Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atatürkü sevmeyen var mı bu ülkede? O kadar olmaz yani varsa çıksın erkek gibi sevmiyorum desin pm atsın bana konuşalım adres versin
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    *Nüfus olarak sadece türk veya osmanlı olanları ele alarak düşünürseniz doğru, fakat ülke çok kozmopolit ve çok medeniyetleri ve ırkları barındıran bir ülkedir.

*500 bin adam bir çok memleketin tekil nüfusuna bedelidr dedim. ülkenin nüfusuna değil. heralde yanlış anladınız veya okudunuz. Hilafet makamından bazı konularda öndeydi, niyemi ? doğunun %90'ı istisnasız said-i nursiye değer verir ve saygı duyarlardı. Şimdi halen doğunun bir çok memleketleri sever sayarlar ama fikri ve ideolojik akımların değişimi ile eski durum ile aynı değil...

*Bütün asılanların dindar olduğunu söylemedim. 500bin kişi katledildi bunların başını hocalar, alimlar, ulemalar çekiyor. hani demek istediğimi anlarsınız diye kısaca geçiştirmek mahiyetinde böyle ifade ettim.

*Said-i nursi stratejik olarak işine yarayabilecek durumdaydı fakat mecliste ataturk ile konuşmalarını biraz araştırın sebebini görürsünüz neden zıt düştüklerini. Oysa said-i nursinin teklifi üzerine hareket edilseydi inanın ne bu zulümlere ne katliamlara ve şimdiki düşmanlıklara hiç yer kalmazdı.

• Onca mesaj yazdım yeni mi anladın iman sahibi olmadığımı

Birader sen kanunun kapsamından bahsediyordun.Şimdi de uygulamasından.Nereye varacak çok merak ediyorum.Yazdıklarını suratına çarpıyorum,çelişkilerini gösteriyorum yine de uslanmıyorsun.

Asılanlar vatan hainleriydi.Sizin açınızdan kahraman veya şehit olarak adlandırılmaları umrumda değil.

quote:

Onların inanci bizce cahiliyedir ancak onları insanca muamaleden mahrum bırakmak yoktur.Yani aşağılamak yok senin ki gibi.Bu dunyada inanclarindan ötürü asagilanmazlar.Cahilliklerinin hesabini mahkemeyi kubrada vereceklerdir.Neticede dinde zorlama yoktur.

Kur'an ne diyorsa ben de aynı şekilde hitap ettim.Cühela takımı dedim geçtim.Bunda aşağılama varsa ayetlerde de aşağılama vardır.Siz insanları inançları yüzünden cahil olarak kategorilendirebiliyorsanız ben de yaparım.Bu kadar basit.

quote:

Avrupada Islam nüfus artıyor dostum.Bunu inkar etmek gercekleri kabul etmemektir.Avrupada Hıristiyanlığa olan güven azalıyor, insanlar ya ateizme yada baska dinlere yöneliyor.(Islam,yahudilik,ve uzakdoğu dinleri..)Maalesef çoğu islamın ne demek olduğunu bilmiyor hala.Çünkü islami onlara tanitan olmamis.Hepsi dolayli olarak atanizin sayesinde, hilafeti lağv edince müslümanlar birbirine düştü.En buyuk örneği radikal selefi örgütler.

Bak ben kaynak gösterdim.Sen kafana geleni yazıyorsun.Belli ki bilgi seviyen bu konuda tartışabilecek seviyede değil.Bir şeyler biliyorsan veri sunarsın.Yok sunamıyorsan susarsın.Ben sana diyorum ki Avrupa'da İslam nüfusunun artmasının sebebi göçmenlerdir.Mesela Almanya örneği:

http://www.iais.org.my/e/index.php/events-sp-1744003054/past-events/149-international-seminar-on-germany-and-islamic-culture.html
    There are also several thousand converts of German ancestry. The large majority of Muslims in Germany are of Turkish origin (63.2%), followed by smaller groups from other parts of the Muslim world.

Alman soyundan, inancını değiştiren birkaç bin kişi var.Almanya'daki Müslümanlar'ın büyük çoğunluğu Türk kökenli (63.2%) onu Müslüman dünyasından diğer gruplar takip ediyor.

