< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (852. sayfa)
-
-
Kamera'da halen iphone'un önde olduğu bi gerçek. Fakat farkı çok aza indirmişler.
Forumu kullanan kesim zaten genelde sizin gibi hocam. Hepimiz meraktan alıyoruz. Yoksa birkaç eski model bile yeterli. Yenisi için de şu özellik geldi şu ısınma bitti diye kendimizi ikna etmeye çalışıyoruz .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben S21 babama verip kendime ip16 pro aldim ama S21 bile 120hz ekran ile muhtesem akicilikta calisiyordu okadar eski bir telefon olmasina ragmen. Android bu isi artik cozdu eskiden cok kotuydu, hatta suan herhalde ios tan daha iyi durumda. Apple AI ile kendini rezil etti, samsung cephesinin elle tutulur guzel kullanima sahip bir AI entegre etti. Milyarlarca dolarlik yatirim var hala adam tranfer edip apple intelligence i duzeltmeye calisiyolar soz veriyolar vs rezalet. Seneler sonra Iphone a geceyim dedim, geldigim gibi senlik basladi :)
-
iPhone'da ana sensör ne zaman değişirse o zaman yenisine geçmeye karar verdim 16 Pro'yu çok sevdim her sene o kadar para veriyoruz yaşadığımız deneyim %99 aynı. 12'den beri hepsini kullandım gündelik kullanımda ahım şahım farklar yok. Hadi 12'nin ekran parlaklığı, pil ömrü yetersizdi çentiği büyüktü diye dışlayabiliriz ama diğerler kullandıklarım 14, 15, 16 Pro modelleri birçok açıdan aynı hepsi hızlı çalışıyor hepsinin kamerası benzer kalitede güzel foto/video çekiyorlar, iyi bir ses deneyimi veriyorlar gerek yok artık her yıl yeni modele geçmeye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Degil mi oysa hayloft burcuhale gibi sadece arti yonleri konusmak lazim forum bunun icin var sonucta.
Bu arada karsilastirma videosu filan izlemedim ama x android cihazinin yerine gore daha purussuz hissettirmesi normal. Yanlisim varsa duzeltin ama bir cok uygulamada apple 80-90hz calisiyor, instagram da bunlardan birisi.
Yazdıklarımı tekrar okumanızda fayda görüyorum çünkü ben sadece artı yönlerinin konuşulmasını beklediğimi söylemedim. Ne söylediğimden sorumluyum ne anladığınızdan değil... Rahatsız olduğum nokta S25 serisi ile kıyaslama yapılması... Burası sanırım 16 Pro ve 16 Pro Max ile alakalı faydalı bilgilerin verildiği yada olumlu/olumsuz yaşanan durumların aktarıldığı ve varsa çözüm bulabildiği yer olmalı diye biliyorum...
-
Hocam bilmesem inanıcam.. milleti yanlış yönlendirmeyin.
3 ay s23 ultraya katlanıp, iphone a döndüm. Sonra teknoloji merakıma yenik düşüp hadi bir şans daha vereyim diyerek s24 ultra aldım. Sadece s24 ultra da değil tab s10+, buds3 pro, samsung watch ultra.. bunları da aldım.
En son 2 ay önce hepsini satarak mecburen tekrar apple ekosistemine döndüm.
Çok detaya girmeden sebeplerini sıralayayımda kimse benim yaptığım hatayı yapmasın.
1- Samsungda ekosistem diye birşey yok. Cihazlar kendi aralarında birbirine sadece bluetooth ile bağlılar. Tam anlamıyla bir haberleşme söz konusu değil. Sanki tüm cihazlar farklı marka ama üstlerine samsung logosu basılmış gibi.
2-) Samsung kameraları stabil değil. Bir iyi çekiyor bir kötü. İphone dan iyi çekebildiği tek yer landscape yani manzara fotoğrafları. Onu da 200mp sayesinde iyi çekebiliyor. Onun dışında portre cekim yapacaksiniz, cocugunuzu, evcil hayvaninizi vs cekeceksiniz asla iPhone un yanina yaklaşamaz. Video keza oyle.. gece cekimi keza öyle.. ön kamera keza arada uçurumlar var..
