Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1412. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28.315
Cevap
965
Favori
1.935.375
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14101411141214131414
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın zamanda arada kalmış birisiyim, m4 base space gray aldım bütçem m4 proya yetmiyordu. air mi alsam boşa mı o kadar para veriyorum acaba vs diye düşünürken kullandıktan sonra değeceğine ikna oldum açıkçası.

İz konusunda eğer elinizi cipse sokup ya da kafanızı karıştırıp klavyeye dokunmazsam bir sorun yaşamıyorum kasada. Klavye eliniz terleyince vs lekeleniyor tabi çok dert edilecek şeyler değil ben daha çok sorun yaşarım diye düşünüyordum. Gün içinde ordan oraya taşıyorum elimde, parmak izi sorunu yaşamıyorum diyebilirim.

Air'e göre daha ağır fakat bunun karşılığında 2 fan vs alıyorsunuz çok dert etmemelisiniz. eğer zaten monitörleriniz-telefon 120 hz ise 60 hz air ekranına bakmak keyif vermeyecek. Bence en mantıklı mac 90 bin lira altına 9 taksitle alınmış m4 pro. karşılığını kesinlikle verdiğini düşünüyorum. 16 ram bende bazen sıkıntıya düşüyor takas kullanıyor ki daha zorlayacak çok iş yapamadım, bence 24lük m4 pro daha iyi seçim. 4. nesil olduğu için artık sorun çıkartan problemler çözülmüş durumda. 2 sefer ne resetleyebildim ne kapatabildim düğmeden kapatmak zorunda kaldım belki de benim programların sıkıntısıydı ve çakıştı. İlk gün aldığım için sorun yaşamış da olabilirim.

Arada kalabileceğiniz tek ürün bence asusun yeni çıkardığı ai 390'lı işlemciye sahip cihazı olmalı, o da ne kadar sorunsuz olur o tartışılır. 2 sene sonra satmak isteseniz yarı fiyatına verseniz de satabilmeniz zor olabilir vs diye düşünerek mecburen mac'e yöneldim.

Bence cihaz fiziksel-donanımsal olarak süper, macos saçmalık. windowsa göre çok geri ve sezgisel değil. ekranı ikiye böldüğümde cmd tab ile tek tek seçemiyorum vs windowsta alıştığım şeyler macosta olmadığı için zorlanıyorum ben. varsa da ben bulamıyorum. siri çöp, chatgpt entegrasyonu ayrı çöp. dosya ismini beğenmediği için usbden kopyalayamadım falan saçma sapan bir os gerçekten bazı konularda delirtiyor. Store fiyatları ucubelik. iphone varsa yeni entegrasyonlar keyifli duruyor.

Ama gerçekten totale baktığınızda alınabilecek başka laptop bulamadım. 1 aylık maceram bu şekilde.

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Kişiye göre değişir bunun cevabı. Şahsen airin hafiflik ve inceliğini aradım, arada çok fark yok gibi.görünse de o ekstra ağırlık ve kalınlık hissediliyor. Air bir nevi tablet mantığıyla evin içinde heryere taşınıyordu, proda bunu yapmak istemiyorsunuz, ama ev dışı taşımada çok farketmez bence.
  • Genelde kucağımda değil masada kullanıyorum sadece taşırken sırtımı ağrıtmasın benim için yeterli. Air'ı bekleyene kadar air fiyatı proya yaklaşacak  

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Hocam alt tarafı 300 küsür gram fark var. Fark küçük sudan bile az. Takılmayın bence bu kadar. Hangisini almak istiyorsanız onu alın. İkisi de hafif. Eskiden 2.5-3 kilo idi laptoplar :)
  • şu sıralar yine fiyatlar arttı kasım fırsatlarını kaçırdım, m4 macbook pro taksitli en uygun nereden alabiliriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bömes -- 20 Aralık 2024; 22:0:26 >
  • bömes kullanıcısına yanıt

Amazonda 12core 24gb ram 512 14 lük 85.499 9 taksit.

• Rektangular R kullanıcısına yanıt

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Benim için oldukça faydalı oldu. Bugüne kadar genelde Fedora, Arch ve Windows kullanmış bir kullanıcıyım. Kişisel özelleştirme yaptığım Arch Linux'la kendime güzel bir ekosistem kurdum. Taşınabilirlik ve pil durumundan dolayı M4 Pro almayı düşünüyorum. Bu fiyatlarda benzer bir cihaz bulamadım. Pencere yönetimi vb. nedenler beni düşündürüyor. Arch üzerindeki konforumu kaybetmek beni üzer mi hiç bilmiyorum. İlk başta Air ile bu ekosisteme girmeyi düşündüm fakat dediğiniz gibi 60 Hz artık çok yetersiz geliyor. Ayrıca fan olmaması da ciddi düşündürücü bir durum. CPU'nun frekans düşürmesi gibi durumlarla karşılaşabilirim .

