4 katlı bir apartmanı komple kapsayacak bir wireless sistemi yapmam lazım. Önerileriniz varmı? Her kata access point yerine çatıya dikilecek bir anten bu işi görür mü? Yoksa antenlerin hepsi atıyorum 45 derece 60 derece açıyla karşı tarafa mı yansıtır
apartman geniş mi ? büyük mü ? her katta kaç dair var? toplam internet kullanıcısı sayısı kaç ? çatıya olur mu sence
her kata birer ap alsanız bile iş görmeyebilir.kullanıcı sayısı , apartmanın fiziki yapısı.. internet hızı bunları biliyor olmamız gerek
Catiya bir anten diktin mi tamam.
apartman dediğim gibi 4 katlı her katta 1 daire var. Evler 120m2 civarında. Aynı anda maksimum 5 kişi interneti kullanacaktır.
Çatıdan aşağı doğru yönlü bir anten kullansanız dahi yansıma olur sinyaller tekrar yukarı gider diye tahmin ediyorum. Ayrıca zemin kata ulaşana kadar iyice zayıflar. Her kata bir AP en sağlıklı çözüm olsa gerek.
quote:
Orijinalden alıntı: farukozgursoy
4 katlı bir apartmanı komple kapsayacak bir wireless sistemi yapmam lazım. Önerileriniz varmı? Her kata access point yerine çatıya dikilecek bir anten bu işi görür mü? Yoksa antenlerin hepsi atıyorum 45 derece 60 derece açıyla karşı tarafa mı yansıtır
antenler çok çeşitlidir. kimisi yönsüz yani 360 derece ki buda yataydadır. dikeyde olsun olsun 30-40 derece olur. kimiside yönlü 4 dereceden 180 dereceye kadar değişir.
lakin ne tür anten kullanırsan kullan çatıya dikmekle bu iş olmaz. ayrıca bu kadar parada harcanmaz bu işe.
her kata 40-50 liralık ap yada routerlerden koyarak daha iyi çözersin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme