Aöf Kredili Sistem 2012-2013 Güz/Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Tarihleri ve İşlemleri
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2012-2013 eğitim yılı itibari ile tüm bölümleri kredili sisteme geçti ve bu yıl itibari ile 2012 aöf kayıt yenilemeleri yıllık değil dönemlik olarak yapılacaktır. Kredili sistem bütün bölüm öğrencilerini kapsayacaktır. Kaçıncı sınıfta olursanız olun tek dersiniz dahi kalsa artık kredili sisteme göre eğitim görecek, kayıtlarınız kredili sisteme göre yapılacak, notlarınız ve sınavlarınız kredili sisteme göre olacaktır.
Kredili sistemde yılda iki ayrı dönem ve her dönem 3 sınav olacağınızı bildiğimiz için sınavlara ders çalışma sürelerinin 40 gün civarında olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Yıllık sistemdeki gibi kayıt ol nisanda sınava gir dönemi kalktı artık neredeyse her 40 günde bir sınav olacaksınız. Bu yüzden kayıt yenilettikten hemen sonra ara sınavlara çalışmaya başlamanızı öneriyorum.
Bu hatırlatmaları yaptıktan sonra aöf kredili sisteme göre hangi dönemlerde nasıl kayıt yenileteceğinizi açıklayayım.
Kredili sistemde artık yıllık değil dönemlik olarak eğitim ve kayıt yenileme işlemi olacak. Yılda iki kez kayıt yenileteceksiniz. Birisi güz döneminde diğer ise bahar döneminde olacak. Güz döneminde aldığınız derslerin sınavlarını güz döneminde olacaksınız. Bahar döneminde alacağınız derslerin sınavlarını bahar döneminde olacaksınız.
Kredili sistemde yapılan bir diğer yenilik ise üst sınıflardan ders alma imkanıdır. Buna Ders Ekle/Sil işlemi denilmektedir. Ders ekle sil işlemini alttan dersiniz varsa sadece alttan kalan derslerini almak için, alttan dersiniz yoksa üst dönemlerden ders eklemek için yapacaksınız. Ders ekle sil işlemini bankaya harç ücretini yatırmadan yapmanız gerekmektedir. Yatırdıktan sonra ders ekle/sil yapamazsınız
Herhangi bir dönemde kayıt yeniletmediğiniz zaman ( harcını yatırmadığımız zaman ) o dönemde eğitim hizmetleri alamayacak ve o dönemin derslerini hiç almamış sayılacaksınız.
Aöf 2012-2013 Güz Dönemi kayıt yenileme tarihleri; 22 Ekim Pazartesi – 16 kasım Cuma arasında yapılacaktır. Bu tarihler içinde harç ücretlerini yatırmayanların kaydı kesinlikle yenilenmeyecek dolayısı ile okulu bir dönem uzatmış olacaklar.
2012-2013 Bahar Dönemi kayıt yenileme tarihleri; 11 Mart Pazartesi – 22 Mart Cuma arasında yapılacaktır. Bu tarihler içinde harç ücretlerini yatırmayanların kaydı kesinlikle yenilenmeyecek bahar dönemi derslerini alamayacaklar dolayısı ile okulu bir yıl uzatmış olacaklar. DERS EKLE/SİL Kredili sistemde kayıt yeniletmek için ders/ekle sil işlemini yaptıktan sonra bankaya harç ücretini yatırmanız yeterlidir. Daha sonrasında aöf bürolarına giderek ders kitaplarınızı alabilir, öğrenci kimliğinizin arkasına o döneme ait bandrolü yapıştırtabilirsiniz. Ders ekle sil içinhttp://kayit.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Yenileme Linkine girip işlem yapacaksınız.
Altta dersiniz Olsun veya olmasın Ders Ekle/Sil sayfasına girip okulun atadığı dersleri kontrol etmenizi şiddetle öneriyoruz..
Ne kadar erken kaydınızı yeniletip büroya kitap almaya giderseniz o kadar karlı olursunuz. Geç tarihlerde gitmeniz kitap kalmaması sorunu ile karşılaşmanıza yol açabilir.
Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı bölümünü geçen sene yazmıştım. Sınavlarına falan girmedim yoğunluktan dolayı. Bu sene tekrar kayıt yaptırıcam şimdi fakat nerden nasıl yaptırıcam bilmiyorum. Kimisi şifre ile internetten giriş ypaıp bir çıktı alıcaksın sonra harcı yatırıp gidip onunla kayıt olucaksın diyor. Benim internet şifrem falan yok nereden nasıl temin edebilirim ?
Ayrıca bu Elektrik Enerjisi Üretim İletim Dağıtımı bölümünde 2.sınıfında staj zorunluluğu var diye bir yazı okudum, doğruluk payı nedir nereden öğrenebilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
arkadaslar sımdı ben güz dönemıne kayıt yaptırmak ıstemıyorum bahar dönemındekı sınavlara gırmek ıstıyorum sadece,burdan anladıgım guz donemı ıcın herhangı para yatırmayıp bahar dönemınde para yatırıp kaydım bıttıkten sonra derslerımı secersem onlardan sınava gırebılecegım,sanırım bu sekılde işliyor sistem.2.sınıftayım guz donemıne para yatırsamda sınavlara gıremeyecegım sanırım guz e girmeden bahar dönemındekı sınavlara girmek mümkün
bence açıköğretim fakültesinin tamamının kredili sisteme geçmiş olmasının en temel sebeplerinden bitanesi bahar döneminde harç paralarına ödeme zorunluluğu getirilmesi. bilindiği gibi eskiden bahar döneminde kayıt ücreti ödenmeden final sınavlarına girilebiliyo, akabindeki yılda tekrar kayıt yaptırabilmek için önceki dönemlerden kalan harç parası borçları yeni eğitim döneminde ödenebiliyordu.
kayıt olurken 200 lira bayıldık şimdi bidahamı bayılcaz