3-) Google uygulamaları bile ios a daha iyi port edilmiş durumda. Google uygulamalarının İos da daha iyi calisiyor olması büyük sacmalık ama böyle..
4-) Apple gibi Kendine ait bir bulut depolama çözümü yok. Google uygulamalarına ya da diğer 3th part uygulamalara muhtaçsınız her zaman.
5-) Yüz tanıma hala kamera ile çalışıyor ve berbat.. gece tanimiyor zaten.. koruyucu cam filmi yaptiysaniz yüz tanıma iyi calismiyor. Parmak izi sensörü de iyi calismiyor. Sirf bu sebepten aylarca filmsiz kullandim. Cok dikkat ettigim halde çizildi ekranı.
6-) Satış sonrası destek berbat.. servisler cok kötü.. ürünün aksesuarları hiç bir zaman tam olarak bulunamıyor.
Daha uzar gider.. özet geçmek istedim ama bu kadar oldu. Samsung hardware isinde basarili. Guzel cihazlar yapiyor ama software berbat.
Aklıma geldi software demişken.. evde son model 2 samsung cihazım var. Biri 75QN90D Qled TV digeri G80D 32” Oled monitor. Bu iki cihazda da apple in Air Play i sorunsuz görüntü aktarımı yapabilirken, ipadi G80D oled monitorde hdmi ile sanki laptop baglamis gibi kullanabilirken samsungda bunları yapamiyorsunuz.
Düşünsene son model Samsung Tab s10 almışsın, son model Samsung one ui arayüzlü Oled monitor almışsın birbirine bağlayıp stabil ve kaliteli bir görüntü ile harici klavye mouse kullanamiyorsun ama Apple ipad i samsung monitore baglayip kullanabiliyorsun.. Rezalet…
haa yapay zeka konusuda ayrı bir olay.. Samsung yaptı da ne oldu ? Kullandinizmi ? Ben kullandim berbat. Apple cihazlarinizi ingilizce yapip oyle kullanin apple intelligence i ve farki görün..
Özet: Yazılım stabilitesi konusunda hassas olanlar Samsung a sakın bulaşmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 26 Ocak 2025; 22:58:58 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: FinalVerdict93
3 ay s23 ultraya katlanıp, iphone a döndüm. Sonra teknoloji merakıma yenik düşüp hadi bir şans daha vereyim diyerek s24 ultra aldım. Sadece s24 ultra da değil tab s10+, buds3 pro, samsung watch ultra.. bunları da aldım.
Çok detaya girmeden sebeplerini sıralayayımda kimse benim yaptığım hatayı yapmasın.
1- Samsungda ekosistem diye birşey yok. Cihazlar kendi aralarında birbirine sadece bluetooth ile bağlılar. Tam anlamıyla bir haberleşme söz konusu değil. Sanki tüm cihazlar farklı marka ama üstlerine samsung logosu basılmış gibi.
2-) Samsung kameraları stabil değil. Bir iyi çekiyor bir kötü. İphone dan iyi çekebildiği tek yer landscape yani manzara fotoğrafları. Onu da 200mp sayesinde iyi çekebiliyor. Onun dışında portre cekim yapacaksiniz, cocugunuzu, evcil hayvaninizi vs cekeceksiniz asla iPhone un yanina yaklaşamaz. Video keza oyle.. gece cekimi keza öyle.. ön kamera keza arada uçurumlar var..
3-) Google uygulamaları bile ios a daha iyi port edilmiş durumda. Google uygulamalarının İos da daha iyi calisiyor olması büyük sacmalık ama böyle..
4-) Apple gibi Kendine ait bir bulut depolama çözümü yok. Google uygulamalarına ya da diğer 3th part uygulamalara muhtaçsınız her zaman.
5-) Yüz tanıma hala kamera ile çalışıyor ve berbat.. gece tanimiyor zaten.. koruyucu cam filmi yaptiysaniz yüz tanıma iyi calismiyor. Parmak izi sensörü de iyi calismiyor. Sirf bu sebepten aylarca filmsiz kullandim. Cok dikkat ettigim halde çizildi ekranı.
6-) Satış sonrası destek berbat.. servisler cok kötü.. ürünün aksesuarları hiç bir zaman tam olarak bulunamıyor.
Daha uzar gider.. özet geçmek istedim ama bu kadar oldu. Samsung hardware isinde basarili. Guzel cihazlar yapiyor ama software berbat.
Aklıma geldi software demişken.. evde son model 2 samsung cihazım var. Biri 75QN90D Qled TV digeri G80D 32” Oled monitor. Bu iki cihazda da apple in Air Play i sorunsuz görüntü aktarımı yapabilirken, ipadi G80D oled monitorde hdmi ile sanki laptop baglamis gibi kullanabilirken samsungda bunları yapamiyorsunuz.
Düşünsene son model Samsung Tab s10 almışsın, son model Samsung one ui arayüzlü Oled monitor almışsın birbirine bağlayıp stabil ve kaliteli bir görüntü ile harici klavye mouse kullanamiyorsun ama Apple ipad i samsung monitore baglayip kullanabiliyorsun.. Rezalet…
haa yapay zeka konusuda ayrı bir olay.. Samsung yaptı da ne oldu ? Kullandinizmi ? Ben kullandim berbat. Apple cihazlarinizi ingilizce yapip oyle kullanin apple intelligence i ve farki görün..
Özet: Yazılım stabilitesi konusunda hassas olanlar Samsung a sakın bulaşmasın.Umarım yorumunuz en beğenilenlerin arasına girer de 16 pro ve max konusunu baltalamaya gelenler utanır da yorum yapmaz hocam.
Bir de anlatamıyorsun bunlara, hep bir heyecanlılar anlamadım gitti…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
S25 degil de xbox ya da teslayla filan mi kiyaslasinlar? Yeni cikan baska bir amiral gemisiyle karsilastirilmasindan daha normal ne var? Karsilastirip olumlu/olumsuz yorum yapiyorlar. Forum mantigina aykiri buluyorsaniz konu kirlenmesin diye sikayet edebilirsiniz.
Ben de halihazırda Samsung kullanıcısı olarak büyük oranda katılıyorum özellikle ekosistemle ilgili kısmına ve geri Apple'a döneceğim Allah'ın izniyle
Sadece 'yazılım berbat' eleştiriniz biraz abartılı geldi. Tek başına telefon olarak düşününce bence gayet iyi diyebilirim hatta tutarlı bir back gesture'ı, dosya yöneticisi, galeri uygulaması, klavye vs derken daha iyi olduğu noktalar dahi var Samsung'un
Ama genel kullanım hissiyatı ve kamera konusunda kesinlikle iPhone önde hala. Samsung'un zaten kamera konusunda o aşırı zayıf shutter speed'i ile diğer iyi foto çeken androidler karşısında bile şansı yok, kaldı ki iPhone
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team McLaren -- 26 Ocak 2025; 23:15:19 > -
Karşılaştırma arıyorsanız YouTubeden çok objektif youtuberlerin videolarına bakıp merakınızı giderebilirsiniz … Bu konuda 16 pro ve max kullanıcılarının Samsung markasının yeni çıkardığı cihazın konuşulmasını isteyen kimse yoktur…
Samsungcular, Samsung forumuna
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhandsome -- 26 Ocak 2025; 23:29:40 >
quote:
Orijinalden alıntı: FinalVerdict93
Özet: Yazılım stabilitesi konusunda hassas olanlar Samsung a sakın bulaşmasın.Soylediklerinizin cogu yanlis olmakla beraber apple intelligence hakkinda bir hayli bilginiz eksik. Apple intelligence son gunlerde yaydigi yalan haberlerden, halisunasyon gorerek millete olmayan bildirimleri gondermesine kadar, dunyadaki washington post gibi buyuk haber ajansalarinin artik kapatin su apple intelligence i boyle bir haber yapmadik sorumluluk alin demesine kadar dunyaya rezil oldu olmaya da devam ediyor.