Ezanı Türkçe okuttu,yanlış yaptı diyorsunuz,peşinden Türklük düşmanıydı diyorsunuz.Şaka mı bu? Atatürk'ün bayrak değiştirme düşüncesinin sebebini sen yazsaydın keşke.Osmanlı ve Araplar'ı çağrıştırdığı için.Yerine düşündüğü bayrak? Mavi fon üzerine yeşil kurt.Yani Göktürk bayrağı.Vay arkadaş hala Atatürk'e Türklük düşmanı diyorlar.

• Gördüğüm en saçma tartışma konusu. Ulan yıl olmuş 2015 hala millet kimin Atatürk'ü sevip sevmediğini tartışıyor. Anti-Kemalist ne lan bir de? Milletin canı sıkılıyor buraya gelip sidik yarıştırıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali_6195 kullanıcısına yanıt
    Bence Erdoğan köprüyü geçene kadar lolo çekiyor. Eğer ki kafasındaki istediği konuma gelecek ve idareyi dışa bağımlılığını bitirirse, inanın ilk yapacağı şeylerden birisi şeriat hükümlerini getirir.
  • Kemalistmis antikemalistmis bilmem ama ben m.kemalin ilkelerini benimsemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Dandik blog sitesi altında bütün kaynakları gösteriyor.Siz google news'ten verince aksi iddia edilemez kaynak mı oluyor ? hani orada mühür ? imza ? gösterdiğin kaynak avrupanın kendi yazarlarının kaleminden çıkan sözde tarih. Verdiğim kaynaklarda biraz okuuyucu olursaydınız her maddenin kenarındaki kaynak belirtici madde numarasını farkederdiniz. onlar facebook sohbet linkleri değil dikkatinizi çekerim.

Size de el-cevap ama dönemin vesikalık kayıtları ve evrakları ile birlikte... öyle google news roman kitapları değil. ama eminim okumayacaksındır. okumadan gelip "bu asılsızdır" diyenlerin sayısı gittikçe çoğalıyor. mahkeme tutanaklarına, vesikalıklara, devlet yayınlarına "asılsızdır, güvenilir kaynak değil" diyorsunuz ya daha ne diyeyim.

http://belgelerlegercektarih.com/2012/05/23/araplar-bize-ihanet-etti-bizi-arkadan-vurdu-yalani-serif-huseyin-meselesi/

Dandik blog sitesi birkaç tane ön plana çıkan arap haricinde başka bir şey gösteremiyor!Aksi iddia edilebilir elbette,lakin muteber kaynaklar kullanırsan aksini iddia edebilirsin. Saygın ve ödüllü bir emekli Üniv. Prof.unun söylediklerini değil de,ismi cismi belirsiz herhangi bir akademik çalışması bulunmayan bir şahsın bloğunda yazdıkları anti bilimsel çalışmaları gerçek tarih olarak görmek kişilik meselesidir.

Ben onlara " yanlıştır/yalandır " demedim. Onlar ne kadar doğru bilgilerse, Araplar'ın ekseriyetinin Osmanlı'nın yenilmesini beklemesini de o kadar doğru bilgilerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 7 Haziran 2015; 19:15:08 >

• quote:

*Nüfus olarak sadece türk veya osmanlı olanları ele alarak düşünürseniz doğru, fakat ülke çok kozmopolit ve çok medeniyetleri ve ırkları barındıran bir ülkedir.

*500 bin adam bir çok memleketin tekil nüfusuna bedelidr dedim. ülkenin nüfusuna değil. heralde yanlış anladınız veya okudunuz. Hilafet makamından bazı konularda öndeydi, niyemi ? doğunun %90'ı istisnasız said-i nursiye değer verir ve saygı duyarlardı. Şimdi halen doğunun bir çok memleketleri sever sayarlar ama fikri ve ideolojik akımların değişimi ile eski durum ile aynı değil...

*Bütün asılanların dindar olduğunu söylemedim. 500bin kişi katledildi bunların başını hocalar, alimlar, ulemalar çekiyor. hani demek istediğimi anlarsınız diye kısaca geçiştirmek mahiyetinde böyle ifade ettim.

