Sizde en azından ses yalıtımı yokmuş sadece, bizde ısı yalıtımı da yok. Moruklar yönetim toplantısında yapılmasını kabul etmedi. |
Apartman hayatı insanı delirtebilir (Müjde artık şikayet edebiliyoruz!!) (5. sayfa)
-
-
hastalıklar da cabası. Korona binaya geldi. En alt katlardan yukarı doğru geldi sırayla hasta ediyor herkesi. Kapıyı açsan binadan esinti içeri geliyor. Tuvalat havalandırmaları zaten ortak. Hasta olmamak mucize.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: collossusAmerika'nın bir çok eyaletinde apartmanlar yerine müstakil evler tercih edilir ve saydığın sonuçlar yaşanmaz. Apartmanlar yanlış şehir ve nüfus planlamasının bir sonucu. Dolayısı ile akıllı işi değil.
Alıntıları GösterCok talihsiz bir yorum.
Allah askina amerikanin buyuklugune bir bakin. Evet insanlar rahat evlerde yasiyor ama bu yatay sehirlesme sonucu yerlesim yerlerinin birbirine mesafesi uzak. Adamlar ise gitmek icin hatta ekmek almak icin kmlerce yol gidiyor duruma gore. Zaten herkes araba surdugu icin toplu tasima da gelismemis. Bizde araba da yakiti da cok pahali. Kisaca bambaska ulkeleriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen öyle hocam.
Ev almayıp Megane 4 touch alsalar bu sorunlar olmazdı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok haklısın hocam. Bizim de üst katta at yarışı oynuyordu 7/24 o gürültüyü çeken bilir anlatılacak bi şey değil yani. Şükür sattık da evi en üst kattan alıp taşındık. Başka yol yok malesef, müstakiller de çok pahalı..
-
Kesinlikle doğru bir konu, özellikle evde kaldığımız bu günlerde sessizliğin, sakinliğin kıymetini anlıyor insan. Alttaki videoyu da eklemek isterim, bu aralar ruh halim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Bemol Kerim -- 7 Aralık 2020; 20:38:57 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Slim CharlesCok talihsiz bir yorum.
Allah askina amerikanin buyuklugune bir bakin. Evet insanlar rahat evlerde yasiyor ama bu yatay sehirlesme sonucu yerlesim yerlerinin birbirine mesafesi uzak. Adamlar ise gitmek icin hatta ekmek almak icin kmlerce yol gidiyor duruma gore. Zaten herkes araba surdugu icin toplu tasima da gelismemis. Bizde araba da yakiti da cok pahali. Kisaca bambaska ulkeleriz.
Alıntıları GösterNe yani şimdi Türkiye'de apartmanların sayısının fazla olması Türkiye'nin yüzölçümünün küçük olmasından mı kaynaklanıyor Yoksa cahil bir milletin kedi köpek gibi 5-6 çocuk yapıp, ekmek var diye yüzde altmışının 3-4 şehirde toplanmış olmasından mı? Mesele yüzölçümü ise avrupada bir sürü küçücük butik ülke var 5-6 milyon nüfuslu apartman bulamazsınız hepsi bahçeli müstakil. Mesele yüzölçümü ise Çin de apartmanlardan geçilmiyor Rusya da. Demek ki mesele yüzölçümü değil. Bir ülkede bina tipini belirleyen yüzölçümü değil nüfustur. Nüfusu da belirleyen o ülkenin kültürüdür. Kültürü cehalet olan memleketlerde apartmanların fazla oluşu da tesadüf değildir. Yani yüzölçümü çok küçük olan ülkelerin kaderi bile apartmanlar değil. Nihayetinde Türkiye'nin de kaderi mutlak apartman değildi ama nüfus planlaması, istihdam planlaması, gelecek planlaması, kısacası iktisadın olmadığı bir ülkenin geleceği nokta budur. Amerika büyükse Çin'de büyük, Rusya'da büyük. İkisi de olduğu gibi apartman. Hem de 20-30 katlı koca koca apartmanlar. Mesele ülkenin yüzölçümü değil kültür.
