Yan komşunun salonundan bizim yatak odasına, horlama sesleri geliyordu. Yönetici, yan komşu, bizim ev sahibi el ele verip duvarlara strafor falan Allah ne verdiyse çektik. O da bir nebze yardımcı oldu, ses daha boğuk sadece |
Apartman hayatı insanı delirtebilir (Müjde artık şikayet edebiliyoruz!!) (7. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34
Müstakil eve mi geçeceksiniz hocam?Bakalım hocam mali durum elverirse geçmek istiyorum. Olmazsa mecbur yine bir apartmanın en üst katı ama asla ara kat değil. Şimdilik hayatımın amacı bu oldu malesef.
-
Baya kızmışsınız belli :D benim de Üst komşumun küçük bir veledi var sabah 8 de başlayıp gece 12-1'e kadar koşturuyor :) asıl bomba alt komşum 4 tane afacanları var hepsi de 10 yaş altı (nasıl yaptılarsa artık) evde resmen bir savaş var :D -
Apartman hayatının bir gerçeği malesef. Ne kadar ses yalıtımı yaparsan yap, kolon kirişler çok güzel sandalye sürüklemenin o tiz sesini aktarıyor. İç, dış, ara kat arası yalıtım geçtiğinde ise kışları içeride nemden dolayı duvarlara yapışan isi pisi, havasızlıktan oluşan akciğer sıkıntılarına kapı aralıyor.
Müstakil ev için şehir hayatı, imar, yapılaşma çok müsait değil. Tarım sektörünün bitirilip, köylere telekominikasyon alt yapısının kurulmaması ile köyler emekli mekanı haline geldi. Köylüler, şehirlere inşaat amelesi olarak taşındı. Köydeki alışkanlıkları şehre taşındı. Ya bu sese katlanırsın ya bu diyardan gidersin demek artık zorunlu bir gerçek oldu.
-
Balkon olmaması birazda eski bina sahiplerinden kaynaklanıyor. Tamamen onu müteahhite atmak doğru değil .ayrıca beşiktaşta 1+1 eve 12 bin tl kira ödeyip 1700 aidat ödeyip ( ısınma su ve elektrik hariç ) yine balkonunuz olmuyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 8 Aralık 2020; 1:27:48 > -
Sayende yeni şeyler öğrendim teşekkürler hocam:) -
Ses yapan komsulardan kurtulmanin en guzel yolu, ayrica bulundugun semti degistirmektir cunku ne kadsr cahil ayi varsa ayni yerlere tasinmis oluyor. Bilimum bunlarda uzakta olmalisin sadece apartman yetmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 9 Aralık 2020; 0:8:5 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Petrichor_Tonla para verip bu apartman dairelerine tıkılmak yerine o paranın üzerine biraz daha ekleyip müstakil ev almak en mantıklısı. Ya da son zamanlarda çok görüyorum, uygun bir arsa alıp istenilen özelliklerde prefabrik ev de yapılabilir.
En olmadı en üst katta dubleks bir ev de çözüm olabilir.
Ama ne olursa olsun, umarım en kısa zamanda bir yol buluruz da şu yerlerden kurtuluruz. Yoksa ne sağlık kalacak ne psikoloji..
bu dediğini istanbul da nasıl yapacaksın? bir söyle de bilelim. müstakil evin fahiş olmasının nedeni arsa fiyatları.
-
konuları okurken bile daraldım, müstakil ev istanbulda 2 milyon dan başlıyor, o da şehir dışında.kafayı yiyecem....
-
Yalıtımsız duvarlar olursa daha da kötü oluyor
-
Sorun apartman değil, sorun insanların öküzlüğü ve sığırlığı.
