Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1- ben zina yaptilar veya onune gelenle yattilar demedim. Esleri bellidir. Gerisi hikayedir. Kimse harem hakkinda bilgi sahibi degildir.
    2- ben Ataturk e dinsiz demedim. Ataturk u severim, dini inanclari beni ilgilendirmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pc-engineer

Bir komünist olarak ülkeye kapitalizmi getirdiği için sevmiyorum. Atatürk sol için hiç birşey yapmamıştır. Dini konulara girmiyorum bile alakam olmaz. Iyi yapmista demiyorum.

YAV O ZAMAN FABRIKA YOK ADAM FABRIKA YAPTI DIYE KAPITALIST OLDU BU NASIL Bİ ZIHNIYET??

• mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    çıktı aldık diye hatırlıyorum
  • mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    1-ikiside olmuş olabilir.
    2- senle boşuna tartışıyoruz o zaman
  • Ataturk kapitalistse, Che de bankerdir herhalde..
    Adam, emperyalist ulkelerin munasip yerine comak soktu daha ne yapsin?
    Devletin fabrikasi , uretimi oldu. Tabii sattik sonra biz onlari :)))

• Dikkatimi çekti konuda atatürk aleyhine atılam her post eksilerw gömülmüş durumda. İnsanların pozitif yahut negatif görüşlerini sunması bile zorlaşmış artık. Kendi fikrimi sunacak olursam atatürkü sevmem ama saygı duymamak elde değil. Klişe gelebilir ama hakikaten o olmasaydı Türkiye çok daha kötü yerlerde olabilirdi. En basitinden açın tarih ders kitaplarını okuyun, size anlarsınız. Yanlışları hataları olmuş mu? Hayır demek cahilliğe kaçar. Tarihte hiçbir yönetici yoktur ki her kararı doğru olsun. Fakat benim atatürkü asıl sevmeme nedenim kemalistler, yahut gerçek kemalist arkadaşlardan özür dileyeyim, kemalistler değil kul kemalistler. Atatürkü adeta tanrı haline getirip kitabına tapabilecek seviyeye dahi gelmiş, körükörüne tek bir ideoloji dahi değil tek bir insanı savunmuş, her bir söyledigini haklı bulmuş ama hakikatte ilke ve inklaplardan habersiz birşey bildiğini sanan cahil sürüsünden bahsediyorum. İşte bu insanlar atatürkten de atatürkçülükten de soğuttular beni. Yani benim davrım biraz da şahsa değil, zihniyete.

• Provezza. kullanıcısına yanıt
    Atatürk mezardan talimat verdi. benim bayrağım aponun yanında olacak. mitingde göreceğim.

Bir kürt Atatürk'ü seviyorsa daha ne olsun. Ne kadar iyi bir lider sen karar ver.
  • Ataturk ve apo posterleri yan yanaysa bu ataturku sevenleri uzer, uzmelidirde.
    Erdogan ve apo posterleri yanyana olsa nasil yorumlar yapacakti sozde kemalist kesim.
    Insanlar durust olmali.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaomss

Dikkatimi çekti konuda atatürk aleyhine atılam her post eksilerw gömülmüş durumda. İnsanların pozitif yahut negatif görüşlerini sunması bile zorlaşmış artık. Kendi fikrimi sunacak olursam atatürkü sevmem ama saygı duymamak elde değil. Klişe gelebilir ama hakikaten o olmasaydı Türkiye çok daha kötü yerlerde olabilirdi. En basitinden açın tarih ders kitaplarını okuyun, size anlarsınız. Yanlışları hataları olmuş mu? Hayır demek cahilliğe kaçar. Tarihte hiçbir yönetici yoktur ki her kararı doğru olsun. Fakat benim atatürkü asıl sevmeme nedenim kemalistler, yahut gerçek kemalist arkadaşlardan özür dileyeyim, kemalistler değil kul kemalistler. Atatürkü adeta tanrı haline getirip kitabına tapabilecek seviyeye dahi gelmiş, körükörüne tek bir ideoloji dahi değil tek bir insanı savunmuş, her bir söyledigini haklı bulmuş ama hakikatte ilke ve inklaplardan habersiz birşey bildiğini sanan cahil sürüsünden bahsediyorum. İşte bu insanlar atatürkten de atatürkçülükten de soğuttular beni. Yani benim davrım biraz da şahsa değil, zihniyete.

tam tersi dostum yanlışın var. Tabiki onunda hataları var ama kesinlikle sevilmesi gereken saygı duyulası müthiş bir insan.bende putlaştıranlara karşıyım. şuan sevmiyorum diyorsunda Atatürk demiş zaten benim mezarımı ziyaret bile etmeyin sadece size verdiğim inkılaplardan yürüyün. adamlar o kadar abartıyor Atatürk'ün ne günahı var değil mi ?

