Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Profil resmini değiştirmeni tavsiye ederim.Sen de müslüman olmadığın için senin de mustafa kemal hakkında objektif olman düşünülemez.

Türk büyüklerine yaptığınız saygısızlığın bedelini inanmadığınız ahirette ödersiniz.
  • İşte şeriatin ne olduğunu bilmeden sadece zırvalıyorlar.

Şeriat denilince kafalarında oluşan imaj : IŞİD başka hiçbirşey değil. Oysa hiç bir islam alimi ve ulemalar ışid'i tasdik etmez hatta yerden yere vururlar.

Aynen o ayetin tecellisi olacak inşaAllah.. isteselerde istemeselerde Allah nurunu tamamlayacaktır.
  • Evet kardeşim hatta tarikatları bile IŞİD ile bir tutan var.(İşin ilgincini anlıyorsundur).İşte bunlar hep okumamaktan kaynaklanıyor.Sende yoruldun cevap yazmaya, uğraşmaya bile değmez.Çünkü kalpleri mühürlenmiş.Bilgilenmek için gelmemişler kendi ideolojilerini empoze etmek için gelmişler.Tıpkı atalarının ders kitaplarına evrim safsatasının soktuğu gibi.

Allaha emanet ol
  • Bu forumda Atatürk düşmanı bireyleri neden barındırıyorlar? Burası Türkiye, TC'nin kurucusu da Atatürk'tür. Atatürk'ü saymıyorsan bu ülkede yaşama. Sana kimse Atatürk'ü sevmek zorundasın demiyor. Ama eğer onun sayesinde burada klavye delikanlılığı yapıyorsan hakkını vereceksin, saygı duyacaksın.
    quote:

Orijinalden alıntı: Playb0yTr

Evet kardeşim hatta tarikatları bile IŞİD ile bir tutan var.(İşin ilgincini anlıyorsundur).İşte bunlar hep okumamaktan kaynaklanıyor.Sende yoruldun cevap yazmaya, uğraşmaya bile değmez.Çünkü kalpleri mühürlenmiş.Bilgilenmek için gelmemişler kendi ideolojilerini empoze etmek için gelmişler.Tıpkı atalarının ders kitaplarına evrim safsatasının soktuğu gibi.

Allaha emanet ol

Aslında bu ülkede cumhuriyet kurulmamalıydı. Şeriatla yönetilip her 2 sokakta bir kezzaplanmış, taşlanmış kadınları görmeliydik, tabi yüzünü açmaya hakkı olursa... Bir de beni en çok sıkan ne biliyor musun? İşte böyle adı sanı belli olmayan, abidik kubidik insan grubu çıkıyor meydana. Örneğin şu, adı playboy olup din satan şahıs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur89tr -- 7 Haziran 2015; 20:05:15 >

• quote:

Profil resmini değiştirmeni tavsiye ederim.Sen de müslüman olmadığın için senin de mustafa kemal hakkında objektif olman düşünülemez.

Türk büyüklerine yaptığınız saygısızlığın bedelini inanmadığınız ahirette ödersiniz.

kullanıcı adı playboy olan mümin adam ,beni türk büyüklerine hakaret etmekle suçluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Blog'da dikkat ettiyseniz şahsi yorum 2 satırı geçmez tamamen belgesel dökümanlardan ibarettir. Şahsi yorumlara kanacak veya tarihi onların anlattığı sanacak kadar saf değiliz elbet.
    Hüseyni meselesini biraz araştırın. o verdiğim linkte kaynakları ile mevcuttur.

Arkadaşım blogta birkaç arap öne çıkarılmış. Arap halkının genelinin Osmanlı'ya yardım ettiğine dair bir bilgi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 20:12:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine gel yahu Çerkez Ethem asılmadı.1948'de öldü.

quote:

Göktürk mü kaldı bu devirde?

Senin ideolojini devirler belirliyorsa 7.yy zihniyetinden de kurtul.Sana önereceğim tek çare budur.

Çok sakat düşüncelerin var.Orhan Gazi'den alıntı yapıp Atatürk'e çakmak da neyin nesi? Şu an Osmanlı İmparatorluğunda yaşamıyoruz.Osmanlı'yı klavye başından hortlatabilirseniz bu yazdıkların bir anlam kazanabilir.Yine de şunu söyleyebilirim.İyisiyle kötüsüyle Osmanlı da bizimdir,şeriatçı kafalar gibi tarihi bir yerinden tutup başlatmayız.Fakat Osmanlı devri kapandı.Neslişah Sultan'ın kendi ifadesiyle Hanedan devri sona erdi.Trt'nin Osmanlı dizilerini izleyip gaza gelmeyin.

quote:

Velhasıl kelam islam olmayan türk olamaz.