ABD dışında diğer ülkelerde müstakil ev o kadar yaygın değil. Yurt dışında da büyük şehirlerde apartmanlarda yaşıyor insanlar. Paris'te, Roma'da, Barcelona'da küçücük şehirlerde nasıl müstakil yapılaşma yapacaksın? O müstakil ev olayı ABD'de var çünkü ABD kocaman bir ülke. Ama diğer taraftan Avrupa'daki apartman yaşantısıyla burdaki yaşantı çok farklı çünkü burdaki insanlar cahil, eğitimsiz ve sığır. Benim de alt katımda dükkan var ve dükkanı depo olarak kullanıyorlar. Her gün mal getirip dolduruyorlar ve gürültüden apartman sallanıyor. Belediyeye şikayet ettik, beyaz masaya ettik, ilgilenen yok. Umurlarında bile değil. Sığırlık sadece onlarla sınırlı değil yani, bütün her yere sirayet etmiş. Adam oraya malları getirirken sağa sola atıyor, çıkardığı sesin üst katta oturan insanı rahatsız edeceğini düşünemiyor. Düşünse de umrunda olmuyor çünkü kendisi bir sığır. Hatta sığır oğlu sığır. Aynısını kendine yapsalar eminim mangalda kül bırakmaz ama kendisi başkasına yapınca umrunda olmuyor. Aşağı insem elimden bir kaza çıkacak, alıp komaya sokacağım herifi diye kendimi dizginliyorum. Başka da yapabileceğim bir şey yok. Üst katımda zaten psikolojik sıkıntıları olan biri oturuyor. Sürekli odanın içinde yürüyor. Bir ara yan dairedeki veletlerin sesi geliyordu ama onlar heralde biz biraz fazla rahatsız ediyoruz deyip seslerini kestiler bir süredir çıt çıkarmıyorlar. Ama dediğim gibi sığırlık insanların içine işlediği için, bunun herhangi bir çözümü yok. Yurt dışında akşam 9'dan sonra sifon çekemiyorsun insanlar rahatsız olmasın diye. Gürültü yaptığında polis gelirse cezayı yazıyor, ikincisinde alıp hapise atıyor. Bizde kimsenin hiçbir şey umrunda değil.
Mesele apartman yada müstakil ev meselesi değil. Zihniyet meselesi. İnsanlık meselesi. Bu ülkeden gidebilsem, gidebilsek, aslında bu ülkede yaşamanın ne kadar zor olduğunu ve bu ülkede yaşamamanın da nasıl insanın mutluluk ve stres düzeyini doğrudan etkilediğini görmüş olacağız her açıdan. İnşallah bir gün bir daha geri dönmemek üzere basıp gideceğim. Onun için uğraşıyorum.
-
Dubleks daırede oturuyorum. Ust katta yasıyorum. Resmen huzur var. Merdıven bolumune alcıpan (ses yalıtımı) yaptırdım. Bır tek benım gurultım alt kattakı salona gıdıyor. O da gıdıyormu bılmıyorum. Ust katta bır daıreyle baglantım yok. Ama alt kata ındıgım zaman ozellıkle yatak odaları tarafı, tam bır tımarhane.. Komsunun 3 cocugu ortalıgı yıkıyor. Bızımkılerde özellikle coronadan dolayı, onlar daha cocuk. Evde zaten yeterınce sıkılıyor dıye ses etmıyor. Zaten normalde de cocukların gurultulerıne sınırlenselerde ses etmezler ama?? Garıbımler uyuyabılmek ıcın oturma odasını kullanıyorlar
