Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1418. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28.524
Cevap
969
Favori
1.950.741
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14161417141814191420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sert plastik kılıfların tırnak kısımları biraz fazla kalın oluyor hocam. bu da ekranın tam düz kapanmasını engelliyor. en azından benim aldığım sert kılıfta öyleydi ben de kullanmayı bıraktım. tırnak kısımları kapanmaya engel olmayacak bir kılıf veya sticker bulursam deneyeceğim.

• SezerBulutt S kullanıcısına yanıt

Tesekkürler bilgi icin. Evet bende oncesinde ayni durumla karsilastim.

• tech.man kullanıcısına yanıt

Tesekkurler bilgi icin.

• Arkadaşlar doğru düzgün ve uygun fiyatlı thunderbolt ssd kutusu veya harddisk bulamadığım için kingston xs1000 aldım.

Mac mini m4 16x512 da video edit için kullanmayı planlıyorum. Macler ne yazık ki usb 3.2 gen2 2x2 arayüzünü desteklemedikleri için 20gbps okuma yazma hızı olan ssdleri 10gbps olarak çalıştırıyormuş. Koskoca ülkede thunderbolt ssd case düzgün bir şey bulamadım, bir tek bigboy diye bilinmeyen bir marka varmış onun fiyatı da 4500₺ şeklinde.

Bilginiz olsun sandisk harici ssd ler maclerde sorun çıkartabiliyormuş genelde samsung t7 kullanmışlar ancak fiyat farkı çok olunca şansımı kingstondan yana kullanmak istedim.

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU]
    Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU]amazon
    Kingston XS1000 1TB SSD, USB 3.2 Gen 2, 1050MB/s, Taşınabilir SSD
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CCQB7BN7

• mac air ile ilgili bir ana konu var mı ben göremedim de

• selmand kullanıcısına yanıt

Sandisk konusunda naçizane görüşümü bildirmek isterim, Mac'lerdeki durumunu bilmiyorum ama sandisk'ler en fazla bozulup sorun çıkaran belleklerin belki de en başında geliyor. Bu sebeple bir kaybınız yok. Kingston candır, güle güle kullanın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebony -- 3 Ocak 2025; 9:37:42 >

İş görür bunlar ama samsung T7 de olsa çok fark etmez.

USB3 modunda mac cihaza ne takarsanız takın en fazla 900MB/s civarı okuma/yazma alabilirsiniz, daha fazlası olmaz.

Bu tür dramsız usb cihazların temel iki sorunu var :

1. Dram olmadığı için, diskteki boş alanın bir kısmını cache bellek olarak kullanıyorlar. O alandan daha büyük bir dosyayı kopyalamaya çalışırsanız, transfer hızı cache bellek dolduktan sonra aşırı düşüyor. Aşırı düşük derken tahammül edilemez, saç/baş yolduracak kadar yavaş. 220GB civarında parallels desktop dosyası vardı, tek dosya, şunu bi kopyalayayım dedim samsung T9 diskti galiba, başladı süper hızlı, ancak 150gb tan sonra bir de baktım 40MB/s hızına düştü, abartmıyorum, USB 2.0 hızına düştü.
    2. Diskin son %20sini doldurmamanız gerekir, çünkü cache bellek çok azalacağı için transfer hızları disk %80+ doluluk oranına gelince yine düşmeye başlayacak.

Bu söylediklerim daha çok yazmayla ve büyük boyut transferler ile ilgili. Okumada fazla sorun olmaması gerekir.

Edit :

Daha uzun vadeli bir çözüm mevcut ama en az 2TB ile başlanırsa anlamlı olur. Minimum 6500tl gibi maliyet.

2TB pro bir SSD almak (kingston kc3000, kinsston renegade, samsung 980/990 pro vs... gibilerden) : 5500-6500 arası maliyet. Bu parça 5 yıl garantili.

Şimdilik geçici bir nvme usb 3 kutu almak : 600TL-900TL arası

2TB disk yapıp kullanmak, ileride 30euro kısıtlaması biraz gevşeyince USB4 veya Thunderbolt3/4/5 bir kutu alıp 2TB ssdyi ona taşımak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.man -- 3 Ocak 2025; 11:37:46 >

Bende edit icin M4 Mac 24 256 aldım. Samsung t7 ile kullanacağım. Şimdilik amatörüm yetersiz kalırsa ileride M4 pro Mac mini alırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

150gb imiş dosya yazma cache belleği yeterli diye düşündüm. İptal mi etsem ne dersiniz?

• netmaster1903 N kullanıcısına yanıt

Dostum 256 yetersiz geliyor en az 512 almalısın ben zamanında m1 base aldım 256 cidden yetmiyor harici disk her zaman tat vermiyor.

Ben aynı kingston diskin 2tb olanını 3200TL 9 taksit olarak almıştım, hiç ihtiyacım yokken fiyat aşırı uygun diye. Denedim, aynı sorun mevcut, iade ettim.

