< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU] (1892. sayfa)
-
-
5x i kaç kere kullandınız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ozellikle portre fotograf cekcegim ve cekincegim zaman surekli kullanirim 5x i emin ol o 3xi 14pmde kullanmistim en son 15prodada aynisi var 50kere cebinden cikarir onun disinda 24mm bile kullanmam 28 yada 35mmden baslarim 5x imkanim yoksa
Kiyaslanamaz elbette ama imali imali sorunuza cevaben
eskiden assagidaki gibi tesisatim vardi 85 1.8 lense ve 100mm macrodur ama portrede istersen cekersin 5xteki mantik uzaktan cekmen lazm kiyaslanamaz ama yakin sonuc verir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktg26 -- 1 Ocak 2025; 23:31:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
3x ve 5x zoomlar tabiki kullanışlı ama sizin dediğiniz kadar olmazsa olmaz değil özelliklede 5x zoom çünkü iphone zoom için alınacak cihaz değil ayrıca minumum 256 gb demişsiniz.. bu da ek en az 4000 tl demek bu parayı ona vereceğiniz icloud 50 gb depolamaya aylık 50 lira verilir
Zoom la isim yok 3x zoom icin olabilir 5x cekebilicegim kadar mesafeden portre fotografi ceker cekinirim ki gayette iyi kareler cikartiyor duz bi yerin fotosunu nadir cekerim dolunaymis su bu isim olmaz hafizaya gelince ben kendi adima konusuyorum i cloudla ugrasmak istemedigim icin 512 aldim gectim 15pmyi tabi herkezin kendi butcesi kendi beklentisi bisey diyemem ben fikrimi yazdım duz model alsin o zaman 128 kendi tercihi hatta 11bile yeter 64luk
3x telefoto denen sey 77mm f2.8
5x tetraprisim telefoto 120mm f2.8 dir
buda 77ye gore daha uzaktan cekmen gerektigi demektir ama gelgelelim ozellikle portre fotograflarda 120mm f2.8 77mmf2.8den kat kat daha verimlidir
alıntıdır : iPhone 15 Pro Max'in tetraprizması, ışığı kameranın içine dört kez yansıtarak, telefoto kamera lensleri için gereken daha uzun ışık yolunu, hacim yaratmadan sağlıyor.
bu bilgiler bas cek fotograf ceken rasgele ceken lightroom adobe photoshopla isi olmayanlar bilmeyenler icin olsada olur olmasada olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktg26 -- 2 Ocak 2025; 0:0:46 >
-
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Benim telefonum yurtdışı olduğu için kapanmıştı Eylül ayı’nda, ben de başka telefon kullandım 4 ay.
Şimdi açılmış mıdır? Gidip e-sim alayım mı? Imei adresini sorguladığımda “kayıt dışı olduğu tespit edilen imei” yazıyor hala.
Sizce açık mıdır, kapalı mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1-15 Ocak arasında kademeli olarak İmei haklarınız yenilenecektir herkes aynı anda şebeke alacak diye bir kaide yok Btk milyonlarca cihaza eşzamanlı işlem sağlayamaz.. E-sim kullanıcıları sim kayıtlarını sıfırlasın, Fiziksel sim kullananlar mevcut sim üzerinden devam edin şebeke kapanana kadar bekleyin şebekesi kapalı olanlar ara sıra uçak modu,reset,sim çıkarıp takarak bu metodları uygulasın..Son kullandığınız sim ile devam edin önceden kullandığınız simi kazara eşzamanlı olarak aktive etmemek için yönergeleri izlemeniz kafi..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hatirlatma: Turkcell hat sahipleri uygulama üzerinden-hat ayarlarım-esim profil bilgileri sekmesinden esim karekoduna ulasabilirler.
evet normal.