*Said-i nursi stratejik olarak işine yarayabilecek durumdaydı fakat mecliste ataturk ile konuşmalarını biraz araştırın sebebini görürsünüz neden zıt düştüklerini. Oysa said-i nursinin teklifi üzerine hareket edilseydi inanın ne bu zulümlere ne katliamlara ve şimdiki düşmanlıklara hiç yer kalmazdı.

ne kompoziti hocam .osmanlı kompozitti. dünya harbinden sonra zaten ermenilerin rumların çoğu gitti . geriye türkler kürtler kaldı. hadi değier grupları da eklesen 15 milyon diyelim. ee 500 bin kişi yine aşırı fazla. zaten cumhuriyet döneminde kürtlere de büyük zulum yapıldı ayaklanmadan dolayı. yani nufus en kalalalık olan türk ve müslüman olanlar. onlara rağmen pek çok insanı asacaksın ama kürtlere rağmen (ki daha sonra onlarada müdahaleler oldu ) saidi nursiye dokunmayacaksın. kürtler ayaklanmasın diye belki nurisye dokunulmamış olabilir. ama burda asıl mantıksız olan 500 bin sayısı. bu kadar ölümü göze alan bir yönetim saidi nuriyede acımazdı. zaten ayklanmaları da sert şekilde bastırdılar pek çok sefer.

• Dar-ül Harb D kullanıcısına yanıt
    Blog'da dikkat ettiyseniz şahsi yorum 2 satırı geçmez tamamen belgesel dökümanlardan ibarettir. Şahsi yorumlara kanacak veya tarihi onların anlattığı sanacak kadar saf değiliz elbet.
    Hüseyni meselesini biraz araştırın. o verdiğim linkte kaynakları ile mevcuttur.
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Söylediklerimi teyid mahiyetinde cümle kurmuşsunuz zaten "kürtler ayaklanmasın diye belki nurisye dokunulmamış olabilir"

Sadece etnik köken belirtmedim, seven sayanlarından bahsettim. işte mevzu oydu zaten. çünki birde işin içinde ayrı bir nokta daha var, şeyh said! o zaten tam karmakarışık bir durum.
  • quote:

Bence Erdoğan köprüyü geçene kadar lolo çekiyor. Eğer ki kafasındaki istediği konuma gelecek ve idareyi dışa bağımlılığını bitirirse, inanın ilk yapacağı şeylerden birisi şeriat hükümlerini getirir.

Evet her gittiği yerde demokrasinin gücünden bahsederek, egemenlik milletindir diyerek bize Allah'ın kanunlarını getirecek.
    ey ahali uyanın o köprü çoktan geçildi adam amacından saptı, siz de sapmayın.
  • quote:

Söylediklerimi teyid mahiyetinde cümle kurmuşsunuz zaten "kürtler ayaklanmasın diye belki nurisye dokunulmamış olabilir"

Sadece etnik köken belirtmedim, seven sayanlarından bahsettim. işte mevzu oydu zaten. çünki birde işin içinde ayrı bir nokta daha var, şeyh said! o zaten tam karmakarışık bir durum.

tam olarak tasdik etmedim . dediğim gibi 500 bin lafı çok havada kalır bu durumda.seven sayan diyorsun da yahu hilfeti sevenlerden daha mı fazla. kaldıki burdaki kürtlerin ve müslümanların dışında kim sevecek. hilafet kaldırılırken ne kadar kişi ayaklandı ,padişah sürülürken ne kadar kişi ayaklandı. bu olayların etkisi daha büyüktü ama hepsini yaptı mustafa kemal. demek ki istese nursiyi de asabilirdi. yahu hadi açıktan asadamı ,bir suikast düzenletir suçuda diğer dini gruplara atardı. 500 bin adamı öldüren adam saidi nursiyi her türlü asardı demem o ki.

• FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    Imansiz olduğunuzu yeni anladım.Zira müslüman olup kemali savunanların sayisi az değil ben onlardan birini uyandirma mülahazasi ile cevap verdim.Asilanlar kahramandi Tipki Cerkez Ethem gibi..Sizin onlara hain demeniz beni zerre alakadar etmez.Ve onlari da hain yapmaz.

Almanya istisna olabilir zira oraya gidenler Türk ahlakını götüremediler.Tabii o zaman ki nesil cumhuriyet nesli idi.

Avrupada Müslüman sayısı artıyor, telefondan kaynak gösteremem.Ve iddia ettiğiniz gibi sadece göçmenler ile degil.

Demek ki mevcud Türk bayrağından rahatsız olmuş atan.Kendin söylüyorsun.Ah o kutlu sehit kani tasiyan al bayraktan rahatsız olmak.Bizim dinimize kültürümüze arap kültürü demis.Avrupayi esir eden Osmanli kendisini rahatsiz etmis.Göktürk mü kaldı bu devirde? 1000 yıldır islamla variz.Avrupalılar Türkleri Kur'an hizmetçisi diye tanıyor.Nasil yani Islam olmayan Türklük iddia edemez.Nasıl olur Ertugrulun, Muradin,Fatihin,Süleymanin düşmanı türklük iddia eder.

