Şimdi Ara

APP plaka nereden bastırılabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptorf -- 6 Mart 2022; 22:18:59 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

APP Plaka Nereden Bastırılabilir?

Araç Plaka Plakalık Sistemi (APP), araç plakalarını dijitalleştirmeyi amaçlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde araç plakaları, yetkili kurumlar tarafından basılmakta ve araç sahiplerine teslim edilmektedir.

APP plaka bastırma işlemi, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı trafik tescil şubelerinde yapılmaktadır. APP plaka yaptırmak için gerekli evraklar şunlardır:

• Araç ruhsatı aslı ve fotokopisi
    • Kimlik kartı aslı ve fotokopisi
    • Varsa vekaletname

APP plaka başvurusu, trafik tescil şubelerine şahsen yapılabilir veya yetkili plaka bastırma merkezlerine başvurulabilir. Plaka bastırma işlemi genellikle birkaç dakika sürmektedir.

APP plaka bastırma ücreti, araç türüne ve plaka çeşidine göre değişmektedir. Ücretler, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir.

Trabzon'da APP Plaka Nereden Alınır?

Trabzon'da APP plaka, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesi'nde bastırılabilir. Şube, Trabzon 15 Temmuz Şehitler Parkı karşısında yer almaktadır.

Trabzon'da ayrıca yetkili plaka bastırma merkezleri bulunmaktadır. Bu merkezler, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş özel işletmelerdir. Yetkili plaka bastırma merkezlerinin listesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinden edinilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gittigidiyor da 20 liraya vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar mühür olursa olsun, APP plakanın yasak olduğunu ve denk gelirseniz ceza yiyeceğinizi biliyorsunuz değil mi?
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    Onu biliyorum , yazacak olan ceset poşeti yok diyede yazıyor.
  • bundan 1 saat önce yenibosna star city önünden halkalı tarafına bağlanan virajda app plakalılara ceza yazılıyordu. söförün biri tamponunu tekmeliyordu 2 arac peşpeşe alınmış kenara.
  • mühürsüz app almayın ilk çevirmede ceza yazdırıp söktürürler.bendeki appler mühürlü kaç defa polis sök ceza yazacam dedi mührünü gösterine susup kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrah261

Onu biliyorum , yazacak olan ceset poşeti yok diyede yazıyor.

APP Plaka olduğunda ceza yazma oranı 90% iken, ceset torbası olmadığından ceza yeme oranı 0,001%.
  • Muhur yoksa cevirirlerde cezada keserler gayet dogal , bagajda orj duruyor vs diye cok guvenmeyin her turlu yazar yazmak isterse :)

Muhurlu yaptirin kafaniz rahat olsun ama yaptirdiginiz yerlere dikka edin piyasada patates muhuru kol geziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Ne kadar mühür olursa olsun, APP plakanın yasak olduğunu ve denk gelirseniz ceza yiyeceğinizi biliyorsunuz değil mi?

Trabzon'da emniyet kendisi, isteğe göre ekstra ücret karşılığında mühürlü APP plaka veriyor. İki aracımızda da mühürlü APP plaka mevcut. Ankara'da ikamet etmekteyim, hiçbir problemle karşılaşmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zgn61

quote:

Ne kadar mühür olursa olsun, APP plakanın yasak olduğunu ve denk gelirseniz ceza yiyeceğinizi biliyorsunuz değil mi?

Trabzon'da emniyet kendisi, isteğe göre ekstra ücret karşılığında mühürlü APP plaka veriyor. İki aracımızda da mühürlü APP plaka mevcut. Ankara'da ikamet etmekteyim, hiçbir problemle karşılaşmadım.

Şu ana kadar sıkıntı çıkmaması aslında sıkıntı olmaması anlamına gelmemektedir. Mesela araçlarda ceset torbası taşıma zorunluluğu vardır, bunun olmaması ceza gerektirir. APP plaka da böyle birşeydir, plaka orjinal olmalıdır, farklı font kullanılmamalıdır, aksi durumda trafik polisi araca ceza yazabilir, bağlayabilir. Fakat buna göz yumması veya önemsememesi bunun aksini söylememezi gerektirmez.

