Şimdi Ara

Apple ve diğerleri... Geri çağırmak ya da çağırmamak işte bütün mesele bu. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
4.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kronin

quote:

Orijinalden alıntı: evad3rs

Arkadaş yazıyı okurken bile dedim ya Mesut çevik'tir yazan yada erdi özüağ. Asla bir Ekrem71 yazısı değil. Buram buram Profesyonellik kokuyor yazı. Emeğinize sağlık Mesut bey. Hakkı'nızda söylenen mesnetsiz para için reklam uşaklığı yapıyor yakıştırmalarına da lütfen kulak asmayın. Sayenizde wp dan uzak durdum rahattayım ve yine aynı şekilde sizin forumları takip ederek MacBook Pro-iPad Pro-İphone 6s Plus kombini ile henüz tek bir sorun dahi yaşamadım. Burda yorum yapmaya çalışan ve sırf aldığı akıllı telefon ve internet işe yarasın diye forum kasan reel hayatta hiçbir kimseye ve hatta kendi şahsına dahi faydası olmayan fanboy luk teriminin dahi Hakkı'nı veremeyecek kişileri sırf hammını belki tötünü dahi ortaya koyup güç bela elde ettiği Samsung ya da htc markalarına ait üst seviye bir telefon sayesinde bu markalara taparcasına aidiyet hissi duydukları için sizi bu şekilde karalamalarına aldırış etmeyin. 36 ay taksitle hammı tötü dağitım güç bela flagship telefon alıp ve ailesini zora sokarak aldırdığı internet paketini sırf kullanmak için kullanan ve hiçbir faydalı işe mesai harcamayan tipler gelip burda Mesut çevik i eleştiremezler. Ancak ortalık yere pisler dururlar. Mesut bey de bunca yıllık bilgi birikim ve tecrübesiyle de o ortalık yere kustuğunuz ve pislediğiniz materyallerinizi size bir güzel gerisin geri yedirir ve yahut temizlettirir. Hangisini seçeceği onun insiyatifinde.

Şimdi bu yazıyı okuyup gönül rahatlığıyla kudurabilirsiniz.

Söylediğiniz 3 aletin fiyatı 10bin tl ediyor. Siz millete saydırırken bu 3 aletle 10bğn tllik ne yapıyorum diye duşundunuz mu merak ediyorum. Şahsen ben ne yaptığınızı cidden merak ettim.

Cerrahpaşa da çalışıyorum kalp damar cerrahıyım
    Gelirseniz tanışmaktan büyük mutluluk duyarım.
    Ne yaptığıma gelince de sunum hazırlayıp ders anlatıyorum evlatcanlara. Apple sistemler profesyonel çalış insanlar için muhteşem ötesi bir rahatlık sunuyor.
    Örnek verecek olursam;
    MacBook Pro da keynote üzerinden hazırladığım sunumu iPhone 6s i Kablosuz bağlantı ile sunum amfisindeki barkovizyona bağlıyorum iPad Pro ile lazer Pointer a gerek kalmadan ve yahut tahtaya geçip bişeyler karalamadan amfi içersinde geze geze sunum yapıyorum. Heryere dosya taşımak zorunda kalmıyorum ve en güzel flash bellek kaybetme sorunu yok artık benim için. Söylemeden geçemeyeceğim en önemli bir diğer avantajı ise ABD de veya Ankara da aldığım örnek görüntüleri iPad dan sunumlarıma eklemiştim. Eve geldiğimde bir daha onları MacBook da düzenlememe gerek kalmadı. İnan bana bu o kadar güzel bir rahatlık ki
    Ancak kullanabilince keyfine varabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Samsung sevmem ama apple önce ios 10 daki bugları düzeltsin.

