Bir film 18 TL'den 200 TL'ye çıkmış ve bu durumu garip bir şekilde savunanlar var. Apple bu ülkede her türlü geçiriyor. 20 yıllık filmi 179 TL'den ön sipariş filmi 199 TL'den satıyor. saçmalığa bakın yani. 10 filme 2000 TL vereceğime 1TB HDD alırım içine 50 tane film atarım. Infuse ile çatır çatır izlerim. Önceden olsa çok mantıklıydı şu anda apple tv'den film almak saçmalık olmuş. Sinema değil ki bu 200 TL olsun. Sinemada bile filmler şehire göre değişiyor ortalama 150 TL. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shrikeen -- 21 Kasım 2024; 15:5:8 > |
Apple TV [ANA KONU] (936. sayfa)
-
-
Hafta sonu şu listemdeki almadığım tüm klasikleri tek seferde alayım dedim. Aşağı yukarı bin lira tutuyordu. Sonra alıp alıp izlemiyorum diye vazgeçtim. Keşke alsaydım. İşin kötüsü çoğu torrentte seed bulmanın imkansız olduğu eski filmler. 🥺
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 90 yapımı filmlere 200 TL vermek normal geliyormuş demek ki bazı arkadaşlara Apple da duruma el atmış. Hadi yeni filmlere zam yaptın eskilerin fiyatları ne böyle. 18 liraya sattığın şeyi 35 yaparsın 50 yaparsın. Bir gecede x10 zam yapıp 200 TL yapmazsın. Her işin bir oluru var. Bu ülkede de bu paralara film satamazsın. Bakiyemi temizledim. Çinli trackerların çoğunda üyeliğim vardı 10 sene önce falan çok aktif kullandığım. Zaten az film izliyorum haftada 3 filmi geçmiyor onlarda da 20 lira için uğraştığıma değmez diye satın alıyordum. Bu yaştan sonra zorla hard diskleri çıkarttıracaklar çekmeceden.
-
Ben 700 üzeri film aldım ama bundan sonra malesef almam,bence bu fiyatlara Türkiye'de film satması mümkün değil....müzik albümlerine zam yapmamış şu an...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de onu soracaktım. Müziklere zam gelmiş mi diye. Yasal yollardan film ve müzik arşivi oluşturuyorduk ne güzel. Müzik albümlerine zam gelmeden, listemdekileri alayım bari.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İkiye ayrıldı insanlar. Çok diyen ,zaten azdı yapması çok normal diyen. 6 aydır düzenli alıyordum. Çünkü çok ucuzdu. 880 tane film alabildim. Hardiskte depolama maliyetinden bile ucuza geliyordu. Bu fiyatlarla devam etmek çok zor. Bir umudum filmlerde kampanya yapmaları. Birde bundle lar baya ucuza gelebilir normal fiyatına göre.
Yorumlardan katılmadığım şeyse eski filmlerin 199 dan satılmasının saçma bulunması. Esaretin bedeli filmi yada yüzüklerin efendisi gibi filmler bana göre şimdi çıkan filmlere göre çok daha parasını hakediyor. Sıkıntı genel olarak fiyatlamanın nerdeyse 11 katına çıkması.
Umarım Apple bizi yine 3-4 sene unuturda o zaman enflasyone göre 200 lira ucuzlarda yine baya film alırız
-
4K zam yememiş filmler
Tehlikeli Aslar - 7.99 TL
Terminatör 2 - 10.99 TL
Dipnot geçelim, bundan sonra indirimli olan filmler 45 TL'den sunulacakmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shrikeen -- 21 Kasım 2024; 18:24:25 > -
Hocam ben de şuna katılmıyorum mesela 880 tane film satın aldım dediniz bunları bir izledikten sonra başka izliyor musunuz ya da kaç sene sonra izliyorsunuz merak ettim.Şahsen arşiv yapmak için film satın almayı pek doğru olmuyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerman82 -- 21 Kasım 2024; 20:21:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Medya sunucusu. Bir yere sunucu olarak kuruyorsunuz ve içine mkv, mp4 vb medya dosyalarınızı (örn film) yüklüyorsunuz. Sunucu tüm meta verilerini (poster, isim vs) bulup indiriyor. Ona bağlı Webos, Android, Windows vb client üzerinden
sunucuya bağlanıp Netflix benzeri bir arayüzde filminizi izliyorsunuz. Plex kendi başına bir film arşivi sunmuyor. İçerik sağlamıyor.
