Şimdi Ara

Araba aldıktan sonra bu ülkenin ne kadar berbat olduğunu anladım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
35.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle valla. Arabaya binmek çok masraflı öyle böyle değil hemde. Bizde de bir araba var sözde parçası çok ucuz hiç bir ekstra arıza çıkarmayan az yakan her şeyi en ucuz olan bir arabaya biniyoruz. Tofaş değil ama tofaş kadar çok binilen bolca bulunan bir araba ve her şeyi ucuz diğer araçlara göre. Çok şükür araba mantık dışı bir arıza çıkarmadı şimdiye kadar. Yani 21 yıllık araba olması sebebiyle bazı parçaları haliyle değişmesi gerekiyor bir zaman sonra o tip sıkıntılar çıkardı hep. Aldığımızdan beri rutin bakımlar ve 1-2 normal sıkıntı dışında (normal diyorum çünkü eski bir araba) bir şey çıkarmadı ama 1.5 yılda 3 bin para harcadık. Bakıyorum hiç biri anormal şeyler masraflar değil. Rutin şeylere 3 bin para gitmiş. Bu araba 21 yıllık ve insanlar parçası ucuz ve piyasada bolca var diye alıyorlar. Daha sigortayı saymadım onu da sayarsam 1.5 yılda 5 bin masraf etmişiz. Muayenesiydi, yağıydı, bakımıydı, rot balans ayarlarıydı, aks körüğü, balatalar vs. bunlar belli zamanlarda aşınma yapan şeyler değişiyor haliyle. Öyle böyle sigortalar falan dahil 5 bin para gitmiş 1.5 yılda. Biraz yeni model biraz kaliteli bir arabaya binsek bittik demek ki. Şuan mesela lastikler bitik resmen, değişmesi gerekiyor. 50 gösteren virajı 30 ile dönüyoruz 35 ile dönsek lastikler atacak önü arkayı o derece ama 2 ay erteledik lastikleri. Her şey inanılmaz pahalı. Araba şart olmasa direk satarım. Ama maalesef bize şart araba.

• 2017 yılında 2016 model benzinli 30.000 km de 105 bin tl ye Volvo s60 almıştım. Masraflarından 6 ay kullanamadım vallahi bir de 100 bin tl lik arabayı sokağa koymak bana göre iş değilmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllık bakım, mtv, sigorta, muayene bilmiyon diye iyi öpmüşler. Cahil olduğun belli, alışveriş yaptığın esnaflar iyi kekliyordur seni haberin olsun.

• Fabrikadan çıkış tarihiyle model yılı aynı, bunda hemfikiriz.

Araç fabrikadan çıktığı gün başlıyor muayene için 3 yıllık süreç.
    2017 Mayısta sıfır araç aldınız diyelim. Ama araç 2015 model Mayıs çıkışlı olsun.
    Siz 2018 mayısta 1 yıllık aracınızı muayeneye götürceksiniz.

Kymco motosiklet firması 2017 yılında elde kalmış 2015 model motorlara çok güzel indirimler yaparak sattı.
    Daha 2 yıl muayene zamanı var sanan sürücülerin bazıları 2018de muayene cezası yedi.

• Sizin gibi insanlar için toplu taşıma imkanı var. Arabaya binmek zorunda değilsiniz. Üç kuruşun derdine şu kadar yazı yazılır mı , bütçen sarsılıyorsa bırak araba işini, herkesin arabası olmak zorunda değil.

• 3-4 yıl önce arabanın yanında bi de motorsiklet vardı. İkisin de epeyi biniyor geziyordum. Hiç sıkıntı olmuyordu. Şu sigorta giderleri arttıktan sonra işler bozulmaya başladı. Motoru sattım ( satarken ki sigortası 700 e yakındı 250 cbr'ın ). Şimdi civic kaldı. Onu bile zor yürütüyorum.

• Neyse ki sigortayı yaptırmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Fabrikadan çıkış tarihiyle model yılı aynı, bunda hemfikiriz.

Araç fabrikadan çıktığı gün başlıyor muayene için 3 yıllık süreç.
    2017 Mayısta sıfır araç aldınız diyelim. Ama araç 2015 model Mayıs çıkışlı olsun.
    Siz 2018 mayısta 1 yıllık aracınızı muayeneye götürceksiniz.

