Şimdi Ara

Araba aldıktan sonra bu ülkenin ne kadar berbat olduğunu anladım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
35.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafiğe çıkış artık model yılı oldu. Eskiye geri dönüldü; yoksa bayilerde ki satılamayan araçları çekici ile muayeneye götürmek zorunda kalacaklardı. 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır bilgi ve araştırmayla girdiğin için çok para harcamazsın. Tamamen ülkenin durumu kötü ama bu kadar girmezdi en azından. 900 liraya balata değişi mi nedir ? Balata bu esnafa güvenilmeyecek bir tarafı yok. TV kumandasına pil çıkarıp takmak gibi onlar için. Şanzımanla motorla ilgili bir sorun olsa hadi neyse de. Normal bir ustaya gitsen 300 liraya hallederdin. Bakımı da yağ ve filtre harici birşey yoksa 300 liraya hallederdin. Aracı kendi üstüne yaptıysan 3500 lira kasko çıkması normal. Anne ya da baba üzerine yapsaydın keşke.
  • Arkadaşım sen işi bilmiyorsun.

10 ayda nasıl balatalar bitiyor anlamadım. Kaç km yaptın? 30-40.000 km dayanması lazım balatanın.

900 TL'ye balata değişimi yetkili servislerde normal özel servislerde bunun yarı fiyatı halledebilirdin.

3500 TL'ye kasko ve sigorta da çok. Daha iyi teklifler bulabilirsin.

Benzin yerine LPG taktırıp tasarruf edebilirsin.
  • Avrupada muayenesiz dolasmanin cezasi 2500€ ve arabani aninda baglar polis birde cekici parasi bayilirsin 250€+ ehliyete cza puani islenir birtane (3 tane olunca toplam ehliyete el konur). Kaza yapsaniz muayenesi yapilmamis araba haklida olsa haksiz cikar ve dahada kotusu sigorta hicbirsey odemez, muayenesi gectigi icin kaskoda olsa sigorta aradan cekilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 14 Temmuz 2019; 9:32:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vurmayın yeter artık satsın kurtulsun bu dertten

• hepsi bilgisizlikten başına gelmiş maalesef. ilk başta muayene süresinin geçtiğini bilmeden. polis ve gecikme derken paranın yarsını oraya kaptırmışsın. balatalar taş çatlasa işçilik dahil 250-300 arası özel serviste tutar balata değiştirme işi kolay iş. yetkili servise 2 katı para vermişsin. kasko desen keza öyle biraz araştırsaydın. yani devlete suç bulmuşsun ama kendi bilgisizliğini yazıyorsun aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 14 Temmuz 2019; 9:52:11 >
  • Usta 70bine araba almışsın hayırlı olsun ancak arabanın ne masraf çıkaracağını tahmin etmeden mi aldın?
    İş saten 70bine alayım yağını suyuna bakayım 50tl Lik yakıt alıp binip gideyim değil
    Bu arabanın yıllık bakımı 10 bin bakımı 100bin bakımı her yıl baskı balata piju kontrolü yaptırmayacaksan veya bu masrafları göze alamayacaksan hiç bu işe girmeyecektin zaten baştan yapmışsın. Atla belediye otobüsüne akbili aylık doldur yeter.
    Arabayı 1 yıl yerinden oynatma yine 2-3bin TL masrafı mecbur olacak. Eğer kaldıramıyorsan alma. 70bine araç alan her ay 400-500 TL yi göze alması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

İlk muayene trafiğe çıktıktan sonra 3 yıl değil, aracın fabrikadan çıktıktan sonra 3 yıl.

2018 nisan ayında aracın trafiğe çıkış tarihine göre muayeneye gittim, 2 ay gecikme bedeli ödeyince öğrendim işin aslını. Meğer benim araç Şubat çıkışlıymış.

Alıntıları Göster
    2017 Subat ayında üretilen araç Subat 2020 de muayeneye girer senin aracın ya 2017 değil yada eklenti var lpg VS
    Ha unutmadan aracın 2016 üretim ise ruhsata 2017 yazıyor ise SEN DOLANDIRILMOŞSIN GARDAŞ

• quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

2017 Subat ayında üretilen araç Subat 2020 de muayeneye girer senin aracın ya 2017 değil yada eklenti var lpg VS
    Ha unutmadan aracın 2016 üretim ise ruhsata 2017 yazıyor ise SEN DOLANDIRILMOŞSIN GARDAŞ

Alıntıları Göster
    Konu sahibi ben değilim

Sen yanlış kişiye yazmışsın GARDAŞ..

