|
Apple, düşen iPhone satışlarına rağmen rekor gelir açıkladı
-
-
Apple şuan için en iyi ve yenilikçi teknoloji şirketi . Rakibi yok . Samsung falan asla rakip olamaz . Apple urunleri pahalı olur ama çok kaliteli ve uzun ömürlüdürler. Hala daha iPhone 7 kullanani bilirim ben .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Demek ki ürün başına aldığı kâr oranı çok yüksek.
Bu kadar basit.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ülkedeki Döviz Rezervinden Çok Kar Açıklıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Samsung Eskiden Uygundu Şimdi Apple Fiyatına Samsung Satmaya Çalışıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Apple iPhone üç yılda bir değiştiren biri olarak değiştirme süremi beş yıla çıkartacağım.
Almış olduğum karar bütçeden ziyade başta kullanım amacım buna ihtiyaç olmadığı yönünde olduğundan ötürü bu kararı almış oldum.
Apple belki sürpriz bir karar ile Fold tarzı bir telefon çıkartırsa belki öne çekebilirim.
-
yenilikçi 😂 iPhone 7 de aynı zamanda çıkan bi cihaza rom atıp devam edebilir kullanacak kişi ayrıca Samsung dediğin marka giriş seviyesi ve orta seviye cihazlara bile 7 sene güncelleme desteği veriyor sırf kısıtlanmış işletim sisteminde animasyon süresi koyuyor diye size akıcı geliyor o da ayrı kafa iphone da dex modu varmi ? winlator ile Windows oyunlarını portlanmadan emule edebiliyormu Yapay zekası varmi doğru düzgün 8k log çekim yapabiliyormu o çok övünülen dinamik ada yo honor 2019 da buldu inavasyon diye anlatiyorlar yiyorsunuz tuş ekliyor inavasyon diyorsunuz gözlük çıkıyor zaten metaquest vardı sırf apple çıkardı diye gündem oldu amoled ekran katlanabilir ekran çoklu kameralari entegre eden samsung 5g yi cihazlara ekleyen samsung ilk usb c yi ekleyeb samsung yüksek yenileme hızlı cihazları ilk yapan samsung xiaomi oneplus hızlı şarj xiaomi ve oppada yapay zekayı google tasarladı vr ve ar teknolojisi Samsung ve googleda ekran altı parmak izi de öyle kullandığın cihazin ekrani lg veya Samsung internet kartı snapdragona ait kamerası Samsung'a ait eee ne kaldi reis islemcimi sadece apple Samsung'un en büyük müşterisi ve ona bağımlı kalitesini Samsung'a borçlu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
apple alternatifsiz kalitedir ❤️
İPhone'u eleştirdiğim birkaç konu var ve sana kısmen katılıyorum fakat bütün bunlara yenilikmiş gibi davranmakta yanlış. Eko sistem ya da yazılım verimliliği olmadan da saydıkların bir anlam ifade etmiyor.
Yani düşünsene 120 watt hızlı şarj var? Bu nasıl bir ihtiyaç ola ki tercih edeyim. Diyelim ki ettim ve Xiaomi'nin arayuzune maruz kalacağım..
Diğer yenilikler içinde söyleyebilirim benzer yaklaşımları.
Paket içerisinde verimli değilse bu söylediklerin tekil kullanımda ihtiyaç değiller sadece ihtiyaç varmış gibi yapılan bütünseliği olmayan yaklaşımlar olarak kalıyorlar.
Eleştirim sana değil bu arada fakat şu yapay zeka balonu nedir arkadaşlar ?
İki tane duvar kağıdı olusturmaktan ya da saçma sapan video modlamaktan başka ne yapıyor?
Ben kendime soruyorum yapay zeka ne yapabiliyor ? Benim hayatımı nasıl kolaylaştırıyor ?
Tek cevap: arka plan kaldırıyor şimdilik.. Milleti nasıl kabdiracaklarini şaşırdılar..
Google Gemine'a sorun mesela Apple music'ten ya da spoty'den bana şu şarkıcının şu albümünü aç diye izleyin komediyi...
Siri çok daha niteliksiz görünse de bir çok gündelik iş içinde çok daha tepkisel ve verimli hala bana göre. Ya da bana öyle geliyor da olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonatTürkoğlu QUHSD -- 31 Ocak 2025; 16:43:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kart, ekran, kasa, batarya full robotize üretiliyor (işçilik maliyeti sıfır, günlük üretim yüzbinlere ölçeklenebilir)
Yazılım zaten ölçeklenebilir birşey. Onun da birim maliyeti sıfır.
