Şimdi Ara

AOC C24G1 MONİTÖR [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
939
Cevap
15
Favori
74.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leventserdar

%100 performansla olmasa da freesync çalışıyor, evet. Sadece 10 serisi ve üzeri kartlarla, sadece Windows 10'da ve DP bağlantısından.
    Şu konuda insanlar tecrübelerini paylaştılar:https://forum.donanimhaber.com/freesync-destekli-ilk-nvidia-surucusu-yayinlandi--136722612
    Gtx 970 ile yararlanamayacagız desenize :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitörü aldım. Uzun yıllar oyun oynarım, hali hazırda benq 2411 monitörüm de var. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Görüntü kalitesini hiç beğenmedim. Özellikle fps oyunlarında hedefleri seçmek oldukça zor. Benq’ya soluk diye eleştiriler geliyordu ama bu monitördeki renk karmaşası, keskinlik sorunu gerçekten pişman etti beni.

Bağlantı portu değişikliği nedeniyle almıştım, iade edeceğim. Gerçekten midem bulandı, neredeyse tüm ayarları denedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitör tekrar 1399 a düşmüş arkadaşlar.
  • Sizin beğenmedğiniz taraf anladığım kadarıyla görüntü kalitesi değil aslında, bu monitör 1 ms tepkime süresine sahip olarak tanıtılsa da aslında en iyi ihtimalle 4 ms. Yani siz 1 ms'den 4 ms'ye geçtiğiniz için sonuçtan memnun kalmadınız diye düşünüyorum çünkü C24G1 renk derinliği ve kontrast konusunda çok iyi. Bir de memnun kalmadığınızı düşündüğüm tepkime süresi konusunda Benq monitörler çok iyi, ben de Benq monitörden buna geçtim ve gözle görülür bir fark var ama benim için renk derinliği ve 144hz daha önemli.
  • Aynı şekilde görüntü kalitesini beğenmeyip ben de iade etmiştim. Şuanda kullandığım TN panel monitöre kıyasla koyu renkleri, özellikle kırmızı rengi TN panelden bile kötü gösteriyordu. Ne kadar ayar denediysem düzelmedi. Oyunlarda karşılaştırma yaparken farkettiğim bir diğer nokta ise sanki monitörde sarımsı bir filtre açıkmış görünümü vardı.
    Ama beyaz tonlarını gayet güzel gösteriyordu bu açıdan memnundum fakat kullanmaya devam etmem için güçlü bir sebep değildi bu. C24fg73 için indirim bekleme moduna geçtim, şansımı onda denemeyi düşünüyorum bu sefer.
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Eğer 1 ms değilse durum daha da vahimmiş, doğru karar vermişim.

Sorun şu; bir bölgede değişiklikleri çok zor ayırt edebiliyorum. Yani örneğin pubg oynarken düşmanlar zor fark ediliyor, bunun nedeni ise renk kalitesizliği bence.

Bu monitör siyah ve diğer koyu tonlarda güzel iş çıkarmış ancak “renkli” dediğimiz renklerde gerçek renklerle farklılıklar çok.

Ayrıca karanlık bir durum var, bunu gamma açsam da çözemedim. Bana karanlık geliyor.

Şayet Benq kalitesini anlamış oldum, iade edip benq alacağım.

Teşekkürler ilgin için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zhee kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam bende az önce itopyadan 1399tl ye sipariş verdim şu anda bu mesajı asus vg248qe den yazıyorum. siz geçiş yaptığınızda gecikme süresi olarak herhangi bir rahatsızlık hissettiniz mi? mg248qr ile aoc c24g1 arasında kalmıştım umarım mg248qr almadığıma pişman olmam.
  • Şunun açıklığa kavuşması lazım ki bu fiyat aralığındaki monitörlerin neredeyse hepsinde 1ms olayı yazılımla sağlanıyor ve neredeyse hiçbiri freesync gibi bir teknoloji açıkken 1ms vermez, yani gidip de 3-4 bin liralık bir monitör almayacaksanız gerçek 1ms beklemeyin ve bunun eksikliğini de hissetmezsiniz. Bende MSI GP63 laptop var, 3ms tepkime süresine sahip ve çok kaliteli bir panel kullanıyor. Monitörle onun ekranını kıyasladığımda şunu söyleyebilirim ki görüntüsü gayet güzel. Renkler tabii ki aynı değil ikisinde ama zaten hiçbir ekran aynı renkleri vermez. Gamma 3 ve Cool ayarlarda kullandığınız zaman bu monitörü, oyunlarda hafif koyuluk dışında bir sorun yaşayacağınızı sanmam, gerçi sizin için başka bir ayar daha iyi olabilir, ben renkleri koyu seviyorum.
  • xeriphas kullanıcısına yanıt
    Hem panelden panele fark olabiliyor, hem de insanların algılamaları farklı, hepimiz birebir aynı şeyi görmüyoruz aslında. Benim için de Gamma 3 ayarı koyuluk meselesini çözdü. Tepkime süresiyle ilgili de yine değerlerden ziyade kişinin alışkanlığı kısmı var, bu monitör kendi fiyat aralığındaki kaliteli TN panellere göre bu konuda zayıf.
  • Bende İPS panel var ve renk konusunda bir fark görmedim c24g1 ile.Hatta contrast konusunda daha etkili olduğu için daha canlı gözüküyor bana renkler c24g1 de.

