Şimdi Ara

Apple ve Medya İlişkileri: 'Bükersen ambargoyu yersin' (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
3
Favori
8.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.youtube.com/watch?v=L_AyhwKflbA
  • Tekel diktatörlüğü getirir. Apple zamanında cidden çok iyi cihazlar yaptı, telefonları hala çok iyi ama her ürün daha iyi olacağına bir yerden daha da kalitesizleşiyor. Cepten yiyor yani Apple. Bunun sebebi de belli, yaptığı hatada sen hata yaptın diyemeyen akıl almaz fanlar. Biz de seviyoruz Apple telefonlarını, Samsung'a beş kuruş vermem ama eleştirmeyi de biliyoruz. Telefon bükülüyor işte bu bir kusur, Apple bile dolaylı olarak kabul etti hatasını yeni eleman arayarak. Ya sen daha neyi savunuyorsun arkadaşım? Adam senin binlerce liraya aldığın telefonu kusurlu üretmiş, hakkını arayacağına tepki göstereceğine olsun bükersen bükülür vs. yazıyorsun.
    Sen böyle savunup Apple'ı korudukça onlar kendilerini daha da dokunulmaz görecek, ne de olsa satıyorum diye kaliteyi daha da düşürecek. Rekabet tüketicinin işine yarar diye bir söz duymadınız mı hiç çok ilginç insanlarsınız gerçekten.
    Böyle firmalara toz kondurmadıkça gider onu boykot eder şunu susturur kendisini eleştirenleri dışlar. Tek amacı üzerinizden para kazanmak olan firmaları böylesine koruyorsunuz ya Allah hepinize akıl fikir versin.

• Demek problem epey ciddi. Yazıdan da anlaşılacağı üzere Apple yapmış olduğu hatayı kabullenmekte sıkıntı çekiyor. Umarım insanlar telefonu almadan gerçekleri görür.
  • Donanımhaber ancak apple karşıtı haberleri yayınlar burada arkadaşların dediği gibi başka firmaların telefonları alır bükme testi uygularsın kaydeder burada yayınlarsın ozaman bizde bilgileniriz buradan başka teknoloji firmalarının haberlerini koymaya mesut çevik'in her seferinde apple kötülemesine gerek kalmaz herkes neyin ne olduğunu görür

• quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Orijinalden alıntı: MaviOkyanuSs

Abi okadar zorlamayla bukulmeyen telefon varmi ? Aslinda çivide çakmalari lazim bakalim ekran kiriliyomu. Nokia samsung htc lg sony vs vs hepsini ayni şekilde bükmeye çalişin hepsin yamulur bukulur. Böyle test olmazki bu karalama kampanyasi resmen. Apple da kullanmiyorum note2 kullaniyorum ama bunu bükmeye çalişsam sanirim tuz gibi olur.:)

ip6 + ı ilk büken adam note 3 e çok daha fazla güç uyguladı ama bükemedi. dahası telefon esnedi ama eski haline geri geldi. buna ne diyorsun?

Valla üstad paran varsa deneyelim bitane note 3 al bük bakalim bukülmezse parasını ben vercem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adamlar manyak reklam yapmış oldu, helal olsun!

ben ilk defa duydum bu siteyi, hemen kısa yola ekliyorum.

bizimkilere zaten bir faydası yok apple'ın, yardırsınlar bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Abi okadar zorlamayla bukulmeyen telefon varmi ? Aslinda çivide çakmalari lazim bakalim ekran kiriliyomu. Nokia samsung htc lg sony vs vs hepsini ayni şekilde bükmeye çalişin hepsin yamulur bukulur. Böyle test olmazki bu karalama kampanyasi resmen. Apple da kullanmiyorum note2 kullaniyorum ama bunu bükmeye çalişsam sanirim tuz gibi olur.:)

ip6 + ı ilk büken adam note 3 e çok daha fazla güç uyguladı ama bükemedi. dahası telefon esnedi ama eski haline geri geldi. buna ne diyorsun?

Valla üstad paran varsa deneyelim bitane note 3 al bük bakalim bukülmezse parasını ben vercem :)

bükülmüşü var. videoyu izle.

