Şimdi Ara

Antifiriz değişimi kitapçıkta 10 yıl yazıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
5.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hyundai i20 nin kitapçığında motor soğutma suyu değişimi ilk başta 210.000km / 120 ay daha sonra 2 yılda bir şeklinde gösteriyor

Araç 5 yaşında ve üstünde fabrikadaki ilk yeşil antifirizi var ( yeşil antifirizler 2 yıl kırmızılar 5 yıl ömrü var bu arada )

neyse geçen ölçtürdüm -22 derece çıktı ama ömrü 2 yıl olduğu için korozyon önleme özelliğini yitirdiğini düşündüğüm için değiştirmek istedim kitapçığı okuyunca şaşırdım biraz. Değiştirmelimiyim ?

Birde antifiriz değişiminde çok fazla yöntem var en sağlıklısı hangisi

Antifiriz değişimi kitapçıkta 10 yıl yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 2 Ekim 2021; 15:17:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antifiriz Değişim Periyotları ve Hyundai i20'ler

Antifiriz, aracının motorunun aşırı ısınmasını ve donmasını önlemeye yardımcı olan hayati bir sıvıdır. Değişim sıklığı, aracın modeline ve tipine bağlı olarak değişir.

Hyundai i20 modellerinde, üretici antifriz değişimini aracın kullanım kılavuzunda belirtilen sürelerde önermektedir. Genel olarak, Hyundai i20'lerde antifriz değişim aralığı 10 yıldır. Ancak, aracın kullanım koşulları ve sürüş alışkanlıkları bu aralığı etkileyebilir.

Aşağıdaki durumlarda antifriz değişimini daha sık yapman gerekebilir:

• Aracın yüksek kilometrede olması
    • Şehir içi trafikte sık sık sürüş yapılması
    • Aracın aşırı sıcak veya soğuk koşullarda kullanılması

Antifiriz seviyesini düzenli olarak kontrol etmeli ve gerekirse tamamlamalısın. Ayrıca, antifrizin renginin bozulup bozulmadığına da dikkat etmelisin. Kırmızı antifriz, Hyundai i20 modellerinde kullanılan yaygın bir renktir ve rengi bozulduğunda değiştirilmesi gerekir.

Antifiriz değişimi, aracının güvenli ve verimli çalışması için önemlidir. Değişim aralığını takip etmek ve antifriz seviyesini düzenli olarak kontrol etmek, aracının motorunu koruyacak ve sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kim diyor korozyon önleme özelliğini yitirdiğini diye ? yıllardır arabamın bakımını ben yaparım. kırmızı kullanırım, su eksildikçe doldururum . suyun rengi artık kaçınca üzerine %50 sulu antifiriz dökmeye başlarım . ne korozyonu ne bişeyi hep yalan dolan.servise adam çekmeye yalan hep . -22 çıkmış işte araba antifiriz dolu.

• Antifirizin renginden cok organik mi inorganik mi olmalı ona bakın. Organik antifirizin neredeyse her rengi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Antifirizin renginden cok organik mi inorganik mi olmalı ona bakın. Organik antifirizin neredeyse her rengi var.

Hyundai inorganik kullanıyor sanırım

• HemşireZED kullanıcısına yanıt
    2000 sonrası genelde organik antifiriz kullanıyor. Yeşil rengi için inorganik koymayın. Organik ise ömrüde 5 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

2000 sonrası genelde organik antifiriz kullanıyor. Yeşil rengi için inorganik koymayın. Organik ise ömrüde 5 yıl

Kitapçıkta organik veya inorganik yazmıyor. Etilen glikol bazlı soğutucu şeklinde söylemiş ve servisi aradığımda organik mi inorganik mi kullanmalıyız dediğimde renk şeklimde bilgi verdi yeşil kullanıyoruz dedi ve şuan üstündekide yeşil

organik antifirizlerde yeşil yok geneli kırmızı ve nadir olarak mavi var ne yapmam gerekiyor anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 2 Ekim 2021; 16:42:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağ Değişimi Ve 10/60 Yağ
    7 yıl önce açıldı
    periyodik bakım 12 ay mı oldu?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeşil antifriz inorganik diye geçer kırmızı ve pembemsi olan ise organik diye geçer. Yeşil olana kırmızı/pembe konulmaz ve tamtersi olanada konulmaz. Radyatörünüzü hortumlarınızı delersiniz.

Bide turuncu var ama onun hakkında hiç bilgim yok hiçbir arabadada görmedim.

