< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (16. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Hocam Apple’ın çabası bence boşa. İnsanlar sosyal medyaya yüklemek için fotoğraf çekiyor. Bugün YouTube bile shortsları öne çıkarmaya çalışıyor. O yüzden dediğiniz gibi keşke pile yüklenselerdi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir şey koymayınca telefona mecbur capture butonu koydu :) ve ekranı büyüttü. İlla gıdım gıdım ilerleyecek.
16 Pm ile gelen yenilikler
+ Ekran 6.78 inçten 6.9’a çıkıyor .
+ Capture Butonu geliyor.
+ UGA kamerası 48MP oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hafif kasayla beraber sağlam bir batarya performansı artışı olur umarım Beni Çok heyecanlandırmadı ama tanıtım günü güzel bir şeyler açıklarlarsa Apple ters köşe yaparsa mükemmel olur çok yüksek ihtimal ben geçerim.
-
Bence capture butonu çok gereksiz. Yapmak için yapıyorlar. Şuan sessize al butonuna bazı fonksiyonlar atanabiliyor zaten. Dikey kullanımda işaret parmağına da denk geliyor bu buton. Ekranda da çerçeveyi inceltecekleri zaten belliydi. Artış oradan geliyor sanırım. Kamera dışında şimdilik iyileştirme göremiyorum. O da minör bir upgrade gibi duruyor.
Bir çılgınlık yapıp bu sene cihaz çıkarmıyoruz ama seneye 17 ile devrim yapacağız deseler okeydim ben
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten Allah ne verdiyse 17 serisine geliyor görünüyor. Yeni model çıkmadan bir sonraki modelin haberinin bu kadar çok geldiği başka bir yıl hatırlamıyorum.
16 serisi için bir sürpriz yapmasını merakla bekliyorum. Umarım hepimizi ters köşe yapar Apple. Yoksa bu kaplumbağa hızlıyla bir şeyin gelişeceği yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 29 Ağustos 2024; 20:22:7 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yurtdışında yaşıyorum hocam biraz daha uygun olur bana
16 pro tahminen 256gb ile giriş yapicak gibi..
Tasarimsal olarak yeni olacak tek cihaz 17 slim dedikleri çok daha ince ama ozellikleri en ust duzey olmayacak cihaz gibi duruyor, muhtemelen 17/17p/17pm benzer sasi ile devam edecek, bu da applein 3 yıllık dongusunun tamamlamasi oluyor zaten (x>xs>11, 12>13>14, 15>16>17?). Hatta 17 serisini mininin elimine edilip yerine plus getirilmesi ve celik koseli kasanin 3.jenerasyonu olarak 14 ile benzetebiliriz (slim de plusun yerini alacak raporlara gore) Kasanin yenilenecegi ust duzey modeller 18 ile gelecektir muhtemelen.
Aynen sonuna kadar katılıyorum. Ayrıca genelde orta seri modeller(xs,13 gibi) fazla yenilik getirmesede daha uzun ömürlü cihaz oluyorlar. Eskinin S serisi gibi. 17 de 3 yıllık kasa olacak belki 18 de direkt katlanabilir iphone gelebilir.
Sanırım net olarak bu şekil de
youtube
💻 Thanks to Opera for sponsoring this video! Get a browser that’s literally better at everything, download Opera today: https://opr.as/Opera-browser-unboxth...https://www.youtube.com/watch?v=CUipGonpxoE
-
Doğru, bende 13 PM kullanıyorum, ne ısınma, ne başka bir problem, ideal cihaz… S24 Ultraymış vs hepsinden iyi.
Ama yine de, yeni teknoloji merakı cihazı değiştirmeyi arzu ediyorum.
Eskiden her yeni telefon çıktığında devrimsel yeniliklerle karşılaşırdık. Artık bunun sonuna geldik, 20 de çıksa ekstra bir şey sunmayacak.
Önü açık alanlar; Kamera, yazılım, donanım, yapay zeka, tasarım/ergonomi.
…
Tasarımında değişeceğini düşünmüyorum, çünkü ideale yakın şu an, ha 50 gram hafiflese benim için en büyük yenilik olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 30 Ağustos 2024; 10:16:53 >
ben açıkçası senin gibi düşünmüyorum dostum, bahsettiğim tasarım dili 13 - 14 - 15 - 16'dan beri 17'de aynı şasiyi kullansa bile arka kamera tasarımı hatta arka tasarım, ekran, batarya,ram bir çok şeyin değişeceğini düşünüyorum.
13-16 arası hep aynı arka dizayn ve cihaz hatlarına sahip, bu tasarım dili artık sıktı, aynı şeyi samsung'ta yaptı s22'den s24'e hatta s25'in de aynı olacak arka tasarımlar aynı.
cihazların aynı kasaları kullansa bile görsel olarak 17'de buna bağlı olarak da s25 ultra'da da değişeceğini düşünüyorum aynı dış görselle telefonları uzun yıllardır bir kaç şey ekleyerek kullanıcıya sunuyorlar, çok beğenmesem de dediğim olay xiaomi'nin yaptığı tasarımsal değişikliklere gidecekler, beğenmesem de adamlar lens, arka tasarım, ön kamerayı tasarımı vs bir şeyler yapıyorlar hatta bazıları ön kamerayı ekran altına gömmeyle bile uğraşıyor.