Ayfon 6 kullanıcısıyım

• apple 100 tl lik ürünü 3000 tl ye sattığı için büççeleri el veriyor gariban samsung ne yapsın 300 tl lik note 5 2000 tl den satıyor :D

• Applenin birebir değişim vermesi normal çünkü 1000 liralık telefonu 4000 tl ye satıyor zaten 3 tane telefon parasını beleşe aldığı için kullanıcılara değişim konusunda rahatlık sunuyor.
  • evad3rs E kullanıcısına yanıt
    hocam saygilar kalp ile ilgili bazi priblemlerim vardi ufakta olsa yardimci olabilirmisiniz?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaş yazıyı okurken bile dedim ya Mesut çevik'tir yazan yada erdi özüağ. Asla bir Ekrem71 yazısı değil. Buram buram Profesyonellik kokuyor yazı. Emeğinize sağlık Mesut bey. Hakkı'nızda söylenen mesnetsiz para için reklam uşaklığı yapıyor yakıştırmalarına da lütfen kulak asmayın. Sayenizde wp dan uzak durdum rahattayım ve yine aynı şekilde sizin forumları takip ederek MacBook Pro-iPad Pro-İphone 6s Plus kombini ile henüz tek bir sorun dahi yaşamadım. Burda yorum yapmaya çalışan ve sırf aldığı akıllı telefon ve internet işe yarasın diye forum kasan reel hayatta hiçbir kimseye ve hatta kendi şahsına dahi faydası olmayan fanboy luk teriminin dahi Hakkı'nı veremeyecek kişileri sırf hammını belki tötünü dahi ortaya koyup güç bela elde ettiği Samsung ya da htc markalarına ait üst seviye bir telefon sayesinde bu markalara taparcasına aidiyet hissi duydukları için sizi bu şekilde karalamalarına aldırış etmeyin. 36 ay taksitle hammı tötü dağitım güç bela flagship telefon alıp ve ailesini zora sokarak aldırdığı internet paketini sırf kullanmak için kullanan ve hiçbir faydalı işe mesai harcamayan tipler gelip burda Mesut çevik i eleştiremezler. Ancak ortalık yere pisler dururlar. Mesut bey de bunca yıllık bilgi birikim ve tecrübesiyle de o ortalık yere kustuğunuz ve pislediğiniz materyallerinizi size bir güzel gerisin geri yedirir ve yahut temizlettirir. Hangisini seçeceği onun insiyatifinde.

Söylediğiniz 3 aletin fiyatı 10bin tl ediyor. Siz millete saydırırken bu 3 aletle 10bğn tllik ne yapıyorum diye duşundunuz mu merak ediyorum. Şahsen ben ne yaptığınızı cidden merak ettim.

Ne yaptığıma gelince de sunum hazırlayıp ders anlatıyorum evlatcanlara. Apple sistemler profesyonel çalış insanlar için muhteşem ötesi bir rahatlık sunuyor.
    Örnek verecek olursam;
    MacBook Pro da keynote üzerinden hazırladığım sunumu iPhone 6s i Kablosuz bağlantı ile sunum amfisindeki barkovizyona bağlıyorum iPad Pro ile lazer Pointer a gerek kalmadan ve yahut tahtaya geçip bişeyler karalamadan amfi içersinde geze geze sunum yapıyorum. Heryere dosya taşımak zorunda kalmıyorum ve en güzel flash bellek kaybetme sorunu yok artık benim için. Söylemeden geçemeyeceğim en önemli bir diğer avantajı ise ABD de veya Ankara da aldığım örnek görüntüleri iPad dan sunumlarıma eklemiştim. Eve geldiğimde bir daha onları MacBook da düzenlememe gerek kalmadı. İnan bana bu o kadar güzel bir rahatlık ki

Saydırmakta haklıymışsınız valla ne diyim:) ancak aynı sekronzasyonu çok daha ucuza yapma şansınız var ancak sanırım siz bu kombinasyondan keyif alıyorsunuz ve prof amaçlı kullanıyorsunuz bu sebeple verdiğiniz paraya fazlasıyla değmiş:) bu ekibe bir de buyuk ekrana sahip bir üye lazım. Eşim tezini yazarken 1 sene boyunca masaüstü pc me el koymuştu:) macbook airi ile sekronizasyonu dropbox üzerinden kolayca sağlıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Applenin birebir değişim vermesi normal çünkü 1000 liralık telefonu 4000 tl ye satıyor zaten 3 tane telefon parasını beleşe aldığı için kullanıcılara değişim konusunda rahatlık sunuyor.

