Şimdi Ara

BAZI 1.6 TDI CAY MOTORLARDA NOX SORUNU VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Volkswagen seat skoda ve audi araçlarda şasi numarası ile sistem üzerinden kontrol açıldı
    1.6 TDI CAY motorlarda sorun var
    Çıkan uyarı bu

Biz Araç kimlik numarası .............. inşa dizel motor tipi EA189 ile araçta nitrik oksit düzeyleri (NOx) fabrika run (NEDC) olarak optimize edilmiş bir yazılım tarafından etkilendiğini sizi bilgilendirmek için üzgünüz. Biz araba teknik güvenli ve trafik güvenliğinin olduğunu, ancak sizi temin ederim!

Biz derin biz güven hayal kırıklığına var pişman ve teknik çözüm üzerinde çalışıyoruz. Volkswagen elbette tüm onarım maliyeti varsayar ve tam güvenini yeniden kazanmak için her türlü çabayı yapıyor.

Volkswagen kısa sürede gerekli önlemlerin sizi bilgilendirmek için size gelmek olacaktır. Bir Volkswagen temas yoksa, bu web sitesinde iletişim işlevini kullanın lütfen.

Saygılarımızla,

Thomas diş
    Satış ve Pazarlama Direktörü Almanya
    Volkswagen Binek Araç

Carsten Sass
    Satış Almanya Başkanı
    Volkswagen Ticari Araç

1.6 TDI CLH motorda ise yok

Değerli Müşterimiz
    Aracınız etkilenmez. Biz bugüne kadar bu konuda daha fazla gelişmelerden haberdar müşterilerimizi devam edecektir . Biz başka soruları cevaplamak için mutluyuz. Sadece bu Web sitesinde bu iletişim işlevini kullanın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 8 Ekim 2015; 16:22:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BAZI 1.6 TDI CAY MOTORLARINDA NOX SORUNU

1.6 TDI CAY Motor Nedir?

1.6 TDI CAY motor, Volkswagen tarafından geliştirilen, Common Rail direkt enjeksiyon teknolojisine sahip bir dizel motordur. CAY kısaltması, "Common-Rail AdBlue System" anlamına gelir. Bu sistem, egzoz emisyonlarını azaltmak için AdBlue sıvısı enjekte eder.

NOX Sorunu

Bazı 1.6 TDI CAY motorlarında, azot oksit (NOX) emisyonları konusunda bir sorun tespit edilmiştir. NOX, hava kirliliğine ve solunum sorunlarına neden olan bir gazdır.

Sorunun Nedenleri

Sorun, AdBlue enjeksiyon sistemindeki arızalardan kaynaklanmaktadır. Bu arızalar, AdBlue sıvısının doğru şekilde enjekte edilmemesine ve sonuç olarak NOX emisyonlarının artmasına neden olabilir.

Belirtiler

1.6 TDI CAY motorlu bir araçta NOX sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki belirtileri görebilirsiniz:

• Motor arıza ışığının yanması
    • Egzozdan mavi veya beyaz duman çıkması
    • Motor gücünün azalması
    • Yakıt verimliliğinin düşmesi

NOX sorununu çözmek için aşağıdaki adımlar atılabilir:

• AdBlue sıvı seviyesinin kontrol edilmesi ve gerekirse doldurulması
    • AdBlue enjeksiyon sisteminin incelenmesi ve onarılması
    • Motor yazılımının güncellenmesi

NOX sorunu çözülmediği takdirde, aracınızın emisyon testlerinden geçemeyebilir ve ciddi motor hasarlarına yol açabilir. Bu nedenle, sorunu fark ederseniz en kısa sürede bir servise başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Teknik açıdan guvenli derken dsg yi kastedecegini düşünüyorum. Adamlar öyle bi b.ka bulaşmış ki ne yazsa ellerinde patlıyor.

