Şimdi Ara

Apartmanda Oturmayı Bilmeyenlerden Bıktım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul'un gobegınde 2 evın arsasının müteahhite vererek 20 dairelik yeni bir apartman yaptırdık.Apartman 3 yıllık.Her ay komsularla aidat parası yuzunden tartısmaktan bıktık.Ödenmesi gereken parada sadece 35 tl.Daire bası 2 tl lamba parası toplayamıyoruz yok arkadas adam vermıo parayı 2 ayda bır ayın parasını zor alıyoruz habıre kapısına gıdıceksın oyalayacak.Apartmanda sorun cıkıyor banane ben kullanmıyorum dıyor vermek ıstemıyor anlatamıyorsun derdını.

En son olaydan örnek verıcem.Asansör bozuldu 1500 tl gibi bir ücret cıktı 1 aydır kara kara dusunuyoruz bu parayı nasıl toplayacaz dıye kapının gırısıne yazı yazıyoruz boyle boyle para toplanması lazım asansor bozuk bugun bı geldım panolardakı kagıdı yırtıp atmıs gorgusuzler ıkı kısı yonetıcılık yaptı bıktı bıraktı kımse yonetıcılık yapmak ıstemıyor.En ust katta oturuyoruz babam 2 kere bacaklarından 2 kere belinden amelıyat gecırdı sırf asansorlu ev olsun dıye yapmadıgımız ugras kalmadı.Bugun alt kattaki komsumuz gelıyor kadın aglayacak annem kanser hastası merdıvenlerı cıkamıyor gerekırse parayı ben vereyım dıyor.Giriş kattaki ben asansore bınmıyorum para vermem dıyor catı su alıyor ben zemın katta oturuyorum para vermem dıyor ben kendı kapımın onunu sılerım temızlıkcıye para vermem dıyor.Gidiyor en alt kattaki ters dublexi ikiye bölüyor surıyelılere kıralıyor bır daırede ıkı aıle oturuyor bır tane aıdat parası verıyorlar.Bızım bos kıracı olmayan daıreye aıdat parası oduyoruz.

Ama sadece zemın katların ısını goren atık su motoru bozulunca hemen ılk bızım kapının zılını calıp para toplayın dıye soylenmeye baslıyorlar.Hergun yuzyuze baktıgımız aynı kapıdan gectıgımız ınsanlar aynı bınada yaslı babaannemde bır daırede oturuyor annem evde yalnız kavga etmekte ıstemıyorum.

Ne yapmam lazım bılmıyorum hep bır huzursuzluk kımse yonetıcılıgı sorumlulugu alıp ugrasmak ıstemedıgı ıcınde davada acamıyoruz cunku resmıyette bırsey olması gerekıyor.20 daire ya.

Ev sahıplerı lutfen apartmanda yasamasını bılmeyenlere ev vermeyın yada uyarın arkadas bu bınanın aidatı su kadar ortak gıderlerın parasını odeyeceksın bunları kabul etmıyorsan oturma apartmanda hadi kiracı yapıyor ev sahıplerıde yapıyor.

İyice sıkıldım bu ıslerden bızım ınsanlarımız mı boyle ben anlamıyorum kı sınırlenıyorum yazıp fıkır almak ıstedım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BaDBoY1 -- 13 Ocak 2018; 16:41:51 >

• Hocam o panoya derdinizi açıkça anlatın ve utandırın bence. Özellikle o çatı ve asansör parası vermeyip atık su motoru için para isteyeni yerin dibine sokun. Belki böyle parasını verir. Tabi bunu şiddete maruz kalma ihtimaliniz varsa yapmasanız daha iyi.

Bunun dışında ya siz yönetici olun ya da şirkete devredin ki yasal süreç yürüyebilsin.
  • Türkiye özeti resmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu apartmanla ilgili değil ki. Klasik olacak ama sorun maddiyat. Türkiyede hayat şartları böyle gerektiriyor, insanlar yazmaktan ve okumaktan bıkmamalı. Sorun para. İnsanlar zar zor geçiniyor, her yerden para kısıyorlar. Sürekli böyle masraflar çıkınca da her türlü kurnazlığı yapmaya çalışıyorlar. Adam evinden çocuğundan, rızkından kısıyor; evine et, kuruyemiş zar zor giriyor zaten bir de böyle masraflar çıkınca işte haklı haksız olarak kendince bir çıkar yol bulmaya çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Bu apartmanla ilgili değil ki. Klasik olacak ama sorun maddiyat. Türkiyede hayat şartları böyle gerektiriyor, insanlar yazmaktan ve okumaktan bıkmamalı. Sorun para. İnsanlar zar zor geçiniyor, her yerden para kısıyorlar. Sürekli böyle masraflar çıkınca da her türlü kurnazlığı yapmaya çalışıyorlar. Adam evinden çocuğundan, rızkından kısıyor; evine et, kuruyemiş zar zor giriyor zaten bir de böyle masraflar çıkınca işte haklı haksız olarak kendince bir çıkar yol bulmaya çalışıyor.

Hocam adamın evı kıra degıl kendısının evi ikiye bölüyor surıyelılere kıraya verıyor ıkı ayrı aıle bır 35 tl aıdat parası veremıyorsa apartmanda degıl degıl gıtsın baska yerde otursun.Sorun cıkartan dıger kadınında yılbasında babası bmw araba hedıye ettı 20 tl para toplandı 18 tl tutmus daıre bası benım 2 tl mı gerı verın dedı bu tıp ınsanlar var.

