Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kamalın ölümünden sonraki zamanda koruma kanunu çıkarılmasının sebebi, bazı taşkınlık edenlerin yüzünden oldu. Tamam biz de sevmiyoruz etmiyoruz ama o zamanlar büstlere saldırıp küfürsel ifadeler kullananlardan dolayı getirildi. Ama bu kanun aynı zamanda tenkit hürriyetine mani olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 7 Haziran 2015; 18:13:45 >
  • Dikkatinizi çekerim "mısırlı araplar diyorsunuz" şimdi doğu türkistandaki bir kesimin yaptıklarından dolayı türkiyedeki türklere mâl edilirse nasıl karşılarsınız ?

Arabistanlı lawrence denilen adam ingiliz uşağının ta kendisi idi. İngilizlerin bütün derdi kardeşi kardeşe vurdurmak ve tereyağından kıl çeker gibi hiç elini bulaştırmadan alacağını almaktı ve bunu aldı da.. gerek bu stratejilerle gerekse lozan antlaşmaları ile istediğini parmağında oynattı. halen bunları inkar ediyorlar.
  • Kemalistleri sevmiyorum Atatürk'ü seviyorum. Yanlış tespit yapmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

kamalın ölümünden sonraki zamanda koruma kanunu çıkarılmasının sebebi, bazı taşkınlık edenlerin yüzünden oldu. Tamam biz de sevmiyoruz etmiyoruz ama o zamanlar büstlere saldırıp küfürsel ifadeler kullananlardan dolayı getirildi. Ama bu kanun aynı zamanda tenkit hürriyetine mani olmuştur.

Kardeş neyin hürriyeti ya adamın anasını afedersiniz genel ev kadını yaptınız.Size kanun uygulanmıyor böyle bir durumda bile.Daha neyin tenkit hürriyeti yav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 7 Haziran 2015; 18:29:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darül harp niye beni meseleye bulaştırıyorsun.
    Nerde gördün siyaset konuştuğumu.

Bide playboy nickyle fake açmam.Benim fakelerim mecunç türevleri

Bu arada konuya siyasetten nefret eden biri olarak son kez biraz siyaset saçmalayayım gideyim sizin gibi.
    Bu konu nedir yahu? İdeolojik veya dini yargılamalarınızla tarihi katletmişsiniz....

Meseleye körü körüne saldırmışsınız.Yok atatürk kafir yok yahudi yok bilmem ne......

Siyasette dinin ve ideolojinin yeri yoktur.Ve en önemli nokta siyasette hiçbir şahıs tam olarak kötü veya iyi olarak adlandırılamaz.

Bugün Abdülhamide evliya diyen insanlar o gün İngilizlerin elinde oyuncak olmuş ve Abdulhamide en büyük kazığı atmışlardı.

Mehmet Akif,Said Nursi ve son büyük alimlerinizden Elmalılıdan başla panislam hareketini destekleyen herkes Abdulhamidi devirmek için her şeyi yaptılar....
    Bu kişilerin hepsini seven biri olarak yazıyorum bunları....

Gelelim Atatürkçü tayfaya hangi Atatürkü kastediyosunuz.
    1924e kadarki Atatürkmü? 1924-1932 arası Atatürkmü? Yoksa 32 sonrası Atatürkmü????

Bugün Atatürkü göklere çıkaranlar ona en büyük kazığı atan ve öldüren insanlar.
    Atatürkün devrimlerine sahiplenenler hiç görmeyecekler nasıl şartlar altında o devrimlere imza atıldığını.....

Mesele dini ve ideolojik değil.Orada bir iktidar savaşı oluyordu.
    İsmet Paşa ve Atatürk arasında bir iktidar savaşı yaşandı....

Ve bu mesele Musul mevzusuyla patlak verdi.

Şimdi bir bakın devrimlerimize.Bütün devrimlerimiz esas amacı neydi???
    Modern ülkeleri yakalamakmı? Yoksa güneyimizdeki petrol bölgesiyle alakasız ve hiçbir paydada buluşmayacak bir millet tasarlamakmıydı?

Atatürk devrimlerini Atatürk yapmadı.....İngiltere yaptı.
    Amaç belliydi..
    Bizi kimliksiz,kişiliksiz yapacaklardı ve yaptılar.
    Hatta dinsiz yapacaklardı.Eğer İngiltere ikinci dünya savaşı sonrası Amerikaya yenilmeseydi biz şu an Dinsizde olacaktık.

Peki Atatürk isteyerekmi yaptı? Tabiiki hayır.
    32 sonrası İsmet Paşa ve ekibine saldırı düzenleyen ve halkıyla barışmak isteyen bir Atatürk vardı....

