Şimdi Ara

Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tamehliyetsiz Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17.217
Cevap
509
Favori
771.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dostum özellikle de bankacılık işlemlerin için bu işe hiç girişmemeni tavsiye ederim, telefonun kayıt sürecini yönetmek için yazılımsal müdahaleler yapılıyor bir çok şeyi kurcalanıyor bu da güvenlik açığı oluşturabilir sonra vermek istemediğin gerçek kayıt parasının fazlasını kartlarımdan çekilmiş hesabımdan çekilmiş diyebilirsin.

bu şuna benziyor, herkesin kullandığı içinde virüs vs herşeyin olduğu ya da %100 güvenilir olduğuna kendini ikna edemediğin bir bilgisayardan bankacılık işlemlerini korkmadan yapabilir misin?ben asla yapmam dolayısıyla bu işlere girme derim, yağmurdan kaçarken doluya tutulma.

abartma diyebilirsin ama cihaza uygulanan her işlem yasal da değil, güvenilir de değil güvenlik açığı olması %100, dertsiz başına dert alma derim ben

• gelirse güzel

• crashris kullanıcısına yanıt
    Valla dostum karar senin uzaktan da olsa cihaza uzaktan erisim yapıyor sonuçta her ne olursa olsun bu ise girme derim ben

Biliyorum diye bilgi verenin de bir şey olmaz diyenin de bilgisinin doğrulunu nereden ve ne derecede teyit edebilirsin ki uzaktan erisimle iki cihazın da internet bağlantısı ile bu işi yapıyorlar ya da yeni imei yollandıktan sonra senin cihazın internete bağlandığında oradan yollanan bir dosyayı içine indiriyor olabilir başka türlü zaten mümkün değil bence netice itibariyle uzaktan da olsa bir yazılım müdahalesi var o da güvenilir değil

Sen kime danışırsan danış alacağın bilgilerle sonrasında mağdur olma durumunda olabilir o zaman yapmasaydın derler bu yaptığın zaten yasal değildi derler.

Hani bu olay geçen haberler okudum, sahte diplomalarla baskalarini dolandirmak isteyen bazı kişiler sahte diploma düzenleyen bir şebekeye yüklü miktarda para kaptırmış gidip dolandirildik diye şikayette bulunursanız sizde yanarsınız sizin de ne niyetler aldığınızı söyleriz diye tehdit etmişler durum ona benziyor

Senin de başına bir şey gelirse imeisini kopyalattim dolandirildim deme de benden söylemesi

Bence o ise bel bağlama dostum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Evren7 kullanıcısına yanıt

gözle kullanma var hocam ios 18 de. 15 pro ve promax üstüne verecekleri söyleniyor.

• canozturk21 kullanıcısına yanıt

99.999 TL

• webtekno
    iPhone 17 Pro Max'in RAM Kapasitesi Belli Oldu
    https://www.webtekno.com/iphone-17-pro-max-12-gb-ram-h148412.html

• cselmanlar kullanıcısına yanıt
    17 serisinin kamera kısmı pixel ile tamamen aynı olacak heralde.

Gerçekten aciliyeti olmayanlar için 17 serisini beklemek daha mantıklı olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 29 Ağustos 2024; 12:20:21 >
  • Prfssr kullanıcısına yanıt
    Tasarım aynı olur mu?bilemem ama farklı bir tasarım ve donanım olacağı daha da geliştirilmiş bir cihaz olacağı kesin, o yüzden bence beklemek en mantıklı bekleyip ekonomik açıdan da o cihaza hazırlanmak en doğru seçenek bence bana öyle geliyor

• Sırf şu ısınma olayı benim canımı sıkıyor bundan sebep satıp belki geçerim 16 serisine

• 16 ve sonrası her seri ısınacak

• _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt

hocam artık sistem yapay zeka gibi işlemciyi yoracak yazılımlar üzerine kuruluyor, ram arttırılmasının ya da arttırılacak olmasının sebebi bu (tüm 16'da 8gb olması da bunun kanıtı) olayın tamamen yazılım üzerine kurulacağını gösteriyor ki bu da işlemcilerin ve cihazın sınırlarının zorlanması ya da onları yoracak işlemlerin olması anlamına geliyor ki dediğine gelecek olursak 15'in ısınmasından kaçarken 16'nın dolusuna tutulma derim ben.