Faydalı bir konu için paylaşıyorum :

http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=71899

• iyi oluyor ceza yazsın tabi. sırf sizin gözünüze hoş görünecek diye kuralları çiğneyemezsiniz. herkesin plakası standart olacak. öyle ayrı gayrı olmaz.
  • Freedom!

• quote:

quote:

quote:

Şu ana kadar sıkıntı çıkmaması aslında sıkıntı olmaması anlamına gelmemektedir. Mesela araçlarda ceset torbası taşıma zorunluluğu vardır, bunun olmaması ceza gerektirir. APP plaka da böyle birşeydir, plaka orjinal olmalıdır, farklı font kullanılmamalıdır, aksi durumda trafik polisi araca ceza yazabilir, bağlayabilir. Fakat buna göz yumması veya önemsememesi bunun aksini söylememezi gerektirmez.

Yanıldığınız nokta plakalarımız zaten orjinal, normal plakayı nerden alıyorsak app plakayı da ordan aldık. 100 tl gibi ekstra ücreti var sadece. Zaten absürt bir yazı karakteri değil tek çeşit var o da beşiktaş baskı olarak adlandırılıyor. Verdiğiniz linkte de savımı destekleyici durumlar mevcut. İstanbul içerisinde farklı bölgelerde farklı uygulamalar varmış, bazı bölgeler app plaka veriyormuş. Yani ceza yiyeceğim bir durum yok, ben sağda solda plaka bastırıp takmadım aracıma. Bana emniyetin gösterdiği yer neresiyse orada yaptırdım. Yani kanunsuz, yönetmeliğe aykırı bir durum yok. Sadece uygulama farklılıkları var, bunu da idareler kendi takdiri yetkileri doğrultusunda kullanabiliyor. Radara girmeme, kamera çekmeme gibi bir durum söz konusu değil.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yanıldığınız nokta plakalarımız zaten orjinal, normal plakayı nerden alıyorsak app plakayı da ordan aldık. 100 tl gibi ekstra ücreti var sadece. Zaten absürt bir yazı karakteri değil tek çeşit var o da beşiktaş baskı olarak adlandırılıyor. Verdiğiniz linkte de savımı destekleyici durumlar mevcut. İstanbul içerisinde farklı bölgelerde farklı uygulamalar varmış, bazı bölgeler app plaka veriyormuş. Yani ceza yiyeceğim bir durum yok, ben sağda solda plaka bastırıp takmadım aracıma. Bana emniyetin gösterdiği yer neresiyse orada yaptırdım. Yani kanunsuz, yönetmeliğe aykırı bir durum yok. Sadece uygulama farklılıkları var, bunu da idareler kendi takdiri yetkileri doğrultusunda kullanabiliyor. Radara girmeme, kamera çekmeme gibi bir durum söz konusu değil.

Üstad, zaten sizin anlattığınız gibi resmi mercilerden o plakayı aldıysanız sorun yok. buna kimsenin itirazı olamaz, trafik polisi de bir şey diyemez.
    Konu en başından beri "app plaka" tanımlaması yanlış yapılmış diyelim, soran arkadaş şöyle başlamamış mı cümleye?

"İnternette bir çok kişi, yer ,dükkan mühürlü app plaka basılır şeklinde ilanları var.Kimisi 150 , kimisi 100 , kimisi , 50 liraya yapıyor bu işi...."

buradaki uygulama, yasaktır aykırıdır demek istemiştim.

Tekrar söylemek gerekirse, resmi mercilerden alınmış olan plaka, isterse kırmızı boyalı olsun, resmiyse bir sıkıntı asla çıkmaz, çıkamaz.

• Sonuç olarak Beşiktaş cemiyet mühürlü app plakalar kimde en ucuz bilen var mı :D
  • Ankara' da nerede mühürlü APP yapılıyor bilen var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.