• Konuya şöyle bakmak lazım;

Dergi basın özgürlüğünü kullanmış,
    bir ürünü incelemiş,
    kullanıcının yapmayacağı bir test yapıp aleti bükmüş.

Ürün sahibi ise,
    yine aynı özgürlüğü kullanıp,
    bu dergiye "beleş" ürün göndermeme ve tanıtımlara davet etmeme yolunu seçmiş.

Her ikisi de mantıklı,
    hiç birine laf etme hakkınız yok.

Fenerbahçe hakkında yalan haber yapan gazete/tv lerin elemanlarını antremana almamıştı kulüp.
    Medyanın yalan haber hakkı varsa,
    kulübünde tapulu malına sokmama hakkı vardır demiştik o zamanlar.

Tekrarlayalım,
    kimse bu telefonu bükmek için almıyor,
    arka cepte de bu kadar bükülmez.
    Derginin yaptığı alenen rating uğruna ürün kötülemedir.

iyi forumlar.
  • quote:

Pantolonunun ön cebinde veya arka cebinde unutup, arabaya oturduğun an telefon bükülecektir. Birinci de unutkanlığında bükülmez ise ikinci unutkanlığında bükülecektir. Diğer telefonlar böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Anlatılmak istenen de bu, iphone 6 kullanıyorsanız, oturup kalkarken sürekli dikkat etmeniz gerekiyor.
  • apple fanlarının üstüne bu kadar gitmeyin la yazık
  • Yahu anlaşamıyoruz, okuyun hak vermeyin eyvallah,

İlk şikayet ön cepte kullanıldığında cihazın eğilip, bükülmesiydi. Bunun üzerine cihazı bazı test mecraları eğdi büktü ve olay burada başladı. Cepte eğilip büküldü belki de dünya üzerinde üretilen bütün ip6+ içerisinden 10 cihazda var bu kusur, olabilir. Ama arkadaş sizin hiç bir test yapmadan, bırak testi daha cihazı elinize almadan "olmaz ya, bu kadar da karalamak" demek cok abes. Bu inceleme testlerini salla, geçen gün video gördüm nette almanya'da 15 yaşında çocuklar app store da cihaz büküyor. Burada firmanın kullanıcılarımıza yardımcı olacağız demesi bekleniyordu ve apple bunu dedi. "cepte değil de elle bükülen cihazlara destek vermeyeceğim" dedi. Ben kusur olarak görmüyorum bunu. Sebebi ise bu malzemeyle bu kadar. Tasarım bu olmamalıydı, kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. hala da düşünmeme rağmen almayacağım çok çok çok yüksek ihtimalle ip6+. Ya hangimiz telefonsuz iş yapıyor, geziyor tozuyoruz. İlla ki takarız, bükeriz bu aletleri. G2 şu anda. Kardeşime vereceğim telefonu ihtiyacı olduğundan. Yeni telefon için sırf bu eğilme muhabbetinden dolayı almıyorum cihazı. Apple bu kullanıcı kitlesine sahip olduğu sürece taş satar, hava satar yine kazanır. Çok garip insanlarız vesselam.

• İnsan anlamakta zorluk çekiyor gerçekten, Apple bu telefonu piyasaya sürmeden önce bükülme testine hiç mi sokmamış?
    Bükülme dediğimiz olay bir telefonun başına milyonda bir gelebilecek bir olay mıdır ki teste tabi tutmazsın...
    Ortalama zekalı bir adama sorsanız bir cep telefonu için en büyük risk nedir diye? Düşme, ıslanma, bükülme, ezilme diyecektir en basitinden... Ama Apple'nin üstün zekalı bol paralı mühendisleri bu riski nasıl test etmemişler?
  • Aslında forumdaki tartışmanın Apple'la falan ilgisi yok, bizim insanımızla ilgisi var. Hayatın her yerinde kraldan çok kralcıdır, siyasi partileri, futbol takımlarını, araba modellerini, restaurantları, markaları sahiplerinden çok daha fazla ve mantıksızca savunur.

