aradaki farka değer mi? hepsiburada karta 9 a bölüyor |
Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1422. sayfa)
-
-
Arkadaşlar yazılım geliştiriciyim, şu anda 16GB'lık air ve pro modelini kullanıyorum. Bunlara ek olarak bir de mac mini almak istiyorum.
Mac Mini'de 2 tercihim var:
24 GB Ram - 512GB SSD
32 GB Ram - 256GB SSD
Diğer bir seçenek olarak:
32GB Ram - 512GB SSD yaparsam fiyat 50.600 TL oluyor.
Ancak bu yapıldığında da artık komple mantık dışı kalıyor ve M4 Pro sürümü devreye giriyor.
M4 Pro - 24 GB - 512 SSD 60.500 TL
>>>
32GB Ram - 256GB SSD'yi alırsam Thunderbolt 4 SSD Kutusu alıp içine de 2TB SSD alıp home klasörünü ona taşıyıp oradan çalıştırmayı düşünüyorum.
Thunderbolt 4 SSD Kutusu şu:
Siz hangisini önerirsiniz? Hangi kombinasyonu yapmak daha mantıklı olur?
-
32 256 + harici ssd bence
Bende 24 256 Mac mini aldım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gündelik işlerde çok fark olmuyor ancak orta-ileri kullanıcı iseniz m4 pro işlemci ve 24gb daha memnun eder. bende diğer kartlara 9 taksit denk gelirse alacağım
-
m4 pro derim, mac minide mevcut mu emin değilim ama thunderbolt 5, harici ssd için muazzam.
-
Normal içme suyu ile karışım yapılabilir mi hocam?
-
Harici hızlı SSD yapacaksanız 256GB yeterli olur, ssd zaten takılı kalacak herzaman mac minide.
Kutu ASM çipsetli ise (USB4), içine Pro bir ssd taktığınızda yaklaşık 3000MB/s civarı read, 2400MB/s civarı write alabilmeniz gerekir. Home klasörünü taşısanız da olur taşımasanızda, istediğiniz uygulama, oyun ve dökümanları harici ssdye taşıyabiliyorsunuz.
Mac Mini M4 24GB 256GB en iyi seçenek görünüyor bence fiyat/performans açısından, daha fazla upgrade yapmazdım yerinizde olsam düz M4 işlemci için. 24gb ram ile 32gb ram arasında ciddi bir fark olacağını zannetmiyorum, o ekstra ramı kullanıp kayda değer fark oluşturabilecek kullanım alanı çok sınırlı eğer birden fazla sanal makineyi aynı anda çalıştırma gibi bir ihtiyacınız yok ise.
-
Saf su yoksa şişelenmiş su da olabilir ama saf su olmadığı sürece su içinde kalıntı yapabilecek mineraller olacaktır, şişelenmiş suda az olur en azından.
Saf suyu evde kendiniz de üretebilirsiniz bir kapaklı bir tencerenin içine bir kase yerleştirerek, zaten az bir miktar yeterli olacaktır, ben öyle yapmıştım. Videolar bulunabiliyor internette nasıl yapıldığına dair.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X