Basitçe dokunmatik testi yapmak isteyenler şu şekilde yapabilir:
Önceki serilerde (benim denediklerimde) ekran koruyucu varken çok hafif dokunmaları algılıyor. Örnek görsel: |
Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (631. sayfa)
-
-
Kardeşimin 13 prosuyla kıyasladım 13 pro daha hassas algılıyor, ekran koruyucular aynı değil tabi ondan kaynaklı fark olabilir mi bilemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eşimde 14 pm var. Onda ekran koruyucuyla bu testi yaptım. Neredeyse dokunmadan algılıyor. Bendeki 16 pm'te üç tane ekran koruyucu denedim, üçü de dokunmatik hassasiyeti düşürdü. ekran koruyucusuz sorun olmuyor.
-
Bendeki 15 Pro Max ile detaylı inceleme yaptım 16 Pro Max i, iki panelde Samsung G9N fakat 16 Pro Max teki ekran daha sarı ve ikisi de aynı parlaklıkta ayarlı olmalarına rağmen 16 Pro Max in ekranı çok sönük yani daha az parlak oluyor hem de aşırı derece de.
İki telefon yan yana getirilmeden hiçbir şekilde anlaşılmaz.
İkisinde de cam ekran koruyucu var Spigen ve ESR dokunmatik hassasiyetleri aynı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcemre -- 18 Kasım 2024; 1:36:59 >
Hocam bence siz de bu sene pas geçin 15 PM ile devam edin. Bu sene telefonlar bize sıkıntılı denk geliyor😀
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen hocam
En azından dokunmatik sorunu yok buna şükrediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcemre -- 18 Kasım 2024; 2:5:37 >
Dostlar dokunmatikle alakalı birkaç test yaptım naçizane görüşlerimi paylaşacağım. Biraz uzun olabilir yazı ama almak isteyenlere veya sorun olduğunu düşünenlere faydalı olacaktır.
Benim herhangi bir şikayetim yoktu ve forumda bir arkadaş yaptığı testi atmıştı Ç ve geri tuşlarıyla alakalı. Ordan yola çıkarak kendi cihazımıda inceledim. Cihazımda ESR Armorite takılı. Bende ç ve geri tuşunda basmada bir sıkıntı yok fakat şöyle, basmayla basmama arasında değince zor algılıyor gibiydi. Tabi bu dediğim şekilde basmak için kendimi zorlayarak yapmam gerekiyordu. Bu şekilde basmak normal basmaktanda zor. Böyle baskmak ekstrim bir basış şekli.
Bugün yaptığım testleri anlatayım. Cihazın koruyucusunu çıkardım. Evde daha önce benim kullandığım 4s, 6, 7 plus, ipad 10.nesil ve ipad mini 5.nesil var. Babamla annemin yanına gittiğimdede 12 üzerinde denedim. 4s ve mini 5 üzerinde ekran filmi vardı kağıt gibi, diğerlerinde koruyucu cam vardı. Bunların haricinde 2 arkadaşımın 16 PM si ve avm de 14-15-16 larıda ayrıca denedim.
Denemem şu şekilde oldu klavyede çeşitli tuşlara basıyordum. Öncelikle normal, sonra basıp basmama arasında.
-16 PM ekran koruyucu olmadan nerdeyse havada yakalıyordu komutları ki olması gerekende buydu. Koruyucu varkende hafif basmalar dahil algılıyor fakat basıp basmama arası, yani havada algılama dediğimiz şeyler bazen oluyordu.
-ipad 10.nesilde ESR camı takılı fakat armorite serisi değil. O cam olmasına rağmen müthiş algılıyordu. Basıp basmama arası dokunuşlarda ise büyük kısmını algıladı az kısmını algılamadı. Fakat koruyucu varken bile böyle olması mükemmel.
-iphone 7 plus ve iphone 6 birbirleriyle benzer sonuçlar aldı. Normal basmalarda sıkıntı yok fakat basıp basmama arası komutlarda onlarda verimli değil. Hele iphone 6 da o şekilde 10 harfe bastım neredeyse yarısından çoğunu algılamadı. Basıp basmama arasını hiç algılamıyor.
-iphone 4s sanırım üstünde koruyucu film olduğu için mükemmel algılıyor. Neredeyse havada alıyor komutları. Çok çok nadir pas geçtiği oldu.
-iphone 12 ise kalın ve basit bir cam olmasına rağmen ipad gibi mükemmel sonuç çıkardı. Tabi çok çok nadir pas geçtiği oldu ama yinede mükemmel sonuç çıkardı.
Şimdi gelelim sorun varmı yokmu. Aşağıda bir video atacağım eğer bu durum varsa evet ciddi bir panel sorunu var demektir. Bunların haricinde herhangi bir uygulamada yukarı aşağı inmesine rağmen bir butona basmıyorsa, donuyorsa ve bu durum sürekli oluyorsa evet burdada panel sorunu var gibi gözüküyor. Önce DFU modda temiz kurulum yapıp tekrar denenip, sorun devam edip etmediğini kesinleştirelim tabiki.