Bu arada bizde hastalık li fan boylar bu tercumeyi hara yorup vw onerirse sasirmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

Teknik açıdan guvenli derken dsg yi kastedecegini düşünüyorum. Adamlar öyle bi b.ka bulaşmış ki ne yazsa ellerinde patlıyor.

Bu arada bizde hastalık li fan boylar bu tercumeyi hara yorup vw onerirse sasirmam

Arabasina yazilim yapip dpf iptal eden adamlar vag eleştiriyor birsey olmaz merak etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 8 Ekim 2015; 15:49:38 >
  • yazılımla güncelleniyorsa windows10 a yükseltsinler.

• Translate ile mi çevirdin ?

Bu aralar az konu açıyorsun sana Passat vermezler bak
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    www.seat.co.uk
    SEAT EA189 Service Action Check | SEAT
    http://www.seat.co.uk/owners/diesel-engines/vin-number.html

şurdan sizin leonu sorgulayınca ne diyor? benimkinde sıkıntı yok diyor.. 1.6 tdi eu5 olmasına rağmen :s
  • vw kullaniçıları ve bilenlere sorularım var.
    1.dsg şanzumanı abd pazarına.satışı varmı?
    2.jetta modelini meksikadan başka üretim yeri varmı?
    3.bu bilerek yapılmış bir yazılım o halde çevreye ve insan sağlığına zarar verdiği aynı zamanda tüketiciyi kandırdığı da ortada dava açmayı düşünen varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

vw kullaniçıları ve bilenlere sorularım var.
    1.dsg şanzumanı abd pazarına.satışı varmı?
    2.jetta modelini meksikadan başka üretim yeri varmı?
    3.bu bilerek yapılmış bir yazılım o halde çevreye ve insan sağlığına zarar verdiği aynı zamanda tüketiciyi kandırdığı da ortada dava açmayı düşünen varmı?

Bireylerden davalar açılmaya başlanmış.

Almanyadan bir kadın dava açmış. Türkiye'den de ilk dava açılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Translate ile mi çevirdin ?

Bu aralar az konu açıyorsun sana Passat vermezler bak

Çoluk cocukla ugrasacak vaktim yok

• vw' e vuran vurana. yazık yapmayın
  • 2.0 TDİ için yazılım, 1.6 TDİ için yazılım ve donanım güncellemesi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomofil tutkunu

şurdan sizin leonu sorgulayınca ne diyor? benimkinde sıkıntı yok diyor.. 1.6 tdi eu5 olmasına rağmen :s

Hocam benim clh motor euro 5 olan bende sorun yok yaziyor sasiyi girdim baktim
    Arkadasta 1.6 tdi cay var onda sorun var yaziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Clh ve cay farkı ne oluyor hangisi olduğunu nasıl anlıyoruz :/

• cihanair kullanıcısına yanıt
    ah be güzel kardeşim, işin sadece emison tarafına bakıyorsun.
    Bizde görüyoruz sokaklarda dpf iptali yapan vs. siyah duman atan dizel araçlar.
    Bunları zaten bizim millet takmaz ki.
    Şuradaki olay nedir biliyormusun ? VOLKSWAGEN'in hile yapması adamlar kandırdı insanlar bunu bir kafana sok öyle düşün.
    Şöyle anlatalım akp>volkswagen gibi.
  • Bende sorguladım bizim aracı, 3. Nesil Octavia 1.6 tdi. Sorun yok yazıyor. Octavia 3, Leon 3, Golf 7, Superb 3 ve Passat B8lerdeki motor CLH oluyor sanırım, start stoplu versiyonlar ve bu araçların motor sesleri Jetta, Polo, ve B7 Passatlardan biraz daha farklı, motorlarda da bir takım değişiklikler var demek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Clh ve cay farkı ne oluyor hangisi olduğunu nasıl anlıyoruz :/

En basit mantikla anlatim
    Motorlar yani clh olanda komple yenilenme revizyon oldu
    Clh motorda aftercooler var
    Yani gec isiniyor motor ayni sekilde gec soguyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.