Ben buna karşılık Müslüman olan Türk olamaz gibi saçma sapan bir yorum yapmam merak etme.

• Anti Kemalist olmasamda Bu aşırı kemalistler ve Atatürk'ü ilahlaştırmaya çalışanlar yüzünden nefret ettim ve Atatürk'ün de çok abartıldığını düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet kardeşim hatta tarikatları bile IŞİD ile bir tutan var.(İşin ilgincini anlıyorsundur).İşte bunlar hep okumamaktan kaynaklanıyor.Sende yoruldun cevap yazmaya, uğraşmaya bile değmez.Çünkü kalpleri mühürlenmiş.Bilgilenmek için gelmemişler kendi ideolojilerini empoze etmek için gelmişler.Tıpkı atalarının ders kitaplarına evrim safsatasının soktuğu gibi.

Allaha emanet ol

Hah işte bu!

meselenin özünü kavramak değil niyetleri belli, ama yinede böyle tartışıyoruz işte :) inanmasalarda gerçeği inkar etselerde bu hiç bir şeyi değiştirmiyecektir. Hele o kitaplarda öğretilenler, mahfetti zaten bu toplumu.

Sizde Allah'a emanet olun..saygılar.
  • onur89tr kullanıcısına yanıt
    abidik kubidik insan grubu olarak kendi güruhunuzu kastediyorsunuz aslında.

yok yahu türkiyede yaşayıpta kamalı sevme zorunluluğunu hangi elementten uyduruyorsun ? geçin bu ayakları, onun sayesinde bilmem neymiş neymiş.. bitti o masal hikayeleri, millet neyin ne olduğunu farkında. saygı da duymak zorunda değil hiç kimse... hele ki o neceslik etmiş ve Allah'a Rasulüne saygısızlık etmişse o benim bir numaralı düşmanımdır.
  • Dar-ül Harb D kullanıcısına yanıt
    Misafirlerim gittikten sonra orayı paylaşacağım.
  • Adımın playboy olması benim hesabımdır.Benim cürmümden benim hasenatimdan size ne? Madem bu kadar cok biliyorsanız dini ataniza yönelin.bakin onun ne kusurlari var.hem laik insanlar degilmisiniz.hala aynı yobaz zihniyet.

Bi tarafına batanlara ithaf olunur..

Onur89tr icin;

Teşhis:Kemalizm Sendromu
    Tedavi:Kitap okumak

• Burada desteksiz sallayamazsın playboy efendi.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Muslim_population_growth

Avrupa'da müslüman nüfusun artmasının sebebi; Avrupa'lının inancını değiştirmesi değil,Avrupa'ya gelen göç dalgası ve Avrupa'da yaşayan müslümanların yüksek doğum oranlarıdır.

" Data for the rates of growth of Islam in Europe reveal that the growing number of Muslims is due primarily to immigration and higher birth rates "

İngiltere ve Fransa'da inancını değiştiren vatandaşlar ile ilgili bilgi:

"There are around 100,000 Muslim converts in the UK.France has seen conversions to the Islamic faith double in the past quarter century. In France there are an estimated 100,000 Muslim converts, compared with about 50,000 in 1986."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 20:31:18 >

• quote:

abidik kubidik insan grubu olarak kendi güruhunuzu kastediyorsunuz aslında.

yok yahu türkiyede yaşayıpta kamalı sevme zorunluluğunu hangi elementten uyduruyorsun ? geçin bu ayakları, onun sayesinde bilmem neymiş neymiş.. bitti o masal hikayeleri, millet neyin ne olduğunu farkında. saygı da duymak zorunda değil hiç kimse... hele ki o neceslik etmiş ve Allah'a Rasulüne saygısızlık etmişse o benim bir numaralı düşmanımdır.

Uyduruk bir hayat yaşıyorsunuz. Masal yazanlar sizlersiniz, kendi yazdığınız masala inanmışsınız. Neden dersen, Tanrılar veya Allah, cin (aaa 3 harfli demek istediydim çarpmasınlar şimdi), melek, şeytan, cennet, cehennem, iblis, hayalet vs... La hepsi mi görünmeyen, duyulmayan şeyler olur? Biri görünsün artık. Yok işte yok, zorlamayın kendinizi. Elinize kalmış Emeviler döneminden bir kitap, bütün her şeyiniz ona bağlı sanki. Muhammed hayattayken "Dediklerimi sakın bir yere not almayın." diye tembihlemiştir, sen dinden anlarsın, bilmen lazım bunu. Kuran ancak Muhammed'in ölümünden 70 sene sonra yazılmıştır. Bunu yazan da doğal olarak peygamber değil, sıradan insanlar. Bir insan, cahiliye döneminde, 6666 sayfalık bir kitabı ezberleyebilir ve 70 yıl kadar aklında tutabilir mi? Sen düşün gerisini...