• Hocam kendi oturduğum apartmana kötü derdim sizinki çok daha kötüymüş Allah sabır versin.Böyle eğitim almamış ayılar yüzünden bizim sinirimiz bozuluyor.

• 1BaDBoY1 kullanıcısına yanıt
    oha bu ne ya 2 tl için çüş ya...

• Evinizi müteahhite vermişsiniz, evin hala sadece size ait olduğunu zannederek bazı şeyleri rahat rahat yapamazsınız eskisi gibi, profesyonel yöneticilik şirketleriyle anlaşın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu işi para karşılığı yapan şirketler var. Bizim bina geçti ona, 75 veriyorduk 100'e çıktı aylık. Ama kafa rahat en azından uğraşma derdi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferucci -- 13 Ocak 2018; 21:47:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: purple

Evinizi müteahhite vermişsiniz, evin hala sadece size ait olduğunu zannederek bazı şeyleri rahat rahat yapamazsınız eskisi gibi, profesyonel yöneticilik şirketleriyle anlaşın.

Pardon ama rahat rahat yaptıgımız sey nedır ? Zaten biz yapmıyoruz bırsey asansorcu gelıyor arızaya bakıyor 1500 tl tutuyor 20 daıreye boluyoruz ne yapılması gerekıyor baska bızıde bılgılendırırmısın ?
  • Hocam kac daire vardı acaba ? 20 daire ıcın ugrasmazlar dıye dusunmustum.Birde ne kadar cogunluk olması lazım sımdı 35 tl alamıyoruz ınsanlardan +25 tl daha kımse vermek ıstemez.
  • Hocam o panoya derdinizi açıkça anlatın ve utandırın bence. Özellikle o çatı ve asansör parası vermeyip atık su motoru için para isteyeni yerin dibine sokun. Belki böyle parasını verir. Tabi bunu şiddete maruz kalma ihtimaliniz varsa yapmasanız daha iyi.

Bunun dışında ya siz yönetici olun ya da şirkete devredin ki yasal süreç yürüyebilsin.

• sıradançamaşırsuyu S kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 kere panoya haftasonu toplantı var dıye yazı yazıyoruz bır yonetıcı secılsın bırsey olsun dıye 4 5 tane daıre sahıbı gelıyor.Kımse bırsey yapmıyor bare asansor bozuk bu cıdden saglık acısından onemlı bırsey bunu belırten bır yazı yazdık yırtıp atmıslar.

Ben 35 tl degıl 100 tl bıle vermeye rayızım sırkete verelım ama bellı bır ımza olması gerekıyor kı sırkete basvuralım 35 tl vermeyen adam sırket ıcın daha fazla odeyecegını duyunca onuda vermez asansor parasını 20 daireden 11 tanesı vermeyı kabul edıo.Mecbur kalan parayı bız odeyecez.
  • aynen kardeşim devletin bu işe el atması lazım benimde babam yönetici oldu adam 62 yaşında milletin kıçında 20 tl için geziyor akşam sabah demiyor sabri bey gibi oldu milleti takip ediyor alıcam diyor. devlet herkese borç yollamalı elektrik sayaçlarını okurken apartman gideri diye fatura kesmeli herkes bankaya devlete yatırmalı apartman temizliğini de devletin tutacağı adamlar yapmalı belediye yapmalı . daire gideri faturasını ödemeyenlerin elektrik ve sosyal hizmetlerden yararlanması durdurulmalı.
  • Katılıyorum buna bır duzenleme bırsey getırılmesı gerekıyor.Gıdın mahkeme acın dıyorlar komsularla aramız bozuluyor gıtsen sıkayet bıle etsen hemen kavga cıkıyor ben ıstıyorum kı komsularımla aramız ıyı olsun yardımlasalım konusalım bırbırımıze mısafır olalım ama yok.Kadın aldı cocugunu tatıle gıttı 3 ay gelmedı ben burda yoktum neyın parasını vercem dıyor alda anlat derdını.
    Kırk küsürdü hocam ayrıntısına hakim değilim fikir oluşması açısından söyledim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende benzer sıkıntıyı sitede yaşıyorum. Normalde her dairenin 1 araç çekme hakkı var. 2 hatta 3 araç park edenler oluyor. Sabah işe gidenler vızır vızır vale gibi araba çekiyor. Sitenin yanında da otopark var ve %30 indirimli bu arada.. Sorunca da o park ediyo bende ederim diyorlar. Aidatlardan bahsetmiyorum bile.

Hocam keşke herkes sizin bilincinizde olsa ama bu anlattığınız insanlarla insani ilişkiler kurmanız çok zor. Hem sizin ameliyat olmuş babanız hem de kanser hastası komşunuz varken hala para vermeyen insanlarda vicdan aramanın anlamı yok. En doğrusu dediğiniz gibi daha fazla ödeyerek de olsa önce asansörü yaptırıp babanızın ve kanser hastası komşunuzun mağduriyetini gidermek. Ardından o paranın peşine düşmek lazım. Asansör parası verilmeden atık su motorunu yaptırmam deyin mesela.

Bir de toplantıya katılımın düşük olması yönetici seçmeye engel değilse gene de seçin derim ben.

• şirketlere başvur yöneticilik yapıyorlar parasını vermeyen şirket tarafından mahkemeye veriliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.