Bütçeniz varsa uzun vadeli seçeneği tavsiye ederim, ileride tb5 bir kutuya takıp 2tb pro ssdyi 6000MB/s gibi hızlara ulaşmanız mümkün olur, hem de 5 yıl garanti. USB3 nvme ssd kutusu içinde bile pro ssdnin performansı iyi, en azından kabuşl edilemeyecek kadar düşük seviyelere düşmüyor hazır usb3 tabanlı harici ssdlere kıyasla.

Yurt içinde bulamadım yurtdışından temin edilebilir bu kutular
    Tb destekli

hyperdrive next usb4
    Zike drive usb4
    Satechi usb4
    Adata se920 (kendi ssd)
    Jeyi usb4

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam selamlar. Bende baz model bir mac mini m4 satın aldım teslimatını bekliyorum beklerken de bir yandan eksikleri tamamlıyorum. SSD konusu ile ilgili aşağıdaki ikiliyi düşündüm böyle bir çözüm mü daha iyi olur yoksa alternatif olarak önereceğiniz bir çözüm var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkngler -- 3 Ocak 2025; 13:17:35 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• frkngler F kullanıcısına yanıt

2tb Samsung 980Pro ve Ugreen Nvme kutu olarak görünüyor, linkler doğrudan açılmıyor. İyi bir ikili olur. Ben de geçici olarak Ugreen kutu alıp içine WD-black sn850x taktım 2tb, 900MB/s okuma/yazma veriyor macbook cihaza takınca, hertürlü kullanım için yeterli.

Ancak 980Pro çok eski bir model, yerine kingston kc3000 veya 990pro düşünebilirsiniz fiyat farkı çok yok ise. 980pro da iyi bir seçenek ama 990pro benzer fiyat yanılmıyorsam.

Not : Kingston kc3000 4tb modeli çift taraflıydı, yani her iki tarafında da nand çipleri mevcut, öyle ise kutuya takmakta sorun çıkabilir diye onu elemiştim galiba 4tb ssd seçimi yaparken. 2tb aynı durumda mı bilmiyorum, kolay iadesi olan biryerden alıp denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.man -- 3 Ocak 2025; 14:8:16 >

Hocam peki 10gbps ssd kutularında hangi chipseti önerirsiniz, RTL9210 mu yoksa JMS583 mü?

• redsmoke R kullanıcısına yanıt

RTL öneriliyor diye biliyorum, araştırmıştım, ama çok farketmez galiba pro ssd ile, 900MB/s okuma yazma pro SSDyi zorlamayacak bir hız, cihazın 7000MB/s civarında okuma/yazma kapasitesi var, normalde bu tür ssdler çok ısınınca hızı düşürüp en düşük 900MB/s seviyesine iniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.man -- 3 Ocak 2025; 14:35:11 >

Dosya kopyalama amacım pek yok, video editingde sorun çıkartmazsa kullanırım diye düşündüm 1080p video edit yapacağım.

1920X1080(FHD) – 1080p 6Mbps imiş bu hdd 10mbps hızında okuyacak yeterli diye düşündüm.

3840×2160 (UHD) – 2160p/4K 25Mbps, 4k video editi yapsam yetmezdi ama şu anda mac mini den de o performansı beklemiyorum fullhd yeterli bana.

Amazondan almışsınnız, denersiniz hertürlü, olmazsa iadesi mümkün nasılsa.

Zaten en uygunu deneyip karar vermek olur.

• Aşırı kullanışlı bulduğum, aynı zamanda tamamen ücretsiz olan iki uygulama, en kolay homebrew ile yüklenebilir ikisi de, veya kurulum dosyasına ulaşabilirsiniz github sayfasından:

Stats : Menü çubuğuna yerleşip, disk aktarım hızlarından, fan hızına, sıcaklığa vs.. tüm sensörlerden bilgi alıp gösterebilen ücretsiz uygulama, hangi bilgilerib görmek istediğinizi özelleştirebiliyorsunuz. Sürekli çalışması gerekmeyen birşey zaten, gerektiği zaman çalıştırıp sonrasında kapatmak en iyisi.

Maccy : Windowsta olana çok benzer ama daha gelişmiş clipboard history uygulaması (kopyalanmış metin ve imajların listesini tutan ve geri çağırabilen uygulama). Başka alternatifleri de var çokça ama en kullanışlısı bu geldi bana ve tamamen ücretsiz, menü çubuğuna yerleşiyor. Sürekli çalışabilir. Kısatuşlarını özelleştirebiliyorsunuz.

• mac air m3 için usb hdmi ethernet çoklayıcı ne önerirsiniz sıkıntı yaşamayacağım kaliteli f/p ürün oalrak

• 
Sayfa: önceki 14161417141814191420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.