Swap cihaz verdiği için maliyetler çok komik diye tahmin ediyorum.
    Ama kar politikaları o kadar acımasız ki firmaların bunu vermek bile onlar için külfet geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

Örnek verecek olursam;

Her ne kadar apple ürünleri sevmesemde abim de müzik işi ile ilgileniyor ve apple'ın her ürününü kullanıyor ve çok memnun , öteki türlü kablolarla uğraşmaktan yoruldum ve zamanım yok diyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: eternal35

ilk cıktığında iphone 6 aldım, ilk sene sonunda kullandıgım kılıfta elma logosunun oldugu yer görünsün diye boşluk vardı, telefonun o bolgesinin rengi attı başarı servisine verdim, bir hafta içerisinde yeni telefon verdiler, geçen ay kilitlenme sorunu yaşıyordum gene başarı servisine verdim bir hafta içerisinde gene yenei telefon verdiler. 2 senede 3 kere iphone aldım hiç bir ücret ödemedim, bir sürü marka telefon kullandım apple olsun samsung olsun nokia olsun htc olsun, trlefonları kıyaslamıyorum ama en iyi servis kesinlikle apple ın servisidir.

Bu olay servisteki kişiye göre de değişiyor.
    Arkadaşımın 5S'inin hem ses tuşu hem power tuşu bozuktu.
    Kullanım hatası diye değişmediler. İstersen 1000 küsür lira ver sıfırlayalım dediler. Tamir de yoktu.
    Bunu yapan kişi Zorlu Apple Store'daydı.
    Tuşu basarak kullanım hatasını nasıl yapıyoruz o gün anlayamamıştım.

Samsung ise ekran yanması olan telefonda çerçevedeki boya dökülmesini bahane edip değişim yapmamıştı duyduğum bir olaya göre.

Yine de Apple diğerlerine göre iyidir kabul ediyorum tabi.

• Quattro kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam.
  • Beyler onu bunu bilmem de lg almayın. G4 dökülüyor, birden fazla kronik problemi var. çok sayıda kullanıcı mağdur fakat Lg Türkiye bu durumu o kadar kötü yönetiyor ki anlatamam. İlk defa bir firmayı tüketici hakem heyetine şikayet ettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 16 Eylül 2016; 23:06:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Beyler onu bunu bilmem de lg almayın. G4 dökülüyor, birden fazla kronik problemi var. çok sayıda kullanıcı mağdur fakat Lg Türkiye bu durumu o kadar kötü yönetiyor ki anlatamam. İlk defa bir firmayı tüketici hakem heyetine şikayet ettim..

Orada biraz da forumda herkes birbirini yaktı.
    LG yeni cihazlar getirdi yenilerde sorun yok dendi. Millet aldı onlar da aynı sorunu yaşattı.
    Üstüne bir de hb'dan filan alınıp paralel ithalatçısı ben tanımam abi diyenler var.
    FP telefon alıyoruz derken tuğla telefon almış oldu millet. Yazık vallahi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Beyler onu bunu bilmem de lg almayın. G4 dökülüyor, birden fazla kronik problemi var. çok sayıda kullanıcı mağdur fakat Lg Türkiye bu durumu o kadar kötü yönetiyor ki anlatamam. İlk defa bir firmayı tüketici hakem heyetine şikayet ettim..

Orada biraz da forumda herkes birbirini yaktı.
    LG yeni cihazlar getirdi yenilerde sorun yok dendi. Millet aldı onlar da aynı sorunu yaşattı.
    Üstüne bir de hb'dan filan alınıp paralel ithalatçısı ben tanımam abi diyenler var.
    FP telefon alıyoruz derken tuğla telefon almış oldu millet. Yazık vallahi...