Bunların haricinde ekrana belirsiz basıyorum işlemiyor falan diye canınızı sıkmayın yukarıda yaptığım testlerde anlattım diğer cihazlardada benzer sonuçlar var. Avm de denediğim cihazlarda ekran koruyucu yok ve bu sebeple gayet güzel, mükemmel sonuç çıkarıyorlardı. Yukarıda bahsettim 16 pm kullanan 2 arkadaştada benzer sonuçlar var. Yani cam varken bazen belli belirsiz basışlarda algılama veya algılamama olabiliyor.
Zaten bu belli belirsiz basmak olyı zor olan birşey. Yani bu şekilde basmak 2-3 saniyemi alıyor elimi yavaş yavaş yanaştırıyorum falan :) ama normal kullanımda belirgin bir donma varsa o zaman sorundan söz edebiliriz.
Şimdi bonus bilgi vereyim. 16 PM den çıkardığım ESR koruyucu, iphone 4s üzerinde denedim. Cihaz resmen dondu. Yani yazdıklarım işliyor işlemesine ama iyice basmak gerekiyor. Öyle basıp basmama arasını geçtim hafif basmayı bile mümkün değil algılamıyor. Sorun birazda ESR de gibi. Yeni cam almayacaktım ama jetech deneyeceğim sanırım. Bununla daha iyi olduğunu söyleyenler oldu forumda. Bir de ilginç bir şekilde 4s tede köşelerde algılamama daha yoğun ESR camı taktıktan sonra. Camlamı alakalı bilemedim. ESR birçok cihazımda kullandım fakat bu seride sanırım kullandığı cam içi kaplamayla alakalı biraz hissiyatı bozuyor. 16 PM de hafif ve normal basışların hepsini algılıyor hiç sorun yok. Ayrıca kayganlık hissi ve orjinal camada en çok benzeyen yine ESR’ninki.
Durum bu şekilde dostlar. Dokunmatik problemi olan, olduğunu düşünen veya cihazı satın almak isteyen varsa umarım yardımcı olmuştur. Aşağıda yukarıda dediğim videoyu atıyorum.
Velian Speaks TechyoutubeiPhone 16 Touch Unresponsive Issue? iPhone 16 Pro Max vs 15 Pro Maxhttps://www.youtube.com/watch?si=4FOiJ1KtNBRMDq2L&v=0Yba05yCzOY&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Samsung ekran kodu ne gecior
Önümüzdeki ay yurt dışı 16 pro max almayı düşünüyordum ama dokunmatik, ekran rengi vs. pek çok sorun var gördüğüm kadarıyla. Sizce 16PM alıp kumar oynanır mı yoksa 15PM al geç seneye değiştirirsin mi dersiniz?
-
Bekliyoruz sonucu hocam
Sıfırlanacak.
Evet
70-75k sifir garantili 15pm varsa al geç ama fiyatlar ayni düzeyde cebinde olan ile idare et seneye düşünürsün:)
-
Ben artık yağ gibi akan olduğuna da inanmıyorum desem yeridir, yap gibi diyen telefonu kullanmayı denemeyi bilmiyordur diyeceğim neredeyse.
Beni 2 haftada kanser etti kaldırıp duvara fırlatacaktım neredeyse.
Apple destek; Magsafe kılıf markanız apple mı değilse asla magsafe olup da apple marka olmayan kullanmayın diyor yani desek evet magsafe var apple değil ama ahaaa kullanıcı hatası bozdun dokunmatiği diyecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soyturk58 -- 18 Kasım 2024; 9:26:36 >
Apple'ın orjinal slikon kılıflarını kullananlar var mı arkadaşlar tavsiye eder misiniz biraz pahalı ama ben sadelikten yanayım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
14 Pro’da kullanıyorum. 16 serisinde kılıflarda kullanılan malzeme değişti mi aynı mı bilgim yok. Kılıf güzel, telefonu çok kalınlaştırmıyor. Ama çok fazla toz tutuyor ve cebe giriş çıkışlar biraz zor oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: yurdakullSelamlar,
Cihazı 15 gün geçtiği için (22 veya 24 gün oldu) değişim yapmadılar, ekran değişebileceklerini yada güncelleme yapabileceklerini söylediler. Çünkü diagnotic testler yapıyorlar sorun çıkmıyor evet çıkmıyor ama yaşadığım sorun ortada, reddit ortada youtube ortada. Heryerde tonla şikayetçi var.
