merhaba arkadaslar,aöf önlisans veya lisanstan mezun olundugunda nasil is imkanlari önümüze gelir?fikir paylasimi yaparsak cok sevinirim özellikle mezunlarin tecrübeleri..tesekkürler.
Vallaha iş imkanı gelmez.Sen arar bulursan işin olur.Torpil gerekli aöf mezunu çok var.Zaten aöf mezununu birçok yer almıyor,dandik üniversitelerden mezunları da almıyorlar.Aöf okuyanın bu kadar çok olduğunu bilseydim 4 yıl önce hiç yazmazdım.
quote:
Orijinalden alıntı: Calpi84
Vallaha iş imkanı gelmez.Sen arar bulursan işin olur.Torpil gerekli aöf mezunu çok var.Zaten aöf mezununu birçok yer almıyor,dandik üniversitelerden mezunları da almıyorlar.Aöf okuyanın bu kadar çok olduğunu bilseydim 4 yıl önce hiç yazmazdım.
Ama diplomada AÖF yazmıyor ki.Nereden anlıyorlar AÖF'li olduğumuzu dostum ?
quote:
Orijinalden alıntı: MİY1988
quote:
normal anadolu üni. işletme diplomasıyla aynı değilmiş anlıyorlar yani..
temel ingilizcen varsa ve kendini iyi ifade ediyorsan çalışkan biri isen heryerde çalışabilirsiniz
önce kendinize güvenin
burda aöf mezunu şöyle böyle diyorsunuz etrafda birçok lise mezunu var işini yapan parasını kazanan
pısırık olmayın,girişken olun
not: bende yeni aöf mezunuyum
quote:
Orijinalden alıntı: MİY1988
quote:
Birinde iibf diğerinde işletme/iktisat yazıyor.Hem bu çok eskimiş bir numara herkes neyin ne olduğunu biliyor.Aöf her sene sınırsız öğrenci alırsa sonu böyle olur.Aöf tek başına diğer tüm üniversitelerden fazla öğrenci alıyor.
Arkdaşlar üniversite mezunu olmak artık bir olay değil. Amerikada bile bitirip gelirsiniz isterseniz. Önemli olan yaptığınız işi ve/veya öğreniminizi hakkını vererek yapmak. İşi yapan diploma değil sizsiniz. Hayatta birilerinin size bir şeyler vermesini beklemek beyhude çabadır. Amerikalılar da artık bu acı gerçeği anlıyorlar. 23 yaşında üniversiteyi bitirip 100-150 bin dolar gelirli işe girmek artık onlar için de bir hayal. Hepsi 30-40 bin dolar yıllık gelirli işlerle hayata başlamak zorunda artık. İşçilik tüm dünyada ucuzladı. Eğitim yapmak kolaylaştı ve yaygınlaştı, kalifiye insan sayısı arttı. İnternet ve uzaktan öğretimle ilgili gelişmeler sayesinde artık okula gitmeden örgün öğretimden çok daha kaliteli öğrenciler yetiştirilebiliyor. Birilerinin kontenjanları kısıtlayıp size yer açmasını beklemek falan züğürt tesellisidir. Kendi işinizi kendiniz kuracaksınız veya bir yerlerden başlayacaksınız... Hayat zor...