Bugun Hong Kong IFC mall da bulunan apple store a gittim. Neyse alacagim modeli belirledim. bu arada icerisi izdiham vaziyetinde. Hong konga ilk acilan resmi apple store ve acilali daha 1 hafta olmus. Satis temsilcisi elindeki ipod tarzi cihaza benim siparisimi yazdi ve birazdan gelecegini soyledi. siparis ettigim cihaz 15-inch: 2.2 GHz 2.2GHz quad-core Quad-core Intel Core i7 4GB 1333MHz 750GB 5400-rpm1 Intel HD Graphics 3000 AMD Radeon HD 6750M with 1GB GDDR5 Built-in battery (7 hours) MacBook Pro 15-inch Glossy Widescreen Display
16.788 hkd(2.180usd)
Biraz zaman gectikten sonra orada sef oldugunu sandigim kisi ozur dileyerek su an siparisini vermis oldugum modelin ellerinde kalmadigini sistemlerinde olusan bir problem yuzunden var olarak gozuktugunu ve siparis ettigim cihaz yerine 15-inch: 2.3 GHz 2.3GHz Quad-core Intel Core i7 4GB 1333MHz 750GB 5400-rpm1 Intel HD Graphics 3000 AMD Radeon HD 6750M with 1GB GDDR5 Built-in battery (7 hours) MacBook Pro 15-inch Hi-Res Antiglare Widescreen Display
fark almadan verebilecegini soyledi. Fiyat listesine baktigimda aradaki fark 3000hkd( 390usd) . Hemen kabul ettim tabii.
Apple gercekten musteri odakli bir firma oldugunu bana kanitladi.
Böyle Birşeyi Düşünmeleri Gerçekten İnsanların Üzerinde Bıraktığı Etki Konusunda Çok Güzel Birşey.
gercekten cok iyi, bildigim kadarıyla her müsteriye 1 tane store calısanı düsüyor
piyango gibi olmuş :)
fiyatlar çok iyi bu arada, hong-kong'a bir uğramak gerekiyor sanırım
İşte bu yüzden Türkiye'de Apple Store açılmıyor Herhangi bir AVM'de açılsa, ve böyle bir stok sorunu sonrası indirim olsa bizimkiler gider hep o modelden sipariş eder ekranı daha iyi olanı ucuza kapatır Orayı yıkarlar
İşte APPLE farkı...
Yurtdışında böyle olunması gerekiyor. Burda hayretle karşıladığınız olay yurtdışında gayet doğal. Ya sistemlerini düzgün yapıcak ya da stoklarını. 4 - 4 lük hizmet vermek zorunda. Türkiye'de çıngar çıksa da o ürün zor değişir. Hukuki yaptırımlar ve marka değeri çok aşırı büyük şirketler dışında kimse pek umursamıyor ülkemizde malesef. Ilgi ve alaka satana kadar sonrasını umursayan yok. Bu arkdaşımızn durumunda memnun bir müşteri bu olayı burda, arkadaş ortamında ya da başka bir yerde paylaşarak o markanında olumlu reklamını yapmış oluyor. Bu nedenle aradaki fark ucuz bir reklam olmuş apple için :)