kullanıcı artık yenilik istiyor, bundan kastım da daha hafif cihazlar, görsel olarak farklılaşan, pili daha uzun süre giden cihazlar, yazılımı daha sorunsuz cihazlar istiyor özetle gerçekten farklılık istiyor, hele bazı renkler var iphone'da mesela siyah renk, pro max örnek mesela 12-13-14-15-16'da da aynı muhakkak fark ediliyor dikkatle bakınca ama yanyana koyunca cihazlar birbirinin aynı görümünde, çoğu insan arkadan bakınca hangisi hangi model ayırt edemez, benim de 17'de değişeceğini söylediğim şey yalandan sadece renk değişimi değil,
ben apple'ın, onu takip eden samsung'un da pixel gibi farklı tasarımlara girişeceğini düşünüyorum bu benim tezim dostum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 30 Ağustos 2024; 9:57:4 >
-
ben açıkçası senin gibi düşünmüyorum dostum, bahsettiğim tasarım dili 13 - 14 - 15 - 16'dan beri aynı, 17'de aynı şasiyi kullansa bile arka kamera tasarımı hatta arka tasarım, ekran, batarya,ram,ön ekran tasarımı bir çok şeyin değişeceğini düşünüyorum.
13-16 arası hep aynı arka dizayn ve cihaz hatlarına sahip, bu tasarım dili artık sıktı, aynı şeyi samsung'ta yaptı s22'den s24'e hatta s25'in de aynı olacak arka tasarımlar aynı.
cihazların aynı kasaları kullansa bile görsel olarak 17'de buna bağlı olarak da s25 ultra'da da değişeceğini düşünüyorum aynı dış görselle telefonları uzun yıllardır bir kaç şey ekleyerek kullanıcıya sunuyorlar, çok beğenmesem de dediğim olay xiaomi'nin yaptığı tasarımsal değişikliklere gidecekler, beğenmesem de adamlar lens, arka tasarım, ön kamerayı tasarımı vs bir şeyler yapıyorlar hatta bazıları ön kamerayı ekran altına gömmeyle bile uğraşıyor.
kullanıcı artık yenilik istiyor, bundan kastım da daha hafif cihazlar, görsel olarak farklılaşan, pili daha uzun süre giden cihazlar, yazılımı daha sorunsuz cihazlar istiyor özetle gerçekten farklılık istiyor, hele bazı renkler var iphone'da mesela siyah renk, pro max örnek mesela 12-13-14-15-16'da da aynı muhakkak fark ediliyor dikkatle bakınca ama yanyana koyunca cihazlar birbirinin aynı görümünde, çoğu insan arkadan bakınca hangisi hangi model ayırt edemez, ( edebilen az çıkar) benim de 17'de değişeceğini söylediğim şey yalandan sadece renk değişimi değil,
ben apple'ın, onu takip eden samsung'un da pixel gibi farklı tasarımlara girişeceğini düşünüyorum bu benim tezim dostum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 30 Ağustos 2024; 10:15:2 >
-
Yeniden oval köşeli tasarıma dönüleceğini düşünmüyorum. Bence bu cihaz için ideal tasarım mevcut olan. Çentik yok olur, kamera düzeni, donanım değişir bu tarz değişiklikler mümkün.quote:
Orijinalden alıntı: cselmanlarben açıkçası senin gibi düşünmüyorum dostum, bahsettiğim tasarım dili 13 - 14 - 15 - 16'dan beri 17'de aynı şasiyi kullansa bile arka kamera tasarımı hatta arka tasarım, ekran, batarya,ram bir çok şeyin değişeceğini düşünüyorum.
kullanıcı artık yenilik istiyor, bundan kastım da daha hafif cihazlar, görsel olarak farklılaşan, pili daha uzun süre giden cihazlar, yazılımı daha sorunsuz cihazlar istiyor özetle gerçekten farklılık istiyor, hele bazı renkler var iphone'da mesela siyah renk, pro max örnek mesela 12-13-14-15-16'da da aynı muhakkak fark ediliyor dikkatle bakınca ama yanyana koyunca cihazlar birbirinin aynı görümünde, çoğu insan arkadan bakınca hangisi hangi model ayırt edemez, benim de 17'de değişeceğini söylediğim şey yalandan sadece renk değişimi değil,
40-50 gr hafiflese büyük yenilik olur bence.
Samsungun oval kenarları tam bir başarısızlık örneği idi, şimdi düzelttiler ama cihaz tepsi gibi, gereksiz büyük. Önemli olan ekranı büyütmek olmamalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
bence de oval köşelere dönmezler ama arka tasarımda değişiklikler yaparlar diye düşünüyorum, ön tarafta da dediğin değişikler çok farklı bir hava katar hele bir de pilde güzel iyileştirmeler olursa tadından yenmez, bence de 6,9 çok gereksiz ve çok büyük tek elle kullanım çok zorlaşıyor.
arka tasarım kesin değişmeli ama cidden artık sıktı bu şekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cselmanlar -- 30 Ağustos 2024; 11:2:44 > -
benim ilgimi çeken bir şey değil bu hocam
-
Sizce iPhone 14 pro 128 gb üstüne ne kadar koyup iPhone 16 pro 256 alabiliriz?
-
Tahmini 40-45..cok iyi niyetlide davranmiş olabilirim:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 30 Ağustos 2024; 20:22:29 >
Sürpriz güzel özellikler gelir mi acaba?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X