-
ekran samsung veya lg olabilir harddisk toshiba yada samsung pil desay veya sunwoda apple tek tedarikci ile calismaz haliyle normal bisey
bugün itibari ıle 15promaxe veda edip 16promaxe geçmiş bulunmaktayım 16promax konusuna geçme vakti gelmiştir
-
dün akşam gece çekimi yaptım biraz fotoğrafta gecikme var ve 5x çok kötüydü aynı ortamda 2x bile daha güzel iş çıkardı 18.2 berbat etti
15 i sattınız mı hocam ne kadara gitti
71k ya telefoncuya verdim naturel 512di 68verende vardi gece geze 71e bagladim 27k farkla gectim degdimi benim icin degdi 15promaxden sogumamanin sebebi zamaninda cayir cayir yanmasiydi halada fotograf isleme su bu hala isinma varmi vardi nesne silme duzeltme islemlerinde ki ios 18den sonra bariz bi sekilde pil sapitti herkezin dedigi gibi en cabuk eskitilen seri oldu 15serisi 15maxlerde zamanla yazilimla azaltilmaya devam edilcek gorusum batarya cunku 16progillerle arasinda ucurum fark yok adamlarda biliyo kimsenin gecmek istemiceni satamayinca napicak yazilimla bataryalara abancak beyaz titanyum 256ile yola devam ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktg26 -- 3 Ocak 2025; 19:0:36 >
ısınma olayı yazılımsal bir sorun 16 serisindede aynı işlemi yapın ondada ısınma olacaktır ios 17 ilk çıktığında cihaz fazla ısınıyordu ama 18 le beraber şarjda bile ılık oluyor düzelir ios 19 çıkınca 15 serisini öldürürler anca
15promaxi kotulemiyorum apple tek hatasi 3nm islemciye adam akilli sogutma sistemi takmadan piyasaya surmesi yazilimla islemci hizini trasladilar toplayip tekrardan sogutmali 15uretemicekleri icin 16prolarda daha dikkate aldi sogutma isini
Evde şu an 15Pm (kendim aktif kullanıyorum s23U ile) -16(ortak yedek/ofis iş telefonu) -16Pm(Eşim kullanıyor) var.
Bunların içinde en soğuk ve sıfır hata ile çalışanı 16.
15Pm 16Pm’e göre oyun vs oynarsanız çabuk ısınıyor. Onun haricinde günlük kullanımda farkları yok.
Ekstra olarak 16Pm ısınırsa çabuk soğuyor.
Ortak olarak yapay zeka özelliklerini uzun süreli kullanmaya kalkarsanız hepsi alev alacak gibi oluyor. Görüntülü görüşmelerde 45dk üzerinde hepsi yanacak gibi oluyor.
17Pm’de neden vapor chamber kullanılacağını bu durum açıklamış oluyor.
Ek olarak WiFi’de kullanılıyorsa 16-15Pm ile neredeyse aynı süreyi veriyor ama full mobil veride 15Pm çok çok daha iyi. Bunu Apple yazılımsal yapmış gibi görünüyor. 16Pm tartışmasız en iyi batarya tabi ki. En büyük mahlı iPhone zaten.i ve yeni.
Oyun oynayan varsa 16Pm’e geçmeli. Bunun haricinde bi gereklilik yok. Kamera tuşu berbat.
Ayrıca yeni iPhone alınacak ise mutlaka 16’dan başlanmalı.
Yoksa Vapor Chamberli model beklemek daha mantıklı. Bu yapay zeka işi hem işlemciye hem de bataryaya yük bindiriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 3 Ocak 2025; 20:35:40 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu yüzden bende planımı 17pm e göre yapıyorum 👍
15 değil 14 serisi çabuk eskitildi 15 pm mükemmel bir cihaz hatta 16 pro yerine 15 pm alınmasını dahi mantıksız bulmam pil dediğin şey doğası gereği 1 seneden sonra randımanını kaybetmeye başlar aynısını seneye bu zamanlarda 16 pm için de söylersin bir tek pil için öldü bitti eskidi muhabbetleri yapmak saçma bence
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X