Telefonu ingilizce kullansaydiniz yada youtube da ingilizce icerik tuketseydiniz bunlari zaten benim size soylememe gerek kalmadan zaten bilmis olurdunuz.
Yapay zeka gunluk ve is yasantimin zaten bir parcasi hepsini bilmek zorundayim o yuzden kullandiniz mi dediginide tebessum etmedim degil :)
-
Hocam adam ekosistemden bahsetmiş genel olarak ve o konuda söyledikleri doğru. Yapay zeka konusunda Apple samsunga göre geri kaldı bunu biliyoruz. Ama ekosistem açısından hala en iyisi Apple. İPad MacBook İphone Apple TV hepsi birbiriyle bağlantılı. Ben de arkadaşın dediği gibi s24 ultra tablet gw hepsini aldım ama Apple ekosistemindeki rahatlığı bulamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O yuzden soylediklerinin cogu yanlis derken, bir kismi olarak ekosistemi geride biraktim. Beni de apple dusmani gibi gorebilir insanlar ama bende de Macbook air M3, mac mini M2, ip 16 pro yani cogu elle tutulur apple urunune sahibim :)
Ama iyiye iyi kotuye kotu diyebilmek gibi de bir huyum var.
Cok parasi olup apple in cogu urununu bir arada kullananlar icin katiliyorum ama sadece telefon bazinda apple samsung dan iyi deyince gulesim geliyor. Hodri meydan ip 16 pro ile samsung s21 i bile videoda karsilastirabilirim gram tekleme zorlanma isinma yok simdi yalan mi soyleyeyim.
Mesela laptop konusunda apple bana gore zirvededir, aradaki fark oyle boyle degil. Oyun falan oynama amac degilse macbook herturlu acik ara en iyi windows laptoptan bile iyidir. Ama telefon kismi oyle degil :)
ekleyeyim tabi bunlar tecrubelerle olusmus fikirler, herkesin tecrubesi farklidir fikri de ona gore sekillenebilir saygim var.
Cirkinsidir omur boyu kizlar sana kotu davranmistir tabi karsi cinsi dusman gorursun, yakisiklisindir kizlar pesinden kosar kizlar olmadan yasanirmi dersin ayni hesap :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 27 Ocak 2025; 0:39:55 >
-
Çok uzun yazı için şimdiden özür dilerim.
Oldukça yanlı bir bakış olmuş maalesef. Bazılarına katılmamak mümkün değil ama bazılarını bayağı abartılı buldum. iPhone ile uzun vakitler geçirmiş biri olarak alışamamanızı anlarım ama alışamamanız, o cihazların kötü olduğu anlamına gelmez.
Ben de uzun yıllar iPhone kullandım Sırasıyla 6, 6S, 7 Plus, 8 (4 ay sonra) X, 11 Pro
Sonrasında s22 ile Samsung’a geçtim. Orada da s22, s23 ve s24+ kullandım. Hepsini de lansmanda aldım.
Telefon ve saatler dışında, tablette de iki markanın iyi cihazlarını kullandım. Yaklaşık 1 yıl kadar m2 iPad Pro 11” ile vakit geçirdikten sonra Galaxy Tab S9 Plus kullandım.
Bunlara dayanarak ben de kendi deneyimimi, sizin maddelerinize atıfta bulunarak aktarmak istiyorum:
1- Kesinlikle ekosistemde Apple’ın yanına yaklaşamaz bu gerçek. Ama “ekosistem yok” demek de abartı oluyor. Örneğin, cihazları birbirine Bluetooth üzerinden bağlamadan, telefonunuz Kars’ta, tabletiniz ya da saatiniz İzmir’de iken, telefona gelen aramayı, diğer cihazdan cevaplayabilirsiniz. (Bkz. başka cihazlarda arama ve mesaj özelliği)
Kendi markası dışında da Microsoft ile yakın ilişkileri var Samsung’un. Windows ile senkronize kullanabilirsiniz. Telefon ve mesajlaşma, Office, Samsung Notes vs üzerinden yarım kalan işinizi diğer cihazdan devam ettirebilir, tarayıcı sekmelerinizi cihazlar arası senkronize edebilirsiniz.
Bir cihazda yaptığınız kopyalamayı diğerinde yapıştırabilirsiniz vs. Evet, bir Apple ekosistemi kesinlikle değil, ama oldukça iş görür araçları da var yani. Herkes Mac kullanmıyor, kullanmasını bile bilmiyor çoğu insan. Windows ise neredeyse çocukken alışılan bir sistem çünkü çok daha ulaşılabilir. Haliyle Windows ile entegrasyon, birçok insan için daha büyük avantaj olabiliyor. Dex bile başlı başına bir mevzu…
2- Kamera konusunda cevap niteliğinde bir şeyler karalamaya gerek yok çünkü gerçekten iPhone uzun süredir bu alanda daha başarılı. Özellikle video ile çok uğraşıyorsanız alternatifiniz yok. Ancak fotoğraf konusunda aynı olmasa da yakın performans almak mümkün. Dediğim gibi, sizi en haklı bulduğum konu bu.
3- Google uygulamaları, gerçekten iOS üzerinde iyi çalışıyor. Ancak Android’in yapısı gereği, Android üzerinde ufak tefek avantajları mevcut. Yine de bu konuda haklısınız. Ancak, Google uygulamaları port edilmese, bundan Google’dan daha çok Apple zarar eder çünkü hayatımızın merkezinde. YouTube bile tek başına yeter. Yani Apple’ın bize bir lütfu değil bu.
4- Kesinlikle katılıyorum. Koca Samsung, Samsung Cloud ile zayıf kalıyor. Fotoğraflar dışında telefona ait verileri (yedekler, kişiler, sağlık verileri, notlar vs) ücretsiz saklayabiliyor ama ekstra dosya ve foto saklayamıyorsunuz. Ancak Google bu konuda oldukça ucuz çözümler sunuyor (iCloud’a göre Türkiye’de çok daha ucuz)
Bunlara ek olarak Samsung Galeri, yine MS işbirliği ile entegre Onedrive barındırıyor ve ile sorunsuz çalışıyor. Hele ki Office 365 aboneliğiniz varsa (çoğu PC kullanıcısının var artık) 1tb depolama alanını bu abonelik içinde sunuyor. Galeri, PC Onedrive ile de senkronize çalışıyor doğal olarak. Yani illa Google Fotoğraflar kullanmanıza ya da üçüncü parti bir şeye gerek yok, kendi galeri uygulamasına dahil.
5- Yüz tanıma yok desek daha doğru olur, haklısınız. Kamera ile tanıma güvenli de değil başarılı da değil. Karanlıkta bile iş görmüyor. Ancak bu donanıma karşın, özellikle S serisinde mükemmel bir parmak izi okuması var. Diğer telefonlardaki gibi optik değil, ultrasonic bir sensör. Kullandığım üç telefonda da hiçbir zaman sorun yaşamadım. Aynı parmağı birden fazla taratarak doğruluğu artırabilir, parmak ucunuzun istisnasız her yeriyle ve her açıdan kullanabiliyorsunuz. 100 liralıktan 1000 liralığa kadar çeşitli ekran koruyucular kullandım ve hiçbir zaman sorun yaşamadım. Biraz doğru kullanım alışkanlığı olabilir, parmağı taratırken her yerini taratmak önemli. Faceid bambaşka ve çok başarılı bir sistem evet, ama yer yer parmak izi avantaj sağlarken (masa üstünde duran cihaz gibi) yer yer faceid avantaj sağlıyor (eldiven gibi)
Samsung’ta yalandan da olsa yüz tanıma ekstra bir seçenekken, iPhone’da touchid kaldırıldı ve tek seçenek var. Sonuç olarak bence dengeli bir yarış
6- Aksesuar bulmak iPhone için çok kolay ve çok fazla seçeneğe sahipsiniz. Bu çok doğru. Çünkü dünya genelinde inanılmaz satıyor bu aletler. Samsung, bin tane modele sahip ve sadece S serisi satışı baz alınırsa oldukça düşük kalır. Haliyle aksesuar üretmeye değmiyor :)
Satış sonrası ile ilgili sadece bir kez işim düştü, Galaxy Watch 5 aldığımda, 1 ay geçmeden ekran yanığı oluşmuştu, birebir değişim yapıldı. Ben ölçümlü bir deneyim yaşadım yani.
