şu şekilde başlamakta:

”Ankara Hükûmeti’nin yahudi lideri Mustafa Kemal”.

The Mail gazetesi, 30 Eylül 1922 nüshasında şunları yazmakta.

”Kemal Türk değildir. Kendisi selânikte doğdu ve bir yahudidir”

Not: M.Kemal sefarad yahudilerinden’dir. Sefarad yahudileri dönme olarak’da isimlendiriliyorlar ve 1492 senesinde ispanya katliamından kaçtılar ve osmanlı devletinde ki selânik şehrine yerleştiler. Bu yahudilerin özelliklerinden birtanesi’de kendilerini topluma müslüman olarak tanıtmaları, müslüman isimleri taşımaları, lakin kendi aralarında yahudilik dinlerini gizlice devam ettirmeleridir.
    Kaynak: The Mail gazetesi, 30 Eylül 1922

ilk önce mustafa kemal yahudi olsa üzülürdüm. niye biliyor musun? memlekette adam gibi işler yapan biri çıktı o da türk değil yahudiymiş diye üzülürdüm. bir insanın yahudi olmasını mı yadırgıyoruz yoksa yaptıklarını mı ? bir insanlaın yaptıklarını ,söylediklerini değersiz göstermek istiyorsan o insanı halkına karsı ötekileştirirsin. bizim ülkemizde nasıl her sevilmeyene ermeni yahudi deniyorsa , batılı gastecilerinde bu tarz yorumlar atması normaldir.zira onlarda yahudileri sevmiyorlar. kaldıki gastede yazılanlar ne zamandır kanıt oldu. bak mısıroğlu videosu koyan arkadasada ddedim. bunlar belge değil dedikodu. türkiyedeki gazeteciler nasıl ki taraflı ve sacma haberler yapıyorlarsa bu durum batıda da böyledir. hatta her yerde böyledir.

bu arada bir İMAM tarihin arka odasında BELGELERİYLE Atatürkün kayıtlarını açıkladı.yok abduş ağaymış yok yahudiymiş falan fistan...

• olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Algı, eleştiri ve anlayış adabınızdan ötürü teşekkür ederim.. Burada ilk defa sizinle akl-i selim bir şekilde bir mevzu üzerine konuşabiliyoruz.

Vurgusu olan maddeye geleyim diğerlerine devam ederiz. "Dini ve namusu olanlar kazanamaz" bunu herhan bir cümlenin içinden cımbızlanmış değil. Tek ve net cümle. ama neye ithafen olduğuna bakılmaksızın çok tehlikeli ve sakıncalı bir cümledir. Arkasında nasıl bir gerekçe olursa olsun bu cümle müslüman bir halkın yönetimi yapılamaz.

Bireysel olarak dediğim husus genişlemeye müsaid ortam oluşturmacına istinaden söyledim. Yani bireyler ayetin hükmü üzere yaşıyorlarsa, elbette yönetimlerine, yaşamlarına, idari ve içtimai her türlü hallerine, işlerine, güçlerine böyle nüfuz eder ve yansırdı. demek istedim.

Diğer hususlarıda izahatlarını ve yorumlarımı paylaşırım.

Saygılar.

• Bu konu siyasi ve dini olarak ikiye ayrılır bence.Ama askeri başarıları takdiri çok fazla hak ediyor doğrusu ama din açısından biraz şaibeli.
  • sevmezlerse sevmesinler çok da TINN
  • az önce dedim zaten, gözünüzün içine deliller sokulsa boştur. senin elinde bunların aksini iddia eden ne var dök bakalım ? bilmem ney gazetesi dediğin yayınlar cumhuriyet kurulurken haberlere manşet geçecek kadar köklü yayın organlarıdır. işte çin atasözünün meselesine dönüyor sizinkisi 3 maymunu oynamaya devam.

" hiç kimse görmeyek istemeyen bir kişi kadar kör olamaz"
  • Neyin foyasından bahsediyorsun yahu? Senden önce senin gibi Atatürk düşmanı şeriatçı kafalar aynı şeyleri yazdı durdu.Hepsi de aldıkları cevaplarla sepetlendi.Fakat konular hep kapatıldı.Yazılanlar buhar oldu.

KB kurallarına iyi bak:
    http://forum.donanimhaber.com/m_84360886/tm.htm

6- Dini tartışmalar sonu iyi bitmediği için Kültür Bilim forumlarında tamamen yasaklanmıştır. Ayrıntılar için üstteki paragrafları okuyabilirsiniz.
    8 - Manevi değeri olan şahıslar adına yazılan yazılar hakkında forum yönetimi olarak daha hassas ve caydırıcı davranacağız. Bu ihlal hesabınızı uzun süre kullanamamanıza sebebiyet verebilir.

Sen 8. maddenin ırzına geçmiş durumdasın.Yorumların silinmezse ve ceza almazsan blog sitelerinden çaldıklarına ağır bir cevap yazacağım hem de 6. maddeyi yok sayarak.

@Canis Majoris,Tarîhçî,olağan_şüpheli

http://yakintarihimiz.org/muslumanlar-ataturku-neden-sevmez.html
    http://belgelerlegercektarih.com/tag/iskilipli-atif-hoca-hain-miydi/

Bu sitelerden kopyala-yapıştır yapıyor.Kendine ait tek bir fikri yok.Yeni hiçbir şey yok.Daha önce konuştuğumuz,defalarca tartıştığımız şeyler.

• Hepsini bilgisayara geçince teker teker açıklayacağım zaten hiç sıkıntı değil. Aynı iddiaları ısıtıp ısıtıp sunuyorsunuz çünkü.

Benim bahsettiğim, ismini verdiğin gazetenin bir nüshasını atabilirsin buraya eğer gördüysen. Görmediysen zaten yazmanın bir anlamı yok. Elinde yoksa, kusura bakma kimse sana inanmaz.

Ayrıca tarih metodolojisinden habersizsin galiba. İddiayı ortaya atan kanıtlar. Sen kalkıp hadi bunun tersini iddia edin diyorsun. Aslında ciddiye alınacak bir yanın yok ya, neyse..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Tamam madem dünyanın en köklü yayın organları "zıt oldukları için yazmıştır" diyorsunuz. o zaman masonik törenler ile cenazesi niye kaldırıldı ? hocası niye bilinçli şekilde hemde annesi istemediği halde bir yahudi okulu tercih edildi ? şemsi efendi dedikleri adam kendi adıyla bir okul yaptırdı. şimdi bülbülderesi denen sabetayistler mezarlığındadır. bunların hiç birisi tesadüfi değildir. tamam biz de gidip ingiliz okulunda okuyunca ingiliz mi oluyoruz diyebilirsiniz. Fakat yahudiliğin temel esaslarını yerine getirmeyen kişiye yahudiler bir bardak su bile vermez, bırakın eğitimi şurda kalsın...

abduş ağa olayına asliye hukuk mahkemesine zübeyde hatunun başvuru ve iddianamesi orjinal pullu haliyle bulabilirsiniz. aratın google'da. Ha o mahkeme tutanağı ve iddianameler de yalan diyorsanız, zaman makinasını daha icat etmediler ki geçmişe gidip te birebir müşahade ederek görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Türk tarihini,
    Türk kültürünü,
    Türk dilini,
    Türk dini,
    Kısacası Türkü Türk yapan ne varsa hepsini ingilize peşkeş çektiği için sevmem.

Burada milliyetçilik diye hüloğlayanlar şu soruya cevap versinler;

100 yıl öncesinden bir ata çıkıp gelse kaç kelam edebileceksiniz ve kaç ortak noktanızı sayabileceksiniz?

Herşeyden önce buna cevap verin...

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez?

giyim kuşan dil edebiyat sosyal yaşam araplardan farslardan ithaldi zaten. bizi türk yapan şeyler değildi.

• senin soyledigin ataturkun o sozu celiskili. ilk once halki arkanda toplamak icin kongrelerde dua edip amin diyeceksin sonra da halkin degerlerini yok etmeye calisacaksin. sonra ataturku niye sevmiyorsun diyecekler niye seveyimki! elhamdulillah ben bir muslumanim ayetle dalga gecen dini yok etmeye calisan birini nasil savunabilirim. bunu yaparsam zaten musluman olmanin ne anlami var!

• FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    Foya diyorum işte, evet.

dünyada kimde görülmüş bir kanunun arkasına sığınmak ? tenkit hürriyetine yasak getirmek ? kamalı koruma kanunu denilen 5816 nolu kanun olmasa daha neler konuşulabilir. Yahu hiç idrak etmiyor millet, ne var ki açıklanamıyor? saklanıyor 50 yıldan fazladır vasiyet mektubu ? niye arkasından 2 eleştiri yapacak adamlara cezalar ve yaptırımlar geliyor ? bi ..... var ki ? işte ancak ya bu kanunla yada gider yok forum kuralları diye yakınırsın.

