Şimdi Ara

Ara vermek gerekli midir?( tecrübeliler bakabilir mi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sporu düzenli yapmaya başlayalı 2 yıl oldu.. çok şükür sonuç almaya başladım.. ama aklıma takılan bir soru var.. acaba yılda kaç gün ara vermem gerekir? Birde bende kaygı bozukluğu vardı arasıra tekrar ediyor,acaba ara vermezsem kalp veya başka bir organıma zararı olur mu bb nin? Yardım eden arkadaşlara şimdeden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sporcular İçin Ara Verme Önemi

Spora ara vermek, fiziksel ve zihinsel sağlığınız için hayati bir yönüdür. Düzenli egzersiz yapmanın çok sayıda faydası olsa da, vücudunuza ve zihninize dinlenmek ve yenilenmek için zaman tanımak da aynı derecede önemlidir.

Neden Spora Ara Verme Gerekir?

Spora ara vermek, şu faydaları sağlar:

• Sakatlıkları Önleme: Düzenli antrenman, kas ve eklemlerde strese neden olabilir. Ara vermek, vücudun kendini onarmasına ve potansiyel sakatlıkları önlemesine olanak tanır.
    • Kas Gelişimini Artırma: Ara vermek, kasların dinlenmesini ve büyümesini sağlar. Bu, özellikle zorlu antrenmanlar veya yarışmalardan sonra önemlidir.
    • Zihinsel Sağlığı İyileştirme: Egzersiz stresli olabilir ve ara vermek zihninizi sakinleştirmeye ve stres seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.
    • Motivasyonu Artırma: Spora ara vermek, hem fiziksel hem de zihinsel açıdan yenilenmenize yardımcı olarak antrenmanlarınıza geri döndüğünüzde motivasyonunuzu artırabilir.

Ne Kadar Süre Ara Verilmeli?

Spora ara verme süresi, antrenman sıklığına ve yoğunluğuna bağlıdır. Ancak genel olarak aşağıdaki öneriler geçerlidir:

• Haftada 3-4 gün antrenman yapanlar, her 1-2 haftada bir 1-2 gün ara vermelidir.
    • Haftada 5-6 gün antrenman yapanlar, her 3-4 haftada bir 1 hafta ara vermelidir.
    • Yoğun antrenman yapan sporcular, daha sık ara vermesi gerekebilir.
    • Yarışma öncesi, 1-2 gün ara vermek faydalı olabilir.

Ara Verme Sırasında Neler Yapmalı?

Spora ara verdiğinizde tamamen dinlenmeniz veya hafif aktiviteler yapmanız önerilir. Aşağıdaki aktiviteleri deneyebilirsiniz:

• Esneme
    • Yürüme
    • Bisiklet sürme
    • Yüzme

Sonuç

Spora ara vermek, sporcuların optimum performans ve sağlığı için hayati bir unsurdur. Antrenman sıklığınıza ve yoğunluğunuza uygun bir ara verme programı uygulayarak sakatlıkları önleyebilir, kas gelişimini artırabilir, zihinsel sağlığı iyileştirebilir ve motivasyonunuzu yükseltebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kalbine zararı felan kimse garanti veremez nasıl yaptığına ne yaptığına bağlı değişir ama bence böyle çok bunalımda felan olduğun zamanlarda 1 hafta şöyle bi yayılmak diyetsiz felan yemek iyi oluyor da yaz geliyor o yüzden ben bu boş haftayı genelde ekimde doğum günümde felan yapıyorum.
  • Ara verme diye bir olay yok.

Sporun istikrarlı ve devamlı olanı yararlıdır.
    Bazen ağır bir program uygularsın sürekli devam ettikçe bir yerden sonra merkezi sinir sistemin zayıflar overtraining olursun. Ama bunun çözümü ara vermek değil, uyguladığın programı hafifletmek ya da değiştirmektir.

Ne kadar düzenli ve devamlı yapıyorsan o kadar yararlıdır. Ara verme spor ile ilgili değil kendi hayatın ile ilgili, iş-okul-sosyal hayatına göre vereceğin bir karar.
  • spor,kaygı bozukluğu ve kalp'in nasıl bağlantısını kurdun anlamadım psikolojin gerçekten bozuk gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elweda

spor,kaygı bozukluğu ve kalp'in nasıl bağlantısını kurdun anlamadım psikolojin gerçekten bozuk gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nehoo

quote:

spor,kaygı bozukluğu ve kalp'in nasıl bağlantısını kurdun anlamadım psikolojin gerçekten bozuk gibi.

:) hocam kaygı bozukluğu bende var.. bazen ağırlık kaldırdığımı düşündükçe kendime zarar verdiğimi düşünüyorum.. ( psikolojik) sorunun bu.. ama sporu da çok seviyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

quote:

quote:

:) hocam kaygı bozukluğu bende var.. bazen ağırlık kaldırdığımı düşündükçe kendime zarar verdiğimi düşünüyorum.. ( psikolojik) sorunun bu.. ama sporu da çok seviyorum.

o halde hastanenin kalp damar bölümü için randevu al gerekli kontrolleri yaptır sağlam raporunu aldıktan sonra gönül rahatlığıyla ağırlık çalışabilirsin.
    Eğer zarar görmekten korkuyorsan sana zarar verecek ağırlıkların altına girmezsin...
    Bütün sporcular senin gibi düşünse limitleri zorlarken ya bayılırlardı yada sakatlanırlardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

quote:

quote:

o halde hastanenin kalp damar bölümü için randevu al gerekli kontrolleri yaptır sağlam raporunu aldıktan sonra gönül rahatlığıyla ağırlık çalışabilirsin.
    Eğer zarar görmekten korkuyorsan sana zarar verecek ağırlıkların altına girmezsin...
    Bütün sporcular senin gibi düşünse limitleri zorlarken ya bayılırlardı yada sakatlanırlardı.

Çok haklısın hocam:)

• VG`de kafana gore ara verilmez deload icin ara verilir sadece.
  • Selam,

Vücut geliştirme ara verilip tekrar başlanan bir spor değildir.Devamlılığı esastır.Haftada minimum 3 ve 4 gün gibi.
    Aslında ara verirsen kalpte ritim bozukluğu ortaya çıkabilir.

Ara vermek istiyorsan 3 aylık periyotlarda sadece 1'er hafta ara verebilirsin.

Kolay gelsin.
  • son yorumu yazan lüleburgazlı arkadaşa katılıyorum. haftada 3 antrenman yapıp 10-12 haftada bir 5-7 gün dinlenmek kafi.
    zaten vücut dinlenmek istiyor sen istemesen de. ben genelde o arayı bir zorunluluğa denk getiriyorum.
    mesela geçen ay taşınırken 1 hafta dinlendim, bahane oldu.
  • kivancokten4099 K kullanıcısına yanıt
    Tşk.Hocam.
    Sizin paylaşımlarınızı takip ediyorum.Ben de 12 yıldır natural bir şekilde vücut geliştirme yapıyorum.
    Hiç ara vermedim.Sonuna kadar devam.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lburgazlı

Tşk.Hocam.
    Sizin paylaşımlarınızı takip ediyorum.Ben de 12 yıldır natural bir şekilde vücut geliştirme yapıyorum.
    Hiç ara vermedim.Sonuna kadar devam.

Saygılar.

Teşekkür ederim, tam gaz devam hocam 👍🏽

• https://www.instagram.com/p/BTr7YCulzOX/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.