Sunucuyu kurmayıp bu kurulum işini sizin için yapan ve hazır bir hizmet olarak satan firmalar da var. Tabii kendi medyanızı kendinizin bulması gerekiyor yine. Yani kısacası USB diske dosyanızı atıp izlemeye göre biraz daha derli toplu ve şık bir çözüm oluyor.
Plex kapalı kaynak bir uygulama. Kritik özellikleri ücretsiz olsa da ücretli bir sürümü de var. Emby vb açık açık kaynak alternatifleri de mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 21 Kasım 2024; 20:33:7 >
-
Şimdi bir film bakayım diye girdim ve yeni fiyatları görünce şok oldum. Zam yaparsında bu zam değil başka bir şey olmuş. Bu fiyatlara film filan alınmaz.
Ucuzdu eskiden zaten kimse pahalı demiyordu hocam. Yeni fiyatlar da pahalı. Bunun ortası tam kararında olurdu. 50 TL uygun kalırdı mesela hala benim için. 100 TL ye kadar da düşünürdüm almak istediğim filmleri. 200 TL çok pahalı. Sinema atmosferinde film izlemek o para zaten bu ülkede.
Eski yeni film muhabbetinde de her entertainment ürününde olduğu gibi yıllar geçtikçe erişim kolaylaşması gerekiyor. Siz eski bir oyunun 70 dolardan satıldığını gördünüz mü? Antika değeri vs onları ayrı tutuyorum. Dünyanın en iyi filmi olsa da televizyonda bile kaç defa izledim sayamıyorum bile. Filmlerin kalitesinden ziyade yaşına göre fiyatlamak daha makul geliyor bana. 4K HDR10 bilmemne tamam eyvallah da film 30 senelik onu nasıl yapcaz. İyi filmdir o bambaşka mesele. Kanallarda bile 100 lerce kez dönmüş filmlerin dün vizyondan kalkmış filmlerle aynı fiyat olması mantığıma yatmadı pek.
-
Benimde Apple TV 4k nın ses tuşları basmıyor açma,kapama ve mute tuşları. Neden olmuş olabilir
TV'den HDMI-CEC özelliğini aktif edin.
Ferdi ŞahinyoutubeHerkese merhabalar, Apple TV kumandanız ile ses açma ve kapama işlemi yapamayanlar için çözümü videoda anlattım. NOT: Bazı yerlerde nefesim net duyuluyor. Zor nefes alıp veriyorum. Hastayken çektim videoyu o yüzden zor nefes alıp verebiliyordum kusura bakmayın :)https://www.youtube.com/watch?v=kR3KqqQv1Pg&t=2s&ab_channel=Ferdi%C5%9Eahin -
Cec açık ama yine de basmıyor tuşlar
Ben subwoofer ı kontrol ediyordum Apple kumandası ile artık işlem görmüyor
Videonun devamında ondan da bahsedilmiş onu da bir deneyin isterseniz.
-
Kumandayı tekrardan tanıtmak istedim IR ile ama tuşlar yine basmıyor
Bu gece de zamlanmayan Türk filmleri zamlanıyor. Arog öğlen 7 TL iken 45 TL’ye çıkmış.
Anladim hocam tesekkur ederim
Benim icin film indirmek olayi bir miktar zor geliyor.
Acaba put.io - realdebrid vs gibi bir durumu mu var acaba diye merak etmistim :)
Bazı filmleri vcd dvd hd formatında izlediklerim ve 4k da izlemediklerim. İlk olarak zaten imdb 250 deki filmleri aldım. Zamanında arşiv denemelerim olmuştur vcd dvd yada bluray de ama çok maliyetli olmasından dolayı tam olarak yapamamıştım. Birazda keyif alıyordum açıkcası. Yoksa elimde stremio ve real debrid var . İstediğim filme erişim sıkıntısı yaşamıyorum.Apple arşiv keyfimi aldı açıkcası.
Zevk sonuçta herkes aynı keyfi almak zorunda değil.
-
Filmler 18.9 dan çıktından bir süre sonra zaten 17.9 a düşüyordu. Eski filmler ara ara kampanyalı olarak 7.9 na bile alınabiliyordu. Bazı filmler 1 lira düşmüyordu. Mesela marvel filmleri. Herkesin değerlendirmesi farklıdır. Ben filmleri eski yeni diye değil güzelliklerine göre değerlendiririm. O yüzden apple film fiyat politikası beni rahatsız etmiyordu. Birçok insan senin gibi de düşünebilir.
Fakat bu yaptığı düzenleme çok fahiş. Korkum ilerde bir düzenleme daha yapması. Çünkü hala diğer ülkelere göre ucuz kalıyoruz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X