Pilden tek beklentim S23 den kötü olmamasıydı. Onun pili ağır kullanımda 1 günü çıkarıyordu çünkü. Ama bu cihaz bu gidişle 2 gün çıkaracak gibi duruyor 😂 |
Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU] (16. sayfa)
-
-
120Hz olsa daha iyiydi tabi ama bu haliyle de iyi şimdilik. Hızı zaten benim kullanacağım kapasitenin çok üstünde, pili de iyi gidiyor. Bir tek Android sonrası kaydırma animasyonlarının tepkisi ve klavyesine alışmak zorluyor şimdilik ama onlar da yakında oturur.
Not: kargoya verdiğim eski cihazı da fiyat kırmadan aldılar. 5 bin de ek destek yatacak o da iyi oldu. Yoksa piyasa fiyatının çok altı hariç ikinci el satılmıyordu zaten cihaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 22 Kasım 2024; 21:54:8 > -
16 serisi için kamera tuşunu kapatan bir kılıf çıktı mı piyasaya, kullanan var mı? -
Apple hariç yok sanırım şuan. Ben de o konuda beklemedeyim.
-
Merhaba arkadaşlar.
Hepsiburada üzerinden telefonu satın aldım. Ancak geldiğinde simi takmadan önce dikkat etmem gereken birşey var mı?
Çin veya hindistan menşeli olması gibi. Ya da ekran LG mi Samsung mu gibi? Bunlara nasıl bakabilirim ne olması gerekiyor?
-
Arkadaşlar selamlar. Birkaç gün önce iyi fiyat teklifi geldiği için 15 pro max imi sattım. 1-2 aylığına eski android cihazıma döndüm. Sorum şu olacak. Benim telefonda aradığım en önemli iki özellikle büyük batarya ve ekran kalitesi. Kamera özellikleriyle neredeyse hiç ilgilenmiyorum. Cihazı appleda çalışan arkadaşımın üzerinden aldığım için piyasa fiyatının altında alıyorum. Fakat şöyle bir durum var. Apple com tr zaten piyasaya göre daha pahalı satıyor cihazları. Düz 16 ve 16 plus çıktığından beri ucuzladı. Düz 16 alacak olursam arkadaşın indirimiyle de olsa piyasa fiyatına yakın bir fiyatta alacağım. Fakat 16 pro max te durum öyle değil en ucuz tr garantili cihaz 97-98 ken ben 83-84 e alacağım. Ama gene de kullanmadığım özellikler için fazladan 30 bin vermek mantıklı gelmiyor. Gelgelelim düz 16 nın da pil ve ekran konusunda beni üzeceğini düşünüyorum. Anlayacağınız kararsız kaldım. Ya ekran ve pil den vazgeçip 50 k civarı bir rakama 16 alacağım yada kullanmayacağım özellikler de olsa arkadaş indirimi olacağı için 30 k daha verip(satarken de avantajlı oluyor çünkü) pro max ten devam edeceğim. Fikirlerinizi merak ediyorum. Önceki serilerde 120 hz den 60 a geçenler oldu mu? Yada pil konusunda düz 16 beni üzer mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyponsoinage -- 24 Kasım 2024; 21:30:38 >
-
Batarya ömrü eşleşmesi.
iphone 16 = iphone 16 pro
iphone 16 plus = iphone 16 pro max
Uzun süre 120 hz telefon kullandıktan sonra 60 hz telefona geçmek fark ettiriyor mutlaka, göz bir süre sonra 60 hz'e alışıyor elbet ama 120 hz'e alışıktan sonra 60 hz telefon kullanmak biraz zorlayıcı olabilir sizin tecrübe etmeniz gerek bunu.
-
Fiziksel kontrol yapın önce kasa çevresi, ekran, kamera lens çevresi, kamera içinde toz v.s. olup olmaması. Ekranda sorun olup olmadığını anlamak için telefonu biraz kullanmak gerekiyor, bozuk ekran geldiyse ekran ısındıktan sonra ve farklı renk tonlarında çizgi çıkma gibi durumlar olabiliyor nadir de olsa telefonu açar açmaz merhaba ekranından anlaşılmaz ekranda sorun olup olmadığı.