bu arada Atatürk'ü böyle yazalım saygı söz konusu. Özel isim sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 8 Haziran 2015; 18:53:20 >

• Benim atam hz.adem :)
    Dedem Alpertunga :)
    Ninemde ukraynali guzel tatyana. :)
    Dedem agzinib tadini biliyormus vesselam

• Olabilir ama bilgili kişilerdir yine de. Eğitim alıyorlar sonuçta. Her isteyen imam olamıyor. Ama elbette var imam olmayıp imamdan daha fazla ilme sahip olan kişi. Her neyse sen kılma, ben kılayım. İnşallah ikimiz de doğruyu buluruz. Allah'a emanet ol.
  • özet geçiyorum :

1. Vahidettinden icazet alıp , savaştan sonra Osmanlıyı satıp yıktığı için.
    2. Halifeliği kaldırdığı için.
    3. Din alimlerini astırdığı , isyan çıkarıyo adı altında kürtleri katlettirdiği için.
    4. Lozan barış antlaşmasında misaki milli haklarımızı istemediği , kuzey ıraktaki topraklarımızı bıraktığı , ege adalarını bıraktığı ve 100 yıllık saçma sapan bir antlaşma yaptığı için.
    5. Yine saçma sapan şapka kanunu yüzünden bi ton insan astırdığı için.
    6. Yine saçma sapan , diktatörce , türk halk müziğini dinlemeyi bile yasaklattığı için.

bu ve bunun gibi aklıma gelmeyen şeylerden dolayı sevmiyorum.
  • Napsin dedem, kurlenkolar, sarapovalar dururken, kezbanlarlami evlenseydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: J.A.Cooper

1- Atatürk'ün haccı yasaklaması tarzı bir belge varsa çıkarın ortaya koyun.
    2-Gizlice değil alenen içse ne fark eder.Tarihi kayıtlara geçmiş. 400 kadınlık harem ve kölelik normal.Ama zaten Osmanlı'da var olan alkol üretim tesislerine yenisini eklemek anormal.
    3-10 kardeşin hepsi mi onlara düşmandı?Kendi oğulları, sadrazamlar ve bazen onlarında oğulları. Kundaktaki sehzadeler hepsi mi halkı galeyana getirmek ve isyan amacı içerisindeydi.M.Kemal hangi halkı katletmiş onuda detaylı açıklarsaniz güzel olur.
    4-Cevap vermeye tenezzül etmiyorum.Mısırcı palavraları.
    5-Ezan'dan Allah ismi çıkarılmamıştır.Okunan ezanlarin ses kayıtları bulunmakta.Ki ayrıca ben neden ibadetimi ana dilim dururken arapça yapayım ki?
    Lütfen listeyi uzatın bizde çürütelim.Hodri meydan!

Atatürk: Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkûmdurlar. Onun için önce din ve namus telâkkisini ortadan kaldırmalıyız.

Atatürk'ün 1 kasım 1937 tarihinde yaptığı son meclis konuşmasından bir alıntı:

"Aziz milletvekilleri,

Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz."

Yukarıda görmüş olduğun yazıda Atatürk kitabı ve dini tanımadığını ve bir kafir olduğunu kendi ağzıyla söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: G. Giralomo Casanova

Atatürk'ün 1927'de yaptığı bir konuşmanın bir bölümüdür.

konuşmanın o bölümünü aynen yazıyorum, yorum sizin:

"efendiler, biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, bilakis bu gibi yapılar din ve devlet düşmanı oldukları , selçuklu ve osmanlı'yı bu yüzden batırdığı için yasakladık.

çok değil yüzyıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki, bazı kişiler bazı cemaatlerle bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek, ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir.

ayrıca unutmayın ki, o gün geldiğinde , her bir taraf diğerini dinsizlikle ve vatan hainliği ile suçlamaktan geri kalmayacaktır."