• onur89tr kullanıcısına yanıt
    Hoppala bende adam saydım karşıma almış cevap veriyorum. Sen zaten mürtedsin. Senin kafirâne fikirlerinin nesini düşeneyim. git inançsızlığını yaşa! burası ateistlik konusu değil dikkatini çekerim.
  • quote:

Hoppala bende adam saydım karşıma almış cevap veriyorum. Sen zaten mürtedsin. Senin kafirâne fikirlerinin nesini düşeneyim. git inançsızlığını yaşa! burası ateistlik konusu değil dikka))tini çekerim.

hemen mürted deme belki dönmemiştir kafadan beri böyledir :=))
  • quote:

Hoppala bende adam saydım karşıma almış cevap veriyorum. Sen zaten mürtedsin. Senin kafirâne fikirlerinin nesini düşeneyim. git inançsızlığını yaşa! burası ateistlik konusu değil dikkatini çekerim.

Mantıklı bir yanıtın olmayıp kaale almaz gibi yapıyorsun. Bal gibi de biliyorsun ama... Belgelerle tarih safsatasını araştıracağına din tarihini araştırsana? Niye işine gelmeyenden kaçıyorsun?

https://www.youtube.com/watch?v=rWJay3_ZQ_I

Şu video sana epeyce yardımcı olur, İslam'ın kendinden önceki Arap inançlarına nasıl paralel olduğunu anlatıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: onur89tr

quote:

Mantıklı bir yanıtın olmayıp kaale almaz gibi yapıyorsun. Bal gibi de biliyorsun ama... Belgelerle tarih safsatasını araştıracağına din tarihini araştırsana? Niye işine gelmeyenden kaçıyorsun?

Şu video sana epeyce yardımcı olur, İslam'ın kendinden önceki Arap inançlarına nasıl paralel olduğunu anlatıyor...

müşrik araplar ve Hanifler Hz İbrahim as. nin dini üzere itikat ediyorlardı ekseri ancak çok büyük muharif durumlar vardı Allahü Tealanın ismi Hz İbrahim as den sonra telafuzde değişimler olabilir bu inançın içinde doğru taraflarda kalabilir bu islam tenkid edebilmek için somut veri oluşturmaz... islam kendinden öncekileri pirinç gibi ayıklamasına gerek yoktur nesh etmiş üstüne gelmiştir şuan bi kaç papazın yazdığı hristiyanlıkta bile aslından kalma doğru hükümler olabilir ancak nesh edildiği için itikat edilemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent_taka61 -- 7 Haziran 2015; 20:50:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: levent_taka61

quote:

Orijinalden alıntı: onur89tr

quote:

müşrik araplar ve Hanifler Hz İbrahim as. nin dini üzere itikat ediyorlardı ekseri ancak çok büyük muharif durumlar vardı Allahü Tealanın ismi Hz İbrahim as den sonra telafuzde değişimler olabilir bu inançın içinde doğru taraflarda kalabilir bu islam tenkid edebilmek için somut veri oluşturmaz... islam kendinden öncekileri pirinç gibi ayıklamasına gerek yoktur nesh etmiş üstüne gelmiştir şuan bi kaç papazın yazdığı hristiyanlıkta bile doğru hükümler olabilir ancak nesh edildiği için itikat edilemez..

İslam gibi bir çıkmazın derinliğinde yeterince kaybolmadığım için yanlışlarım olabilir. Fakat Turan Dursun sonradan ateizme başvuran bir müftüdür. Sırf bu yüzden, gerçekleri gören biri olduğunu bilerek onun araştırmalarına saygı duymak gerekir. Benim bu videodan ve diğer bilgilerimde anladığım, Kabe eskiden Arapların putlarının bulunduğu bir put odası, içinde 360 put var. En büyüğü El İlah putu. İslamın gelmesiyle putlar kırılır, Kabe'de ibadet başlar, en büyük putun adı da dil erozyonuna uğrayarak Allah adını alır. Ne değişti, eskiden put odasının içindekilere tapılırdı, şimdi put odasına tapılıyor. Gerçeklerle tarih arıyorsan işte bu.

• Anti kemalist demek Atatürk'ü sevmemek değil. Konu başlığı ağır basma kalıp.

Bitmiş kemalizm akımını kullananları sevmiyorum ben bir anti kemalist olarak. Bu çakma kemalistler yüzünden insanlar Atatürk'ü yanlış tanıdı ve soğuk kaldı. Bilmeden kin duydu. Hepsinin günahı çakmaların boynuna.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.