Şimdi Ara

Antika fotoğraf makineleri buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımın evinde Rusya'dan gelme bir kac tane fotoğraf makinası var. Kimisi antikacıdan kimisi sıfır kimisi de yıkılmadan önce kontrol edilen binalardan bulunma. İçinde kayıtlı resimler de olabilir. Bunlari nasıl kontrol edebilirim ?
    Bunların maddi bir değeri var mı?

MC MTO-11 CA 1000mm F/10

Zenit 122

SMENA-8M

Вилия Aвто

Fed 5C

Cnopm Gomz 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Dilenci -- 2 Ocak 2020; 12:11:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir kısmını buldum
    Cnopm Gomz 3
    Zenit 122
    SMENA-8M
    Вилия Aвто
    Fed 5C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Dilenci -- 2 Ocak 2020; 9:43:3 >
  • 3. fotoğraftaki lens aynalı objektif tarzı bir sisteme sahip MC MTO-11 CA 1000mm F/10 modelidir. Eğer temizse iyi para eder.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim. Bu lens ile çekilmiş resim ve videoları inceledim. Elimde sadece resimdekiler var, zenit 122 ile uyumluysa takıp denemek isterim.

makinelerin içinde film varsa hala kurtarılabilir midir? Bu cihazlardan anlayan birisiyle kullanılabilir olup olmadığını incelemek isterim. Bildiğiniz birileri var mıdır?
  • Sanal Dilenci S kullanıcısına yanıt
    Bu lensler m42 bayonet sistemine sahip olduğu için m42 uyumlu herhangi bir adaptör ile çeşitli dijital makinelerde elle ayar yaparak kullanılabilir. Filmler için bir fotoğraf stüdyosuna danışmanızı öneririm, günümüzde hala banyo basım yapan yerler var. Bulunduğunuz yerde de varsa sizi oraya yönlendirirler.
  • Zenit 122 ve üzerindeki objektif ve flaşın yanındaki objektifler değerlidir. Büyük tele objektifler de değerli olabilir, özellikleri genelde ön çemberde yazar bu fotograflardan pek belli olmuyor. F:2.5 ve altındaki bütün objektifler arz/talep bakımından bugünlerde değerli.

Viliya ve ona benzer yandan vizörlü olanların nostaljik değerleri var. Aslında kendi zamanlarında onların da bazıları değerliydi fakat objektifleri pek adapte edilemediği için talep az ve etrafta benzerleri çok var. Bazı video tanıtımı yapanlar çekilişle izleyicilere veriyor. Öyle çoklar yani. Ama az kullanılmış, temiz, net, rutubet görmemiş, orjinal deri kılıfı hırpalanmamış bir makinenin her zaman antika olarak maddi değeri vardır. Yukardaki objektiflerin ise fotografçılık yönünden maddi değerleri vardır.
  • Zenit122 ve sanırım helios 44m serisi bir lens var ayrıca pentacon, optomax, soligor gibi markaların tahminen 200mm f4.5 lenslerinden birisi var. Helios 200tl civarı, zenit122 makine zaten tek alan pek olmaz, 200 mm olan lensin fiyatı 150-200tl gibidir diye düşünüyorum. Diğer lensi sabit olan makinelerin de çok aman aman bir fiyatı olacağını tahmin etmiyorum.
    Büyük olan lenslerin fiyatını 1 sitede 4500TL gibi gördüm. Alıcısı varsa o biraz para edebilir.
    Kendi ön görüm bu şekilde. İyi bir satıcı iseniz belki biraz daha yükseğe satabilirsiniz.
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    O büyük lensi satmak epey uzun sürer,bahsettiğiniz model farklı birşey olabilir.

Maksutov MTO 10/1000 diye geçiyor arkadaşın elindeki.

• Emphire kullanıcısına yanıt
    Evet şu durumda tüm makine ve lenslerin satıldığını varsayarsak bence 2000TL yi geçeceğini sanmıyorum. Toplu alımda bir kişi 1000-1200TL bile verip almak isterse kaçırmayın derim.
    Hayırlı satışlar diyelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.