Hocam aylardır g4 konusunu takip ediyorum. Israrla şu bozuk telefonu öneren tipler var.

Lg Türkiye bu telefonu utanmadan hala satıyor, insanları aylarca serviste bekletiyor, kanunları hiçe sayıyor, müşteri hizmetleri doğru düzgün bilgi vermiyor. Tamam kronik sorun oldu arkasında dur, hızlı çözüm üret ki müşteri sana güvensin. Ben bütün akıllı telefonlarımı Lg markasından almıştım fakat Lg Türkiye yüzünden bu markadan çöp dahi almam artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 16 Eylül 2016; 23:23:02 >

• Apple yenilenmiş cihazları verdiğini neden söylemiyorsunuz ? buram buram reklam kokuyor amacınada ulaşıyor.. yok artık diyorum .. bu forum eskiden daha güzeldi .. yazık..

KAyıt tarihim 2005
  • Aynı telefon x marka 1tl
    Aynı telefon apple marka 5tl

Bu hesabı yapamayan insanlar konu açıp savunmazlar mı ayar oluyorum kendilerine, çölde kutup ayısı olasım geliyor.
    Birde geri çağırma demez mi :) sinir krizine sokarsınız adamı. Zaten alırken 5 telefon parasını verdin 1 defa çağırdı etti mi 2, nerde 3 telefon? Sorusunu idrak edemiyor beyim..
    kedi buradaysa et nerede?
    Et buradaysa kedi nerede?

• Bu insanlardaki Apple düşmanlığını anlamıyorum arkadaş neyin kafası. Hayatında hiç kullanmamış hiç eline alıp kullanmamış adam kalkmış laf atıyor. Apple pahalı tü kakaa, Apple şöyle Apple böyle. Gerçekten rahatsızlık vermeye başladı bu insanlar. Hayır kullanan adama niye laf atıyorsunuz onuda anlamış değilim. Kimse kimseye zorla birşey satmıyor aldırmıyor. Her Apple haberini ve konusunu da merakla takip ediyorlar. Evet sırf etiket yada gösteriş için bu telefonu kullanan kendini geliştirememiş kompleksli insanlardan bende nefret ediyorum ancak Apple ürünlerini gerçekten sevdiği için kullanan milyonlarca insanda var tıpkı Samsung, tıpkı Sony, tıpkı HTC kullanan insanlar gibi.

Bende Apple ürünleri ile kendim ve arkadaşlarımın yaşadığı birkaç şeyi paylaşayım. İlk olarak iPhone 5s telefonumda kilit tuşum oynamaya başlamıştı ve ekranda sarılık vardı ürünü servise verdim ve sonuç; yenisini 1 hafta içinde verdiler. iPhone 6 kullanırken hoparlörden az ses gelmeye başladı duyulmayacak seviyedeydi, servise verdim sonuç; 1 Hafta 10 gün içinde yenisini verdiler. iPhone 6 Plus kullanırken telefon arama hatası verip duruyordu ve ön kamerada kayma vardı çok hafif, servise verdim sonuç; 1Hafta dolmadan yenisini verdiler. Çevremde birçok arkadaşım da değişime verdi ve hepsinin telefonları yenisi ile değiştirildi.

Çevremde bir çok Samsung, LG ve Htc vs. kullanan ve sorun yaşayan insanlar da var Servis kapısını arşınlayıp duruyolar. Zamanında samsung kullandığımda bende hoş şeyler yaşamadım. Uzun lafın kısası Apple Müşteri memnuniyeti konusunda rakipsiz bir firmadır hiç olumsuz birşey yaşamadım çevremde yaşayanda görmedim.

• Benim samsung s7 de de hdr modu acikken pembe noktalar çıkıyor çekilen fotolarda..servise versem ya yazilim atar yada camera degistirir ama ben telefonumun açılmasını tamir görmesini istemiyorm 1aylik cihaz ne yapsam bilemedim

• Birçok durumda geri vites yapmayı becerebiliyorsunuz ancak konu üreticiler ve tüketiciler olunca tüketicinin yanındayız rolünü orta yaş grubundakiler yemez, zamanında firmalara atılan olumsuz mesajları bizzat kendiniz sildiğinizi unutmuşsunuz Mesut Bey... K790 W800i vs...

