Bu yıl dikey geçiş sınavına girdim fakat herhangi bir yere yerleşemedim. MYO maliye mezunuyum yine maliye bölümünden lisans tamamlamayı düşünüyorum, aklıma takılan birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim.
1- Bu yıl aöf maliyeden devam edip seneye tekrar dgs sınavına girip örgün öğretim olarak maliye bölümüne yerleşebilirmiyim? yani aöf e kayıt oldum diye dgsden örgüne geçiş hakkım gider mi ?
2- Eğer bu sene aöf e kayıt olunup, seneye Dgs ile örğün öğretim maliye programına geçiş yapılabiliyorsa aöfdeki maliye bölümünü yatay geçiş ile işletme vb yapabilirmiyiz ? Yani hem örgün hem de aöf okuyabilirmiyiz bu durum da ?
3- Çoğu yerde okudugum kadarı ile aöf ü çoğu kişi kötülüyor, örgün öğretimi daha cok tercih ediyorlar. Kpss bir yana özel de bu durum böyle mi yani örgün okuyanları genellikle daha cok mu tercih ediyorlar ?
5- Aöf den örgün öğretime geçebilirmiyiz, özellikle ikinci öğretime ?
bi kaç soruda ben sorayım bilen varsa yardım etsin
ben dgs ile özel üni kazandım fakat kayıt olmayacağım. aöf sınavsız kayıt hakkım duruyor değil mi?
bir de kayıt olurken askerlik durum beyanı istiyorlar. myodan mezun olunca kaçak durumuna düşmemişizdir dimi?
up
up
up
Winter Is Coming
kullanıcısına yanıt
ÜÇÜNCÜ SORUNUZA CEVAP OLARAK: Yönetim bilişim okuyan biriyim, ileriki yıllarda programlama ile ilgili dersler artacak şimdi atıyorum Özel Yiğidim 3 Üniversitesi'nde 1 gram program yazmayı bilmeyip, sırf para verdiği için mezun olan adamı mı işe alırlar, yoksa beni mi? Bence beni. Tabi dayılar dedeler vs. araya girmezse geçerli. Yani kendinizi geliştirebilmek. Ama imkanınız olursa 3,20 / 80,00 ortalamayı tutturduğunuz anda koşa koşa örgüne YATAY GEÇİŞ hakkınızı kullanın, ben öyle yapacağım. Saygılar.
Winter Is Coming
kullanıcısına yanıt
1- Evet 2- Yatay geçiş yapamazsın. Aynı anda hem örgün hem aöf okursun. AÖF de lisans tamamlama için seneye DGS şartı gelecek. DGS ye tekrar girip aöf işletme yazarsın (oluyorsa). Örgünde okumaya devam edersin. Örgün Maliyeyi kazandığını farz edersek 2.üniversite kapsamında aöf işletme okuyabilirsin. 1. sınıftan başlamak koşuluyla. 3- AÖF diyince insanlar burun kıvırıyor ama diploma diplomadır. Kağıt üzerinde eşit şartlar olsa da işveren örgün mezunu tercih ediyor. Devlet dairesinde hepsi aynı. 4- Tecil olur. 5- Aöf den örgüne geçiş yapma hakkın var ama şartlarını bi araştır. Arkadaşın dediği gibi GNO 3.20 olması lazım diye biliyorum. Diğer koşullar nedir bilmiyorum. Büroyu arayıp bi sor.
Örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunun yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 (4 üzerinden 3,20) veya üzeri olması ya da kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya bu puandan daha yüksek olması gerekmektedir. Yatay geçiş ile ilgili diğer koşulların geçiş yapılacak ilgili Üniversiteden öğrenilmesi gerekmektedir.
Bu sene notları yüksek tutup seneye ben de geçiş yapacağım inşallah
gezginherifG
kullanıcısına yanıt
ÖSS puanında sıkıntı yoksa aöf de 3.20 ortalama yaparsın zaten. Bol şans kardeşim.
kod17
kullanıcısına yanıt
Eğer ortalama 3,20'nin üzerindeyse yerleştirme puanına bakmıyorlar. Amin.Sanada
gezginherifG
kullanıcısına yanıt
benim bu sene son artık kardeşim bitsin kurtulalım derdindeyiz :)
kod17
kullanıcısına yanıt
Hangi bölümdesiniz
gezginherifG
kullanıcısına yanıt
işletme
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme