hyundai i20 nin kitapçığında motor soğutma suyu değişimi ilk başta 210.000km / 120 ay daha sonra 2 yılda bir şeklinde gösteriyor Araç 5 yaşında ve üstünde fabrikadaki ilk yeşil antifirizi var ( yeşil antifirizler 2 yıl kırmızılar 5 yıl ömrü var bu arada ) neyse geçen ölçtürdüm -22 derece çıktı ama ömrü 2 yıl olduğu için korozyon önleme özelliğini yitirdiğini düşündüğüm için değiştirmek istedim kitapçığı okuyunca şaşırdım biraz. Değiştirmelimiyim ? Birde antifiriz değişiminde çok fazla yöntem var en sağlıklısı hangisi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 2 Ekim 2021; 15:17:14 > |
Antifiriz Değişim Periyotları ve Hyundai i20'ler
Antifiriz, aracının motorunun aşırı ısınmasını ve donmasını önlemeye yardımcı olan hayati bir sıvıdır. Değişim sıklığı, aracın modeline ve tipine bağlı olarak değişir.
Hyundai i20 modellerinde, üretici antifriz değişimini aracın kullanım kılavuzunda belirtilen sürelerde önermektedir. Genel olarak, Hyundai i20'lerde antifriz değişim aralığı 10 yıldır. Ancak, aracın kullanım koşulları ve sürüş alışkanlıkları bu aralığı etkileyebilir.
Aşağıdaki durumlarda antifriz değişimini daha sık yapman gerekebilir:
- Aracın yüksek kilometrede olması
- Şehir içi trafikte sık sık sürüş yapılması
- Aracın aşırı sıcak veya soğuk koşullarda kullanılması
Antifiriz seviyesini düzenli olarak kontrol etmeli ve gerekirse tamamlamalısın. Ayrıca, antifrizin renginin bozulup bozulmadığına da dikkat etmelisin. Kırmızı antifriz, Hyundai i20 modellerinde kullanılan yaygın bir renktir ve rengi bozulduğunda değiştirilmesi gerekir.
Antifiriz değişimi, aracının güvenli ve verimli çalışması için önemlidir. Değişim aralığını takip etmek ve antifriz seviyesini düzenli olarak kontrol etmek, aracının motorunu koruyacak ve sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır.