< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple iPhone 16e [ANA KONU] (19. sayfa)

-
-
Samsung fe dediğiniz s24 fe ise 25k fiyata alınıyor. 16e 47k.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Xiami 14 , 13 saatmi hahaha, 6 ay sonra çöp olam lityum polimer bataryası ile 4-5 saat ekran süresi verirse öpsün başına koysun
Sebep ne acaba? Telefon görüşmesi düşük çıkabilir belki ona yeni modemdendir der geçeriz ama video izleme süresi, oyun oynatma süresi falan nasıl düşük çıkabiliyor? 4005Mah batarya var cihazda şu listenin hepsini mahvetmesi lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 9 Mart 2025; 0:25:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
22-23 bin bandına çok rahat bulunuyor S24 FE. Fiyat olarak 16e ile kıyaslamak saçma, ama 16e pahalı geliyor diyen birine iPhone 13e 33K vereceğinize S24 FE alın derim şahsen.
Madem çok fark yok keşke 16 ve 16 Pro da böyle daha küçük kameralar kullansa. Yine 3 kamera olsun ama devasa kamera adalarına yer harcamak yerine ufak kameralar koyarak kocaman bataryalar koyabilirler cihazlara.
Yukarıda sanki kıyaslamışlardı hocam ona tepki olarak söyledim. İOS kullanmak isteyen düz kullanıcı 13 alıp geçsin bence şu anda en makulü o. Androidde şiir gibi cihazlar var tabi oraya hiç girmiyorum. :) sizde de se2020 vardı sanki benim gibi yanlış hatırlamıyorsam. :)
quote:
Orijinalden alıntı: Etzel45
Düz kullanıcı için makro, geniş açı gereksiz özellikler mi? Yapmayın Allah aşkına bu kadar düz kullanıcı iseniz iPhone 11 de işinizi görürdü. Nasılsa düz kullanıcıya a18 8 gb ram de gereksiz. Bu fiyata bu derecede vasat bir telefon alınmaz. Se 2020 var pil harici çok iyi düz kullanıcı 7000₺’ye sahip olabilir kalan 40.000₺ ile de kuyumcudan düz altın alır geçer.Cep telefonuyla foto çekenlerin çoğu sosyal medyada paylaşım yapmak için kullanıyor. Ben mali müşavirim kendi açımdan evrak tarama işi dışında aile fotoğrafıyla dolu telefonun hafızası. Çevrenizdeki insanların telefonunu alın bakın kaç geniş açı, kaç makro çekim var. Kamera uzun kullanım için tercih faktörü değildir. İşlemci, yapay zeka desteği ve batarya büyüklüğü ise uzun kullanım açısından önemli özellikler. 35-40bin aralığında mantıklı dedim zaten. İ11 i geçin i15 bile bu telefon varken benim tercihim olmaz. Onlarda yapay zeka desteği yok, bataryaları buna göre yetersiz ve işlemcileri güncel değil. Çok sık telefon değiştiren veya marka bağımlısı biri değilim. Şuanda hala lg g7 thinq kullanıyorum ve hala memnunum (6 yıllık). İhtiyacınıza uygun doğru telefonu alırsanız uzun yıllar kullanırsınız. İ16 pro max yada s25 ultra da alabilirim ama onları uzun yıllar kullanacağımı düşünmüyorum. S25 in işlemcisi biraz soru işaretleri oluşturuyor, 16e ise bence bir miktar pahalı. Günün sonunda 90bine telefon almak yerine 35-40a alıp 45-50 bini farklı alanda değerlendirmiş oluyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
SE 2020 vardı ama şuan 16 ya geçtim, pili ilk zamanlardan beri zorluyordu beni ama yine de 3 senenin biraz üzerinde kullanmış oldum kendisini.
Bence şu saatten sonra sıfır iPhone alan biri 16e nin altında bir şey almasın. İkinci elde fiyatına göre her şey alınır o ayrı 😀
Onların segmenti farklı. O telefonlar adı üstünde pro. İçerik üreticileri veya profesyonel fotoğrafçılıkla ilgilenenler için ideal telefonlar. Sektörün öncüsü firmalar tepe modellerini en güçlü özelliklerle doldurmak zorunda yoksa pazarda yerini kaybeder. Bizde adam kahvesinin yanında gösteriş için alıyor bunları o ayrı.
Snapdragon 8 Elite bence müthiş çip, son yıllarda çıkan en ilgi çeken çip diyebilirim hatta. Ama şunu da deneyimledim cihaz Android olunca o gücü kullanmak bazen zor oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 9 Mart 2025; 1:23:53 >
7 yıl güncelleme desteği sunduklarına göre gücünü tartışmaya gerek yok ama telefonlara tam optimize değil sanırım. Mediatek dimensity 9400 8 elite göre daha optimize ama onun da uzun süre götürüp götürmeyeceğini bilemeyiz, mediatek sonuçta. Günün sonunda fiyatı aşağı düşerse i16e f/p açısından daha mantıklı bir tercih olacaktır.
Cihaz 43’lere kadar düşmüş, hayırlı olsun. 40’lar artık çok daha yakın
Snapdragon 8 Elite Android tarafında güncel olarak kendi çekirdek mimarisini kullanan tek işlemci. Yani Applenin yaptığı gibi kendine özgü bir işlemci dizilimi kullanıyorlar. Onun dışındaki tüm modellerde hazır ARM Cortex çekirdek yapıları var. Bu işe yıllar önce Exynos ile Samsung girmişti ama artık onlar da son birkaç senedir hazır çekirdek kullanıyor. O anlamda güzel bir çip 8 Elite. Devamı da gelir diye umuyorum.
Birkaç sorunu var bu arada o doğrudur ama A17 Pro kadar da ciddi sorunlara konu olmadı bence. Yeni mimariye geçiş kaç senedir bu işi yapan Apple için bile zorlayıcı oldu, A18 ile toparladılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 9 Mart 2025; 1:38:17 >
Fiyatlama skalasına bakarsak iPhone 16 58 bin, 15 50 bin olduğu için 16e nin de 42 bin olması lazım (dolar cinsinden fiyatlarını baz alırsak) o yüzden çok yakın zamanda 42 bin bandında dengelenir fiyat. Daha da düşer mi derseniz 42 den aşağı anlık düşebilir kampanyalar olabilir ama ortalama 42 den satılır. İthalatçı garantili olanları saymıyorum tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 9 Mart 2025; 1:45:16 >
ben a101 den 39.999 bekliyorum eski se dede ilk bir ayda radikal fiyat düşüşü olmuştu.
-
Çıktığından beri bir çok inceleme videosu inceledim. En çok gözüme çarpan kameranın yeterli ışık olmayan alanlarda odağı çok dağıtması insanda soru işareti oluşturuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 9 Mart 2025; 9:8:43 >
-
Kaydırmalı lens yok bu cihazda en büyük etkenlerden biride o bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X