Apple’ın kendi sitesinde öğrenci indirimiyle M4 Air 24GB 55.000₺, M3 Air 24 45.000’e varsa aslında düşünülebilir bence de. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1472. sayfa)

-
-
Teknosa’da da kuruşuna kadar aynı fiyata düşmüş..
Mb air için indirim beklemekteyken kafa karıştıran baldız gibi..😂
Oyunlarla ilgili gelişmeden bahsedilmiş , onu dikkate alarak fanlı olması nedeniyle air yerine pro mu tercih edilmeli acaba..?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oyunlara ilginiz varsa air olmaz zaten, iyi bir oyun açınca fan sürekli çalışıyor, fansız cihazda fps çok düşer.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar oyunu bırakın sadece pro da ki xdr ekran için o fark verilir.
Ben herkes biliyor bu fiyatı sanıyordum iyi ki yazmışım demek.perşembeden beri bu fiyat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 5 Nisan 2025; 11:1:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her ne kadar herkes taşınabilirlik ve sessizlik için Air dese de bence en büyük fark yüzde 50 daha fazla RAM.
Ikinci el fiyatına MacBook Pro alıyorsunuz bence kaçırmayın. dün 1 saat Air - Pro hepsine baktım. Air ile Pro alakası yok emin olun işletim sistemi rahatlığı,hız ve ekran açısından.aslında en çok iki makine arasında kaldım asus S14 ve MacBook Pro M4. ilk MacBook cihazım olacak umarım yapabilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 5 Nisan 2025; 12:27:2 >
Asus S14 oled modelinden 3 hafta önce MacBook a geçiş yaptım. S14 de duruyor duruma göre onu da kullanıyorum. Şuan pek müsait değilim uzun uzun yazamam ama sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Not- İlk MacBook cihazım benimde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cji -- 5 Nisan 2025; 12:30:52 >
Makine çok iyi.ama ekrana baktığınızda mbp çok çok daha iyi.birde asus gerçekten mimlendi sorunlu kasalar yüzünden.halen şarjı 2 saatte bitende var 8 saatte bitende, makşnesi günde 3-4 kez kilitlenen açılmayan vs..
reddit 1 hafta okudum, aslında mbp nin eşdeğeri asus g14 , ancak o da bizde 85k.
mbp ile ısınamazsam kullanıma ,satıp g14 alırım muhtemelen.çünkü şu aldığım fiyst ile zarar etmeyeceğimi düşünüyorum ileride.
MacBook Pro nun ekranı çok çok daha iyi değil. Günlük genel kullanım için ki hergün 8-9 saat uzun toplamda 12-14 saat kullanım yapan olarak her bakımdan S14 Oled’in ekranı daha iyi diyebilirim. İkisinin de birbirlerine artı eksileri var fakat ikisinde de aynı işletim sistemi olsa ben Ekran ve kasanın şıklığından dolayı S14ü seçerdim. MacBook Pro dan da aşırı memnunum bu arada. Muhtemelen MacOS devam eder windows kullanmam.
Intel işlemcili "iyi" bir notebook bilgisayar olamıyor, intel çip teknolojisinde aşırı geride kaldı.
Birşeyler eksik sürekli : Yüksek performans az pil ömrü, pil ile çalışınca yarı performans, iyi performans-iyi pil ömrü ama büyük ve sesli kasa.... vs.
Şu anda çip açısından M4 serisine kafa tutabilen tek bir seçenek var : Ryzen AI Max Plus 395, aynı apple gibi unified memory ve tümleşik güçlü multicore gpu ile geliyor.
Asus Rog Flow Z13 güncel modelinde var bu işlemci, macbook cihaza göre artısı grafik gücü çok yüksek, çok iyi oyun oynanabiliyor, rendering işlemeri de aşırı hızlı.
Ama fiyatlar 100binden başlıyor, bir de salak windows ile uğraşmak gerekiyor.
Evet, 20+ yıllık koyu windows only maceramdan sonra "salak windows" diye niteliyorum ama bireysel kullanım için öyle maalesef, kurumlar için durum değişiyor.
-
İlk çıktığı gün pro m4 base aldım. Yeni alacak arkadaşlar için tecrübelerimden bahsedeyim. Biraz karmaşık oldu ancak kişisel deneyimlerimi paylaşayım istedim.