• Araba alacak param var şuan. Ama İstanbul gibi bir yerde araba maraba kullanmam ben. Hele hele tamir ustalarının çakalın da çakalı olduğu bir memlekette aslaa.. Benim birader de geçen sene aldığında arabayı alma dedim. O araba kapının önünde yatsa bile masraf. Dinlemedi aldı. Yıl içerisinde üç kere ustalardan kazık yedi. Son olarak arabanın direksiyon kutusunu bozup yerine ikinci el çıkma bir kutu takmışlardı. Delirip 11. ayında sattı arabayı O yüzden metrobüs forever

• Arabanin hic bir seyi tam degil. Ceza odedi diye laf ediyor

• Pahalılıktan dert yanmanızı haklı bulurken arabanın bakımından da bihaberdim deyince konunun ciddiyeti düştü gözümden. Vergiye kızarsınız eyvallah ama araba bakımı yapılmadan binilecek bir alet değil. Buradan çıkarırım araba konusunda sorumluluk sahibi olmadığınız.

Tahmin ediyorum arabanın hali içler acısı haldedir. Açıkcası sizin gibiler yüzünden ikinci el araç almaya güvenemiyoruz.

• ComingWind kullanıcısına yanıt
    Metro ağı iyice geliştirdiğinde araba konusunda bende tekrar düşüneceğim. İstanbul içinde araç binmek zaten zor oluyor. Metrolar çoğalınca arabaya yük taşımak dışında ihtiyacım kalmaz.

• Yigit3735 kullanıcısına yanıt
    Sürmeye gerek yok, Allah'a şükür 2016 model bi makinemiz var kontak çevirmesek bile kasko hariç aylık masrafı 300 TL
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Metrobüste her akşam üstü iş çıkışı E-5 üzerinde giderken araçları ile trafiğe takılıp kalmış suratların katil olmaya ramak kalmış ifadelerini görünce iyi ki arabam yok diyorum. Haa gece acil hastane işi olduğu zaman bir arabam olsaydı diyorsun ama taksi denen şey de bunun için icad edildi değil mi?

Bazen aracıyla gezerken arabayı süren arkadaşım "ya hiç mi heves etmiyorsun, ehliyet aldın ama öyle kaldı al bi tane işte" diyor. "Yok baba sen sür ben manzarayı izliyorum mis gibi" diyorum, tuhafına gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 14 Temmuz 2019; 11:15:25 >
  • Sana iyi olmuş dicemde yazdiklarin gercek olsaydi tabi. Daha yeni kayit olup gelip burda ulkeyi kotuleyen ve milletin beynini sulandirmaya calisan provokatorlerdensin. Nedir derdiniz oglum sizin? Yazdiklarin gercek olsaydi sana iyi olmus olurdu. Marstami yasiyorsun. Uzay aracinin bile bakimi vs. olurdu. Yabanci ulkelerde vergi, muayene, kasko (senin yararina) , sigorta yok zaten degilmi? Bi bitmediniz bee.

• Kulube hosgeldin CR7.

• Araba almadan önce mağarada mi yaşıyordunuz

• Sanki ben bilmiyorum araba almayı :)

Akrabalar, arkadaşlar sorar hep niye araba almıyorum diye. Niye alayım ki? Hep geçirmece!

Bir musibet bin nasihattan iyidir derler :) Konu sahiibi olaya böyle baksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 14 Temmuz 2019; 11:37:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

İlk muayene trafiğe çıktıktan sonra 3 yıl değil, aracın fabrikadan çıktıktan sonra 3 yıl.

2018 nisan ayında aracın trafiğe çıkış tarihine göre muayeneye gittim, 2 ay gecikme bedeli ödeyince öğrendim işin aslını. Meğer benim araç Şubat çıkışlıymış.

Alıntıları Göster
    2017 model araç fabrikadan da 2017de çıkmıyor mu zaten? 2012den beri yasa bu yönde diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.