Arkadaşlar ben İkinci Üniversite kapsamında bir bölüm okumak istiyorum AÖF'den. Peki bu bölümü okurken SSK'dan faydalanabiliyor muyum? Normalde bir faydalanma olduğunu biliyorum ve bu şekilde de öğrenci olunacağı için yararlanılcağını düşünüyorum ama İkinci Üniversite kapsamında bir bilgim yok. Şimdiden teşekkürler.
birader zaten normal ogrenim gorduun icin faydalaniyorsun.Napcan bunu iki kat ssk mi istiyorsun?
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Mete
birader zaten normal ogrenim gorduun icin faydalaniyorsun.Napcan bunu iki kat ssk mi istiyorsun?
Yok hocam ben bitirdim lisansı, ikinci üniversite kapsamında dedim ya ondan sordum :)
Hocam bildiyim kadariyla 25 yasina kadar aof burosundan aldigin ogrenci belgesini ssk ya ibraz ettirmen suretiyle faydalana bilirsin.25 yasini gectikten sonra prim odemen gerekicek.
evet oluyor.
arkadaşın yazdıgı gibi 25 yaşına kadar babadan sskyla sonrasında çalışman gerekecek eger çalışmazsan sgk ya borçlanacaksın sürekli prim kesecekler
Konuyu bir soru uzerıne hortlatayım :)
98 yılında bağkurlu babamız vefat etti.Ben abim ve annem yaşıyoruz.Ben yetim maaşı alıyorum.Bu yıl 4 yıllık bir üniversiteden mezun oldum.Aynı zamanda 2. unıversite olarak 4 yıllık bir açıköğretim bölümünde okuyorum 3. sınıfa geçtim.Sorum şu; Açıköğretim 2. üniversite okuduğumdan dolayı sgk ya bu belgelerimi göndersem söz konusu aylığım ve sigortam devam eder mi? Teşekkür ediyorum