Eğer Amerikalılar da Çinli, Rus, Türk gibi hayatı kişiselleştirmeyi beceremeyen, sürü psikolojisi ile yaşayan bir millet olsaydı, onları da o yüzölçümüne rağmen apartmanlara tıkabilirdin çünkü müteahhitler daha çok kar ederdi ama bir orta sınıf amerikalıyı orta sınıf Çinli, Rus, Türk gibi o apartman denen saçmalığın içine tıkamazsın girmez. Olay bundan ibaret yüzölçümüyle alakası yok. Amerikanın bina tipini belirleyen şey Amerikalının kültürel seçimidir yüzölçümü değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi collossus -- 7 Aralık 2020; 20:56:0 >
-
Almancada ev "das haus"tur ve müstakil ev kastedilir.
Apartman dairesi ise haus değildir, "der wohnung"tur, anlamı "ikamet""tir.
Bunu neden yazdım? Çünkü içinde yaşanılacak ev müstakil evdir, apartman dairesinde sadece ikamet edersin. Apartman dairesi mecburiyetten sığındığın bir yerdir, işe kolay gidip gelebilmek için merkezde olmaya, ve dolayısıyla apartmanda oturmaya mecbur kalırsın.
Adamlar olayı çözmüş, ve bu dillerine bile yansımış.
-
apartman tam bir gerizekalı yaşam mekanıdır, ama müstakil evler milyonlarla satılıyor. halkı apartmana mahkum etmek için birlik olmuşlar. ben en sonunda gürültü ve çatışma yüzünden alt katımı kiraladım ve boş tutuyorum. ne manyak işler yahu,gelişmiş bir ülke olsak polis gelir ve o hödüklerin sesini keserdi ama yapmıyor. en sonunda iş yine bize kalıyor. çıkan hödükler ile mahkeme hala devam ediyor çünkü arabama binerken darpa uğradım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 7 Aralık 2020; 20:53:29 > -
quote:
Orijinalden alıntı: collossusNe yani şimdi Türkiye'de apartmanların sayısının fazla olması Türkiye'nin yüzölçümünün küçük olmasından mı kaynaklanıyor Yoksa cahil bir milletin kedi köpek gibi 5-6 çocuk yapıp, ekmek var diye yüzde altmışının 3-4 şehirde toplanmış olmasından mı? Mesele yüzölçümü ise avrupada bir sürü küçücük butik ülke var 5-6 milyon nüfuslu apartman bulamazsınız hepsi bahçeli müstakil. Mesele yüzölçümü ise Çin de apartmanlardan geçilmiyor Rusya da. Demek ki mesele yüzölçümü değil. Bir ülkede bina tipini belirleyen yüzölçümü değil nüfustur. Nüfusu da belirleyen o ülkenin kültürüdür. Kültürü cehalet olan memleketlerde apartmanların fazla oluşu da tesadüf değildir. Yani yüzölçümü çok küçük olan ülkelerin kaderi bile apartmanlar değil. Nihayetinde Türkiye'nin de kaderi mutlak apartman değildi ama nüfus planlaması, istihdam planlaması, gelecek planlaması, kısacası iktisadın olmadığı bir ülkenin geleceği nokta budur. Amerika büyükse Çin'de büyük, Rusya'da büyük. İkisi de olduğu gibi apartman. Hem de 20-30 katlı koca koca apartmanlar. Mesele ülkenin yüzölçümü değil kültür.
Eğer Amerikalılar da Çinli, Rus, Türk gibi hayatı kişiselleştirmeyi beceremeyen, sürü psikolojisi ile yaşayan bir millet olsaydı, onları da o yüzölçümüne rağmen apartmanlara tıkabilirdin çünkü müteahhitler daha çok kar ederdi ama bir orta sınıf amerikalıyı orta sınıf Çinli, Rus, Türk gibi o apartman denen saçmalığın içine tıkamazsın girmez. Olay bundan ibaret yüzölçümüyle alakası yok. Amerikanın bina tipini belirleyen şey Amerikalının kültürel seçimidir yüzölçümü değil.