Burada kalkmış birisi test yapmış, ürün bükülüyor. En çok beğendiğim ergen cevabı ise; diğer telefonlara da uygulasın da görelim, hıh!!!! oluyor. Başka telefon bükülüyorsa iPhone bükülmemiş mi sayılıyor? Ayrıca niye savunuyorsun bir düşün önce, kalitesiz bir şey almış olamam ben deme dediğinizde kafası çalışmadığı için dediğinizi anlamaz bile bu insanlar. Android kullananlar da öyle, Windows Phone kullananlar da, insanımız böyle kısacası. Hayatta hiçbir şey üretemeyip başarılı olamadığı için başkalarını savunuyor, kendini bir parçası hissetmek istiyor savunduğu şirketin.

Ciddi ciddi soruyorum bükülmenin nesini savunuyorsunuz?

Yok inceyse bükülür, yok bu normal geçin bunları. Ben tüketiciysem ve yaptığın ürünü "benim için" yapıyorsan, sana parasını veriyorsam ihtiyaçları karşılayacaksın. İnce ve bükülüyor mu, o zaman ona uygun mühendislik geliştir beni ilgilendirmez, fiziken mümkün değil mi, ispatla. Senden havada uçursun beni bu telefon diye bir şey istemiyor kimse.

Test yapan kişilere desteği kesmek ise ne kadar eleştiriye kapalı olduğunu ve ürünlerine güvenmediğini gösterir Apple'ın. iPhone 4s anten sorununda da aynı bu şekilde davrandılar sonra tükürdüklerini yaladılar. Ürün sorunlu arkadaş, bu kadar basit, düzeltmekle uğraş, üstünü kapatmakla değil.

Ya da Türkiye'ye gel, seni senden çok savunacak, gerekirse seni eleştirenleri öldürecek çok fazla insan var bu ülkede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leblebi Dede -- 2 Ekim 2014; 13:58:01 >

• Telefon cepte duruken bile bükülebiliyor.

Business Insider
    iPhone 6 Plus Owners Are Reportedly Complaining That The Phone Bends When You Put It In Your Pocket
    http://www.businessinsider.com/iphone-6-plus-bending-issue-2014-9

Ayrıca adamların işi onu her açıdan test etmek, yani angry bird oynamak için almıyolar.Ortada böyle bir iddia varken ve birçok kişi de merak ettiyse test edilir bunda problem yok, ayrıca Apple senin komşun değil ki açıklarını göstermek ayıp olsun.Kâr amacı güden bir kuruluş olarak fahiş fiyatlara satıyosan bu telefonu her türlü eleştiriye de açık olacaksın.

• ülkemiz insanını da applecılar , androidciler diye ikiye böldüler.

her zamanki gibi,
    zaten kutuplaşmaya hazır bir milletiz.

Hele ki söz konusu Apple olunca,
    bu düşmanlığa giriyor.

Telefonunu kıçında bükecek adam varsa almaz bu telefonu olur biter.

ne o öyle yok tasarım, yok mühendislik vs.... lafları.
    hayret.
  • bükülme olayı apple a yakışmadı.

bana göre yakışmayan aslında en önemli husus bükülme değil. ben iphone çizgisinden çıkmış olan bu nesil iphone leri hiç beğenmedim dizayn olarak.

• mimleon kullanıcısına yanıt

Burdan da eksik kal

• Bu bükülme hadisesi bence de gereğinden fazla büyütüldü.

Apple ın uyguladığı ambargo nun çok yadırganmaması gerek. Kapitalist dünyada bu işler böyle yürüyor.
    Klasik medaya da farklı mı sanki ? Medyanın reklama dayalı kazanç modeli ortadan kalkmadığı sürece, gönüllü projeler hariç gerçekleri medya dan öğrenmemiz imkânsız.

Gazete ve dergiler ne zaman sattıkları adet üzerinden kazanç modelini terk edip, reklam üzerinden kazanç modelini döndüyse, o dakika bağımsızlıklarını yitirmişlerdir...
  • ben bu olayla ilgili hiç bir video izlememiştim şimdi izledim..

sanıyordum ki hani telefon çok az kuvvetle bükülüyor ancak eski halini alıyor...meğerse bıraktığın şekilde kalıyormuş bir de telefon..yok artık dedim..
  • Apple eskisi kadar tekel değil iyi ki
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.