17 aralik 1927/ ankara

ilerigörüşlülük... keşke bi 10 sene daha yaşasaydı, emin olun bu halde olmazdık şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: mburakty

Kendinde diyosun kamal atatürkün yaptıklarını herkes bilir ve hala kahraman ilan edilir. İslam ülkesine bütün gavurlukları getirdi, alimi bir gecede cahil etti, o kadar müslümanın kellesini vurdu, koskaca ÇANAKKALE ZAFERİNİN üstüne yattı. Cephede bile olmamasına rağmen. İlkokul hayat bilgisinde öğrendiğimiz gibi değil hiçbir şey. Açın kitap okuyun internette araştırın. Amerikan bir derginin yaptığı araştırmada ünlü masonlar listesinde bu adam vardı. Halk bunu hala inkar eder. Ve bu adam karıya kıza ve hatta erkeğe düşkündü. Böyle bir atam yok benim. BENİM ATAM FATİH SULTAN MEHMET HAN

Kurtuluş savaşını kim kazandı deriz? cevap : şanlı askerimiz kazandı tabi ki Atatürk tek başına mı kazandı ?
    Ben diyorum ki Fatih İstanbulu Kanuni Mohaç'ı Yavuz Mısırı 4.Murat Bağdatı fethederken Osmanlı ordusu uzun eşşek mi oynuyordu ?.

diyanet işlerini kuran Atatürk bu arada. Harf inkılabından ilk kez bahseden 2. Mahmut, Enver Paşa aynı görüştedir.Ayrıca son dönemde sarayda Hatice sultanın latin harfli bir mektup ortaya çıktı ve yayımlandı.Atatürk'ün latin harfine geçmesinin amacı Bakü dil kurultayında TÜRK cumhuriyetlerinin aldığı ortak kararın sonucudur.Bunun sonucunda diğer Türki cumhuriyetlerde bu birliği engellemek için Rusya kurultaydaki Türkologları kurşuna dizdi.

• Size bir soru daha.Madem M.Kemal siyonist masonist bilmem neciydi.

Neden devlet-i aliyye için cephe cephe savaştı.Neden Türk askerini her yerde savundu.
    Aklınız mantığınız alıyor mu? Ayrıca Arap alfabesiyle latin alfabesini zor öğrenirdi millet.
    İlerleme nasıl olacaktı Arabik alfabe ile ? Eeee bunu da mantık almıyor.

Dindar olduğunu iddia eden kesim ''İlim Çin'de bile olsa gidiniz'' hadisini hiç duymamışsınız normal.
    Çünkü hadis dahi okumuyorsunuz.Eğer Çin süper güç olsaydı Çin alfabesi
    Rusya süper güç olsa Kril alfabesi gelecekti neyin kafasını yaşıyorsunuz.
  • Kafir olsun.Ne zararı var? Dediklerimden hangi maddeyi çürütüyor.Gelişmiş hiç bir ülke din dogmalariyla yönetilemez

• quote:

Orijinalden alıntı: AmrKing

Merakımdan soruyorum Atatürk'ün müslüman olduğuna inanan var mı?

eğer kelimei şahadet getirdiyse Müslümandır, gerisini ne sen nede bir başkası sorgulayamaz sorgulayan Müslüman değildir.
  • Konuyla alakam yok. Sadece geldim ve bir kaç mesaj okudum.Sizinkine denk geldim. Konuyu tamamen okumadım bile. Bir kaç soru sormak istiyorum;

-Neden kamal diyorsunuz? Neden böyle büyük bir hakaret kullanıyorsunuz? Madem yazdıklarınızın mantıklı veya seviyeli olduğunu düşünüyorsunuz,neden saygı göstermiyorsunuz? Hiç mi saygınız yok?

-Sizce,Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıkmasaydı,itilaf devletleri tarafından bölünseydi Osmanlı ve daha sonra bir Kurtuluş Savaşı verilmeseydi ülkenin durumu ne olurdu? Modern alfabeye geçti diye Atatürk'e kızıyorsunuz ama eğer ki Anadolu bucak bucak İngiliz,Fransız ve İtalyanlarla dolu olsaydı ne olurdu? Şu an bile,Gaziantep Şanlıurfa gibi yörelerin halkları Fransızcaya yatkındır ve bilen vardır. Benim lisedeki Fransızca hocam Urfalıydı mesela. O kadar kısa süre Urfada yönetimde kalan Fransızlar,dili bu kadar etkileyebildiyse,bir 30 sene kalsalardı ne olurdu? Bırakınız Arapça kullanmayı,Ezanı okutabilir miydik?

-Son sorum ise biliyorsunuz eski Türkçe Arapça değildir. Türklerin,Türk Boylarının yıllarca kullandığı dil olan eski Türkçe mi kullanılmaya devam edilmeliydi yoksa İslamiyetle beraber gelen,bizimle hiçbir alakası olmayan Arapların dili Arapça mı? Bir millet kendi dili yerine dininin dilini kullanırsa mı o dinin mensubu olabilir? Aksi takdirde olamaz mı?

Sorularıma saygı çerçevesinde usulce cevap vereceğinizi umuyorum.İyi akşamlar

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.