Apartmanın whatsapp grubu var. Aparmanda bızım oturdugumuz taraf neyse de, dıger taraf da yakında savas cıkacak. Mesajlar kıbar basladı.. Gıt gıde sıddetlenmeye basladı. Sanırım bırı sureklı gece muzık dınlıyor.. Once ''kusura bakmayın bu saatte yazmak zorunda kaldım'' dıye baslayan mesajlar, bır ay sonra ''Sana mı soracagım kardesıme'' geldı. En son '' Lan serefsız herıf, kış su muzıgın sesıne'' kadar geldı. Bu arada apartman yenı. Eskı oturdugum evde abartmıyorum pıano calıyordum. Kımseye ses gıtmıyordu. Ufak duyuyorlardı onuda sorun etmıyorlardı. Burada aynı seyı yapsam bızım apartmanı bırak dıger apartmanlardan gelırler
-
Ulsşımda sıkıntının sebebi apartman
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
en üst katada ses geliyor tek çözüm avrupa yada müstakil ev
-
Benim başıma 2 sıkıntılı ve bana göre garip iki olay geldi.Birincisi Deprem olduğunu hissediyordum oturduğum yerden zıplatıcak kadar bam güm bam güm koşma sesi top oynama sesi 4 ay öncesine kadar oturduğum apartmandı.Zaten Depremden deli gibi korkuyorum bunlar ne zaman hoplayıp zıplasa koltuk yerinden oynardı korkudan kalbim atmaya başlardı deprem oluyor diye. Bu gürülütülerin olduğu sene bebeğimde oldu zaten bebeğim ayrı uyutmuyor oda bu gürültülerden tam uyutuyorum uyanyordu. Artık dayanamadım 3 ay sabrettim ve elim ayağım titreyerek yobaz insanların fazlasıyla olduğu bir şehirde insanlara kibarca gürültünüz geliyor demeye utana sıkıla gidiyorum Ya karşındaki anlamazsa diye insan çekiniyor olucağı varsa olsun deyip çıktım yukarı abi adamın evinde tek çocuk var adam dediki ses benden gelmiyor üstümüzden geliyo dedi istersen gel dinle dedi doğru söylüyor çocuğu hastaydı sonra yukarı bir çıktım daha kapıyı çalmadan dışarı geliyordu evimdeki seslerin aynısı adamla 10 dk alttan alarak güzelce konuştum laftan anlamadığı çok belliydi kibarca konuşmama karşın aptal aptal konuşmaya başladı inanmıyor gürültü yaptığına kardeşim dedim artık sinirlendim çocukların arkada top oynuyor 5 çocuk var bak dedim inanmıyorsan gel evin içinde çocukların top oynamaya duvara vurmaya devam etsin hem aşağıdakine hem bize nasıl geliyor dinle Evimde sessizlik istiyorum adam ne dese beğenirsin benim kapıma daha önce bunun için kimse şikayete gelmedi.Adam köyden gelmiş ilk defa apartmanda oturuyor yol yordam ne onu bile bilmiyor birde üstüne utanmadan yalan söylüyor. Bu 4 ay önce oturduğum apartmanıdı. Şimdiki dairemde daha trajik gene 2 ay bekledim taşındığımdan beri akşama kadar gene bu tarz sesler yukarıdaki yapıyordur dedim yeni taşındım daha bismillah dedim ilk günden gitmeyim milletin kapısına deyip 2 ay bekledi.Yukarı çıktım üstümde oturan yokmuş zaten üstüm son kat artık daha üstü yok soramam sağımı diniyorum solumu dinliyorum tekrar yukarı çıkıp çıkıp zile basıyorum kafayı yicem yanımdaki komşu aşağıdan geliyordur dedi istersen ben konuşurum dedi hakkaten aşağı indim kapılarını dinledim evimi inleten ses altımdaki komşudan geliyor normalde o komşunun bana gelmesi lazım ben gidiyorum kendimi inandırmadım bu insan kardeşim dedim üstümde oturan yok yanımdaki komşu evde yine 5 çocuk ulan yukarıdan ses nasıl geliyorsa aşağı kattan öyle gelirmi bir ses geliyor yani ses yalıtımını beceremeyen mütahitlerin gelmişine geçmişine arkadaş.