Apple ise eskiden bu konularda çok hassas ve müşteri odaklıydı. Kutudan üst hoparlörü cızırtılı çıkan iPhone X cihazımı (pasaport kayıtlı idi) şak diye değiştirmişlerdi. Umarım hala aynı seviyededirler. İki firmayla da bunlar dışında bir deneyimim olmadığından yorum yapmam doğru olmaz ama şu bir gerçek ki Apple bu konularda dünyaca ünlü
Şimdi bunlar dışında değinebileceğim bir örnek vermek gerekirse, kabloyla bağlamayı denemedim ancak Samsung TV ile bırakın tableti, telefonunuzu kablosuz olarak mükemmel kullanabilirsiniz. Şöyle ki geçtim ekran yansıtmayı, dex modu ile pc arayüzüne geçip TV’yi monitöre çevirebilir, telefonu da o an bir trackpad ve klavye olarak kullanabilirsiniz.
Dex demişken gerçekten çok underrated bir özellik bu da. Sadece telefonu bir monitöre bağlamak vs değil, örneğin tablette DEX klasik moduna geçtiğiniz anda, başarılı bir PC arayüzü ile çalışıyorsunuz. iPad’in pencere modu bunun yanında oyuncak kalıyor. İki cihazda da klavye mouse bağlıyken bir excel dosyası üzerinde çalıştığınız zaman farkı anlıyorsunuz.
Yapay zeka… Şahsi düşüncem, telefonlara gömülü yapay zeka özellikleri şimdilik pazarlama stratejisinden öte gidemiyor. Çok kullanılmıyor yani. Ama olduğu kadarını değerlendirirsek, bunun Apple adına savunulacak bir yanı yok çünkü TÜRKÇE YOK. Bizler için maalesef yok hükmünde bu yüzden. Hatta Türkçe, geleceği belirtilen diller arasında bile yok, o kadar yok yani :))
Samsung tarafında ise birkaç ay içinde dilimize entegre edildi. Tarayıcısındaki sayfa özeti, sesli notları yazıya dökmesi ve bunu kişi kişi ayırması, çeşitli çeviri özellikleri oldukça başarılı çalışıyor. Telefonla konuşurken anlık çeviri işi hala tırt bence de. Galeri özellikleri ise gayet başarılı. Obje silme, objenin yerini değiştirme ve çizimden görüntü ile fotoğraflara bir şeyler ekleme konusunda da çok iyi çalışıyor, örnek fotolarım var bu konuda :)
Siri 2.0 belki çok iyidir, ancak TR olmadıktan sonra anlamı yok. İngilizce biliyorum ama bilmek zorunda değilim, ki bilsem de sokak ortasında telefonuma İngilizce komut vermek istemiyorum. Ancak mevcut Türkçe Siri ile Gemini kıyaslanamaz seviyede. Gemini, karşılıklı konuşurken sözünü kesip başka bir komut verebileceğiniz kadar gelişmiş bir yz.
Apple Intelligence belki daha başarılı olacaktır çünkü yazılım konusunda köklü bir şirket, ancak şimdilik bizim yüzümüze bakmıyorlar.
Genel olarak, artık Android de iOS kadar stabil aslında. Kendine göre avantajları da dezavantajları da olan bir sistem. Android’in tüm klavye uygulamaları, tahmin ve düzeltme konusunda iOS’un yerleşik ve üçüncü parti klavyelerinden daha başarılı mesela.