Yahu istersen üyeliğimi kapattır, sorun değil! bu senin zihinsel masturbayonunu tatmin edecekse kendim kapatayım. Ama yok senin niyetin bu değil belli.

şeriatçı kafalar dediğin adamlar olmasydı çanakkalede Allah Allah diye savaşan ceddimiz olamasydı senin kamal tek tabanca bütün orduyu savuşturabilecek ti ha ? ! vay be!

Sepetlendi ? karşınıa alırsınız ilkokul cocuklarını sonrada yönetime 2 ayar çekersiniz adamı fişlersiniz oldu bitti. neymiş ? SUSTURDUK... peeeh ! Sen bu yazılanlara iddialara kaynak gösterim ne cevap verdin ki la ? söyle... gidip admin arkasına saklanıyorsun. iddiaları çürütecek delil göster, inanmayan adam değildir. hadi dök ortaya kaynakları, delilleri. yapamazsan adam değilsin. hadi uza artık. baydınız.

• Her yerde mesajlarinizi görüyorum.Keşke adınız gibi olabilseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bu tartisma bosuna eger ataturk gibiysen benim sana anlatacak bir seyim olamaz ki. kendi gozlerinle gorsen bile ataturk gibi dusundugun icin yine kabulleneceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Playb0yTr

Her yerde mesajlarinizi görüyorum.Keşke adınız gibi olabilseniz.

1 tane mesajın var, onu da az önce attığın bu mesajla sağladın. Her yerde mesajımı görüyorsun bir de he?

Konuyla ilgili fikrin varsa yaz, yoksa kişisel olarak saldırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Tamam madem dünyanın en köklü yayın organları "zıt oldukları için yazmıştır" diyorsunuz. o zaman masonik törenler ile cenazesi niye kaldırıldı ? hocası niye bilinçli şekilde hemde annesi istemediği halde bir yahudi okulu tercih edildi ? şemsi efendi dedikleri adam kendi adıyla bir okul yaptırdı. şimdi bülbülderesi denen sabetayistler mezarlığındadır. bunların hiç birisi tesadüfi değildir. tamam biz de gidip ingiliz okulunda okuyunca ingiliz mi oluyoruz diyebilirsiniz. Fakat yahudiliğin temel esaslarını yerine getirmeyen kişiye yahudiler bir bardak su bile vermez, bırakın eğitimi şurda kalsın...

abduş ağa olayına asliye hukuk mahkemesine zübeyde hatunun başvuru ve iddianamesi orjinal pullu haliyle bulabilirsiniz. aratın google'da. Ha o mahkeme tutanağı ve iddianameler de yalan diyorsanız, zaman makinasını daha icat etmediler ki geçmişe gidip te birebir müşahade ederek görelim.

yayın organları kime hizmet ediyorsa onun için kalemi eline alır. kaddafi devrilmeden önce onun yahudi oldğunu da yazanlar oldu.

Atatürk ün okuduğu okul konusu ise araştırılmalıdır. açıkcası bilmiyorum hangi okulda okuduğunu. yani okul yahudilik eğitimi mi veriyor yoksa sadece fenni yani laik eğitim mi veriyor bunu bilmek lazım. Din eğitimi vermiyor diye hemen yahudi diye yapıştırmamak lazım. Dediğim gibi bilgim yok.

bu arada ATATÜRK yahudi bir kökene sahip olsa bile inanç olarak yahudi değildir. adamın dini görüşleri bellidir. dinlere inanmıyor. kaldıki anası ve bacısı ise son derece dindar bir insandı.

bak çok ilginç bir video koyayım sana mesela. atatürkü gören bir yunan anlatıyor. Atatürk onları eleştirmiş sizin kiliseleriniz bizim camilerimizden yüsek bu bize hakaret demiş. yani ben açıkcası yahudilikle zerre alakası olduğu sanmıyorum. saçma sapan bilgileri toplayıp çarpıtıp bir hikaye oluşturmuşlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=LZW8PKNG68g

Atatürk ün annesi kerhane de diyelim.peki bu adam askeriyeye nasıl girdi. yahu hiç mi soran olmadı . annesi genelevde çalışmış , yahudi okulunda okumuş bunu niye askere almışlar ?? dahası bu adam padişaha yaverlik etmiş adam. hani insan devletin haline iyice üzülüyor.

