Şimdi Ara

Apple iCloud da Bulduğum Açık & Ardından Başıma Gelenler [Güncellendi] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
73
Favori
100.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
993 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aga sana bi iphone xr verseydi olay büyümezdi böyle herkes ekmegine bakardı salak bunlar işi bilmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple böyle bir şerefsiz işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liseli ergenlerin verdiği tavsiyelere bak yok keşke Amerikalı siyasilerin bilgilerini kaydetseydin yok Çinlilere satsaydın yok Samsunga satsaydın yok şantaj yapsaydın. Kardeşler siz çok james Bond, görevimiz tehlike filmi vs izlemişsiniz. O kadar Kolay ve normal şeylermiş gibi yazıyorsunuz da insan hayret ediyor.
    Gerçekten ciddi ciddi düşündüğünüzde bu tavsiyelerin reelde uygulamasının ne kadar zor ve tehlikeli olduğunun farkında değilsiniz herhalde. Bu dedikleriniz yapılamaz demiyorum yapılır ama bunun için top class bilgisayar korsanı olmak lazım ve bu tip şeylerin yaygın yapıldığı Rusya Çin Hong Kong gibi yerlerde yaşayan oranın vatandaşı birisi olmak lazım.
    Deli misin Amerikalı siyasilerin bilgisini çekerken Apple farkına varsa yerini tespit etse hemen Apple Türkiye devreye girip suç duyurusunda bulunsa sorması ayıp ne halt yiyeceksin? Mahkeme mahkeme gezersin bilişim suçlarından hapis yatarsın.
    Sat diyenler. Yaw sen bir kere Türksün çevren yok, güvendiğin üst düzey hacker yok. Nette Apple güvenlik açığı satılır diye ilan veripte müşteri mi bulacaksın. Ya da müşteri buldun sattın karşı taraf insanların bilgilerini çekerken yakalandı. Davalar açıldı, o kişiye sormayacaklar mı kimden nasıl öğrendin bu bilgiyi diye. Sonra otomatikman sana da suç teşkil eden bir şeyi para karşılığı sattığın için sende yargılanırsın. Veya satın almak istiyorum diyen kişi Apple çalışanı çıkıp seni yakalatsa, bin bir türlü ihtimal var. Komik olmayın yaw bu işleri çok Kolay şeyler sanıyorsunuz belli ki.
    O kadar içmişsiniz ki 500 milyar dolarlık şirkete şantaj yapmayı düşünecek kafalara ulaşmışsınız. Tekrar söylüyorum yapan şantajı yapar lakin bunlar sıfır riskle çalışan, kimliğinin deşifre olmayacağından yüzde 1 milyon emin olan, profesyonel bilgisayar korsanlarına göre şeyler. Evinde otururken tesadüfen Apple Güvenlik açığı farkeden normal bir yaşantısı olan sıradan bir Türk ün yapabileceği şeyler değil.

Demek ki Amerika’nın nükleer başlıklarının ateşleme kodları (sizin gibi filmlerde gördüm ) elinize geçse hemen ilan verip pazarlıklara başlayacaksınız abeyyy dünyanın sonunu getirecek kadar büyük bir şey bu, 10 milyar dolara bırakırım size kodları, baaak parayı vermezseniz ateşlerim füzeleri haaa deyip şantajlar yapacaksınız.

• Amerikan sitelerine ve samsung ilgili birimine olayı anlatan mail at. Sonra çağrılmayı bekle

• Vay be bir solukta okudum helal olsun.

• helal olsun hocam

• çok üzüldüm.

Ben olsam bir açık bulduğumu söyler apple çalışanlarından birinin telefonunu ister ve icloud verilerini alarak karşı tarafa ispatlardım video ile sonrada ödül için teminat isterdim. Veremem derse iyi sen bilirsin der yoluma bakardım. Sonrası blöf işi, tekrar mail atar daha fazla açık bulduğumu söyler daha çok korkuturdum.

Valla kozu elinde tutmazsan herkes ezer seni bu dünyanın kuralı bu olmuş.

