Şimdi Ara

Apple Store İstanbul - Değişim Koşulları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.888
Cevap
53
Favori
208.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Apple ürünlerini Türkiye'den neresinden alırsanız alın, faturasını ibraz edebilirseniz 2 yıl garantisi vardır.

Bu tüketiciyi koruma yasası ile belirlenmiştir.

http://www.apple.com/legal/warranty/docs/turkey_statutory_warranty_information.pdf

Üstteki linkte Türkiye için garanti şartları bulunmaktadır, okumanızı tavsiye ederim,

Sıkıntı çıkarırlarsa çıktısı alın götürün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtanyer

Arkadaşlar,
    Apple ürünlerini Türkiye'den neresinden alırsanız alın, faturasını ibraz edebilirseniz 2 yıl garantisi vardır.

Bu tüketiciyi koruma yasası ile belirlenmiştir.

http://www.apple.com/legal/warranty/docs/turkey_statutory_warranty_information.pdf

Üstteki linkte Türkiye için garanti şartları bulunmaktadır, okumanızı tavsiye ederim,

Sıkıntı çıkarırlarsa çıktısı alın götürün :)

Peki bu Evkur faturali Paralel ithalat cihazlar icinde aynimidir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iPhone 5 kamera içindeki toz var.Değişim olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

Orijinalden alıntı: _burn_

dün apple store daydım. Amerika, Çin ve Brezilya cihazlarına bakmıyorlarmış. Ayrıca oldukça yoğun oldukları için randevusuz İLGİLENEMİYORLAR. İlgilenemiyorlar çünkü orada randevu almış ve bekleyen insanlar varken sizinle ilgilenmeleri elbette çok mantıksız. Ancak yinede ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyebilirim. Bende bir Türkiye cihazı var, garantisi için kutu, fatura istemiyorlar. Cihazın kendisi yeterli dediler. Bakalım, Cuma gününe randevu aldım gideceğim. Ayrıca gözümün önünde şöyle bir olay oldu : Bir çocuk geldi ve Macbook'unu göstermek için Malatya'dan geldiğini ve randevusu olmadığını söyledi. Bir müddet konuştuktan sonra, çocuğa "normalde böyle bir uygulamamız yok ancak sizi mağdur etmemek için saat 9'a randevu verebiliriz size" dediler. Bu konuşma olurken saat 7 idi.

Ayrıca benim randevum yoktu ama yine de trainer lar gelip ilgileniyor ancak müsait olan Genius olmadığı için herhangi bir işlem yapılamıyor. Çünkü trainer'ın pek yaptığı bir iş yok. Genius gelip cihazı incelemeli. Duruma göre cihazı servisede alabiliyorlar.

açılış günü bende randevusuz gittim
    internetten baktığımda açılış günündeki randevuların hepsi alınmıştı
    fakat elemanın ipad'inde o gün için bayağı boş yerler vardı
    banada 5 dk sonraya randevu aldı
    5 dk sonra ilgilendiler

Evet dediğin gibi randevusuz gelen hayli insan var ve ilgileniyorlar. Ancak ben Macbook göstermek için gitmiştim, Macbook ile ilgilenen sadece 1 genius varmış gittiğim saatte. O yüzden geri döndüm. Ama iphone için falan randevusuz gidip araya kaynamak oldukça mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrhusnu

iPhone 5 kamera içindeki toz var.Değişim olur mu?

fotograf çekince fotoda belli oluyorsa değiştirirler
  • Bende iphone 5 var geçen sene italyadan almıştım.

3 gün sonra garantisi doluyor,cihazda bir problem yok çiziklerden başka,

bazı kullanıcı hatalı cihazların para ile değiştiği söyleniyordu.

bu kapsam da ücret karşılığı suya düştü desek veya düşürsek :)

iphone 5 yerine 5s alınabiliyor mu ? :)

Yoksa aynı cihaz ile mi işlem yapılıyor ?

başka bir soru garanti uzatma mümkün mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: circumciser

Bende iphone 5 var geçen sene italyadan almıştım.