Benim hepsiburada'dan aldığım 128 gb deniz mavisi iphone 16 çin üretimi geldi, batarya üretim tarihi temmuz 2024 idi muhtemelen telefon üretimi de ağustos 2024'tür onu göremedim 3utools üzerinde, daha yeni üretimler hindistan üretimi olabilir. 2 üretim arasında olumlu olumsuz bir fark var mı bu konuda kesin bir veri yok. Benim ekran samsung geldi 16 pro - pro max konusunda sürekli şikayet edilen sarımtrak ekran veya dokunmatik sorunlarının hiçbirisi yok, spigen koruyucu cam ile kullanmama rağmen.
Size de hayırlı olsun.
-
Kaça sattınız hocam eski telefonu? -
Hocam o zaman plus mantıklı bir seçim olur. Ama onun da ikinci eli zayıf sanırım diğerlerine göre. Çevremde neredeyse hiç kullanan görmedim 15 yada 16 plus
-
69. Pil %90 siyah titanyum 15 pm.
-
16 nın pili asla üzecek bir pil değil. Birkaç gündür kullanıyorum kendisini en şaşırdığım konu pil ömrü oldu.
-
Sık telefon değiştiriyorsanız evet plusların mini modeller gibi 2.el piyasası yavaştır.
-
Bende çünkü sizin gibi muallaktayım. Bende de 15 pro Max var ve gerçekten bana fazla ne 3. Kamerasını kullanıyorum ne de içerik üretiyorum. Bana daha compakt bir telefon lazım diyorum. Buna göre ya 16 pro yada 16 alacağım. Kullanmadığım özelliklere gerçekten para vermekten ben de sıkıldım. Dağda bayırdada gezmiyorum. İşimin çoğunluğu oturarak. Evden işe işten eve pil konusunu takmıyorum o yüzden. İPhone 16 evet 60 Hz. Bu da pilden tasarruf ettireceğini düşünüyorum. 60 hz günlük kullanımda üzeceğini düşünmüyorum. Bir zaman sonra alışır göz ona diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turklucky -- 25 Kasım 2024; 10:28:52 > -
Pil konusunda endişeniz varsa olmasın bence. Ağır kullanımda (2 saat falan oyun oynamak da dahil baya ağır bir kullanım) bile yapsam bir günde %80 den fazla pil tüketemedim iPhone 16 ile. Pili baya iyi, bu böyle ise Pro Maxi hayal edemiyorum.
-
Bu cihazın ana kamerası Prolarla aynı mı? Veya en azından Proya çok yakın mı? Bir yakınım Pro ile base arasında kalmış da kamerayı önemsiyor biraz. Ben çok takılmamıştım şahsen hiç bakmadım oraya :)
-
pro serisinin kamerası farklı, 4k 120 fps video kaydı yapabiliyor, lidar tarayıcı falan var diyafram açıklıkları falan da farklı daha gelişmiş bir kamera sistemi var yani fotoğrafta belki inanılmaz fark olmayabilir ama video çekiminide pro serileri her zaman daha iyidir.
Yakınınız için kamera önemliyse pro alsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Kasım 2024; 16:52:5 > -
Elindeki cihazi satip takas da 16 almak akil kâri değil,Eldeki cihazi satip üstüne 15,20k vermek hiç akil kaâri değil.Para vermekten sıkıldım diyorsun da 16,16p almak içinde para cikicak.Almişsin taş gibi telefonu gittiği yere kadar kullan tadini cikart onu bunu kullanmam diyip ayni cihaza ekranina bataryasinin düşük olmasi bilemedim.
-
Haklısın hocam, mevcutta 15 pro Max varken ne pro ne de düzünü almak mantıklı bence de gittiği yere kadar kullanmak daha mantıklı. -
4K 120 çekmesi kameradan çok A18 Pronun olayı, görüntü işleme birimi süper o işlemcide.
Lidar normal çekimde iş yapıyor mu? Baktığım kadarıyla 14-15-16 Pronun ana kamerası aynıymış, o durumda düz 16 yerine kamera açısından 14 Pro alsa daha mı mantıklı acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X