Spigen thin fit diye bir model vardı düşünmüştüm ama 14" için türkiye de yoktu, o yüzden deneyemedim. Benim kılıftan çok bir beklentim yok, mümkün olduğu kadar ince ve hafif olması dışında, önceliğim bu, çizilmeleri önlesin yeter, taşırken çantaya koyuyorum zaten. Yani daha ince ve hafif bir kılıf olmadığı sürece mevcut ile devam. |
Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1471. sayfa)

-
-
16" Macbook Pro M4, Amazon Depo satıyor (büyük ihtimalle iade edilmiş ürün), 95bin 6 taksit.
Bir tane var.
PT peşin fiyatı 97.5K.
amazon
Apple MacBook Pro Laptop, M4 Pro çip, 14 çekirdekli CPU ve 20 çekirdekli GPU’ya sahip: 16.2 inç Liquid Retina XDR Ekran, 24GB Birleşik Bellek, 512GB SSD Depolama; Uzay Siyahıhttps://www.amazon.com.tr/Apple-MacBook-Laptop-%C3%A7ekirdekli-GPUya/dp/B0DLHDRCVY/ref=sr_1_3?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1SJJN2B9VK7PW&dib=eyJ2IjoiMSJ9.vyaztTvzuDHLPiGDrUb_sb4o5H8tDC4YB8M4rC3Pt_WTWYgNGnSibvyUACgPdlUv9_vHLQavDWlzKFWQbtjx5GrqU3NRGgFz6G9U3orwSlMBiV9aJ_wKTx6rHg2MPJ88xPtpYv9MN9W0KFBrfc2_GR07-FvyKnlpSkU6JoKznYexZU0YFBkAkJgmQAg5HgDXr0XqHxaIhskNn5gfGxLn3vza0jvlPHkTdTJ-cD-d63KyAeJStKue_xNBjDdFNiqT_EVaF984MOSHFa5f4l-sRA.ysPKhndnC3z6CZMiyckqcOVeyetGNC6UNhps9OVsCB0&dib_tag=se&keywords=macbook&m=A215JX4S9CANSO&qid=1743688981&s=warehouse-deals&sprefix=macbook%2Cwarehouse-deals%2C143&sr=8-3&srs=44219324031
-
Otomatik ekran parlaklığında kullanıyorum cihazımı ama son birkaç gündür sanırım 15.4'den sonra sürekli çalışılacak seviyenin altında kalıyor. Çok karanlık oluyor ekran ve neredeyse hiç birşey gözükmüyor. Sabah akşam ayrı ayrı uğraşmakta istemiyorum yine eskisi gibi otomatik parlaklığın işlevsel olmasını nasıl sağlayabilirim?
-
Satin aldim hocam. Fiyat uygun geldi cidden
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Fiyat o model için uygun, taksit olayını da düşününce aslında 90bin altında bir rakama geliyor.
Satıcısı amazon olduğu için 30 gün koşulsuz iade edebilirsiniz bir sorun varsa veya daha uygun bir seçenek çıkarsa bu arada.
Bu cihazın ABD apple eğitim mağazası fiyatına baktım şimdi, $2299, %6 VAT ile $2338 yapıyor, TL olarak 90bin peşine gelir, 1 yıl garanti.
Fiyat ABD eğitim mağazasından daha uygun ise zaten iyi fırsat kategorisine giriyor otomatik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.man -- 3 Nisan 2025; 19:41:40 > -
Mail yollarken maile dosya iliştirdiğimde dosyayı tıklanıp indirilebilecek izlenebilecek şekilde ek olarak değil de yazılan yazının altına komple açık şekilde sanki dosyanın ss ini alıp yazının altına yapıştırmışım gibi mail atıyor. Bunun özel bi ayarı mı var yoksa mail uygulamasından mı kaynaklanıyor bu şekilde mi atıyor mailleri? Bildiğimiz maili yazıyorum yukarıdaki ataçtan dosyayı pdf olarak ekliyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Davinci Resolve'da Youtube için basit 4K video editleri yapıyorum çok nadir fusion da kullanabiliyorum. Render süresi çok umrumda değil ama akıcı video editleme yapmak istiyorum. M4 Air alacağım sizce 16 gb ram yeterli olur mu yoksa 10 bin daha verip 24'e mi yükseltmek mantıklı? O zaman 2 tane de GPU çekirdeği fazlalaşıyor. 8'den 10'a çıkıyor.
-
Air cihaza upgrade yapıldığında fiyat/performans cazipliği azalıyor, bir de bu kadar para vermişken pro modelini mi alsam sorusu gündeme geliyor.
Bence 16gb modeli alıp denemeniz gerekir, en mantıklı seçimi deneyerek yapabilirsiniz çünkü. Bahsettiğiniz işlemler için M4 air baz modelin fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum, yetersiz gelirse zaten iade edip iş akışınıza daha uygun yeni bir seçim yapabilirsiniz.
