Şimdi Ara

Araba aldıktan sonra bu ülkenin ne kadar berbat olduğunu anladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
35.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yemin ederim böyle birşey yok, hakediyormuşuz, ben diyorum fiyatlar yüksek yorumların %80i paran yoksa binme, adam gelmiş almanyada daha pahalı diyor, almanyada o arabanın fiystı ne kadar benzin ne kadar bunları da söyle, neyse siz böyle yaşamaya devam edin, mutluluklar size güzel ülkenizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cr_juve07 -- 14 Temmuz 2019; 14:37:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Devlete verdiğim 350 lira 300 lira MTV demişsin. Gerisi arabanın bakımı muayenesi.

1. İyi o zaman onları yaptırma fren tutmasın insanların hayatını hiçe sayarak kullan arabanı yollarda. Devlet arabanın bakımını yaptır düzgün kullan diyorsa bunun neresi eziyet?

2. Araba kullanmak sahibi olmak keyifli rahat ona göre de masraflı bir iştir. Masrafı çok geliyorsa bütçenize göre kullanacaksınız ya da kullanmayacağım der satarsınız.

3. İki yaşında arabanın muayenesi olmuyor normalde. Lpg mi taktınız yoksa trolllük olsun diye konu mu açtınız?
    Avrupada muayenesiz dolasmanin cezasi 2500€ ve arabani aninda baglar polis birde cekici parasi bayilirsin 250€+ ehliyete cza puani islenir birtane (3 tane olunca toplam ehliyete el konur). Kaza yapsaniz muayenesi yapilmamis araba haklida olsa haksiz cikar ve dahada kotusu sigorta hicbirsey odemez, muayenesi gectigi icin kaskoda olsa sigorta aradan cekilir.
    Zaten bütün suç arabayı alanda, hükümetimizin hiç ama hiç suçu yok. Baksanıza adam araba alırken hiç bir şey bilmeden almış. Olacak iş mi, ne büyük suç değil mi? MTV zamanını, muayene zamanını vs. bilmeyen adam arabanın koltuğuna nasıl oturur? Ne haddine? Çarpılır mazallah. Aslında hükümetimiz bu yüksek vergileri trafik sorununu çözmek için koyuyor. Ne işin var kardeşim arabayla falan. Bin toplu taşımaya, ohhh mis. Araba almak kim, sade vatandaş kimmmm
  • Welkam to hel bu memlekette araba sürmek kolay mı
    Bakın dikkatinizi çekerim; almak demiyorum, sürmek diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigit3735 -- 14 Temmuz 2019; 0:36:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu memlekette para çok değilse ,eski ama kaliteli arabaya bineceksin ..

• bu ülkede asla sıfır veya çok yeni araba almayacaksın.hep 10-15 sene geriden geleceksin.alacağın arabalar bu sene için konuşuyorum 2008-2010 model gibi temiz arabalar olmalı ve ilk sahibinden alınmalı,masrafsız binmek için.
  • 2017 model aracın ne muayenesi? Sıfır araçta ekstra eklenti yoksa (LPG vs.) 3 yıl muayene şartı aranmaz zaten. Daha doğrusu ilk muayene trafiğe çıkıştan 3 yıl sonra olur. Siz baya baya sizi kekleyecek polise denk gelmişsiniz.
  • Sıfır bılgı ıle bu ıslere nasıl cesaret edıyosunuz bılmıyorum

• Fiyatlar yüksek kesinlikle katılıyorum ama insanın kendi bütçesinide bilmesi gerekiyor, ülkede kaç milyon araba var insanlar bir şekilde yürütüyor, neyseki çözümü var arabayı satabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burada ele aldığınız temel konuyu anladım ancak muayeneyi vs unutma kısmı ilginç geldi. Yaşım 19, ailedeki babamın üstüne kaydı olan aracın muayene, sigorta, vergi hatta lastik durumu ve bakım fiyatlarını/zamanını bile bilirim. Ancak temelde haklısınız aracı almakla bitmiyor, sürekli farklı masraf kalemleri çıkıyor.
  • Türkiye’ye hoşgeldin.