Şimdi antifrizin rengi ve berraklığı hiç değişmese bile - bilmem kaç derecesi geçmese bile;

Korozyon
    Pas
    Ve diğer kimyasal olayları

Engelleyici özelliği kayboluyor. 3 senede bir veya 50-60 binde bir değişmesi çok önemli. Bi antifriz konulup 10 sene aynı suyla devam edilmez. renk ve - derecesinin korunması önemli değil kaç defa sıcak soğuk görüyor o. Antifriz değişimi maliyetli bişey değil.

Aracınızda yeşil varsa yeşil kullanmaya devam edeceksiniz. Bazı antifrizler "Ready to Use" dur onlara saf su karıştırmayın onlar direk konulmalıdır. Bazı antifrizlerde saf suyla seyrelleştirilmesi gerekir

• İsterseniz her sene değişin. Zararı olmaz yararı olur. Hangi renk konulmuşsa ondan devam. Büyük maliyetler değil. Ufak ama önemli şeylerden kaçmamak lazım.

• Büyük ihtimalle organiktir, rengi farklı olabilir, yağ sitelerinden sorgulayın ne önerdiklerine bakın. Motulden baktım i20 için organik öneriyor. Benim araç içinde üretici 10 yıl diyor fakat genleşme kabının dibinde tortu oluşmaya başladı. Geçen mıknatıs tuttum bir miktar paslı demir tozları geldi. Renginde hiçbir sorun olmamasına rağmen değiştirmeye karar verdim. 7 yıl oldu bu arada, bir ara eksiltme yaşamıştım yarım litre kadar yeni antifriz de eklemiştim, ona rağmen artık ömrü tükenmeye başlamış, aşınma ve korozyon oluşmaya başlamış gibi görünüyor. Genleşme kabınızı ışık tutarak kontrol edin dibinde tortular görürseniz değiştirin derim. Sadece etilen glikol yazıyorsa kılavuzda organik veya inorganik olması fark etmiyor demektir, komple değişim yaptığınız sürece bir sıkıntı olmaz. En uzun ömürlü olanı organik olan, onu tercih edin. Aşağıdaki linkte g11-g12 karıştığında çamur oluştuğunu söylüyor. G12+, g12++, g13 olana daha düşük özellikte antifriz karıştırdığınızda korozyon korumasının azalacağını söylüyor ama karışmasında bir sıkıntı yok. 2-3 defa saf suyla sistemi doldurarak yeni antifrizi koyarsanız, komple değişim yapmış olursunuz. Bloktaki ve kalorifer peteğindeki su boşalmadığı için, bu işlemi tekrarlamanız gerekli. Veya genleşme kabından ince hortumu çıkarıp berrak su gelene kadar sisteme saf su ekleyeceksiniz, gelince antifrizi koyacaksınız.

Anladığım kadarıyla hyundai fabrikada organik koymuş ve 10 yıl sonra değişirken organik koyulmasını zorunlu kılmamış, kılmadığı içinde sonrasında 2 yılda bir değişim önermiş. Organik koyarsanız 5 yılda bir değiştirebilirsiniz. Ford 10 yıl, sonra 5 yılda bir diyor. Çünkü koyulması gereken antifriz onay kodu belli, sadece organik koyabiliyorsunuz. Hyundaide kod olmadığı için 2 yıla çekmiş.

https://www.wolflubes.com/TR_TR/Blog/2016/What-you-need-to-know-about-G13-antifreeze-and-coolant.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 17 Ekim 2021; 5:58:19 >

• ilk antfrizin ömrü çok daha uzun oluyor,sanayide antfriz değiştirmeyi bilen yok ne kadar az giderseniz okadar iyi paranız ve malzemeleriniz ziyan olmaz.
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

"Bide turuncu var ama onun hakkında hiç bilgim yok hiçbir arabada da görmedim." Turuncu ve Sarı renkli olanlar genelde Hybrid Antifreeze olarak geçer, Renault Dacia Gurubu kullanır.

• Beyler ağır vasıta antifriz satıyoruz, renklere takılmayın. Dereceye bakın, bir de organik yazısına bakın. Gerisi tamamen hikaye..

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Renk önemsizdir. Hyundai Kia grubu etilen glikol bazlı yeşil renk organik antifriz kullanır. Renk bir tercihtir. Komple değişim yapılırken etilen glikol bazlı silikat içermeyen organik olan her renk antifriz koyulabilir.

• Kılavuzda sadece etilen glikol bazlı antifriz yazıyor,buna göre hangi antifriz kullanılmalı ? Aracın mevcut antifrizi yeşil,105 bin km de Accent Blue.Yıldan dolayı değiştirmek istiyorum 10 yılı doldurmak üzere.Elimde Goodyear G11 HOAT antifriz var mavi olarak,bu antifriz bu araçta kullanılabilir mi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.