1ms konusuna gelirsek;https://www.testufo.com/mprt#background=000000&foreground=ffffff&size=12&thickness=6&pursuit=0&ppf=96Pixels Per Frame dediği kısmı azaltıp ya da arttırarak UFO'nun geçtiği arka planı mükemmel bir satranç tahtası şekline dönüştürmelisiniz. Eşit büyüklükte olacak şekilde siyah ve beyaz kareler olana kadar.
    Sonra çıkan sonuca bakacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 14 Şubat 2019; 16:12:1 >

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    Hocam siz kullandığınız gamma, contrast ve renk modunu paylaşır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xeriphas

Hocam siz kullandığınız gamma, contrast ve renk modunu paylaşır mısınız?
    Gamma 2 kullanıyorum ve Warm sıcaklık modu.
    contrast'ı bilmiyorum ona bakarım.Ama sanırım default daydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 14 Şubat 2019; 16:29:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Bende İPS panel var ve renk konusunda bir fark görmedim c24g1 ile.Hatta contrast konusunda daha etkili olduğu için daha canlı gözüküyor bana renkler c24g1 de.

1ms konusuna gelirsek;https://www.testufo.com/mprt#background=000000&foreground=ffffff&size=12&thickness=6&pursuit=0&ppf=96Pixels Per Frame dediği kısmı azaltıp ya da arttırarak UFO'nun geçtiği arka planı mükemmel bir satranç tahtası şekline dönüştürmelisiniz. Eşit büyüklükte olacak şekilde siyah ve beyaz kareler olana kadar.
    Sonra çıkan sonuca bakacaksınız.
    ufoyu takip ederken arka kısım santranç tahtası şeklinde görünecek galiba. dediğiniz şekilde yaptım asus vg248qe 5.5 mprt çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre6128

ufoyu takip ederken arka kısım santranç tahtası şeklinde görünecek galiba. dediğiniz şekilde yaptım asus vg248qe 5.5 mprt çıktı.

Alıntıları Göster
    Yani aslında bu kişiye göre değişiyor.
    Ben şuanda ips bir monitör deyim farklı sayılar ile bende çalışıyor, kişiye göre değişiyor.
    Bende mesela şuan ips panelde per frame'i 13 yaptığımda en doğru sonucu alıyorum.Ve 5.1ms tepkime süresi alıyorum.Monitörün belirttiği değer de bu zaten.Checkboard size 7 ve Thickness ise 6 iken.Tabi bu kişiye göre değişebilir o yüzden siz tespit etmelisiniz aşağıdaki verdiğim ölçütlere göre.

Kısacası şu şekilde yapana kadar dene en doğru sonucu alabilmek için;
    -**- Kutucukların ayarını yapabilmek için "Checkboard size" ve "Thickness" ile oyna ve aşağıdaki 1 ve 2 de ki sonuca ulaşana kadar dene.
    1- Arkadaki Satraç tahtasın da ki siyah ve beyazlar da sağa veya sola doğru hareket etmeli.Sabit durmayacak.
    2- Thicness'ı arttır veya azalt "Siyah Kare" ile "Beyaz Kare" eşit olmalı denemelerin sonucunda.Eğer hiç birisinde olmuyorsa "Checkboard size" küçült veya yükselt.Tam simetrik olmalı birbirine.Kısacası tam anlamı ile satranç tahtası görebilmelisin.Ek olarak Siyah kare ile Beyaz kare geçişlerinin aralarında boşluk kalmamalı yani bir satranç tahtasına baktığında ki hali gibi olmalı.
    3-Üstteki ayarları yapınca per frame'i dene
    Bunun ayarı da şu şekilde olacak Per frame de mesela bende 13 en ideali bunu neye göre seçtiğimi anlatayım.
    *Per frame'i değiştirdikçe siyah ve beyaz kutular daha zor görülür veya daha kolay görülür.Per frame'i ayarlarken Arkada ki kutular sağa veya sola akarken en "net" ve en az "blur"(ghostingsiz) hali ile kalmalı.Bunu sağlayabilmek için gözlerini odaklamalısın (ufoya değil) ortaya doğru daha seçilebilir olana kadar gözlerini odaklayarak En doğru sayıyı belirle ve sonun da ms değerini görmüş olursun.

