Şimdi Ara

Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU] (1916. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38.329
Cevap
691
Favori
1.909.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19131914191519161917
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yine bu Ana ve kilit ekran muhabbeti çıktı. Bu saatlerde %35 %40 şarjım oluyordu.

Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turklucky kullanıcısına yanıt

Bende de 15 pro Max 256 GB siyah var ilanda. Yeni cihaz alıp, onu kutusuna kaldırdım satayım diye. 72 den attım ilana günde 1 kişi yazıyor. Ama ciddi alıcısı yok.

Aynı şekilde Macbook pronun M3 pro işlemcili 16" modeli de var onu birkaç günde bir yazan anca oluyor.

Eskisi gibi Apple az değer kaybediyor,piyasası hızlı durumu artık yok gibi. Nakitte sıkıntı insanlarda. Yani daha da fiyat düşmek yerine kullansam mi diye düşünüyorum.

• WatchteR kullanıcısına yanıt
    evet hocam gariplik var dfu şart gibi

ben 18.3 kullanıyorum bugün sürem bu şekilde ama wifi ağırlıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfydn -- 19 Şubat 2025; 21:28:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• sfydn S kullanıcısına yanıt
    Hiç bir gariplik yok, siz telefonu elinizden bırakmamışsınız ki, Ana ve kilitli ekran nasıl pili kullansın ekran boşta sadece 9dk.

• Hicks kullanıcısına yanıt
    gariplik bende değil hocam zaten watchter da

AOD açık olabilir mi hocam?(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sfydn S kullanıcısına yanıt
    Onun ekran boşta süresi 2:32 dolayısı ile ana ve kilitli ekran kullanımı yüksek olması normal, sizinki de normal verilere göre teli elinizden bırakmamışsınız.

• ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

Yok açık değil hocam. Full ayarlarım kapalı zaten. Her gün aynı oranlarda şarjı sömürüyor. :)

Olmaması lazım. Normal değil. Tez yanlış. Cihaz boşta pilden %27 yemiş. Arka planda çalışan bir servisden dolayı bu kadar harcıyor. 18.1 de pil harika denilirken aynı sorun yine bende vardı. Çaktım dfu yu cihaz düzeldi. Bazen hatta %1 %2 kullanım oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 19 Şubat 2025; 22:51:22 >
    Benimki de öyle ekran boşta süresi arttıkça ana ve kilit ekranı kullanımı da artıyor. Sizin ekran boşta süresi yüksekken ana ve kilit ekranı kulanımı bundan düşük mü oluyordu?

Sende olmasıda zaten normal değil hocam. İyi bir güncellemede bu değerin az olması gerekiyor. Tamam ekran kapalıyken bu artar ama %27 artmaz.

Evet. Ancak saat takılı olduğu zaman %5 kullanım olurdu. Maalesef güncelleme aldıkça pil boşta iken süreler artıyor. Buna hem pil sağlığı hemde arka planda çalışan servisler etki ediyor. İOS 17 kullanan biriyle mukayese etmek lazım.

Ama dediğim gibi 18.1 de bug vardı yazılım attım çözüldü. Denemem lazım tekrardan. Eğer yazılım mı yoksa pil mi eskidi ona bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 19 Şubat 2025; 23:0:21 >
    ekran boştaykende süre arka planda müzik dinlerseniz vs yüksek çıkar ama burda durduk yere ana ve kilitli ekran pil tüketmiş biyerde pil harcayan birşey var arkadaşta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfydn -- 19 Şubat 2025; 23:4:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfydn

ekran boştaykende süre arka planda müzik dinlerseniz vs yüksek çıkar ama burda durduk yere ana ve kilitli ekran pil tüketmiş biyerde pil harcayan birşey var arkadaşta
    Sizin kilit ekranında hava durumu widget’ı var mı?

bende hiçbirşey yok hocam sadece saat ve tarih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfydn -- 19 Şubat 2025; 23:11:58 >
  • hbakl kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şansın varsa kullanın bence. Bu kadar değer kaybına verilmez. Baksanıza 16 serileri bile çok düşük fiyatlara satılıyor Hepsiburada da falan. Piyasa çok bozuk.

Bu olay bende yıllardır var. DFU'yu geçtim her yıl telefon değiştirdim o da kâr etmiyor. Her zaman istisnasız en üstte Ana ekran ve kilit ekranı var.

AOD sürekli kapalı bu arada hiç açmadım. Hiç Widget yok.

Bir çok yerli yabancı kaynakta çözüm aradım ama incelediğim bütün yazılar standart her yerde yazılan asılsız şunu kapa şunu aç yorumları. Sanırım iPhone arka planda yaptığı bir çok şeyi Ana ekran ve kilit ekranı olarak gösteriyor.

Bi yazıda mail hesabıyla alakalı olabileceği ile ilgili bir şey okumuştum onu denedim sadece o zaman (biraz) farkı oldu.

"Elle" olarak ayarladım mailleri. 2 adet mail ekli telefonda biri iCloud Mail diğeri Exchange hesabı. Bu sefer de mailler gelmiyor ya da 4-5 saat sonra falan geliyordu kafasına göre geliyordu haliyle. Exchange hesabına bağladım en son bu durumu. Ama kullanmak da zorundayım. Bi ara Apple Mail'den kaldırıp Outlook ile kullanmayı deneyip fark edecek mi bakacağım. Ortalama bi kullanıcıyım, telefonu günde 3-4 saat ekranla kullanıp her zaman en üstten Ana ekran ve kilit ekranını görmek gerçekten sinir bozucu.

Bu sorunu yaşamayan kişilerde neden olmadığının cevabını arayarak da belki çözüme ulaşabiliriz bilmiyorum. Mesela mail hesabı kullanıyorlar mı? Apple Watch, AirPods kullanıyorlar mı? CarPlay kullanıyorlar mı?

Şöyle ki evde de işte de Macbook, iMac kullanıyorum. Apple TV, HomePod vs derken bu telefon bunların hepsiyle arka planda sürekli iletişim halinde ve bunun illa ki bi neticesi olmalı. Acaba bunların hepsini toplayıp Ana ekran ve kilit ekranına mı kesiyor faturasını.

Sonuç olarak yukarıda saydığım onca aletle sürekli etkileşim halinle olan bir telefonla hiçbir şeye bağlanmayan bir telefon kesinlikle aynı enerjiyi harcamayacaktır. En azından böyle düşünüp sebebini aramaktan vazgeçmişken senin yorumu gördüm yine içime bi kurt düştü :))

• Sero29 S kullanıcısına yanıt
    Üretim tarihi eylül 2023 kullanım şubat 2024
    Evet hocam direkt 18.3.1 geçtim dfu mod ile

• w00t. kullanıcısına yanıt
    Ana ve kilit ekranı yenileme hızı da etkiliyor diye biliyorum hocam 60hz alıp denediniz mi ?

• w00t. kullanıcısına yanıt
    Son on gün ve son 24 saatin ekran görüntülerini alıp buraya ekliyorum. Cihaz 14 pro Max AOD açık air pods yok 4 tane gmail hesabı bağlı hepsi google ın gmail hesabında senkronizasyon hep açık
    arka planda yenileme açık konumlar hepsi açık airtag var 2 cihaz takip ediyorum herşey açık
    ana ekranda WİDGET ler bu şekilde
    belki bi fikir olur
    pil çok uzun zamandır 91 cihaz 2 yılı geçkin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.C.G -- 20 Şubat 2025; 3:55:18 >

• 
Sayfa: önceki 19131914191519161917
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.