Android, stabil olmaya stabil ancak yapısı gereği bozulmaya müsait bir sistem. Çünkü size açık, kurcalayarak, korsan uygulamalar yükleyerek vs bozmak mümkün maalesef. Ama Samsung alıp, jailbreaksiz bir iPhone’da yaptığımız gibi standart günlük kullanımı tercih ederseniz, gayet sorunsuz ve stabil kullanım sunuyor. Kasmıyor, donmuyor, uygulamalar eski yıllardaki gibi çökmüyor vs aynı rahatlık var. iOS ise kestirmeler vs gibi kendine has mükemmel özellikler sunuyor. (Samsung rutinler, bu konuda çok basit kalıyor)
Sözün özü, birini yüceltmek için diğerini gömmeye gerek yok. Burada Samsung parlatmak için yazmış gibi oldum ama şu an iPhone kullanıyorum ve çok memnunum. Amacım Samsung övmek değil, ikisini de severek kullanan biri olarak gereksiz yerildiğini düşündüğüm için savunma pozisyonunda yazmak durumunda kaldım. Yoksa bunu tam bir karşılaştırma niyetiyle yazsam, iPhone’un avantajları da paragraflarca sürer. Tüm modellere aynı gün ve düzenli update vermesi bile başlı başına mükemmel olay mesela…
Hiçbir firma bize bunun için para vermiyor, kurdele takmıyor. Hangisi bize daha çok keyif veriyorsa onu kullanmakta özgürüz. Seçenek sunulması her zaman bizim işimize gelir.
Fifa uzun yıllardır daha iyiydi ama PES gibi bir alternatif de vardı ve yarış sağlıyordu. PES öldü, Fifa 5 senedir aynı oyunu çıkarıyor. Keşke Windows Phone da yaşayabilseydi mesela. Rekabet iyidir, Apple da mükemmel telefonlar yapıyor, Samsung da…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shafck -- 27 Ocak 2025; 1:27:32 >
-
Hocam ben tüm Apple cihazlarımı İngilizce kullanıyorum ve benim de aynı şekilde günlük işimin bir parçası. Chat GPT yi de Siri ye entegre şekilde kullanıyorum. Apple da en çok kullandığım kısmı ise Writing tools özelliği.
Verdiğiniz örnek çok münferit.. Bende bir örnek vereyim. Samsung ''arama yardımcısı'' gibi bir özellik tanıttı ve her fırsatta bunu lansmanlara dahil ediyor. Ne diyor iddiasında simültane çeviri yapacak telefonla konuşurken karşı tarafa.. Denediniz mi ? Ben denedim. Rezalet ötesi.
Uzun yıllardır Samsung ve Apple kullanmış herkes şunu çok iyi bilir ; Apple yeni bir özellik getiriyorsa mutlaka ya iyi çalışıyordur ya da iyi çalışmak üzere çok kısa sürede tamamlanacaktır. Samsung yeni bir özellik getirdiyse kesinlikle iyi çalışmıyordur, çok büyük eksikleri vardır, bu eksiklerin samsung yazılım mühendisleri tarafından kısa sürede tamamlanma imkanı da yoktur ve sadece ''yaptık'' demiş olmak için yapmıştır. Samsung bunu geliştirmek için 10 yıl uğraşır, en son ya bu işten vazgeçer, ya da kimse artık o özelliği konuşmuyor olur. (Örn. bixby sahi ne oldu bixby e ? kullanan samsung kullanıcısı var mı ? yoksa google asistant mı kullanıyor herkes? )
Bu aslında biraz da Korelilerin huyuyla ilgili. Uzun yıllar koreli firmalarla çalıştım. Japonlarla alakaları yok.. Her işleri yarım yamalak. Samsung da bunun en büyük göstergesi zaten.
Ben doğrudan kullanıcı yorumlarımı yazdım. Katılıp, katılmamak sizin elinizdedir. İki firmanında tüm ekosistemindeki, tüm cihazları satın alıp kullandım. Parasıyla rezil olmak isteyen Samsungda ekosistem yapsın kendine, sonra da bu yazdıklarımı hatırlasın. Benden bu kadar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 27 Ocak 2025; 7:57:51 >
-
Pasaport kaydı yaptırılmış ve 3 takvim yılını doldurmuş cihaz ise evet..
yani şu an 2022 yılı ve öncesi kayıt yaptırılmış cihazları takasa kabul ediyor..