Ölüm döşeğindeyken İsmeti öldürdünüzmi diye soran Atatürk vardı.İsmetin peşine suikastçı yollayan bir Atatürk vardı.

Meseleyi kapatayım.Çünkü öyle bir savaş döndüki.....Kazım Karabekir neden meclise girdi?

Sivas kongresinde Amerikan Mandasını kimler savunuyordu?İngiliz-Amerikan savaşı nerde başladı.
    Halide Edip ve Wilsın prensipleri cemiyeti,Cumhuriyet gazetesi vs....

Herbir ayrıntıda mesele karışıyor.Yani işler hiç sandığımız gibi değil.Benim kafam basmıyor bu işlere....

Diğer konu ey müslüman kardeşlerim.Siz Allahmısınızki Atatürkün imanını ölçüyorsunuz.Onun yaptığı herşey ya Alemi İslamı korumak içindiyse....
    Bunu biliyomusunuz?

Hz.Peygamber ne diyor Kalbini yarıp içinemi baktın?

Önce selefi networkte öğremdiğiniz dininiz sorgulayın.Bunu en başta kendime söylüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bana bu yeterli fazla söze gerek yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent_taka61 -- 7 Haziran 2015; 18:29:40 >
  • quote:

Tamam hakeden olmuş varsayalım, ama 500.000 nüfusu katletmek, üç beş sıkıntıyı ortadan kaldırdık ile ört pas edilebilir mi ? daha düne kadar gezi olaylarındaki avrupanın maşaları 2 adamının burnu kanadı diye ortalığı ayağı kaldırdılar ? burada 2 - 3 çabulcudan bahsetmiyorum 500 bin kitleden bahsediyorum. TR 'nin neredeyse yarısına yakın her bir memleketlerinin nüfüsu bu kadar. azımsanacak bir rakam değil. Kaldı ki, hadi üç beş isyancıyı veya sıkıntı çıkaranı temizledin de, mesela atıf hoca gibi "ben gavurun şapkasını takmam" dedi diye, said-i nursiyi, " sen batıl olanı hak diye bu millete dayatacaksın, dinde bunun yeri yoktur, sana destek olmamı bekleme" dedi diye 35 sene sürgünü ? ve daha saysak günlerce bitmeyecek kadar katliamlar...

Ehl-i insaf...

ülke nufusu kaç kişi ki savaştan geriye asılacak 500 bin adam olsun. resmi bir kaynak var mı ?

madem 500 bin kişiyi asacak kadar gözü dönmüş saidi nursiyi niye asmamış. keyfi şekilde asabilirdi değil mi gözü bu kadar dönmüş olsa .

atıf hoca şapka yüzünden asılmadı. onun işleri biraz karışık.

dediğim gibi o kadar rahatca ve keyfi şekilde adamlar assa aradan saidi nursiyi niye asmadığını sorgulamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 7 Haziran 2015; 18:31:40 >

• Dar-ül Harb D kullanıcısına yanıt
    Dandik blog sitesi altında bütün kaynakları gösteriyor.Siz google news'ten verince aksi iddia edilemez kaynak mı oluyor ? hani orada mühür ? imza ? gösterdiğin kaynak avrupanın kendi yazarlarının kaleminden çıkan sözde tarih. Verdiğim kaynaklarda biraz okuuyucu olursaydınız her maddenin kenarındaki kaynak belirtici madde numarasını farkederdiniz. onlar facebook sohbet linkleri değil dikkatinizi çekerim.

Size de el-cevap ama dönemin vesikalık kayıtları ve evrakları ile birlikte... öyle google news roman kitapları değil. ama eminim okumayacaksındır. okumadan gelip "bu asılsızdır" diyenlerin sayısı gittikçe çoğalıyor. mahkeme tutanaklarına, vesikalıklara, devlet yayınlarına "asılsızdır, güvenilir kaynak değil" diyorsunuz ya daha ne diyeyim.

http://belgelerlegercektarih.com/2012/05/23/araplar-bize-ihanet-etti-bizi-arkadan-vurdu-yalani-serif-huseyin-meselesi/

• Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    ben anası genelev kadınıdır ifadesini kullandım mı ? karşıya söylemediği birşeyi itham etmeyin. daha neyin tenkiti mi ? 5816 sayılı kanunun engel koyduğu şeyler kamale küfür edilmesin felan filan değil. çok kapsamlıdır. biraz araştırınız.
  • quote:

Varsayımlarla kurgulama gibi yapmışsın, şimdi bu cümleleri ben kursaydım ne derdiniz ? :)

hangisinde kurgulama. sayfa da net şekilde yazmış. yani senin yazdığın örneklerin açıklaması var mı o sayfalarda mesela. benim kurgulama yaptığım tek kısım ingliz subayın atar yaptığı kısım. onunda mustafa kemal yumuşatmış yorumda ondan dolayı dedim. yani hakaret edip terledi dememiş de işte yakışmayan yorumlar falan fistan demiş.
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Atıf hocanıın meselesi karışık derken ? Kitap basım olaylarını mevzu fazla uzamasın diye yazmadım, işin özünü belirttim. Şapka kanunu adı altında zaten atıf hocayı kurban ettiler. Said-i nursi atıf hoca gibi değildi. onun hitap ettiği ve sevildiği kitle ülkenin yarısına bedeldi. kalkıpta o durumda ülkenin yarısını belki daha fazlasını karşısına alamazdı. ama asmadı da sanki zat-ı muhteremi rahat mı bıraktılar ? mağaraya çekildi jandarma oradan bile kovdu "halk içine fazla yaklaşma" diye... Çünki te'sirli bir tebliğ yaklaşımı vardı ve başarıyordu da...

35 sene sürgün hayatı sonrası urfada bir otel otasında vefat etti. adamlar dirisinden korktuğu gibi ölüsünden de korktular. rahat bırakmadılar mezarında. gidip çıkararak belirsizleştirdiler. şimdilerde ıspartanın sav köyünde diye rivayetler var ama sağlam kaynaklar sesini çıkarmıyor. talebesi Özdemir abi vb. kişiler biliyorlar.

• quote:

Atıf hocanıın meselesi karışık derken ? Kitap basım olaylarını mevzu fazla uzamasın diye yazmadım, işin özünü belirttim. Şapka kanunu adı altında zaten atıf hocayı kurban ettiler. Said-i nursi atıf hoca gibi değildi. onun hitap ettiği ve sevildiği kitle ülkenin yarısına bedeldi. kalkıpta o durumda ülkenin yarısını belki daha fazlasını karşısına alamazdı. ama asmadı da sanki zat-ı muhteremi rahat mı bıraktılar ? mağaraya çekildi jandarma oradan bile kovdu "halk içine fazla yaklaşma" diye... Çünki te'sirli bir tebliğ yaklaşımı vardı ve başarıyordu da...

35 sene sürgün hayatı sonrası urfada bir otel otasında vefat etti. adamlar dirisinden korktuğu gibi ölüsünden de korktular. rahat bırakmadılar mezarında. gidip çıkararak belirsizleştirdiler. şimdilerde ıspartanın sav köyünde diye rivayetler var ama sağlam kaynaklar sesini çıkarmıyor. talebesi Özdemir abi vb. kişiler biliyorlar.

hocam yapma gözünü seveyim. 500 bin adam astı diyorsun sonrada ülkenin yarısını karsısına alamazdı diyorsun. o zamanlar muhtemelen ülke nufusu 10 milyon civarıdır. adam her 20 kişiden biri asmış olsa ülke nufusunun hepsini karsısına alması gerekir. ayrıca adam hilafeti kaldırmış yahu, bu saidi nursi hilafet makamından daha mı güçlü ki ondan çekinsin. hatta biraz daha düşün asılan pek çok insan din adamıysa veya dindar insansa zaten bütün dindarların ayaklanması lazım ,yüz binlerce dindarı asmaktan çekinme ama saidi nursiyi asmaktan çekin... mantıklı değil hocam kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 7 Haziran 2015; 18:53:02 >

• Kemalisitler daha Ataturkun el yazısında yazdıklarını kabullenemiyor.

Bizmi onları kabullenecegiz.

Ataturk senin benim gibi bir insandır neye inandıgı umrumda degildir.
    yaptıkları ile millette sevgi ve nefrete sebep olmuştur.
    Bu kadar basit lakin bazı kemalist arkadaslar
    Ataturkun kendi el yazısını bile kabullenemeyen ya olurmu dinsiz miydi bu adam olurmu hiç gibi söylemlerden kendini alamayan aciz mahluklarıdır.

Ataturk'un savaş basında yaptıgı dini acıklamaları ile savas sonunda yaptıgı dini acıklamalar birbirini tutmuyor.

Lakin ben Ataturku sevmek zorunda degilim olması gerektigi gibi anayasanında dayattıgı saygıyı gösteriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

Ataturk bir kere Musluman olmasaydi, Turkiye ye latin harfleri gelir islam harfleri kaldirilir, Seriat halifelik kaldirilir laiklik getirilir, Arapca ezan kaldirilir, Turkce ezan getirilir, Sapka kanunu cikartilir ve Sarik cubbe ve daha bircok Islam nisani yasaklanirdir. Siz ne konusuyorsunuz..