diğer taraftan iki iddianızında doğru olduğunu varsayalım.peki bu neyi değiştirir. yani bir isanı annesinden dolayı yargılayabilir miyiz. kaldıki zaten genelevde çalışmışsa dahi islamı seçmiş ve molla lakabı ile anılmaya başlanmış bir dindar insandır. Ya da yahud kanı var ise bu adam yahudilik ile ilgili ne yapmıştır. mason localarını bile kapatmış adam. diğer taraftan ingiliz sevenleri derneği üyeyi vahdettine tek laf yok. dediğim gibi ATATÜRK yahudi olsada severim , annesi genelevde çalışmış olsada severim. beni onun yaptığı güzel şeyler ilgilendirir , geçmişi değil.

ekleme: atatürk ün annesi genelevdeyse ve yahudi bir genetik babaya sahipse bu kadını alan ali rıza efendi ne diye oğlunu yahudi okuluna gönderir. Dahası yahudi okulu anası müslüman olan ve babası da müslüman olan hemde anası genelevde çalıştığı bilinen bir kadının çocuğunu ne diye okuluna alır. Sırf genetik babası yahudi diye mi ? yani bu durum ali rıza efendinin zoruna gitmez mi ? ben olsam çocuğu daha bi yahudi nefreti ile büyütürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 6 Haziran 2015; 19:47:34 >

• Atatürk'ü koruma kanunu:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Atat%C3%BCrk_Aleyhine_%C4%B0%C5%9Flenen_Su%C3%A7lar_Hakk%C4%B1nda_Kanun

-Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    -Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.

Atatürk'ü eleştirmek,Atatürk'ü sevmemek suç falan değildir.Sizin amacınız tarih konuşmak değil hakaret etmek.Dünyadan bihabersiniz yasayı bilmemeniz normal.Bu yasanın içeriği hakaret ve heykellerin tahrip edilmesine yöneliktir.Belli ki Atatürk büstüne saldırıp,ona küfür etmek gibi bir isteğin var.

quote:

şeriatçı kafalar dediğin adamlar olmasydı çanakkalede Allah Allah diye savaşan ceddimiz olamasydı senin kamal tek tabanca bütün orduyu savuşturabilecek ti ha ? ! vay be!

Balkan Harbi'nde dedelerinin Allah Allah demesi pek işe yaramamış sanırım.Savaşlar komutanlar ve askerler ile kazanılır.Hücuma kalkarken ağzından çıkan klasik sloganlarla değil.

Sen bir kanıt sunmadın.Kendi fikirlerinmiş gibi paragraf paragraf çalıntı yaptın.Senin beslendiğin kaynakları suratına çarpan benim.Neyin havasındasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlameSplasher -- 6 Haziran 2015; 19:46:56 >

• vay arakadaş konuya bak kemalistler neden atatürkü sevmez mustafa kemal atatürk kim pekiii olum bize yanlışmı öğrettiler yoksa
  • Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Sevilmeyen kişi kim olursa olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Verdiğim örnekler neyinize yetmiyor,millicilik adı altında asırlardır varolanları,bizi yoketmek isteyenlerinkiyle namlunun ucunda değiştirdi.

İngiliz örneği İSTANBUL'dan geliyor.

Şöyle ki;

Senin yenilgi görmemiş donanmanı boğazların suyuna gömecekler,sen ne yapıp edip İstanbul'u ele geçireceksin,ama sonra kıbrısı rumlara bırakan ingiliz,tek bir mermi atmadan ugruna donanmasını yitirdiği İstanbul'u bırakıp gidecek öyle mi?Kamalist tarih tesbih tanelerine benzer,tek bir tanesinden şüphelendiğinde gerisi dökülüp gider,artık ne okul sıralarındayız nede bilgi chp eliyle sunulmuyor,az biraz mantığınızla düşünmeye başlayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Verdiğim örnekler neyinize yetmiyor,millicilik adı altında asırlardır varolanları,bizi yoketmek isteyenlerinkiyle namlunun ucunda değiştirdi.

İngiliz örneği İSTANBUL'dan geliyor.

Şöyle ki;

Senin yenilgi görmemiş donanmanı boğazların suyuna gömecekler,sen ne yapıp edip İstanbul'u ele geçireceksin,ama sonra kıbrısı rumlara bırakan ingiliz,tek bir mermi atmadan ugruna donanmasını yitirdiği İstanbul'u bırakıp gidecek öyle mi?Kamalist tarih tesbih tanelerine benzer,tek bir tanesinden şüphelendiğinde gerisi dökülüp gider,artık ne okul sıralarındayız nede bilgi chp eliyle sunulmuyor,az biraz mantığınızla düşünmeye başlayın...

Bunun sebebini @E-Nazmi adlı kullanıcı Çanakkale Krizi olarak zaten çok önceden açıklamıştı.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.