• Daha gecen gun applestore da randevum vardi. Telefonum da yamulma ve hasarlar vardi, buna ragmen telefonumu alip yenisini verdiler. Hangi firma yapar bunu? Boş laf etmeyi birakin. Mesut cevik iyi yazmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de ihtalatcilarda ciddi bir ahlak problemi var. Başka bir şey değil.

İthalatçı sıfatı edinip müşterinin bilgi talebine bile cevap vermekten kaçan, sürekli telefon numarası değişen şirketler var.

Denetim yok. Yargı yolu açık, da Yargı yolu seneler sürüyor. Paranızla kazıklanmıș ve hata dolandırılmış oluyorsunuz.

Resmi distributorlerinki de apayrı birer vaka.

Yerel temsilci ile anlasamayip global şirketle anlayabildigimiz ve garanti sürecine sokabildigimiz kaç cihaz oldu?

Bu bir ahlak problemidir.

Benim vakam Keleş Elektronik isimli bir paralel ithalat firmasından (bizdeuygun, my phone, vb şirketlerin bağlı olduğu firma) LG g4. Telefonun neresinden tutsan kalıyor. Anlaştıkları teknik servis (ritzy) parça getiremiyor. TSE onayı, tüketici hakkı, sorumluluk, basiret, yasal tamir süresi, hepsi hikaye.

Her müşteri parasını vererek Türkiye sınırları içinde aldığı maldan yana sorun oluştuğunda hakkını kullanmalı, hiç sineye çekmemeli. Yok efendim paralel ithalatmis, suymus zaten ucuzmus dememeli.

İş kurmak dürüstlük, ahlak ve basiret gerektirir. Bunların olmadığı firmalar ya piyasadan çekilmeli yada uzerlerine gidilmeli. Her defasında para iadesi talep edilmelidir.

Bakınız daha bugün yaşadığım rezillik:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=120432830

Davami açacağım, sadece dava açmakla da kalmayacağım. Bütün sosyal medya platformlarında, bloglarda, bu firmanın ve kurdukları ve kuracakları bütün yan şirketlerinin ve girişimlerinin takipçisi olacağım.

Ayrıca, bizlerin artık bir kara liste kurma vakti geldi. Tüketici dernekleri bu konuda yetersiz ise, online olarak güç birliği yapmalı ve bu gibi firmaları kara listeye almalıyız.

Diğer yapmamız gereken ise gittigidiyor gibi firmaların bu iş göremez haldeki firmalara mağaza açma yetkisi vererek firmalara haksız bir meşruiyet kazandirmalarina engel olmamız.

Adamlar gg gibi sitelerde uyduruk isimlerle mağaza açıp ürünü satıyorlar, ürünün arızali seri olduğu aylar sonra çıkıyor, o zamandan öncesine kadar satışlar bitmiş, hızlı satıştan dolayı yüzde yüz beğenilir puanlar toplanmış oluyor. Olan, yorumlara güvenip alan benim gibilerde.

Daha da fenası gg yorumunuzu güncelleme imkanının ya da yorumlarınızın hiçbir faydası da kalmamış oluyor.

Daha da fenası var. Adamların gittigidiyora verdikleri iletişim bilgileri de yanlış (pasif) durumda. Yani tam bir dolandırıcılık.

Ve gittigidiyor da bu dolandırıcılığın gerçekleştiği satıh.

Tüm satış mecralarinin sıfır cihaz satışı yaptığını iddia eden mağaza,. Vb gibi ikinci şahısların işlemlerinden sorumlu tutulması da lazım.

Belirli bir maddi seviye oranı ve stokta yedek parça bulundurma özelliğini bulundurmayan şirketlere teknik servis dememek lazım. Tsenin bu yetkili servisleri gerçek anlamda incelemesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 17 Eylül 2016; 1:48:44 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.