Eskiden adaptör , kullanım kitapcıgı, etiket falan koyuyorlardı artık onlar da yok, kutuları bile ufaldı ek maliyet kalemleri sıfır.
Eskiden iPhone (iPhone 5, 6 vs) 150 dolara malolup 999 dolardan satılıyordu.
Şimdi maliyet 100'e fiyat 1500'e cıktı.
Benzer durum elektrikli araçlarda da var.
Bu cihazları satın aldığınızda finansal olarak 15-0 ile maça başlıyorsunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Alıntı
metni:Siri çok daha niteliksiz görünse de bir çok gündelik iş içinde çok daha tepkisel ve verimli hala bana göre. Ya da bana öyle geliyor da olabilir. Ve bu Siri, yıllardır gelişmeyen, kimsenin beğenmediği Siri. Apple geçtiğimiz sene açıkladığı AI entegrasyonunu telefonlara getirdiği zaman tamamen rakipsiz bir konuma gelecek, çünkü söz verdiği özelliklerden Android tarafında bahseden bile yok.
-
adamlar her şekilde kazanıyor
-
iPhone 5/6 zamanında 150$ olan maliyet günümüzde nasıl 100$ olabilir? 3 nm çipler titanyum kasa yüksek kaliteli kameralar vs… maliyetin katlanarak artmış olması lazım eski cihazlara göre
Müşteriden yüksek fiyat etiketleriyle maksimum alıp donanım ve yenilik olarak minimum veren ama elma logosu sayesinde verdiği minimumun maksimum olduğuna inandırabilen bir firma (bknz: marka gücü).
Küresel tüketici kitlesi cezalandırıcı tutum takınmadığı sürece iflah olmazlar.
10 yılda IT teknolojileri ve robotik sistemlerle üretim maliyetleri daha da düştü. Bir de eskiden cihazların içi sökülüp tamir edilebilirdi. Öyle üretmek daha maliyetliydi. Şimdi herşey biraraya sıkıştırıldı, üretim maliyeti düştü tamir edilebilirlik azaldı.
titanyum bir element (doğada sınırlı bulunan) olarak lanse ediliyor o yüzden değer algısı yaratılıyor fakat titanyum gerçekte ısıl işlemden geçmiş aluminyum benzeri icat bir madde, doğada bulunan bir element değil.
diyeceksiniz ki, atomik tabloda titanium diye bir element var, bilim yalan mı söylüyor? ticaret bilimden önemlidir diyeceğim ben de.
aynı oyun lityumda da var. lityum salamura tuzu özel reaksiyona sokarak üretilen icat bir madde. onu da element olarak gösteriyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
iPhone 5, 6 vs 650 dolardan satiliyordu. iPhone X ile 999 dolara ciktilar, premium denilerek, sonra standart fiyat yaptilar.
-
Bu işin nasıl olacağını en iyi kendileri biliyor gibi.
-
999 dolar, iPhone un en popüler rakamı olduğu için ortadan söyledim yoksa dediğin gibi, iPhone 5, 6 $650'dir.
iPhone hiç satın almadım.
Geçenlerde başka bir konuda yorumlarda gördüm, yine kaynağına bakmadan rakamları sallayarak söyleyeceğim fakat ana meseleyi anlatmak amaçlı:
iPhone 15'in 128GB saklama alanlı modeli $999, onun 256GB saklama alanlı Pro modeli $1899.
iPhone 15 kartında atıyorum 4 saklama çip slotu oluyor. 128GB için oraya bir çip lehimliyor. Çipin birim maliyeti $1 ya var ya yok. Oraya ikinci bir çip lehimliyor. İşte kamera sensör çipini de bilmem ne başka çip takıyor. Yapay zeka yazılımını ekliyor, maliyeti $2 daha yüksek Pro modeli elinizden öpüyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Demek ki ürün başına aldığı kâr oranı çok yüksek.
Bu kadar basit. |
Apple şuan için en iyi ve yenilikçi teknoloji şirketi . Rakibi yok . Samsung falan asla rakip olamaz . Apple urunleri pahalı olur ama çok kaliteli ve uzun ömürlüdürler. Hala daha iPhone 7 kullanani bilirim ben .
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X