özetle bence de 15 pro-15 pm'de dahil 16 ve sonraki serilerde ısınma olacak apple bunu en aza indirgemeye çalışacak ama bu forumda ve de forumlarda ısınıyor diye sayfalarca yazılar yazılacağını düşünüyorum. Bugünleri bile arayabiliriz yani.

o yüzden gelen gideni aratmasın, yağmurdan kaçarken doluya tutulma 16'da da aynı sorunların olacağına adım kadar eminim neticede yazılım giderek karmaşıklaşıyor, ram'in önemi giderek artıyor, yoksa apple 16'nın her modeline 8gb ram koymazdı ilk defa böyle bir şey yapıyor bu da ısınmalara alışmamız gerektiğini gösteriyor bence. Cihazlar ısınacak ama bunu en aza indirgemeye çalışacak markalar.

işletim sistemi karmaşıklaştıkça ios'un o stabil halinin ahenginin bozulacağını düşünüyorum nitekim yabancı sitelerde okuduğum bazı bilgiler apple'ın iphone 17 serisinde de 12 gb ram'e geçeceği söylentileri var , android'in 12-16 gb ram olayına gülerdik, ios'ta da iş oralara gidiyor. Yavaş yavaş ios'ta da o kusursuz çalışma ahengi, eklemeler geldikçe bozulmaya başladı.

gelecek yıllar tamamen yapay zekalı işletim sistemlerini kim daha stabil çalıştırabilirse o pazarın daha fazla hakimi olacak, android ya da ios, göreceğiz bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 29 Ağustos 2024; 16:38:7 >

16 serisinde bu yüzden farklı bir soğutma tasarımı olacak deniyordu. Ne kadar başarılı olacak göreceğiz.

ben o dediğinin 17'de olacağını düşünüyorum kasa da, içerideki anakarttan tut herşeyin yerleşimi değişecek o zaman dediğin olabilir.

16'nın 15'ten kasa - içerideki donanım diziliminden pek farkı yok gibi, arabalardan örnek verecek olursa 15'in aslında makyajlı kasası yani alt yapı aynı, bir kaç dokunuşla yeni model diye sunuluyor.

9 eylül'de de ağırlıklı yapay zeka üzerinden sunum yapılacağını düşünüyorum aslında ana değişiklik bu yani cihazın daha da akıllaştırılmasını vurgulayacak apple, yanda bir kaç bonus var tabi ki ama ana tema bunun anlatımı olacak.

16 serisi yapay zekalı ilk iphone'nun temeli olacak, 17 ve sonrası ise bunun geliştirilmiş versiyonları olacak, o yüzden yapay zekaya giriş modeli 16.

bunlar benim tezim bunu da belirtmek isterim. Bunca yıldır iphone kullanıyorum ilk kez yeni bir modelde bu kadar heyecanlanmamış olmam ve de burası dahil çevremde de o heyecanı görememiş olmam dolayı bunları düşünüyorum.

apple'ın düz 15 serisini yapay zeka desteklemeyecek diyerek çöpe attığı gibi 17'de de 16'yı tasarımsal olarak çok çabuk eskitecek ve 2.en hızlı eskiyen model olacak 16, ben bu tezin çok kuvvetli olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 29 Ağustos 2024; 17:37:3 >

15Pm’de soğutma sistemi yok değil var. Bizim forumun atladığı şeylerden biri bu.

https://wccftech.com/first-iphone-15-pro-teardown-gets-published/

Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU]

16Pm’deki yeni tasarım cihazı kaç derecede tutacak görmek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

16'da da bu iç tasarım olacak, ram, kamera ve bir kaç artı dışında farkın olacağını düşünmüyorum dolayısıyla 15 ve 16'da aynı ısınma seviyesinde olacak bence.

Söyledikleriniz çok mantıklı, katılıyorum.

• ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum hocam ben de.

Bu arada beni 16 serisinde heyecanlandıran tek şey kamera tuşu oldu. Belki çok gerekli de değil ama bence güzel özellik olacak. Bir de ekranın büyümesi benimser zaman tercih edeceğim bir şey.

Zaten bunlar 17 serisinde de olur.

Mutlaka bir kaç yenilik var ama insanı heyecanlandıran ve alim dürtüsü yaratacak kadar etkili değil yeni müşteriler kazanacak ama ondan ziyade var olan müşterisine de yenisini satabilmesi için cihazın heyecanlandırması lazım

Yeni müşteri kazanacak ama mevcuttakileri yeniyi almaya ikna edemezse ki beni edemedi şahsen beklenilen satış rakamlarıni yakalama da zorlanacağını düşünüyorum

Sadece Yeni müşterinin rüzgarı yetmez eskilerinde rüzgarına muhtaç Apple

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 29 Ağustos 2024; 17:45:10 >
    Hocam önceden kamera tuşunun olmasını çok isterdim ancak şimdi düşününce bana çok gerekli gelmiyor. Fotoğrafları genel olarak dikey çekiyoruz mevcut sızıntılarda tuş alt kısımda kalıyor ve tek elle çekimi zorlaştırıyor. Yatay çekimlerde ise tam tersi bir etkisi olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.