3 gün sonra garantisi doluyor,cihazda bir problem yok çiziklerden başka,

bazı kullanıcı hatalı cihazların para ile değiştiği söyleniyordu.

bu kapsam da ücret karşılığı suya düştü desek veya düşürsek :)

iphone 5 yerine 5s alınabiliyor mu ? :)

Yoksa aynı cihaz ile mi işlem yapılıyor ?

başka bir soru garanti uzatma mümkün mü ?

700-800 lira + telefonunuzu verirsiniz
    size iphone 5 verirler
    5s vermezler
  • Arkadaşlar, Yere düşme sonucu ekranın ön camı kırılmış ipad 4 var bende. 1,5 yıl daha garantisi var ancak kullanıcı hatası yine de. Acaba bu cihazı götürsem servis ücreti ne kadar isterler ? Yada ücretsiz değişim yaparlar mı ?
  • quote:

Sizdekide bu şekildemi ??

https://imageshack.com/i/g4krqpj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdemStar -- 8 Nisan 2014; 16:07:43 >
  • Knocknight kullanıcısına yanıt
    Bence geçerli olmalı,

Zira siz satın aldığınızda cihazın paralel ithalat olup olmadığını bilemezsiniz, bilmek de zorunda değilsiniz.

Faturası bulunan her eşya için 2 yıllık garanti geçerlidir. Sıkıntı çıkar ise tüketici mahkemesine şikayette bulunulabilir.

Apple ve ya başka firma olması bir şey değiştirmez. Türkiye Cumhuriyetinin kanunlarına uymak zorundadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

quote:

fotograf çekince fotoda belli oluyorsa değiştirirler

Açıkcası fotoğraflar da farkedemedim tozu ama dıştan lense baktığımda bariz toz olduğu belli.
  • 4 var her tuşu bozuk ekran kırık
    5 var power tusu bozuk
    Götürcem bakalım ne olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bence geçerli olmalı,

Zira siz satın aldığınızda cihazın paralel ithalat olup olmadığını bilemezsiniz, bilmek de zorunda değilsiniz.

Faturası bulunan her eşya için 2 yıllık garanti geçerlidir. Sıkıntı çıkar ise tüketici mahkemesine şikayette bulunulabilir.

Apple ve ya başka firma olması bir şey değiştirmez. Türkiye Cumhuriyetinin kanunlarına uymak zorundadır.

Buradaki mantığa göre :

1. Iphone, Apple ürünü ve Türkiye'de Apple Store var.
    2. Ben telefonumu Türkiye'den aldım ve 2 yıl garantisi var.
    3. O zaman Apple Store benim cihazıma 2 yıl garanti vermek zorunda.

Öncelikle Apple Türkiye ile Türkiye'ye Apple ürünü ithal edip satan (Genpa, Brightstar gibi) firmaları ayırt etmek gerekir. Düz mantıkla düşünüldüğü gibi, Apple Türkiye'nin kendi satmadığı cihazlara 2 yıl garanti verme yükümlülüğü yok. Kendi isteğiyle verebilir ama mahkemeye gitseniz Apple'ı dava edemezsiniz, ithalatçı firmayı dava edersiniz.

Genelde Iphone 5S ve bazı Iphone 5'lerin garantisi Apple sisteminde 2 yıl gözüküyor. Çünkü o cihazlar, Apple sisteminde Türkiye'de satılmak üzere kaydedilmiş olmalı. Ama dünyanın başka bir ülkesinden Iphone ithal edip satan bir firmadan alacağınız cihaz, Apple için Türkiye cihazı (yani 2 yıl garantili) değildir ve yurtdışından alacağınız bir cihazdan farkı yoktur.

Ben aylar öncesinde de söylüyordum. Bu garanti konusu çok su kaldırır ve netleşmesi için zaman gerekiyor. Apple'da da sizin bizim gibi insanlar çalışıyor, merkezi bir sistemden kumanda edilen androidler değil. Bu nedenle önce Apple'a dair herşeyin mükemmel olacağı, her çalışanın mükemmel bilgi seviyesine sahip olacağı varsayımından sıyrılmak gerekiyor.