Dünyayı atatürk değil ALLAH cc yarattı bizi yaratan da odur yalnız ona ibadet ve itaat edeceğiz. ALLAH'ın dünyasında demokrasi denilen saçmalık değil bizi yalnız ALLAH yönetmeli onun koyduğu kurallara göre yaşamalıyız...
    Müslümanlar Kendinize gelin uyanın

İstediğiniz kadar eksileyin laik ışık kafalar sizi

sen de istediğin kadar şeriat naraları at. RTE bile laik oldu . zina fuhuş yasal oldu ,domuz eti falan serbest artık , hırsızlık zaten serbest.

• Konuya güzel değinmiş arkadaş. Öncesinde .... tarihteki atatürk mü yoksa .... tarihteki mi diye soracaktım fakat halen aklı ile delil çürütenlerin yüzünden fırsatım olamadı.

kamal ataturkun çok kritik bir dönüm noktası var evet bunu kabul etmeyenlerde çok. Belirli bir süreye kadar ılımlı, efendi, itaatkar ve bir o kadar anlayışlı bir şahıs imajı vardı. Ama ne olduda 1930'dan sonra herşey tam tersine dönmeye başladı ? kendi yaverlerini ve dost dediği yoldaşlarına sırtını döndü ve onları kaybetmeye başladı.

burası çok manidar bu husus. dediğiniz gibi inönüyü bile öldürün emri verecek dereceye getiren ve aralarında fırtına esmesine sebebiyet veren kendi şahsi yaklaşımlarının ürünü olamaz. ingilizlerin dayatmaları ve strateji değişimlerine ataturk ayak uydurmak zorunda kaldığını daha iyi anladı. kazım karabekirin kamal hakkında çarpıcı hatıratlar yazması vb. bir çok olayların iç yüzünde yine arkadaşın dediği gibi maşa niyeti ile kullanılan kamalın ingiliz oyuncağı olmasından kaynaklıydı.

benim çok merak ettiğim birşey var, vasiyet mektubunda neler yazıyor. ben öldükten 50 sene sonra açın ve kamuoyuna bildirin demişti. kenan evren döneminde bu süre doldu, evren ilk satırını daha göz ucuyla okurken kapatıp "ülke bunu kaldıramaz mümkün değil" diyyerek bir 25 sene daha yasak koymasının sebebini çok araştırıyorum.

Bazı fikri ve referans alınabilecek kişilerin yorumları olsa da belgeyi tam görmeden inanamam. ama ortaya atılan bir kaç iddia var, atatürkün ingiliz zoruyla hiç yapmak istemediği şeylere başvurmuş olması dile getiriliyor... 2013 'dü galiba süre doldu ama yine okumaktan çekindiler.

son sorunuza gelirsek ; sorunuz çok abes, yukardaki cümleleri kuran objektif fikirler ile bakan kişiye bu söz çok cahilane kalıyor. Kimse Allah'ın bildiğini bilemez, elbette. Kimse kimsenin içinde olanı biteni bilemez. Amenna. Fakat kişinin yaptığı icraatlar fikrini ve amaçlarını ortaya koyar.

Ne diyor Mevlana ; Kişinin fikri ne ise zikri de odur...

• red01 R kullanıcısına yanıt
    Evet malesef kendi kaleminden çıkan kaynakları kabullenmiyorlar.

Savaş öncesi ve sonrası diye bir ataturk meselesi vardır. Çok zıt ve çok tutarsız.
  • Bu soruya doğru cevaplar alabilmen için öncelikle Atatürk'ü koruma kanununun kalkması lazım.

Bir kişiyi kanunla koruyorsan-ki bu kim olursa olsun- ortada saklanacak bir şey olduğu kesindir.

O halde insanlar hapse girmek, işten atılmak pahasına gerçekleri söyleyemezler!

Zaten Kemalist'lerinde böyle bir derdi yoktur, gerçeğin değil kendi küçük dünyalarının peşinden giderler, buna kanıt ise hiç birisinin bu koruma kanununa karşı olmamasıdır.

• Yarası olan gocunur
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Erdoğanı savunmuyorum ki aksine buyrun gerçek Erdoğanın yüzü
     Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pskanalz

iti ite kırdırırlar sen rahat ol. arap düşmanlığı yaptıgınız kadar ingiliz düşmanlıgı yapmazsınız. paylaştıgın belge ingiliz dökümanıdır. biz tarihimizi yabancıların elinden bir kurtarsak zaten rahatlayacağız.

Bu arap düşmanlığı değil, gerçeklerin dile getirilişidir.
    Spencer C.Tucker'de İngiliz değil Amerika'lıdır.Kendisinin ödülleri bulunur,askeri tarih hakkında objektifçe ahkam kesebilecek birikime sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 19:06:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.