Kymco motosiklet firması 2017 yılında elde kalmış 2015 model motorlara çok güzel indirimler yaparak sattı.
    Daha 2 yıl muayene zamanı var sanan sürücülerin bazıları 2018de muayene cezası yedi.
    He tamam o konuda hemfikiriz. Bu konudaki araç 2017 model olduğu için dedim aslında. Gerçi araç sahibi 2017de 2016 model de almış olabilir. Bende zamanında bakarken 2017 model 1.2 Jump paketi 56000 liraya vereceklerdi. Onun yanında 2016 model 1.2 Style cam tavanlıyı 58e bırakıyorlardı. Belki arkadaş da böyle bir şey almıştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ComingWind kullanıcısına yanıt
    Bende öyleyim gerekmedikçe aracı garajda tutuyorum. Trafiğe katlanamıyorum. Benim olduğum bölgede trafik eksik olmuyor 12 km/h ortalama hız nedir?

Dur kalk dur kalk e5de aynı otoyol mu sokak arası mı belli değil. Metro gibisi yok. Belediye otobüsleride sıkıntılı onlarda trafiğe takılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon FR

Sanki ben bilmiyorum araba almayı :)

Akrabalar, arkadaşlar sorar hep niye araba almıyorum diye. Niye alayım ki? Hep geçirmece!

Bir musibet bin nasihattan iyidir derler :) Konu sahiibi olaya böyle baksın.
    Valla ben alsam kesin bir tamirci ile kanlı bıçaklı kavga ederiz. Hayatta en sinir olduğum şey kazıklanmak çünkü

• Athlon 840 Kaveri kullanıcısına yanıt
    Yanlış yapıyorsunuz. Lastik ve fren ertlenmez diğer herşey ertelenebilir. Araba gitmese de olur. Binmezsin ama durmasa olmaz.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Bu kafalar yuzunden kanimiz emiliyor gorun.

• hocam yanlis anlamada nasil tahmin etmezsin bu giderleri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 yilda b sinifi bir aracin ortalama yillik masraflari.

4 bin tl amortisman (kisal bugun 10 yasinda bir araciniz var sifiri 100 bin tl siz bunu 60 dan satamazsiniz bile, yani 4 bin tl amortisman az bile ama abartmissim denmessin diye kasitli dusuk yazdim.)
    1.000 tl bakim (10 yil ortalamasi dusunuldugunde arac illaki ciddi masraflar cikaracaktir.)
    1.500 kasko ve trafik
    150 tl muayne (yillara dagitilmis hali)
    500 tl lastik (yilda 100 tl lastik degistirme masrafi ve 5 yilda bir yaz ve kis lastigi degistirmeye gore hesaplanmistir)
    6.000 tl benzin (ortalama yilda 15 bin km yapan birisi icin)

13.150 TL Yıllik masraf. B sinifi bir arac icin. Gerisini siz dusunun.

• Ne diyorsun bu konuya

• sıfır bilgiyle araba almak iyi cesaret
  • forumdaki herkes holding sahibi heralde. adam pahalılıktan şikayet etmiş, paran yoksa binme cevabı almış.

• paranın değeri kalmadı ondandır. şu zamanda ev,araba vs alınmaz kelepir gayrimenkul düşerse alınır
  • Zaten bütün suç arabayı alanda, hükümetimizin hiç ama hiç suçu yok. Baksanıza adam araba alırken hiç bir şey bilmeden almış. Olacak iş mi, ne büyük suç değil mi? MTV zamanını, muayene zamanını vs. bilmeyen adam arabanın koltuğuna nasıl oturur? Ne haddine? Çarpılır mazallah. Aslında hükümetimiz bu yüksek vergileri trafik sorununu çözmek için koyuyor. Ne işin var kardeşim arabayla falan. Bin toplu taşımaya, ohhh mis. Araba almak kim, sade vatandaş kimmmm

• quote:

Orijinalden alıntı: ErdemKemal

forumdaki herkes holding sahibi heralde. adam pahalılıktan şikayet etmiş, paran yoksa binme cevabı almış.
    Böyle düşünen bizlere her şey müstehak sevgili dostum. Sonuçta semer vuran çok oluyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.