Şimdi Ara

Apple'ı alt eden ilk Türk Mert Erdir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merakla beklenen akıllı telefon iPhone 5’te kullanılacak iOS 5 yazılımını kıran İstanbullu Mert Erdir, internette günün yıldızı oldu.

Apple’ın henüz yapım aşamasındaki iPhone 5 telefonunda kullanacağı yazılım için, bir deneme sürümü hazırlandı.

Apple tarafından önceden belirlenen yazılım uzmanlarına verilen iOS 5 Beta isimli yazılımı İstanbullu bir genç aşmayı başardı.

17 yaşındaki Mert Erdir, Apple’ın bu yazılımını kırdı ve başka bir yoldan güncelleme yapmayı başardı. Tek kuruş harcamadan akıllı telefonu iPhone’a yenilenen yazılımı yükleyen Erdir, sistemdeki bir açıktan yararlandığını açıkladı. Erdir sosyal paylaşım sitelerine yaptığı açıklamada “Amacım kimseye zarar vermek değil, sadece aşık olduğum Apple şirketinin ve belki bir gün tanışabileceğim Steve Jobs’un dikkatini çekmek. Bana Twitter’dan ulaşabilirsiniz. Bu yazılımı param olmadığı için kırdım, bu yüzden hevesli genç bir yazılımcıya bağışlarınızı bekliyorum” dedi. Kişisel blog sitesinde yapılacak maddi yardımları bekleyen Erdir ve iOS 5 hamlesi hakkında Apple bir açıklama yapmadı.

Mert, yeni mobil işletim sistemi iOS 5'i denemek için bulduğu yöntemi video çekerek binlerce kişiyle paylaşmış. İşte o video;https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150276073181049&oid=224441307584361&comments

• Genç arkadaşımızı tebrik ediyorum
  • Bu kaçıncı konu ?
  • Arkadaşlar konu açmadan neden daha önce açılmış mı diye bakmıyorsunuz?
  • Daha önce açıldı dostum
  • Fiyasko!!!! Nasil alt ediyo salakmisiniz siz ya. Ios 5 beta verildikten 5 dk sora adamlar ytubda anlatti nasl yapildigini :D yazik lan size
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.