Bak Orhan Gazi ne demis "Bizim davamız, kuru bir kavga ve cihangirlik davası değil,Bizm Davamız, 'İ`LA'YI KELİMETULLAH'dır, yani
    Allah’ın dînini yüceltmekdir!. "

Velhasıl kelam islam olmayan türk olamaz. Nokta

• Atatürk sevmeyi geçtim çok fazla saygısızlık yapan var afedersiniz ama doğuda bazı çocukların heykelin kafasına dışkı yaptıklarını duydum

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_6195

Erdoğanı savunmuyorum ki aksine buyrun gerçek Erdoğanın yüzü
     Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez?

mesajı da alıntılasaydın keşke. konu ne unuttum bir sürü altınılama uyarısı geliyor.insan kime ne yazmış ,ne karşılık gelmiş unutuyor. ama haklısın. RTE nin dünü bugünü tutmuyor.

• tüm arap ülkeleri hala avrupa sömürge bayraklarını kullanıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playb0yTr

Imansiz olduğunuzu yeni anladım.Zira müslüman olup kemali savunanların sayisi az değil ben onlardan birini uyandirma mülahazasi ile cevap verdim.Asilanlar kahramandi Tipki Cerkez Ethem gibi..Sizin onlara hain demeniz beni zerre alakadar etmez.Ve onlari da hain yapmaz.

Almanya istisna olabilir zira oraya gidenler Türk ahlakını götüremediler.Tabii o zaman ki nesil cumhuriyet nesli idi.

Avrupada Müslüman sayısı artıyor, telefondan kaynak gösteremem.Ve iddia ettiğiniz gibi sadece göçmenler ile degil.

Demek ki mevcud Türk bayrağından rahatsız olmuş atan.Kendin söylüyorsun.Ah o kutlu sehit kani tasiyan al bayraktan rahatsız olmak.Bizim dinimize kültürümüze arap kültürü demis.Avrupayi esir eden Osmanli kendisini rahatsiz etmis.Göktürk mü kaldı bu devirde? 1000 yıldır islamla variz.Avrupalılar Türkleri Kur'an hizmetçisi diye tanıyor.Nasil yani Islam olmayan Türklük iddia edemez.Nasıl olur Ertugrulun, Muradin,Fatihin,Süleymanin düşmanı türklük iddia eder.

Bak Orhan Gazi ne demis "Bizim davamız, kuru bir kavga ve cihangirlik davası değil,Bizm Davamız, 'İ`LA'YI KELİMETULLAH'dır, yani
    Allah’ın dînini yüceltmekdir!. "

Velhasıl kelam islam olmayan türk olamaz. Nokta

Orhan gazi Allah mı ki sözü bizim için kati ve tartışılmaz olsun. insan müslüman olmadan da türk olur. Bunun yasal düzenlemesini yapmak hiç kimseye düşmez. Bende Müslüman olan araptır ,türk değildir derim bu mantıkla.

yeni devlet yeni bayrak kardeş. Türkler devlet kurdukça bayrakları değişmiştir. devleti değiştirip bayrağı değiştirmemek saçma olur.

bir şeylei esir almak meydan okumak kibirdir. dün siz yaptını bugün da batı size yapıyor. görüldüğü gibi hoş bir şey değil.bu dinle imanla alakalı değil. güç ve kibirin inanç ile örtbas edilmeye çalışılmasından başka bir şey değildir.

Avruplaıların kuran islam ve Muhammed hakkında da iddialarda bulunuyor ama hoşuna gitmez. kimin ne dediği önemli değil.

Türklük ve islamlık bir bütün olarak ele alınmamalı. Bir insan hem türk hem müslüman olabilir ama türk olup müslümanda olmaya bilir. kimse müslüman değilsen türkde değilsin deme yetkisine sahip değildir. ne Orhan bey , ne Osman bey , ne Fatih , ne Sultan Selim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

quote:

Orijinalden alıntı: Playb0yTr

Kimse şahsi olarak kanunla korunmaz.Milli değerleri ve milli,dini büyüklere hakarete ceza kanunu değil sadece (ki mevcut kanun eleştiriyi de aleyhtarlığı da kapsar ve sadece mustafa kemal içindir) bu kanun herkes icin olmali.