Hocam ikisi doğrudan rakip markalar ve bu başlığa girip acaba hangisini alsam diye araştıran kullanıcılar var. İnsanların yanlış yönlenmesini istemem. Son model Samsung ekosistemi satın alıp, kullanmış ve tekrar. Apple ekosistemine dönmüş biri olarak tecrübelerimi yazıyorum ki kimse hata yapmasın.
Samsung S25 Ultranın fiyatını açıkladı 85.000 TL olarak. Şimdi size bu telefonu aynı gün 85.000 Tl ye alanlar olduğu gibi, 61.000 TL ye de alanlar olduğunu söylesem ne düşünürsünüz? Hem de aynı Samsung.tr den.
İşin saçmalığı burdan başlıyor işte.. Distribütörün fiyat politikası bile kullanıcıyı korumaya yönelik değil. Buna ne derseniz diyin Samsung a bu konuda daha ağır konuşurdum ama forum müsait değil buna.
Alıntıladığınız mesajda benimle aynı fikirde olmadığınız tek noktanın Samsung un bulut depolama kısmında windows ile çalıştığını belirtmişsiniz. İyi de hocam bu sistemleri kendi sağlaması gerekir. Ben windows denilen çöp ekosisteme hiç bir yedekleme yapmak istemiyorum. Rezalet bir durum. Ayrıca yarın windows ile iş birliğini sonlandırıp/sonlandırmayacağının da bir garantisi yok. Çok güvensiz bir durum benim gözümde. Eğer bir Samsung telefonunuz varsa ve telefonunuzun yedeklendiğinden emin olmak istiyorsanız hem Samsung hem google hem Windows a ait yedekleme araçlarını kullanmanız gerekiyor.
1-) Samsung ile notları, kişileri, wifi şifrelerini vs yedeklemeniz lazım
2-) Windows ile fotoğrafları, dosyaları vs yedeklemeniz lazım
3-) Google ile google play yedeklerini, WhatsApp yedeğini, uygulamaları, şifreleri vs yedeklemeniz lazım
Rezalete bak.. 3 tane ayrı uygulama kullanmanız gerekiyor telefonu yedeklemek için. Ancak sıkı durun. Yine hala tam yedeklenmemiş oluyor. Örn. yeni telefona geçtiniz ve arıyorsunuz eski Telefondaki ''Downloads'' klasörü nerede? yedeğim, yeni telefonuma geçtimi? cevap : yedeklenmedi.. Çünkü öyle bir sistem yok.
Öbür tarafta ben bugün iPhone umu çöpe atıp, gidip yeni bir iPhone satın alayım sadece kullanıcı adı şifrem ile telefonum olduğu gibi bana geri geliyor. İşte samsung un bunu sağlaması hala imkansızken, ekosistem filan konuşmanın manası yok bence.
Ekleme : Samsung dex berbat bir özellik bence. Hiç bir zaman ufak bir laptobun yerini alamaz. Wi-fi de kullanışlı değil latency çok fazla. Hdmi ile bağlantıda ise görüntü kalitesi çok yetersiz ve telefon ciddi ısınıyor. Dex işi yine samsung un yaptığı yarım yamalak işlerden biri. Bir de tablette Classic Dex ve New Dex diye iki tane DEX çözümü sundu. Onlar da birbirinden berbat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 27 Ocak 2025; 8:13:3 >
-
Hocam yapmayın ben çeviriyi iki üç defa kullandım. Hayat kurtarır nitelikte bir özellik ve gayet iyi çalışıyordu. Pixel 9 xl aldım Google ın kendi cihazı onda bike yoktu. Evet Apple bir şey yaparsa geç gelir ama sıkıntısız çalışırdı. Uygulamalar her zaman daha optimizedir. Ama yiğidin hakkını vermek lazım. Apple yapay zeka işinde geç kaldı maalesef.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kamera lensi için temizleme kiti, hamur, pompa ya da bez, kullanabileceğim bir ürün var mı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X