Yani bu gürültü evde olmalarına bağlıyorum günde 1-2 saat yapılsın çocuk bu durmaz ama abi senin başın şişmiyormu 16 saat bu ne Bizim millet hem kendisi hem çocukları çok gürültülü herkes kendisinden başka yaşayan var mı yokmu düşünmüyor gürültü çıkıyormu çıkmıyor mu rahatsız olur mu insanlar düşündüğü yok ben niye düşünüyorum o zaman abi sessizlik ya sessizlik ne varsa insanları delirten şey gürültüden kaynaklı gürültü istiyorsan git bara kafa çek canlı müzik dinle ya da tak kulaklığı evindeki sesi kaydet onu dinle bağırtı ağlama sesi bol çığlıklı çocuk sesi olmaz değil çocuk sesi dünyanın en güzel şeylerinden biridir milletin kızanları sakin uslu bir bizimkiler sokakları inletiyor evide geçtim her yer kapalı olmasına rağmen sokağı inletiyorlar. Kendi bebeğim var çocuk düşmanıymışım gibi oldu valla kendi çocuğum yere eşya vurupta ses çıkarmasın diye halıda oynatıyorum yanına oturup engelliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dabledore -- 8 Aralık 2020; 3:6:5 >
-
Adam çözümü bulmuş
-
En üst kat alma hocam. Çatıda bir sızıntı olunca bir tek seni etkiliyor. Bu da tamir süreçlerini ya tek başına göğüslemeni ya da apartman ahalisi ile uğraşmanı gerektiriyor.
Ses olayı bizim apartmanda da var. Daha doğrusu yeni çoğu binada var. Eskiler daha iyi bile bu konuda. Ciddi ses yalıtımlılar da 500 - 600 bin liralık daireler oluyor genelde. Sessiz oturmak için de hayatımı krediye bağlayıp yaşamam yani. Çok ses yapan olursa ben de ses yapıyorum. Üst komşu PUBG mobil falan oynuyor geceleri, elektrik kesilince bağrınıyor "Nedeeen?" falan diye. Bağırıyorum ben de sus bir lan diye. Kendine geliyor. :D Biraz da abartılı şeyler olmadıkça hoş görülü olmak lazım. Ben de mesela akşamları geç saatte çamaşır makinesi açıyorum. Yan odadan ben duymuyorum ama alt kattaki komşu ne kadar duyuyor bilmem, daha şikayete gelmedi. Masamın altında ayaklarımı uzatmak için kullandığım bir plastik tabure var. İleri geri çekerken ses yapıyor ama aşağı ne kadar gidiyor bilmem. Hani biz de ses yapabiliyoruz.
Müstakil ev olayı ise düşününce çok güzel ama mantıklı düşününce ben apartman insanıyım. Müstakil evin orasıyla burasıyla uğraşması var. Bahçeyle ilgilenmezsen yılanlık oluyor. Ben evi temizleyecek zamanı zor bulurken bir de bahçeyle mi uğraşacağım vs. Hani bekar olarak apartman daireleri benim için iyi ama evlenince vs. bilmem. Ucuza bir arsa kapatmaya çalışıyorum yine de uygun bir yerden.
-
Hocam, rezidanslar arttıkça ucuzlamaz. Otomobil ve inşaat piyasaları böyle bizde. Bina yaşı arttıkça daire fiyatı da artıyor, sanki şarap gibi yıllanıyor bina. Yeni binalardaki dairelerin fiyatları yükseldikçe, eskilerin de fiyatı yükseliyor. O mahalle içinde alınan 150 bin liralık daire bir sene sonra 250'ye gidiyor. Rezidanslar vs. çok iyi imkanlara sahip ama onlara da 500 - 600 bin ya da milyon neyse vermek için ömür boyu çalışamam hani.
-
Ben fısıldayarak oyun oynayınca ailemden odaya baskın yiyorum gerçekten ses yalıtımı çok önemli ama adamlar evi 3 5 kuruş ucuza yapcam diye koymuyolar lanet herifler -
Aynı durumdan ben de muzdaripim. Alt komşu üst komşu yan komşu yan apartman heryerde çocuk var. Ev ev değil sanki tımarhane. Her an gümbür gümbür. Üsttekiler suriyeli koşuyorlar kaç defa çıktım uyardım ama fayda etmiyor.
Madem ses var o zaman ben kulaklarimi kapatırım dedim. Gece çalışıyorum polis memuruyum gündüzleri uyuyorum. Kulak tıkacı aldım 3m marka gayet is görüyor tavsiye ederim.
Gerçekten yapacak hiçbirsey yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X