Laiklik gavur sistemidir.Gayri millidir.Zaten celiskilerle doludur.Mesela bir hindu bu ülkede benim tanrimi kesiyorlar diye mahkemeye gitse sonuc alamaz.Her ülkenin bir dini olur ve onunla yönetilir.Her semavi dinin de bir ahkami olur.Güçlü dinler egemenlik kurar.Milletler tarafından benimsenir.Mustafa Kemal de Şeriat-ı Ahmediyye'yi kaldırdığı icin ladinidir, türk değildir.Ister kabul edin ister reddedin, hakikat budur.Vesselam

Mevcut kanun derken 5816'dan bahsediyorsun sanırım.

''ki mevcut kanun eleştiriyi de aleyhtarlığı da kapsar ve sadece mustafa kemal içindir''

5816'da göster bakalım eleştiri ve aleyhtarlık kısmını.

http://tr.wikisource.org/wiki/5816_say%C4%B1l%C4%B1_kanun

f1. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    f2. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
    f3. Yukarıki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

Atatürk'ü eleştirmek suç değildir.Papağan gibi tekrarlamayın şunu.Yasada böyle bir ifade yer almıyor.

Gelelim diğer konuya; laiklik içinde dinini yaşayabilirsin.Şu an şeriat hükümleri ile yönetilmiyoruz.Bu seni gavur mu yapıyor?Hindu örneğin ilginçmiş.Kurban bayramında büyükbaş kesen bir toplumda Hindu'ya ne kadar cevap verilebilir onu da açıkla bakalım.

Türklük İslamiyet ile başlamadı bu bir.
    Atatürk dini kaldırmadı şeriatı kaldırdı bu iki.
    Dinden çıkan Türklük'ten çıkmaz bu da üç.

Alıntıları Göster
    quote:

Atatürk dini kaldırmadı şeriatı kaldırdı bu iki.

quote:

Tdk'ya şeriat yazdığımda karşıma çıkan yazı:
    isim, din b. (***) Kur'an'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku

İyi de bizim konumuz Türklük'tü.Sen dinden çıkan Türklük'ten çıkar gibi laflar ediyordun.Ne alaka şimdi ?

Bu arkadaşa cevab yazmanın malayani olduğuna kanaat ettim.Ve cahillerle konuşmak zaman kaybıdır.Bu eleman gitsin dinsiz türk olur desin, celal şengör dinlesin, sonra ciddiye alıp mesaj yazalım.

Eninde sonunda kemalizm bitecektir.Ve Allah nurunu tamamlayacaktır kafirler istemese bile..

Son olarak ;

Hiçbir ordu zamanı gelmiş bir düşünceye karşı koyamaz ..
    -Victor Hugo-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0stHeaven -- 7 Haziran 2015; 19:53:10 >

• Hep söylemişimdir bu ülke Atatürk gibi bir lideri hak etmiyor.

• Anti Kemalistler neden Atatürk'ü sevmez demişsin de, anti Kemalistler Atatürk'ü neden sevsin? İşin şakası bir yana, Atatürk'ün geçmişte uyguladığı demokrasi kuralları, demokratik ülkelerle tam olarak bağdaşabilecekken, geçmişinin büyük bir kısmı İslam'a dayanan bir millete uymaz. Atatürk seçim yapılsaydı seçimle başa gelemezdi. Baş örtüsü ve peçe yasağı (türban sonradan doğdu), Kuran kurslarının benim çocukluğum da dahil olmak üzere yakın tarihe kadar yasaklanması, din tarihini tarafsız anlatan öğrenci kitaplarının bizzat Atatürk tarafından yazılıp okutulması, Türkçe ezanla birlikte dinin millileştirilip kendi içinde bitirilmeye çalışılması, cemaate dahil takım elbise ve şapka giydirilmesi, Allah-u ekber diyen imama 3 ay hapis cezası verilmesi (gerçi bu İnönü döneminde fakat Atatürk'ün devamı niteliği taşır) halifeliğin ve saltanatın kaldırılması vs. bunlar sadece tam demokrasinin oturtulduğu ülkelerde olabilecek şeyler. Atatürk bunları yaşadığı kısa döneme sığdırmaya çalıştı. Aynı atamızın dediği gibi, "Toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır.". Nitekim karşı çıkanların kanı aktı bu uğurda. Atatürk'ün neden sevilmediği konusunda yeterince açıklayıcı olabildim mi?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.