Ben de alırken ai işlemcili asus ile arada kalmıştım. Bu yıl tandem oled "muhtemelen" gelecek çünkü 3 nesildir işlemci dışında bir şey değişmedi pek. Oled ve ram eksiği olmasına rağmen battletested bir cihaz alıyorsunuz. En büyük avantajı bu.
- Miniled ekran parlaklığı idare eder kıvamda bazen ekstra parlaklık ihtiyacı oluyor, renk konusunda gayet iyi. Bence bu cihazın değiştirilemeyen donanım olarak en büyük eksiği ekranı.
- Diğer cihazlarda 2 sene sonra bir sorun yaşarsanız cihazda mı problem var yoksa yazılım mı çözebilmek de dert oluyor. Mac'te redditte aktif kullanıcı sayısı var ve çözümlere daha kolay ulaşılabiliyor.
- Ekranı ikiye bölmek native olarak daha bu yıl geldi, bence saçmalıklar konusunda windowstan daha kötü durumda macos.
- Apple intelligence çöp. Siri 3 iq'dan fazlasına sahip değil.
- Cihaz fiziksel olarak çok iyi, yazılımda eksikler göze batıyor. Windowsun kendi içinde yapabildiği şeyler için macos'ta ek subscription alıp para verip program kuracaksınız vs baya kötü bir deneyim bence. Store'da zaten dümdüz dolar+vergi ücreti var herhangi bir yerel fiyat yok. Aynı oyun steamde mac destekliyor ama epicte desteklemiyor vs. storedan alsan 2000 lira falan çekiliyor kendimi salak yerine koyulduğumu hissettiriyor sürekli olarak. Tek nedeni tabi ki apple politikaları değil yine de biraz daha makul fiyatlar olsa keşke.
~16 ram hep soru işaretiydi kafamda ancak bütçem kısıtlıydı. Power user değilseniz çoğu durumda işinizi görüyor. Yetmediği kısımlarda takas kullanarak ram mevzusunu halledebiliyor cihaz biraz yavaş tepki veriyor ancak en azından işi bitirebiliyor. 29gb takas kullandığı durumlarım oldu.
+ Artılarını zaten herkes yazıyor pilde kullanımda performans çok yüksek.
+ Pili 3.5 saatlik data preprocess işlemi %100 işlemci kullanarak bitirebiliyorum ki bu ihtiyacımı başka bir cihaz karşılayamıyor. Çoğu durumda pil umrumda bile olmuyor kapağını açtığında işimi bitirebileceğimi bilmenin verdiği güven başka cihazda yok.
Saydığım eksilere rağmen 6 aylık tecrübeme dayanarak gidip windows laptop tekrar almam diye düşünüyorum. Eğer olede geçilirse m5 pro 32 ram alıp uzun süre laptop mevzusunu yok etmek istiyorum kafamdan. Benim için donanım tarafını tamamen çözmüş bir cihaz olacak.
-
Birbuçuk yıllık macos kullanımıma göre ben de ilavelerde bulunayım :
Dediğiniz gibi eksi tarafı bazı çok basit özellikler için ilave uygulama araştırmak-yüklemek zorunluluğu. Düzgün bir pencere yerleştirme sistemi yok, yeni getirilen sistem bile çok kullanışlı değil, rectangle uygulaması bu işi çözüyor. Clipboard history yok, maccy uygulaması çözüyor. Ekran görüntüsü alma olayı çok iyi değil, cleanshot uygulaması çözüm sunuyor... bu gibi third-party çözümler bulunması gerekiyor.
Ancak ihtiyaçlar doğrultusunda ilave uygulamalarla destekleyip, klavye ve fare-touchpad özelleştirdikten sonra önemli bir sorun kalmıyor. Ondan sonraki kalan gıcıklıklar bütün uygulamaların tek menüyü paylaşması, windowstaki her uygulamanın kendi menüsü olayı çok daha iyi. Bu ortak menü yüzünden bir pencereye tıklamadan aktifleştiremiyorsunuz, ekstra bir tıklama gerekiyor. İkincisi "kes" olmaması, bu da büyük eksiklik bence, bir şekilde opt tuşu ile yapılsa da olmamasının bir mantığı yok. Windows gezgini kullanışlılık açısından finder dan daha iyi. Windows Remote Desktop mac ile gelen screen share den çok daha ilerde. Windowstaki ekran çözünürlüğü-ölçekleme sistemi de mac ile gelen sistemden çok ilerde.