Alıntıları GösterGerçekten çok zekisiniz. Kültür demek...
Tamam abicim sen git ruslara çinlilere amerikalı gibi evlerde yaşamasını söyle. Tüm şehirleri senin dediğin gibi planlasınlar. Halk bir amerikalı kadar yol kat etmesi gerektiğinde benzin paralarını ve arabalarını sen karşılarsın.
Uzaktan boş boş evlere bakmakla olmuyor. Nyc, Sf gibi şehirler dışında bizim şehir yaşamımıza uyan kaç tane şehir var orada? SIFIR. Bir bak bakalım yerleşim alanları nasıl planlanmış. Bak bakalım sendeki veya rusyadaki gibi sokak köşelerinde bakkal filan var mı. Bir sor bakalım insanlar işlerine gitmek için ne kadar mil yol alıyor. Sonra da kendine sor bir rus ve çinli senede 30bin mil yapma lüksüne sahip mi, arabası 100-150bin milden sonra sıkıntı çıkarınca yenisini alabilecek mi ya da...
Aynen abicim kültür bunların hepsi. Afrikaya da fakir kültüründen vazgeçip zengin olma kültürüne geçmelerini söylersen iş çözülür.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Slim CharlesGerçekten çok zekisiniz. Kültür demek...
Tamam abicim sen git ruslara çinlilere amerikalı gibi evlerde yaşamasını söyle. Tüm şehirleri senin dediğin gibi planlasınlar. Halk bir amerikalı kadar yol kat etmesi gerektiğinde benzin paralarını ve arabalarını sen karşılarsın.
Uzaktan boş boş evlere bakmakla olmuyor. Nyc, Sf gibi şehirler dışında bizim şehir yaşamımıza uyan kaç tane şehir var orada? SIFIR. Bir bak bakalım yerleşim alanları nasıl planlanmış. Bak bakalım sendeki veya rusyadaki gibi sokak köşelerinde bakkal filan var mı. Bir sor bakalım insanlar işlerine gitmek için ne kadar mil yol alıyor. Sonra da kendine sor bir rus ve çinli senede 30bin mil yapma lüksüne sahip mi, arabası 100-150bin milden sonra sıkıntı çıkarınca yenisini alabilecek mi ya da...
Aynen abicim kültür bunların hepsi. Afrikaya da fakir kültüründen vazgeçip zengin olma kültürüne geçmelerini söylersen iş çözülür.
Alıntıları GösterAynı fikirde olmak zorunda değiliz düşünce özgürlüğü hala mevcut iyi geceler efenim
-
Eski evimize bir aile taşınmıştı.İlk hafta bam güm taşınıyorlar siye aldırış etmedim.
Eğitimsiz ve görgüsüz aileydi.Aylar geçti piskolojim bozuldu.Uyuyamaz oldum ve her seste gerildim.Ya katil olacaktım ya da ben intihar edecektim.Taşındık.
Yazları yeni taşındığımız bina da bir bass makine sesi.Suriyeli göçmenler duvarlara sanayi tipi soğutucu takmış.Söktürdük.
Şuan çok şükür rahatım.
İstanbul da ev almayın insan alın.Eğitimsiz chil insanların olduğu binada pturulmaz:
Çatı katı çözüm olabilir.
