Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1417. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.367
Cevap
963
Favori
1.939.450
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14151416141714181419
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende macbook pro da var mac mini de eğer taşınabilir olması ihtiyacı yoksa mac mini al hiç düşünme. Ayrıca mac miniyide acil durumlarda çantaya at götür tv ye bağla kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmutCAN41

Peki hocam bende oled panelli ultra 5 işlemcili laptop var aklımda birde Macbook Air M3 öğrencilik için ve film dizi için tavsiyen ne olurdu yoksa ortalama bir tablet ve 20 bin TL ye laptop almak mı mantıklı

core 5 ultra 30 binden fazla edecek cihaz pek değil. Yeni stokları girmiş 40k'dan satıyorlar bence değmez. Evet ekranı vs çok daha iyi ancak 16 m3 airleri 42k'dan verildiği yerde başka maceraya gerek yok bence. Tek düzgün cihaz alıp yola devam etmek daha iyi.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Hocam benim de aklımı Koray Birand karıştırdı.

Bu cihazı çok övdü f/p kralı diyor. Kendisinde çok fazla mac ve windows cihaz varken 2019 i9-16" macbook pro o para için çok iyi işler çıkarıyor diyor.

Hiç aklımda yokken aklıma düşürdü bunu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendisbiri -- 1 Ocak 2025; 15:27:48 >
  • dragontool D kullanıcısına yanıt

Mac mini tüm incelemelerde çok övgü alıyor.

Baya ciddi düşünmeye başladım. Kafamı kurcalayan tek şey kaldı . O da bazı spesifik mühendislik proğramları ( autocad gibi ) mac cihazlarında çok verimli olmuyor sanırım .

Şu an bunu araştırıyorum . Öyle hergün oturup çizim yapmıyorum ama zaman zaman kullandığım bir proğram.

Aramızda mac cihazlara Autocad kurup kullanan var mı ?

• Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

Benim tavsiyem şu olur :

Apple eğitim mağazasından RAM 24GB olarak Mac Mini M4 alınız, sonrada iade süresi içerisinde ihtiyaçlarınız doğrultusunda iyice deneyiniz.

Autocad 2024 mac için sürümleri var ama bazı özellikler mevcut değilmiş.

Eğer mühendislik uygulamaları düşünüyorsanız, 8GB veya 12GB ram ayırarak sanal windows oluşturmanız gerekebilir bazılarının performanslı çalışması için, 24gb ramlı cihazda bunu kolayca yapabilirsiniz paralllels desktop deneme sürümüyle.

Süre sonunda da en küçük bir pişmanlığınız olursa düşünmeden iade ediniz.

Nasıl olsa ikinci el macbooklar biryere gitmiyor. İkinci el macbook olacak ise, yerinizde olsam 16" M1 Pro bakardım intel chipli olan yerine. Bu saatten sonra intel macbook alınmaz fiyat bedavaya yakın değilse benim görüşüme göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.man -- 1 Ocak 2025; 17:35:11 >
  • İyi yıllar dilerim öncelikle

Yeni fark ettiğim bir durumu paylaşmak istedim.

Mac mini 24 GB RAM li modeli almıştım. Adobe programları hariç tüm sorunları çözdüm.

LG ekranın Onscreen Control programını yükledikten sonra iPad i kablosuz ikinci ekran yapabildiğimi şu an fark ettim.

Durum muhtemelen LG den bağımsız olabileceğini düşünüyorum. Muhtemelen benim Mac cahilliğim :(

Eskiden duet display ile kablo ile uğraşıyordum çok iyi oldu geç de olsa fark etmem...

• umityasar kullanıcısına yanıt

iPad aynı Apple hesabında ise direkt kablosuz ikinci ekran olabiliyor, Pencil ile tabletten dokunmatik olarak kontrol de ediliyor.

• umityasar kullanıcısına yanıt

Bende 16 256 Mac mini almıştım iade ettim 24 256 sipariş ettım. Memnun musunuz

• netmaster1903 N kullanıcısına yanıt

24/512 var bende.