Lanet olsun değişin ekran diyerek ekranı değiştirttim. S24 kullanıcısıyım aktif, s24 ana konusunda; yeni çıktığı ilk başlarda yüz fotoları insan fotoları ölü ruh gibi, edit kapalı olsada yapay zeka fotoları yine işliyor fotoyu bozuyor dedim, git apple al sen gibisinden beni taşladılar. Bugünde bu modelde sorun yok kusur yok diyenler gözlerine perde inmiş vaziyette. Okadar çok para verdimki hayır hayır sorun olamaz modundalar. Şimdide burda diyorum, bu telefon alınmaz almayın. Çok seviyorsanız sonraki seriyi bekleyin. Fan boy değilim hiçbir markaya, eleştirmeyi bilmek lazım.
Bu gün burada türk olduğum için mağdur edildim. İşine gelirse durumu oldu, ya ekranını değişelim yada yazılım güncellemesi. Kaldıki ben DFU moddan restore şekilde 18.1'i zaten yükledim dememe rağmen.
Bu telefonu 1 hafta deneyeceğim. Sorun yoksa eğer satacağım.
DJI drone alacam, hep bir hevesliğim vardı böylece almış olurum. Bidahada apple ürüne elimi sürmem.
yaşadığım sorunu sormuşsun buyur hocam :)
Tekrar konuyu güncelleyim,
Ekranı ücretsiz değiştiler fişte gözükeceği üzere 0$ yazmakta soran arkadaşlar olmuş.
Sorunum eski videodaki gibi korkunç değil ama halen sorunlar var, asla normal bir telefon gibi hassas dokunmatiği yok. Kırılmaz cam olsun olmasın, konu içerisinde arkadşalar camları eleştiriyorlar, o camda böyle kaygan iyi basıyor ama bu camda böyle bazen basmıyor vs yazıyorlar. Sorununuz cam değil arkadaşlar kesinlikle 16 serisi :)
Özetle eskisi gibi büyük sorunlu değil ama dokunmatik asla normal değil. Akıcı kullanışlı değil, anlık sorunlar yaşıyorum bastığım yeri görmemesi gibi. Ciddi bir daha takılma anı olursa ilk videodaki gibi, tekrar video çekip, seri numarasını videoda gösterip bir sonraki ziyarette götürecem. Ozamanda değişmezlerse polis vs çağırıp çirkefleşecem. Midem ciddi bulandı halen kullanmak istemiyorum. İkinci telefon olarka gezdirip ameleliğini yapıyorum, başka bişe değil.
Ve sorun ekran değişimine rağmen böyle olduğuna göre, ekranı etkileyen donanımsal bir arıza. Ekran değişmesine rağmen yine kötü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 18 Kasım 2024; 9:56:12 >
-
Zaten bazıları öyle bozukluk var hocam onda hemfikiriz. Buda muhtemelen ekranın büyümesinden kaynaklı bir adaptasyon sorunu. Onu yazdım yazıda zaten. Ama forumda acaba donuyordu, yazmıyormu diye kafasına takılan çok kişi var. Bende elimdeki tüm cihazlarla deneme yaptım.
Attığım videoda tutuş harici birde ayarlar menüsünde eliniz kalırsa multi touch işlemediğinden bahsediyor. Buda ciddi bir sorun ve varsa böyle birşey evet direk sorunlu ekran. Yanlış tutuyosunuz falan hikaye. iPhone 4 tede yanlış tutuyorsunuz diyorlardı tekrardan o günlere dönmeye gerek yok. Onun harici çok çok hafif basıyorum algılamıyor falan bunlara takılmayın. O çok çok hafif basabilmek için zorlanıyorum ben.
Ayrıca ESR armorite lerde bir sorun var gibi. Eski cihaz üstünde denedim cihaz basmatik oldu. Baya kullanamaz hale geldi cihaz. Şu ana kadar jetech ve blueo markalarında olumlu dönüşler görüyorum. Denemek istediğim onlar var şu anda.
Ekran sorunu yaşayanları ayırarak söylüyorum şimdiki yazdığımı onlar sonuna kadar haklı adamı çıldırtır çünkü. 12 serisi kasa açıklığı diyorlardı, 13 sarı ekran sorunları, 14 dinamik ada oled yanığı, 15 ısınıyor yanıyor diye hep birşeyler yazıldı. Bir kısmı tabiki doğruydu ama bazılarımız çok üstüne düştük. Buna kendimde dahil. 12 PM cihazımın arasına kağıt sokuyordum acaba kasa açıklığı varmı yokmu diye. Aldığımız cihazın keyfini yaşayamıyoruz böyle. Tabi tekrar söylüyorum ciddi sorunları olanları ayırıyorum sonuna kadar haklısınız. İade hakkı olanlar testlerini yapıp ona göre aksiyom almalılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolianwarrior -- 18 Kasım 2024; 9:57:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O tozlar da zamanla çerçevede iz bırakıyor büyük ihtimal..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X