Gelelim çok üstün, aşırı üstün olduğu tarafa, bireysel kullanımda işin bu tarafı windowsu gömüyor resmen : Uygulama kurma, kaldırma, taşıma, yedekleme, yedekten yükleme, cihaz değiştirme. Birbuçuk yıl içinde 3.üncü macbook cihazım (M2, M3, M4), yeni bir cihaza geçmek maksimum 45 dakika sürüyor, tüm uygulama ve dosyalarımla birlikte kaldığım yerden devam edebiliyorum Time Machine ile kurulum yaptığım zaman. Resmen indir çalıştır, taşı çalıştır, sil kaldır gibi bir sistem var, uygulamalar windowstaki gibi ortak bir kayıt defterini kullanmadıklarından tek tek yönetilebiliyor. Birkaç kez time machine yedeklerini browse edip, oradan tek bir uygulamanın belli bir tarihteki versiyonunu geri yüklediğim oldu.
Artı homebrew diye oldukça kullanışlı bedava uygulama sistemi var, orada da çok iyi bazı araçlar mevcut.
Artı parallels/vmware ile sanal makine desteği de çok iyi (performans açısından), gerektiğinde aynı cihazda macos ile birlikte aynı anda windows/linux çalıştırmak için.
İşin garibi macos kapalı bir sistem gibi görünüyor ama "ücretsiz" uygulama desteği windowstan çok daha iyi, hertürlü paralı uygulamanın ve oyunun "ücretsiz" versiyonlarına da ulaşılabiliyor, aktif forumlar var, bu tür ugulamaların da indirme-kurma-kaldırması son derece basit.
Diğer artıları macos ile gelen varsayılan uygulamalar (preview örneğin, herşeyi açabilen tek bir uygulama), stabilite, günlük kullanım performansı, garip-anlamsız yavaşlama veya bekletmelerin olmaması (windowsta bu çok olur).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.man -- 6 Nisan 2025; 13:15:23 >
-
Selamlar.
windows yüklü 2014 Macbook air 13.3" kullanıyorum. İş için kullanıyorum, performans olarak işimi görüyor ama pil sorunum var. 3-4 saat anca gidiyor ve çoğu zaman %30larda kapanıyor. Bir defa pili değiştirdim ama çok düzelen bir şey olmadı. Yeniden laptop bakmaya başladım. Yukarıda paylaşılan 55binlik pro gayet iyi geldi bana ama windows kurulabilmesi şart. Bu yeni maclerde yine windows yüklenebiliyor mu? Ve pil ömrü gerçekten 24 saatleri buluyor mu? Benim için öncelik pil ömrü, sonrasında ekran kalitesi. Benim kullanımıma göre performans her türlü işimi görür diye düşünüyorum.
-
Doğrudur hocam👍 aklıma yattı valla , yarın medimarkt banka kampanyası vs bakıp sipariş vereceğim.. Geçen aylarda baya bank kampanyası olmuş, sakin kafa yarın seçeyim..
N11 mediamarkt mağazasında 64.500 MBP 16/512
www.n11.com
Apple MacBook Pro MW2W3TU/A Apple M4 10C CPU 10C GPU 16 GB 512 GB SSD 14.2" MacOS Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/apple-macbook-pro-mw2w3tua-apple-m4-10c-cpu-10c-gpu-16-gb-512-gb-ssd-142-macos-dizustu-bilgisayar-62160035?magaza=mediamarkt&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel#unf-instama 3 taksit..ben yine de MM kendi sitesinden aldığımı iptal etmeyeceğim.
-
Ben yorumu 66 ve 56 üzerinden yaptım, sizin söylediğiniz fiyat daha güzel. Diğerlerinin eğitim fiyatı nasıl?
-
Hocam,alırken banka kampanyası tercihiz oldu mu ?
yok hayır world 6 taksit aldım geçtim.ekstra bir kampanya görünmüyordu.
-
Yakın zamanda zam gelir diye düşünüyorum. Döviz kuru bu aralar dalgalanmaya başladı.
Elimde ki M1 Air'i çıkartıp bir an önce M4 Air almam lazım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X