• lexfer L kullanıcısına yanıt
    Örnek gösterir misiniz hocam ben de arayıştayım
  • Bozkurt__ kullanıcısına yanıt
    Ben de geçen ay Kuveyt Türk peşin fiyatına 12 taksitle 13 inç Macbook Air M3 16/512 aldım 57.099 TL'ye. Ayda 4.750 TL'ye geliyor. Air M4 çıktığı zaman M3 ve M2 fiyatlarının düşeceğini düşünüyorum fakat dolar kurunun artma ihtimali var fiyatlar tam tersi yükselebilir de. Ayrıca faizsiz 12 taksit kampanyası 31 Aralık'ta bitiyor diye biliyorum. Bu sebepten ötürü Air M4 beklemek yerine standart kullanıcı olduğum için Air M3 aldım.
  • vnc3 kullanıcısına yanıt
    12 taksit fırsatını bende değerlendireceğim. Çok cazip şuan haklısınız
  • ebony E kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın sürekli rahatsız ediyorum ama bu whisky yada crossover gibi emülatörlerde indirmeyi taşınabilir ssd olarak nasıl varsayılan yapabilirim?
  • vnc3 kullanıcısına yanıt

Peşin fiyatına taksit nasıl yaptınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇevreMühendisi -- 22 Aralık 2024; 8:14:51 >
  • Hamdi Alemdar H kullanıcısına yanıt

Günaydın,

Dediğim gibi ikisini de kullanmadım, Wine benim için yeterli. Ama küçük bir google araştırması ile aşağıdaki linklere ulaştım. Eminim youtube videoları da vardır.

Kolaylıklar dilerim.

github
    How can I increase disk space · Whisky-App · Discussion #259
    https://github.com/orgs/Whisky-App/discussions/259

• mediamarkt
    APPLE MC8G4TU/A/MacBook Air Apple M3 İşlemci (8 Çekirdek CPU-8 Çekirdek GPU)/16GB RAM/256GB SSD/13,6"/Space Grey Fiyat & Özellik | MediaMarkt
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_apple-mc8g4tuamacbook-air-apple-m3-islemci-8-cekirdek-cpu-8-cekirdek-gpu16gb-ram256gb-ssd136space-grey-1241247.html

M3 16 gb ram. 42000 maximum ve world karta peşin fiyatına 9 taksit. Diğer renkleri de aynı fiyat.

• Arkadaşlar özel bir kolejde öğretmenim.İndirim özel sektordekiler içinde geçerli mi ? Ayrıca M1 ve M2 modelleri kıyaslayınca hangisini tavsiye edersiniz.Nereden almalıyım ?
  • ownerplus kullanıcısına yanıt

Maximum, bonus veya bankkart varsa Amazon'dan, World varsa MediaMarkt'tan tavsiye ederim genelde fiyatları eğitim indiriminin altında oluyor ve faizsiz 9 taksit imkanı sunuyorlar.

• Arkadaşlar merhaba .

Mac mini M4 alacak gibiyim . Mac konusunda deneyimim sıfır .

Deneyimli arkadaşlardan şunu öğrenmek istiyorum .

Mac mini yi bağladığım monitör önemli midir ?

Bazı monitör yorumlarında " mac bilgisayarımla tam uyumlu vs " gibi cümleler görüyorum .

Yani uyumlu ne demek , uyumsuz nasıl oluyor ?

Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum .

Şimdiden teşekkür ederim.

• Bugün mağazada denedim fazla ağırlık farkı yoktu. Amazon'dan aldım m4 proyu, air'ı beklemeye kalkarsam pro fiyatına air alacaktım.

• Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

hayır hiçbir önemi yok, hdmi çıkışlı en kötü monitör bile işinizi görecektir.

sizin ne görmek isteyeceğiniz konusu ise sonsuzdur, tn panelden oled panele kadar uzar gider. mesela ben ofiste 400tl'ye aldığım 2.el Asus monitör ile yıllardır kullanıyorum.

tam uyum konusu için apple monitör almanız gerekir , parlaklık, kamera, yüksek ses aktarımı gibi. onun dışında mini de bunlara pek ihtiyaç yok MacBook için alınacak ise pd usb-c çıkışlı monitör tercih sebebidir, hem şarj olur hem de yüksek bant genişliğinde görüntü ve veri aktarımı sağlar.

• ahmtulsnn kullanıcısına yanıt
    güzel fiyat amazonda 48 görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 14101411141214131414
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.