LG Geniş ekran çok iyi oldu. Portable ekran da başarılı oldu ama hepsinde 4K çözünürlükte çok ufaklaşıyor. :(

Adobe programlarında sorun yaşamak dışında ben memnunum aslında.

Final Cut Pro ve Affinity yi satın aldım hatta o kadar Mac ten devam ederim kafası oluştu bende. :)

@55superx tahmin ettiğim gibiymiş. LG ekranın programı ile alakasızmış   Teşekkürler.

• Macbook Pro m4 için hangi kılıfı önerirsiniz ? Araştırdığımda maalesef çok seçenek yok. Bunun dışında klavye koruyucu ile ekran koruyucuya ihtiyaç olur mu ?

• Ben de kapak veya sticker seklinde hafif çizilmeleri engelleyecek bir kılıf arıyorum. Daha once bir kapak seklinde koruyucu almistim ancak sonra fark ettim ki kapağın tırnaklari hafif kamera kenarlarında iz yapmışti. Butun kapak kılıflar boyle midir acaba?

• bömes kullanıcısına yanıt

Takmayı başarabilirseniz en iyisi aşağıdaki, bunu takınca sert kalın ve ağır kılıfları çöpe atmak istiyorsunuz, amazona yorumladım, bir-iki güne kadar detaylı yorum yayınlanır:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160340095

Ama üst parçayı tam anlamıyla hiç oynamayacak şekilde takmak zor, veya bana zor geldi, yetenekli biri daha kolay yapabilir belki.

• tech.man kullanıcısına yanıt

Ust kapakta belirttiğiniz sorun hala devam ediyor mu hocam? Yine üst kapakta kucuk de olsa var sanirim onlar sayesinde oturuyor degil mi? Baska da olmaz zaten sanirim.

• TH3ROCK kullanıcısına yanıt

Mükemmel uyumluymuş hocam, sert kılıflardan kat kat daha iyi, milim oynamıyor, ben takmayı becerememişim.

Teşekkürler cevap için. Ben de isteteyim öyleyse.

Şimdi dikkate ettim de sizin gönderdiğiniz link de M4 için yazmıyor. M3 için yani isteteceğiz. Doğru muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TH3ROCK -- 1 Ocak 2025; 23:25:58 >
  • TH3ROCK kullanıcısına yanıt
    14" kasa aynı, m1...m4, farketmiyor.

Pro/Max işlemci ile düz versiyonlar arası kasada biraz fark var ona dikkat edilmeli sadece. Eksik port, tek fan falan dıştan aynı gözükse de hem kasada ufak farklar var hem içi çok farklı.

• Muhendisbiri kullanıcısına yanıt

Masaüstü iş sistemi için Mac Mini iyi, son modeli de öncekilere göre çok daha iyi ama genele hitap etmiyor bence. Şahsen masaüstü alsam kasa toplarım mesela.

Laptopta da 20 saatlere varan pil ömrüyle M serisi varken o kasada aşırı ısınan bir İ9 işlemciye sahip, pili berbat giden bir cihaz almazdım. Zaten Apple da intellere MacOS ve uygulama desteğini keser birkaç seneye.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Kasa boyutları tamamen aynıdır 14" maclerde, 0.1mm bile fark yoktur, portların yeri de aynıdır. Şimdiye kadar dışarıdan tek fark düz M3 işlemcili 14" modelde oldu, o da sağdaki sdcard yanındaki 3. usb portu yok. Ama kılıflarda zaten portların olduğu yer boş olduğu için kılıf açısından farketmiyor. 14" kasa için alınan bir kılıf hepsine olur, m1..m4 farketmez.

Kasa içi cihaza göre değişecektir tabi, düz işlemci, pro ve maxlarda.

• hanedantr kullanıcısına yanıt

ben eğitim indirimi ile m4 aldım hocam bir sorun yaşamadım.

• 
Sayfa: önceki 14151416141714181419
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.