-
Cevap için teşekkürler. Pro almayı hiç düşünmüyorum mevcutta m1 air 8gb ram kullanıyorum ve ısınma problemim yok ama ram gerçekten problem olabiliyor. Video editlerken özellikle geçiş efektlerinde takılmalar yaşıyorum, fusion da neredeyse çalışılmaz halde. Açıkçası tekrar ram problemi yaşamaktan korkuyorum çünkü kullandığım m1'i zamanında 16 gb almadığım için pişman oldum. Öte yandan 16 gb de gerçekten şu etapta yeterli duruyor. 2 çekirdek GPU da ne kadar fark yaratır emin değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eddy -- 4 Nisan 2025; 12:23:47 > -
+2 gpu çok fark oluşturmuyor, özellikle fansız cihazda, gpu yoğun uygulamalarda max %10 getirisi olur belki. Hatta daha erken ısınma olacağından daha çabuk alt seviyeye geçmesinden dolayı hemen hemen hiçbir getirisi olmayabilir.
Sizin yaşadığınız sorun M1 işlemciden ziyade 8gb ram. Ben yıllardır söylüyorum "8b ram yetmez günlük kullanımın biraz üstüne çıkayım derseniz" diye.
M4 air 16gb, M1 air 8gb cihazı her şekilde katlar, yani az buz değil, üçe beşe katlar M1 8gb cihazın takıldığı işlemlerde.
-
hocam edit işiyle uğraşıyorsanız zaten yapacağınız bir işte o aradaki 10 bin lirayı çıkartırsınız diye düşünüyorum. o yüzden ben olsam 24 gb modeli alırdım.
-
Öyle düşününce en iyisini almam gerekiyor ama gerek yoksa boşa para harcamak da istemiyorum. Sonuçta aslında bugüne kadar m1 air 8gb la idare edebildim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
rica etsem deneyimli arkadaşlar ben gibi hayatında ilk defa mac kullancak olanlara progr/oyun tavsiyesinde bulunabilir mi? Ayrıca yapılması gereken ayarlar vb. şeyler.
-
Bugün Mac ile oyun için önemli bir gelişme oldu, Apple F16C ve BMI komutları için destek eklemiş.
AVX desteğinden sonra bunlar da eklenince artık birçok oyun crossover üzerinden direkt oynanabilir konuma geliyor. Artık F16C yaması aramak, exe dosyasını değiştirmek gibi işlemlere gerek olmayacak. Bu tür yamaları hazırlayan takip ettiğim kişi bugün artık işi bıraktığını, bundan sonrası için gerek kalmadığını açıkladı.
Crossover 25 kur, steam, gog veya epic uygulamasının windows versiyonun crossover ile kur, oradan istediğin oyunu kur ve oyna durumu.
-
hocam demek istediğim şu; bu işten para kazanan biri işine yatırım yapmalı ki daha iyi kazanabilsin.
hobi amaçlı alınacak bi mac için en baz model bile iş görür tabi ki.
-
24 e çıkmaya gerek yok bence. Baz model işinizi rahat görür.
Bu işten para kazanan biri Air almasın bence direkt, M4 Pro çipli MacBook Pro gibi modellere bakılsın. Ama işin boyutuna da bağlı bazı işler çok donanım gücü istemez o yüzden baz Air alıp geçer bazıları. Donanım gücü isteyen ve iyi para kazandıran işlerde M4 Pro ve M4 Max bakılır direkt.
Mediamarkttan 6 taksit macbook pro m4 aldım 66k ya.iphone kullanıcısıyım yıllardır, photo edit işine başlıyorum.umarım pişman olmam.
Fiyat nerdeyse air fiyatı..
Evet, 66bin 6 taksit. USD artışına rağmen black friday fiyatı. İhtiyacı olanlar değerlendirebilir.
Piyasa çok kötü anlaşılan, indirim yapmadan satamıyorlar.
mediamarkt
APPLE MW2U3TU/A/Macbook Pro/Apple M4 İşlemci/10 Çekirdek CPU-10 Çekirdek GPU/16GB RAM/512GB SSD/14.2"/Uzay Siyahı Fiyat & Özellik | MediaMarkthttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_apple-mw2u3tuamacbook-proapple-m4-islemci10-cekirdek-cpu-10-cekirdek-gpu16gb-ram512gb-ssd142uzay-siyahi-1241371.html -
Aslında 24GB m4 Air mi yoksa 16GB m4 Pro mu sorusu, 10 bin daha az verip 56bine 24gb M3 Air mi ile genişletilebilir.
Ek: Bu arada 24gb 1TB M2 Air da 66bin civarında imiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 5 Nisan 2025; 9:46:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X