Apple benim adımı yazacakta ne olacak ben parama bakarım, en azından 200 300 bin dolar alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Önder -- 10 Şubat 2019; 13:25:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu apple'ın insiyatifine bırakmak yerine apple ile iletişime geçtiğin anda (ki bu irtibat 2 hafta kadar sürmüş) bu açığa ilişkin birkaç örneği ifşa edip, bir çok medya kuruluşuyla aynı anda iletişime geçip bu açığı haber yapmalarını, dünya kamuoyunda yayılmasını sağlayıp apple'ın bu işi gizlice kapatmasının önüne geçebilirdin, ki senden bu yüzden videoyu kaldırmanı istemişler, böylece açığın yankıları hem çok daha büyük olacaktı, hem de bounty ödemek zorunda kalacaklardı, hem de sen çok daha medyatik biri haline gelecektin, kimbilir belki de bu sana dünyanın dev şirketlerinde çalışma olanağı sağlayacaktı..

Ben olsam böyle yapardım, çünkü düşünüp sağlıklı karar vermek için 15 gün çok uzun bir süre..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 10 Şubat 2019; 13:41:1 >
  • Bir solukta okudum, demekki o bizden bir asır ilerde olarak gördüğümüz yabancı teknoloji şirketleri hem ahlaksız hemde basit hata yapan şirketlermiş.İlerde inşaallah böyle markalarımız olur da bizzat sizin gibiler güvenliğini sağlar.

• Marinexx M kullanıcısına yanıt
    15 günde düşünememiş. Hatta kazık atıldıktan sonra bile şantaj yapmayı düşünememiş. Belki de aklı bu tür şeylere ermiyor. Sadece gezerken bulmuş hususi bir uğraşı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç Kağıtçı Mesut kullanıcısına yanıt
    Uyanık biri bundan abartısız olarak milyonlarca dolar kazanabilirdi, küçümsenecek bir açık değil, skandal bir açık,

arkadaş yeteneğini iyi niyetiyle birleştirmiş, bence sorun burada, karşısındaki milyar dolarlık şirket o iyi niyetin binde birine bile sahip değil,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 10 Şubat 2019; 14:22:8 >
  • İyi niyetiniz ve başarınız için tebrik ederim.Bu kadar büyük bir olayı sizin için sıradan bir şekilde gerçekleştirmeniz ve anlatmanız şahane doğrusu.

Herkese mesajım da bazı şeyler sandığınız kadar ciddi ve büyük değil.
    Gözünüzde herşeyi büyütmeyin ve saygı duyma konusunda cömert olmayın (Firmalar,tanımadığınız kişiler vb.)
  • ceh.meh C kullanıcısına yanıt
    bi basgit...Doğal seçilimde senin gibilerin elenmesi lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marinexx

Uyanık biri bundan abartısız olarak milyonlarca dolar kazanabilirdi, küçümsenecek bir açık değil, skandal bir açık,

arkadaş yeteneğini iyi niyetiyle birleştirmiş, bence sorun burada, karşısındaki milyar dolarlık şirket o iyi niyetin binde birine bile sahip değil,
    O yüzden bu şirkete bu kültürü yerleştiren Jobs amcaya birçok kimse rahmet okumuyor muhtemelen. Cook onun devamı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Şubat 2019; 14:44:18 >
  • Tebrikler! Böyle bir açığı bizim ülkemizden birisinin bulması sevindirici. Bir webmaster olarak, Apple bile olsa koşulsuz şartsız güvenmemem gerektiğini anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocakserdar7 -- 10 Şubat 2019; 14:45:7 >
  • Hiç apple mesaj falan atmasaydın kalsaydı öyle. İyilik falan yaramaz ya da satılacak birileri varsa satsaydın devir kimseye güvenmeme devri olmuş Teşekkür listesinde adın olsa ne olur olmasa ne olur? Neyse bu size ders olmuştur aynısı bir daha olursa ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz.

• Bence çok yanlış yapmışsınız en az hatta sıfır sıkıntıya girecek şekilde bu işten ne koparsan kardı. Yaptığın işe bak düştüğün duruma bak. Zeki adamsın ama akıllı değilsin. Ne bileyim para olurdu cihaz olurdu belki kariyer olurdu vs vs zaten böyle bir duruma da anca bizim adamımız düşerdi bir yabancı bulmuş olsaydı şimdi tüm dünya da yankı bulmuş adam da işini falan çözmüştü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7721C843E

Onlara mail at ve de ki acik buldum 500 bin dolar vermezseniz bittiniz. Verirlerse bu kez de sen onlara dersin onceki aciga sayin

• ekşi elma sezarın hakkını sezara vermemiş ama umarım yaptıkları hesap bağdadtan döner.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.