• Ev ekranı tuşu bozuk olan ipod touch'ımı apple store servis edebilir mi? ücreti teslim etmeden önce söylerler mi? veya store'a kendi uğrayacak biri benim için sorabilir mi lütfen? ipod touch 4. nesil ürün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Bence geçerli olmalı,

Buradaki mantığa göre :

1. Iphone, Apple ürünü ve Türkiye'de Apple Store var.
    2. Ben telefonumu Türkiye'den aldım ve 2 yıl garantisi var.
    3. O zaman Apple Store benim cihazıma 2 yıl garanti vermek zorunda.

Öncelikle Apple Türkiye ile Türkiye'ye Apple ürünü ithal edip satan (Genpa, Brightstar gibi) firmaları ayırt etmek gerekir. Düz mantıkla düşünüldüğü gibi, Apple Türkiye'nin kendi satmadığı cihazlara 2 yıl garanti verme yükümlülüğü yok. Kendi isteğiyle verebilir ama mahkemeye gitseniz Apple'ı dava edemezsiniz, ithalatçı firmayı dava edersiniz.

Genelde Iphone 5S ve bazı Iphone 5'lerin garantisi Apple sisteminde 2 yıl gözüküyor. Çünkü o cihazlar, Apple sisteminde Türkiye'de satılmak üzere kaydedilmiş olmalı. Ama dünyanın başka bir ülkesinden Iphone ithal edip satan bir firmadan alacağınız cihaz, Apple için Türkiye cihazı (yani 2 yıl garantili) değildir ve yurtdışından alacağınız bir cihazdan farkı yoktur.

Ben aylar öncesinde de söylüyordum. Bu garanti konusu çok su kaldırır ve netleşmesi için zaman gerekiyor. Apple'da da sizin bizim gibi insanlar çalışıyor, merkezi bir sistemden kumanda edilen androidler değil. Bu nedenle önce Apple'a dair herşeyin mükemmel olacağı, her çalışanın mükemmel bilgi seviyesine sahip olacağı varsayımından sıyrılmak gerekiyor.

Bu İthal Edilip Satilan Cihazlar icin Fatura Bulundugu takdirde basvurulup Garantisi 2 yil oluyor diye duymustum hocam .

• quote:

Bence geçerli olmalı,

Kanunlarımıza göre dediğiniz gibi her ürünün 2 sene garantisi olmak zorunda ancak bu garantiye Apple bakmak zorunda değil.
    Garanti belgesinin içinde garantinin geçerli olduğu firmalar yazar.

Dolayısıyla bunun dışındaki şeyler Apple ın insiyatifinde. Sonuçta yeni açıldı. Biz cihazları orası açılmadan aldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 8 Nisan 2014; 17:26:31 >

• iphone 5 kamera hiç çalışmıyor.. cihaz değişimi olur mu?
  • @signore durumu guzelcene ozetlemiş

Avrupadan ithal olarak Genpa vs. garantili cihazlarda herhangi bir tanımlama yoksa 1 yıl gözüküyor garanti, eğer belirtildiyse 2 yıl gözükü¥or.
    Apple bu cihazlara Türkiyedeki modeller ile aynı model ise (yani Amerika cihazlari değilse) 1 yıl bakacaktır.
    Fakat 2. yıl bakmak gibi bir yükümlülüğü yoktur.

2 yıl boyunca bakma zorunluluğu olan firma sizin aldiğınız yerle anlaşması olan yerdir, örneğin Genpa,Brightstar,Teleservice,KVK gibi..

Bazı arkadaşların mantığa göre şöyle bir durum oluşuyor;
    Sen arabana kasko yaptırıyorsun, bir sorun olduğundan bayiye gidip arabamı değiştirin diyorsun.
    veya
    Telefonun garantisini uzattırıyorsun (bir nevi kasko) ama gidip Apple'a ben bu cihaz kaskosu için Gold'a para ödedim ama siz tamir edin.
  • Yahu kimse bilmiyor mu sehir disından kargo ile servise telefon yollanmıyor mu ?

• 3yuq kullanıcısına yanıt
    apple store için diyorsanız türkiye'de henüz o servis yok.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.