15 yıldır yaşadığımız apartman sakinleri yaşlılardan oluşuyordu. Kimisi vefat etti kimisi güneye taşındı, üst katımıza da çocuklu bir aile geldi. Aynı şekilde çocuk sabah alşam koşturup duruyor. Biz de çocuk olduk ama annemiz babamız höt dese otururduk. Aynı şekilde eşyalar sürekli çekiliyor napıyorlarsa çözemedim. Aşağıda insan var diye düşünen yok. -
5 senedir aynı apartmanda oturuyoruz kimse kimseyi doğru düzgün tanımaz, sabahları işe giderken selam vermezler. Bir keresinde işe yetişmem gerekiyor aksilik olacağı var ya arabam servisteydi karşı komşudan rica ettim aynı güzergah üzerinde iş yerlerimiz adam beni arabasına almamak için hiç gitmeyeceği bir güzergah üzerinden gitmeye kalktı. Pandemi çıktığından beri sürekli köydeki evdeyiz evi satıp komple köye yerleşmeyi düşünmeye başladık hayırlısı bakalım. -
Bu durumdan yıllarca biz de muzdaripiz, meğer ne çok kişi aynı sorunu yaşıyormuş. Üst katımızda sesleri gün boyu kesilmeyen iki tane velet ve hiçbir şekilde bunların davranışlarını uyarmayan bir aile var. Bunun en büyük nedeni ülkemizin insanının apartmanda yaşamayı bilmemesi ve kendinden başka kimseyi düşünmemesi. Bu ülkenin insanı kadar düşüncesiz ve empati duygusundan mahrum bir millet yoktur. -
Yan dairede familyamsı bir topluluk var. Yatak odam ile komşunun oturma odası bitişik (bunu planlayanan mimarın tahtasını öpeyim, t cetveline teğet çizeyim). Bir kez uyardık yetmedi. İki oldu, üç oldu yetmedi. Gece saat 1.30 da kapılarına dayandığımda 6 kişi sayabildim. Memleketlerini söylemeyeyim de bir bölgeye çamur atmış olmayalım. Adama diyorum ki bu saatte böğürülür mü abi? (40,45 yaşlarında bir hayvan.) Biz ...... lıyık sesimizi bu kadar kısabiliyuk uşağım diyor. Bahçivan uşağa, sonra hepsi uşağa davaro.
Neyse çıksam nereye gideceğim? Ev yok ev. Ev dediğin 4000 den başlıyor, gerisi baraka. Duvar namına birşey yokki öptüğümün binalarında.
( Maltepe -1600 TL kira veriyorum )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcq -- 7 Aralık 2020; 21:47:29 > -
insanın müstakil ufakta olsa bir evi olacak valla en iyi rezidanstan iyidir. -
apartman hayatı delilik, kesinlikle arkadaşa katılıyorum. dahası saçmalık ve stres etkeni,
dahası, özgürlüklerini ve dolaşım alanını elinden alan bir yapı.
yerel belediyeler buna izin vermemeliydiler ama şu rant kafası yok mu!!!
verdiler yine veriyorlar..
ben müstakil bir evde 50-60 bin nüfuslu bir yerde doğdum, sonra Üniv.Den sonra istanbulda 10 yıldan fazla yaşadım, tabiki apartmanda. en son 11 katlı 4'er dairelik bir sitede yaşamıştım. 6-7 yıl önce geri döndüm. bizim 500 ilik sokağımızda bile toplam 40 hane yok, toplam 26 hane yaşıyor. ev yine müstakil bahçeli. şu pandemi günlerinden değerini daha da anladım. sokağa çıkma yasağı var, bizim çocuklar ve biz de bahçedeyiz, mangal başında, otoparkımız var ama sokağa araç parketmek sorun değil. 200 mt ilerde ırmak, araçla 10 dk ilerde deniz var. tüm şehri bisikletle gezebiliyorum.
zengin biri de değilim ama yerel olarak yaşadığım yer, Istanbul'un zengininin yaşayabileceği bir yer.
2 iki paragrafı neden anlattım?
eğer istanbul gibi mega kentte yada diğer mega kentte yaşamak zorunda değilseniz, farklı yerde iş bulabilirseniz gelin buralara, emin olun başta trafik, doğa, hava çok daha iyi olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 7 Aralık 2020; 22:33:17 >
-
malesef insanlarimiz birbirine karsi saygi nedir bilmiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gzegen -- 7 Aralık 2020; 22:35:56 >
imar yasası mı değişecek ne değişecekse değişsin ses yalıtımı ısı yalıtımı zorunlu olsun. bazı kancıklar iki kuruş fazla kazanacak diye milletin hayatı zehir zıkkım olmasın. aynı dertten çoğu insan gibi bende muzdaribim. adamın horlamasını sevişmesini her bokunu duyuyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X