Ve sonuç olarak kareler birbirine eşit oldukdan sonra sağa veya sola doğru da hareket etmeli.Sabit Durmamalı.Ufo da üzerinden hızlı bir şekilde akmalı.
    Bu şekilde ayar yaptıktan sonra kaç ms olduğunu tekrar yaz.Bu arada gözlerini dinlendirerek yap biraz yorucudur.

-Ayrıca monitör markasının belirttiği ms değerine göre de sağlama yapabilirsin mesela: Satranç tahtasının sana gözüken simetrikliğini ve stabilliğini ayarladıktan sonra sağa veya sola doğru akarken monitör markası 1ms belirtmişse 1 ms olana kadar per frame'i değiştir ve 1ms yazdığında arkada ki kare kutular akarken baktığın da göze en rahat hitap etmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 15 Şubat 2019; 1:41:36 >

• Steelo S kullanıcısına yanıt
    checkerboard size ve thickness 6, pixels per frame 13 siyah ve beyaz kareler aynı boyutta köşeleri birbirine temas ediyor ve sağa doğru yavaşça kayıyorlar, bu şekile 1.6 mprt değeri verdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre6128

checkerboard size ve thickness 6, pixels per frame 13 siyah ve beyaz kareler aynı boyutta köşeleri birbirine temas ediyor ve sağa doğru yavaşça kayıyorlar, bu şekile 1.6 mprt değeri verdi.
    Bende c24g1 yok şuan ben onu geri göndermiştim, yenisini göndereceklerdi onu bekliyorum bir kaç güne gelir, gelince bende denerim yazarım buraya.
  • İtopya monitörü 3.gün kargoya verdi. Başka yerde satılmış olsa hiç ugraşmazdım burasıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Section8 -- 15 Şubat 2019; 11:50:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Section8

İtopya monitörü 3.gün kargoya verdi. Başka yerde satılmış olsa hiç ugraşmazdım burasıyla.
    Müşteri hizmetleri çok yoğun onu kesin olarak söyleyebilirim.Gerçekten yardımcı oluyorlar geç de olsa.Ama bu durum anladığım kadarıyla yoğunlukla alakalı.Bana da 2.gün kargoya vermişlerdi mesela.Bazen yavaş olabilirler belki ama çözüm üreten ve müşteri memnuniyetine gerçekten önem veriyorlar.Yenisi ile değiştirdiler monitörü daha demin elime ulaştı ve eve geçince deneyeceğim tekrar.15 gün kadar sürdü gönderdiğim den itibaren.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Müşteri hizmetleri çok yoğun onu kesin olarak söyleyebilirim.Gerçekten yardımcı oluyorlar geç de olsa.Ama bu durum anladığım kadarıyla yoğunlukla alakalı.Bana da 2.gün kargoya vermişlerdi mesela.Bazen yavaş olabilirler belki ama çözüm üreten ve müşteri memnuniyetine gerçekten önem veriyorlar.Yenisi ile değiştirdiler monitörü daha demin elime ulaştı ve eve geçince deneyeceğim tekrar.15 gün kadar sürdü gönderdiğim den itibaren.

Alıntıları Göster
    çarşamba akşamı sipariş verdim dün kargoya verilir bugün elime ulaşır diye düşünürken hala kargoya verilmedi. müşteri hizmetlerini aradığımda telesekreterden başka muhattap bulamıyorum. siparişi iptal edip amazondan mg248qr almamak için kendimi zor tutuyorum. sizin monitörünüzde ne sorun çıktı? modelde kronik hata var mı ilk olarak neye dikkat etmemiz gerekiyor test ederken?

• emre6128 kullanıcısına yanıt
    Çarşamba aldığım ürün bugün kargoya verildi ve bana pazartesi gelecek. Stoktaki ürünü satıyorsunuz ve bilgisayar bileşeni değil ki toplamanız lazım deyim. Ne kadar youğun olursan ol bir monitörü kargoya vermek 3 gün sürer mi arkadaş ? Bir daha itopyadan ürün almayı düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.