Şimdi Ara

AÖF 2 YILLIK TAN 4 YILLIĞA GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. ben şu anda adalet okuyorum 2 yıllık. alttan birkaç dersim var. önümüzdeki sene bu dersleri veremezsem, aöf de 4 yıllık bir bölüme geçmek için ygs ye girmem gerekir mi ? yoksa direk sınavsız geçiş yapabiliyor muyum ?

• dgs ye girmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

dgs ye girmeniz gerekiyor.

peki hocam dgs ile mi aöf de 4 yıllığa geçmek rahat yoksa ygs ile sıfırdan girmek mi ? hangisini tavsiye edersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 27 Eylül 2016; 10:06:55 >
  • o size kalmış hocam
  • quote:

o size kalmış hocam

teşekkürler hocam cevaplar için duruma göre bakayım artık. ygs nin basit olduğunu biliyorumda 4 yıllık aöf lere giriş için , dgs yi de araştırayım biraz ona göre karar vereyim
  • en çok merak ettiğim soru,aöften 2 senelik adalet bitirip,dgs ile kazanan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: avei21

quote:

o size kalmış hocam

teşekkürler hocam cevaplar için duruma göre bakayım artık. ygs nin basit olduğunu biliyorumda 4 yıllık aöf lere giriş için , dgs yi de araştırayım biraz ona göre karar vereyim

hocam 4 yıllık aöf girmek için ygsden kaç almamız gerekiyor?
    kimisi 180 alsan yeter diyor
    kimisi alabildiğin kadar yüksek alman gerekiyor diyor hangisi doğru acaba bilginiz var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 YILLIK BÖLÜMLER
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetKoray

quote:

quote:

o size kalmış hocam

kimisi alabildiğin kadar yüksek alman gerekiyor diyor hangisi doğru acaba bilginiz var mı?

şimdi hocam o olay şöyle. misal aöf işletme o sene 10.000 kontejyan açıyor. bu 180 ve üzeri alanlardan 10.000 kişi puanı en yüksekten en düşüğe göre sırayla giriyor. yani dedikleri doğru yapabildiğin kadar yap. barajı geçmende yetmeyebilir.

bir de bugün bizim bir tanıdık kaafamı karıştırdı. diyor ki artık 4 yıllık aöf ler içinde lys ye girilecek bu sene. doğruluk payı nedir bilmiyorum ama umarım bu şekilde olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 8 Ocak 2017; 0:23:27 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

o size kalmış hocam

şimdi hocam o olay şöyle. misal aöf işletme o sene 10.000 kontejyan açıyor. bu 180 ve üzeri alanlardan 10.000 kişi puanı en yüksekten en düşüğe göre sırayla giriyor. yani dedikleri doğru yapabildiğin kadar yap. barajı geçmende yetmeyebilir.

bir de bugün bizim bir tanıdık kaafamı karıştırdı. diyor ki artık 4 yıllık aöf ler içinde lys ye girilecek bu sene. doğruluk payı nedir bilmiyorum ama umarım bu şekilde olmaz

eyw kardeşim anladım yapabildiğimiz kadar doğru soru işaretlememiz lazım

senin dediğin konuyu da araştırdım bir arkadaşımız bir yorum attı aşağıya kopyalıyorum
    dediğine göre malesef LYS girmemiz gerekecek
    bende artık 4 yıllık örgün lisans programlarına bakmaya başladım şimdiden

arkadaşın yazdığı yazı şu:
    AÖF Lisans bölümlerinde kontenjan sınırı 2011 yılında bile vardı. O nedenle yapabildiğiniz kadar çok puan yapmalısınız en başta.
    http://dokuman.osym.gov...inMax_Lisans10082016.pdf
    Ayrıca bu tablodaki geçen yılın puanları incelendiğinde 250'den az puan yapmanın AÖF Lisans bölümlerine yerleştirme garantisi vermediği açıkça görülmekte.

Son olarak, bu yıl yapılan yeni bir düzenlemeyle AÖF bölümlerine yerleştirmede puan türü koşulu getirildiğinden dolayı AÖF Lisans bölümleri için LYS'ye de girmeniz gerekecek. AÖF Lisans bölümleri artık şu puan türlerine göre öğrenci alacak:

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri - TM-1
    Felsefe - TM-3
    Halkla İlişkiler ve Reklamcılık - TS-2
    Havacılık Yönetimi - TM-1
    İktisat - TM-1
    İşletme - TM-1
    Kamu Yönetimi - TM-3
    Konaklama İşletmeciliği - TM-1
    Maliye - TM-1
    Sağlık Yönetimi - TM-1
    Sosyal Hizmet - TM-3
    Sosyoloji - TM-3
    Tarih - TS-2
    Türk Dili ve Edebiyatı - TS-2
    Uluslararası İlişkiler - TM-3
    Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi - TM-1
    Yönetim Bilişim Sistemleri - TM-1

• quote:

quote:

quote:

quote:

o size kalmış hocam

yani arkadaşın dediğine göre 4 yıllık aöf için LYS şart

bizim iyi araştırmamız gereken şey

ygs ile alan 4 yıllık AÖF var mı? yoksa yok mu?
    bunu iyi araştırmamız lazım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.