• bilgin olsun aracın ilk muayenesi fabrikadan çıktığından itibaren 3 yıldır 2017 model arabanın 2020 dir bir kontrol et istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

Burada ele aldığınız temel konuyu anladım ancak muayeneyi vs unutma kısmı ilginç geldi. Yaşım 19, ailedeki babamın üstüne kaydı olan aracın muayene, sigorta, vergi hatta lastik durumu ve bakım fiyatlarını/zamanını bile bilirim. Ancak temelde haklısınız aracı almakla bitmiyor, sürekli farklı masraf kalemleri çıkıyor.
    Kardeş konu şimdi o mu

• quote:

Orijinalden alıntı: buldozer85

Fiyatlar yüksek kesinlikle katılıyorum ama insanın kendi bütçesinide bilmesi gerekiyor, ülkede kaç milyon araba var insanlar bir şekilde yürütüyor, neyseki çözümü var arabayı satabilirsin.
    Bütçemi biliyorum, bütçemi sarsmıyor, sorun benim senin onun bütçesi değil, insanların emek vererek kazandığı paraları devletin böyle acımadan elinden alması

• Bu ülke öyle bir ülke ki paranla bile rezil olursun

• Normal şartlar altında dediklerine tamamen katılıyorum kasko-sigorta-mtv-bakım ücretleri bütçeyi sarsıyor gerçekten.

Ancak senin durumun tamamen fail, muayene tarihi bilmemek, mtv unutmak filan, araç sahibi olmak sorumluluk gerektirir.

• Bugün tütüncünün oraya park edecem, park ayağı ortadan vida gevşemiş pat düştü, aldım sepete attım, ev de yerine taktım, arka lambanın kapağı da kaldırımdan inerken düşmüş, 13 liraya n11 den ayarladım gelince takacaz artık, velhasıl bisikletin bile masrafı bitmiyor, arada 10-20 masraf çıkıyor, arabanın masrafına iyi dayanıyorsunuz!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cr_juve07 C kullanıcısına yanıt
    Devlete verdiğim 350 lira 300 lira MTV demişsin. Gerisi arabanın bakımı muayenesi.

1. İyi o zaman onları yaptırma fren tutmasın insanların hayatını hiçe sayarak kullan arabanı yollarda. Devlet arabanın bakımını yaptır düzgün kullan diyorsa bunun neresi eziyet?

2. Araba kullanmak sahibi olmak keyifli rahat ona göre de masraflı bir iştir. Masrafı çok geliyorsa bütçenize göre kullanacaksınız ya da kullanmayacağım der satarsınız.

3. İki yaşında arabanın muayenesi olmuyor normalde. Lpg mi taktınız yoksa trolllük olsun diye konu mu açtınız?

• Paran yoksa otobüse bin kardeş. Yetkili servise fazla vermenin suçlusu bu ülke mi? Keza kasko da senin ekstra yaptırdığın bişi. Daha muayene tarihinden haberin yok oh olmuş sana. 2017 model araba niye muayeneye gidiyorsa..

• quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

bilgin olsun aracın ilk muayenesi fabrikadan çıktığından itibaren 3 yıldır 2017 model arabanın 2020 dir bir kontrol et istersen
    2016 model 2017 trafiğe çıkışlı olabilir

Malum trafiğe çıkışı halen model yılı olarak söyleyenler var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milattan önce konulan hız sınırları yüzünden yenilen cezaları yazmamışsın.hele bir onları da ye o zaman anlarsın nasıl bir ülkede olduğumuzu.sırf kasa dolsun diye hız sınırlarını düşük tutuyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

2017 model aracın ne muayenesi? Sıfır araçta ekstra eklenti yoksa (LPG vs.) 3 yıl muayene şartı aranmaz zaten. Daha doğrusu ilk muayene trafiğe çıkıştan 3 yıl sonra olur. Siz baya baya sizi kekleyecek polise denk gelmişsiniz.
    İlk muayene trafiğe çıktıktan sonra 3 yıl değil, aracın fabrikadan çıktıktan sonra 3 yıl.

2018 nisan ayında aracın trafiğe çıkış tarihine göre muayeneye gittim, 2 ay gecikme bedeli ödeyince öğrendim işin aslını. Meğer benim araç Şubat çıkışlıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 14 Temmuz 2019; 9:0:1 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.